Středa 24. duben 2024 12:51
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
Dukascopy new

Akcie Lufthansa: Společnost odhaluje plány na redukci nákladů do roku 2024

16.06.2021 13:04  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po minulých analýzách na akcie Boeing a Airbus zůstaneme i dnes u letectví a podíváme se na akcie Lufthansa. Tyto německé národní aerolinky byly velmi silně zasaženy pandemií koronaviru a zachránila je až finanční injekce od německé vlády v hodnotě 9,8 miliard EUR.

Před pár dny společnost Lufthansa zveřejnila plány, jak se po pandemii opět postavit na nohy. V článku se podíváme na události, kterým Lufthansa musela v nedávné době čelit a podíváme se na chystané plány do budoucna. Samozřejmě nebude chybet ani fundamentální a technická analýza akcie Lufthansa.

flotila letadel Lufthansa

V článku se dozvíte:

  1. Lufthansa získala finanční injekci od německé vlády
  2. Lufthansa plánuje snížit ztráty
  3. Čím se Lufthansa zabývá?
  4. Fundamentální analýzaakcie Lufthansa (LHA)
  5. Technická analýza akcie Lufthansa (LHA)
  6. Závěrem
  7. Obchodujte s akciemi  u LYNX

Lufthansa získala finanční injekci od německé vlády

Již pár měsíců po začátku pandemie bylo zřejmé, že je Lufthansa v těžkých problémech, což ukazovaly již výsledky za první kvartál roku 2020. Jenom za první kvartál v roce byla Lufthansa ve ztrátě více jak dvě miliardy EUR. Společnost měla již předtím problémy a pandemie byla pomyslným posledním hřebíčkem do rakve.

Vzhledem k tomu, že se jedná o národního dopravce, pomoc přišla velmi rychle v podobě bailoutu. Lufthansa přitom byla již v roce 1997 privatizována a dle tehdejších zdrojů byl státní podíl zcela odprodán. Řečený bailout znamenal finanční injekci od německé vlády ve výši 9,8 miliard EUR. Šlo tedy o významnou pomoc. Z předešlých analýz z leteckého průmyslu jsme si říkali, že se jednotlivé státy snaží tomuto odvětví pomoci. Je však zřejmé, že tato vládní politika bude mít jednou své konsekvence, ale to je již na jiné, makroekonomické téma.

Za danou pomoc získala německá vláda 20% podíl ve společnosti. Což je bizarní, protože se svého podílu před přibližně 20 lety zbavoval, aby byl nyní zpět. Ovšem dle dostupných informací má vláda v plánu svůj podíl do roku 2023 odprodat. Leč za těch 10 miliard EUR získá podíl v hodnotě pouhých 300 milionů EUR.

Zbytek je vlastně nepodmíněná dotace. Německý ministr financí vyargumentoval bailout tím, že Lufthansa byla po dlouhou dobu stabilní společností bez problémů. Což je ovšem pravda jen částečně, protože finanční výsledky z roku 2019 ukazují, že se hospodářské výsledky začaly znatelně zhoršovat.

V každém případě zasahování ze strany státu asi úplně nekončí, protože německý ministr financí oznámil, že se stát bude možná angažovat ve snaze společnosti Lufthansa navýšit svůj kapitál. Aerolinky o navýšení kapitálu jednají i s velkými bankovními domy jako Deutsche Bank a Bank of America. Nebylo však upřesněno, jak moc by se stát měl v popsaném plánu podílet.

Lufthansa plánuje snížit ztráty

Začátkem roku společnost oznámila, že se jim úspěšně daří redukovat jejich ztráty plynoucí z ekonomických aktivit. Konkrétně se jim povedlo redukovat ztrátu na „pouhý“ jeden milion EUR v intervalu dvou hodin. Lidově řečeno Lufthansa generovala každé dvě hodiny ztrátu čítající jeden milion EUR. V obecné rovině se uvedená informace považovala za úspěch.

Před pár dny šéf Lufthansy Carsten Spohr oznámil, že nejhorší období by Lufthansa měla mít za sebou. Plány Lufthansy počítají se snížením nákladů o 3,5 miliardy EUR do roku 2024 ve srovnání s rokem 2019, včetně snížení nákladů na zaměstnance o 1,8 miliardy EUR.

Flotila letadel by se měla zredukovat o 20 %, přičemž by se měla zvýšit její efektivita. Společnost dle plánů hodlá také odprodat své společnosti poskytující catheringové a finanční služby.

