Pátek 19. duben 2024 19:20
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
FTMO král

Akcie Airbus rostou. Překoná cena akcie AIR hodnoty z dob před pandemií?

10.06.2021 11:59  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V dnešní analýze se vrátíme k sektoru producentů letecké techniky. Tentokrát se podíváme na akcie Airbus. Tato letecká společnost je největším konkurentem společnosti Boeing, kterou jsme nedávno analyzovali. Airbus již delší dobu těžil z problémů svého amerického konkurenta. Převzal dokonce od Boeingu i znační podíl na trhu. Během pandemia zaznamenala cena akcie Airbus prudký pád. Posledních pár měsíců ale cena opět roste.

V článku si přiblížíme, čím se tato letecká společnost zabývá a jakým výzvám aktuálně čelí. Samozřejmě neopomeneme ani fundamentální a technickou analýzu akcie Airbus.

Letoun A 380 společnosti Airbus

V článku se dozvíte:

  1. Airbus čelí problémům v Kataru
  2. Airbus uzavírá továrnu ve Španělsku
  3. Aktuální dodávky nových letounů Airbus
  4. Čím se Airbus zabývá?
  5. Fundamentální analýzaakcie Airbus
  6. Technická analýza akcie Airbus
  7. Závěrem
  8. Obchodujte s akciemi Airbus u LYNX

Airbus čelí problémům v Kataru

Momentálně dost rezonuje konflikt mezi společností Airbus a katarskými národním leteckým dopravcem Qatar Airways. Katarské aerolinky odebírají letadla Airbus v nemalém množství, avšak v poslední době se objevily komplikace, které dle Qatar Airways dokonce mají za příčinu, že Airbusu hrozí ztráta pozice na tamním trhu.

Zvláštní na tom ovšem je, že ani jedna strana nevyjasnila, v čem je jádro celého problému. Katarské aerolinky tvrdí, že mají s francouzským producentem letadel „problémy“ a požadují, aby je protistrana vyřešila.

Novináři spekulovali nad tím, že důvodem neshod může být špatný lak u nově dodaných letadel A350. Nicméně tohle vysoce postavený člen exekutivy katarských aerolinek hned negoval. Problém se prý netýká ani dříve kritizovaných strojů A380 superjumbo jets.

Katar  je navíc i významným akcionářem ve skupině AIG, která vlastní britské aerolinie. Pokud si tedy Airbus Katar znepřátelí, mohl by si uškodit i na trzích v západních zemích.

Airbus uzavírá továrnu ve Španělsku

Airbus započal proces uzavření jedné ze svých továren, která se nacházela na území Španělska. Nejednalo se však o nic neplánovaného, neboť dle dostupných zdrojů se tak stalo na základě restrukturalizačního plánu firmy.

Impulsem pro uvedený plán byla pandemie Covid 19, která velmi těžce zasáhla letecký průmysl. O plánovaném uzavření továrny se mluví jako o jednom z největšíchza posledních