Lufthansa má v plánu navyšovat transatlantické lety do Spojených států, protože se poptávka po těchto letech výrazně zvýšila. Letní lety do New Yorku, Miami a Los Angeles vzrostly o přibližně 300 %. Vedení společnosti si od toho slibuje zlepšení ekonomické situace a hlavně je to dle nich důkazem, že se globální ekonomika postupně vrací do normálních kolejí.

Čím se Lufthansa zabývá?

Jak bylo již řečeno, Lufthansa je německý národní dopravce, který je zároveň vůbec největším v zemi. Navíc se jedná i o jednoho z největšíchdopravců v globálním měřítku. Flotila společnosti obsahuje několik stovek kusů letadel a obsluhuje přes 200 destinací po celém světě. Sídlo má v Kolíně nad Rýnem a operační základny v dalších německých městech – Frankfurt, Mnichov a Düsseldorf.

Původní Lufthansa vznikla již v polovině 20. let minulého století, takže má firma téměř stoletou historii. Dnešní Lufthansa sice není právním nástupcem původních aerolinií, ale logo a název zůstaly. Společnost byla ve 30. letech průkopníkem, co se týče zcela nových destinací, které byly tehdy považovány za velmi exotické – Brazílie, Čína, Egypt. Nebo třeba přímé lety z Berlína až do New Yorku, což bylo v té době významným technologickým pokrokem.

Po válce Lufthansa po právní stránce zcela zanikla a její majetek byl úplně zlikvidován. V 50. letech vznikl nový dopravce, který zpočátku nesl i jiný název. Za krátký čas po založení došlo dnešní terminologií k rebrandingu na původní společnost. Logo a název bylo tudíž převzato a pokračovalo se s odkazem na původní Lufthansu. Před miléniem založila Lufhansa společně s dalšími dopravci jako je Air Canada, United Airlines a další, alianci Star Alliance. V téže době došlo ke zmiňované privatizaci.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza akcie Lufthansa (LHA)

Jak už bylo řečeno, již z hospodářských výsledků za rok 2019 bylo znát, že se se ekonomická situace společnosti zhoršuje. Zisk tehdy meziročně klesl téměř o 47 % na 1,36 miliard USD, což je v relativních číslech markantní úbytek. Ovšem s rokem 2020 se to stále nedá srovnávat, což si za chvíli ukážeme.

Účetní období Q1 2021

Začneme s nejnovějšími daty, což jsou hospodářské výsledky za první kvartál letošního roku. Obrat činí něco přes 3 miliardy USD, takže se mezikvartálně vlastně nic nezměnilo. Tady si ještě dovolím zmínit, že ještě Q3 2020 a Q4 2020 jsou, co se týče obratu, také totožné s Q1 2021. Z pohledu celkových příjmů jsou tři kvartály po sobě konstantní. Operační výnosy jsou -1,31 miliardy USD. V relativních číslech se však jedná o mezikvartální zlepšení o téměř 15 %.

EBITDA zakotvila na -632 milionech USD, zlepšení o 20,5 %. Společnost dosáhla ztráty 1,26 miliardy USD, takže mezikvartálně se údaj zlepšil o 7 %. Volné cash flow je -1,16 miliardy USD (redukce o 5,65 %). EPS je na -2,11 bodech. Ukazatele P/E a ROE nepočítáme, protože je společnost ztrátová.

Účetní období FY 2020

Nyní se dostáváme k celkovým hospodářským výsledkům za rok 2020. Obrat činil 15,5 miliard USD, což je meziroční pokles o 62 %. Tady je krásně vidět, jak segment letecké dopravy dostal pořádný výprask. Operační výnosy jsou v záporné hodnotě 7 miliard USD, což je zase zhoršení o monstrózních 781,5 %. EBITDA ukazuje -4,1 miliard USD a celková ztráta dosáhla 7,67 miliard USD. Jde o meziroční zhoršení o 665 %.

Volné cash flow je v záporu 4,19 miliard USD, což implikuje oslabení o cca 936 %. EPS ukazuje -14,26 bodů (-600 %). Ukazatel P/E a ROE logicky zase nepočítáme.

Technická analýza akcie Lufthansa (LHA)

Pro technickou analýzu si i tentokrát zvolíme týdenní graf, kde je zřetelný downtrend, který trvá již od počátku ledna 2018. Což vskutku vysvětluje, proč již ekonomické výsledky za rok 2019 zaznamenaly znatelné zhoršení. Bohužel s jistotou nelze určit jaký byl důvod pro započetí tak silného downtrendu.

Možná je zde spojitost s uzemněním letadel Boeing, které Lufthansa má ve své flotile. Časově by to zhruba odpovídalo. Jinak cenový graf nám říká jednu důležitou věc – že má Lufthansa problémy se v grafu projevilo o dost dříve než v ekonomických výsledcích.

Akcie Lufthansa.

Týdenní graf akcie Lufthansa.

All time high cena 31,26 EUR se konkrétně datuje k 4. lednu 2018. Tehdy započal těžký medvědí trend, který pro akcie Lufthansa znamenal celkovou ztrátu téměř 80 %. Pamatuji si poučku uznávaného ekonoma a vysokoškolského profesora Oldřicha Rejnuše (Vysoké učení technické v Brně – podnikatelská fakulta), že akciový titul, který ztratil více jak 65 %, je mrtvý. Dnes už však tato poučka do značné míry neplatí. Neboť makroekonomické prostředí je naprosto odlišné od toho, co bylo dříve.

Dno propadu se nachází na 6,848 EUR (datuje se k 25. září 2020). Od uvedeného data se akcie Lufthansa snaží střídmě expandovat, díky čemuž se malou část ztrát podařilo zredukovat. Ačkoliv se to nezdá, od řečeného 25. září až po lokální high na 12,96 EUR došlo ke zhodnocení o přibližně 90 %. Určitě můžeme kvitovat, že se býkům podařilo vymanit z klesající struktury, protože byli úspěšní při průrazu klesající trendové linie. Technicky se jednalo o první potřebný krok, aby měl titul vůbec šanci se někam posunout.

Jinak dle price action a vysokým objemům je možné snadno zpozorovat, že kolem S/R levelu 7 EUR docházelo k masivní akumulaci. Jednoznačně se zde ve velkém nakupovalo, z čehož můžeme usuzovat, že cenové rozpětí 9,7 – 7 EUR bude ze strany býků urputně bráněno. Jak bylo uvedeno, trh má lokální high na 12,96 EUR, tedy u S/R levelu 12,7 EUR. Na zmíněné hladině proběhlo jasné zamítnutí a návrat ceny k S/R levelu 9,7 EUR. Tato hladina je bráněná. Zatím je však velmi slabá snaha o odraz směrem vzhůru.

Co se týče indikátoru RSI, i křivka indikátoru držela téměř rok rostoucí trend. Nicméně v blízkosti hraničních 70 bodů došlo k zamítnutí. Aby měly akcie Lufthansa vůbec šanci se dostat z nynější situace, je nutností, aby nakupující předvedli agresivitu. Což se projeví ve chvíli, kdy prorazí hraničních 70 bodů a cena bude pokračovat v expanzi.

Závěrem

Z hlediska technické analýzy má Lufthansa problémy již od počátku roku 2018, což se opožděně projevilo v hospodaření za rok 2019. Pandemie byla proto jenom poslední hřebíček do pomyslné rakve. Co se týče vývoje od března 2020, trhu se povedlo vymanit z popsaného klesajícího trendu. Nadále jsou akcie Lufthansa z technického pohledu pořád dost levné, protože se nacházíme 66 % od all time high.

Z fundamentální perspektivy je očividné, že by Lufthansa bez bailoutu nemusela už existovat. Státní finanční injekce rozhodně společnost zachránila. Z kvartálních výsledků můžeme konstatovat, že se firma snaží ztráty redukovat. Ovšem zůstávají otazníky, za jak dlouho se vrátí ekonomická rentabilita. Jisté ovšem je, že německá vláda nenechá Lufthansu padnout. Už v analýze na Deutsche Bank jsem říkal, že když je jakákoliv společnost tzv. too big to fail, stát ztráty nakonec pokryje a jede se dál.

Obchodujte s akciemi Lufthansa u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Letoun A 380 společnosti Airbus

Akcie Airbus rostou. Překoná cena akcie AIR hodnoty z dob před pandemií?

10. června 2021 | Akcie týdne

Cena akcie Airbus (AIR) se vzpamatovává z pandemie. Jaké jsou aktuální plány firmy? Technická i fundamentální analýza akcie Airbus jen pro vás.

Číst dále
Mobilní zařízení s akcií McDonald’s a příkazem buy a sell

Akcie McDonald’s během pandemie rostly. Jak si vedly řetězce rychlého občerstvení?

26. května 2021 | Akcie týdne

Akcie McDonald’s dosáhly v pandemii historického maxima. Podívejte se na výsledky MCD i rozbor cenového grafu. Analýza fast food sektoru jen pro vás!

Číst dále
Logo tesla s cenovým grafem

Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií?

12. května 2021 | Akcie týdne

Jakým výzvám Tesla aktuálně čelí? Fundamentální a technická analýza akcie Tesla a scénář možného vývoje. Je propad ceny u konce?

Číst dále

The post Akcie Lufthansa: Společnost odhaluje plány na redukci nákladů do roku 2024 appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-lufthansa-budouci-plany/

Klíčová slova: Cash flow | Převodník měn | Webináře | Downtrend | Vzdělávací webináře | Obchodovat s akciemi | Investiční | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Plány | FAST | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Oslabení | Akcie McDonald’s | Dlouhodobý investor | Akcie Boeing | Air | Trendové linie | Finanční výsledky | Praktické tipy | MCD | Rentabilita | Akcie Airbus | Ceny | Snížení nákladů | Rostoucí trend | Vedení společnosti | JDE | Společnost Lufthansa | Dopravci | Propad ceny | United Airlines | Německý ministr financí | Letectví | Medvědí trend | Lufthansa | Aerolinky | WP | Medvědi | Zlepšení | Boeing | Pandemie | Situace | Pokles | Komunikace | Ukazatele | Miliardy eur | Hospodaření | Stabilní společnosti | Úbytek | Ztráta | Airbus | Prohlášení | Problémy | Too Big to Fail | All Time High | Miliardy | Hlediska technické analýzy | Technické analýzy | Firma | Německá vláda | Propad ceny akcií | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Akcie týdne | STAR | Majetek | Ekonomické výsledky | Výnosy | Ekonomická situace | Poplatky | Tesla | Finanční injekce | Ztráty | Propad | Firmy | Hospodářské výsledky | Ministr financí | Úspěch | Brazílie | Bailout | ROE | ROCE | Redukce | EBITDA | Cenové rozpětí | Trh | Řízení rizika | Management | Graf | Finanční služby | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Tesla | Akcie Lufthansa | EPS | Ceny akcií | LYNX | Deutsche Bank | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Cenový graf | Globální ekonomika | Bank of America | USD | EUR | VaR | Ukazatel | Trigger | Trend | RSI | P/E | Margin | Investování | Investor | High | Futures | Ekonomika | CFD | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Kapitál | Politika | Rizika | Poptávka | ETF | Obchodní deník | Čína | Price Action | Fundamentální analýza | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Levi Strauss vzrástli o 9% v reakcii na pozitívne štvrťročné výsledky
    Akcie Levi Strauss (LEVI.US) vzrástli takmer o viac ako 9% po tom, čo maloobchodník s džínsami zverejnil štvrťročné čísla lepšie, ako sa očakávalo. Spoločnosť zarobila 48 centov na akciu, čím ľahko prekonala odhady analytikov vo výške 37 centov. Zisky spoločnosti sa zvýšili medziročne o viac ako 570%. V porovnaní s bežnejším rokom 2019 boli zárobky stále vyššie 57%.
  • Akcie Li Auto zaznamenali pokles po zverejnení hospodárskych výsledkov
    Akcie spoločnosti Li Auto (LI.US) vymazali počiatočné zisky a obchodujú sa o 6% nižšie po tom, čo čínsky výrobca elektrických vozidiel oznámil prekvapivú stratu a príjmy za druhý štvrťrok, ktoré prekonali očakávania trhu. Čistá strata sa v období v porovnaní pred rokom dostala na 235,5 milióna RMB (36,5 milióna dolárov) alebo 0,26 RMB na ADS z 345,2 milióna RMB alebo 2,71 RMB na ADS. Bez zahrnutia neopakujúcich sa položiek bola upravená strata podľa ADS 0,07 RMB. Celkové príjmy vzrástli o 158,8% na 5,04 miliardy RMB (780,4 milióna dolárov) a prekonali prognózy analytikov vo výške 4,68 miliardy RMB.
  • Akcie likvidují část pátečního růstu, JPY zůstává nad 121 USDJPY
    Evropské akciové indexy zahajují nový týden pádem a likvidací části ztrát z konce minulého týdne. Svou roli sehrála sl...
  • Akcie likvidují část zisků z minulého týdne, nově příchozí data nenadchla
    Evropské akcie zatím nedokázaly navázat na velmi slušné výsledky z minulého týdne. Po včerejším tápání na nízkých obje...
  • Akcie likvidují část ztrát ze začátku týdne, na FX z toho těží hlavně komoditní měny
    Páteční seance se zatím na akciových trzích nese v pozitivním duchu. Akcie v Evropě i v USA rostou a likvidují ztráty, které nabraly během začátku tohoto týdne. V Evropě přidává většina indexů více než procento, zatímco v USA se futures na hlavní indexy pohybují přibližně osm desetin v procenta v plusu. Pokud by americké indexy zakončily dnešní seanci podobným růstem, jednalo by se ale i tak o první z posledních pěti týdnů, který by uzavřely v červených číslech.
  • Akcie Lockheed Martin po zmiešaných štvrťročných výsledkoch klesajú
    Lokcheed Martin (LMT.US) je jedným z hlavných dodávateľov pokročilých systémov zbraní pre americkú armádu a spojencov. Spoločnosť sa podieľa na civilnom aj vojenskom rozvoji vesmírneho priemyslu v rámci NASA a US Space Force. Lockheed zverejnil svoje finančné výsledky za Q1 2022 pred začiatkom dnešného obchodovania:
  • Akcie Lordstown Motors propadly o desetinu po snížení analytického doporučení
    Akcie Lordstown Motors (RIDE.US) ztratily více než 10,0 % během dnešní seance poté, co investiční banka Morgan Stanley (MS.US) snížila své investiční doporučení na ‘underweight’ z ‘equal weight’ a snížila cílovou cenu na pouhých $2 z $8. Banka poznamenala, že nedávno oznámený prodej továrny Lordstown v Ohio společnosti Foxconn továrnu ohodnocuje na méně než pětinu předchozích odhadů.
  • Akcie Lucid padají v reakci na hospodářské výsledky za Q4 a horší výhled
    Akcie výrobce elektromobilů Lucid Group (LCID.US) padají o více než 16 % po zveřejnění slabších hospodářských výsledků za Q4 2021. Společnost zároveň zveřejnila slabší výhled produkce.
  • Akcie Lucid se propadly o 17 % kvůli nízkým příjmům
    Akcie společnosti Lucid Motors (LCID.US) se ve čtvrtek propadly o více než 17 % poté, co výrobce elektromobilů zveřejnil neuspokojivé údaje o tržbách a výrazný pokles objednávek v posledním čtvrtletí. Společnost rovněž vydala slabý výhled výroby pro rok 2023.
  • Akcie Lucid ztrácejí navzdory rekordní investici saúdského investičního fondu 📉
    Investice z veřejného investičního fondu nepomohla zastavit pokles akcií společnosti, protože výrobci elektromobilů ztratili ve vlně kaskádových výprodejů akcií Tesly. Analytici investičních fondů navíc poukazují na největší ziskové výrobce elektromobilů, mimo jiné i na společnost Tesla (TSLA.US), jako na potenciální beneficienty zákona o snížení inflace (IRA). Do této skupiny ziskových výrobců nepatří společnosti Lucid, Rivian (RVN.US) nebo Nikola (NKLA.US), tyto společnosti jsou financovány převážně dluhem. K poklesu ceny akcií společnosti Lucid dochází navzdory tomu, že se Lucid chystá začít prodávat automobily v Evropě, akcionářům se nelíbí politika společnosti, kterou jsou akcie postupně "ředěny".
  • Akcie Lululemon klesajú po slabých prognózach ziskov vo fiškálnom štvrťroku Q4
    Akcie spoločnosti Lululemon Athletica (LULU.US) zaznamenali pokles vďaka slabých vyhliadkam týkajúcim sa hospodárskych výsledkov za Q4. Generálny riaditeľ spoločnosti, pán Calvin McDonald oznámil, že napriek dobrému začiatku prázdninovej sezóny dosiahne spoločnosť slabé výsledky vďaka negatívnej pandemickej situácii v USA, ako aj personálnym problémamom a skrátenými prevádzkovými hodinami.
  • Akcie Lyft se po snížení ratingu UBS propadají
    Akcie společnosti Lyft (LYFT.US) v pondělí klesly o více než 3 % poté, co UBS snížila rating společnosti poskytující sdílené jízdy z "buy" na "neutral", protože její průzkum mezi řidiči ukázal, že ti preferují jejího největšího konkurenta - Uber.
  • Akcie Lyft se po zprávě o výsledcích propadly o 20 % a otevřou na historickém minimu 📉
    Společnost Lyft přiznala, že v tomto čtvrtletí ztratila na úkor společnosti Uber přibližně 1% podíl na trhu. Společnost argumentovala tím, že to bylo způsobeno agresivnějšími pobídkami Uberu pro řidiče a dodavatele. Společnost uvedla, že motivační programy skončily a společnost se zaměřuje na znovuzískání ztraceného podílu na trhu. Významné je, že Uber dokázal provozovat "nákladnou" politiku odměn pro zaměstnance a překonal očekávání analytiků, Lyft v tomto čtvrtletí navzdory zpomalení "agresivního" růstu neuspěl.
  • Akcie Lyftu druhý den na burze klesly pod emisní cenu
    Akcie provozovatele alternativní taxislužby Lyft druhý obchodní den klesly o téměř 12 procent a propadly se pod svoji emisní cenu. Svůj burzovní debut přitom v pátek zahájily růstem o 21 procenta, upozornila agentura Reuters. Podle analytiků k tomu přispěly přetrvávající otázky kolem toho, kdy se ztrátový Lyft stane ziskovým, a prudký růst první den na burze.
  • Akcie mají k delšímu nádechu stále daleko
    Ztráty v minulém týdnu se podařilo americkému akciovému indexu v průběhu páteční seance zmírnit. Index S&P 500 vzrostl o 1,4 %, i tak ale index za posledních pět dní propadnul o 4,1 %. Technologický Nasdaq v pátek posílil dokonce o 2,3 %. Právě technologie byly největším přispěvovatelem do růstu celého indexu S&P 500, když v rámci něho si polepšily o 3,2 %. Přes dvě procenta se vyhoupli i prodejci zbytného zboží nebo telekomunikace.
  • Akcie majitele dolu Turów se včera staly největším propadákem varšavské burzy. Dohoda s Českem nepomohla, podnik totiž drtí růst cen povolenek EU ke 100 eurům za kus
    Majitel dolu Turów, polský podnik PGE, se včera stal největším propadákem varšavské burzy. Akcie podniku, v němž přes 57 procent drží polský stát, se propadly o 5,1 procenta. Tedy nejvíce ze všech titulů, jež jsou zahrnuty do hlavního indexu varšavské burzy, WIG 20. Jedná se o největší propad PGE od loňského listopadu.
  • Akcie mají za sebou nejhorší čtvrtletí za poslední 4 roky, klesaly také komodity. Co nás čeká do konce roku?
    Výkon mnoha aktiv na trzích byl pro obchodníky ve třetím kvartálu studenou sprchou. Akcie i komodity za vysoké volatil...
  • Akcie Manchesteru United včera zdražily nejvíce v historii. Zrovna v den, kdy Ronaldo v klubu „na hodinu“ skončil
    Akcie anglického fotbalového klubu Manchester United včera na newyorské burze zdražily nejvíce v historii, a to o 14,7 procenta. Tržní hodnota velkoklubu tak včera během jediného dne vzrostla v přepočtu o zhruba 7,4 miliardy korun. A to zrovna v den, kdy „Rudé ďábly“ na hodinu opustila jejich největší hvězda – a patrně největší hvězda současného světového fotbalu vůbec – Cristiano Ronaldo.
  • Akcie Marriott prudko rastú po pozitívnych štvrťročných výsledkoch
    Akcie Marriott (MAR.US) počas dnešnej seansy vyskočili o viac ako 5,0 % po tom, čo prevádzkovateľ hotela zverejnil štvrťročné výsledky lepšie, než sa očakávalo.
  • Akcie Matterport rostou o více jak 6 %
    Akcie Matterport (MTTR.US) je technologická společnost, která se věnuje vytváření takzvaných digitálních ekvivalentů, tedy přenášení reálných objektů do virtuálního prostoru. V loňském roce se společnost stala jedním z pilířů trendu Metaverse a byla zmíněna mezi klíčovými společnostmi schopnými vytvářet virtuální světy. Technologie společnosti umožňuje mimo jiné:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani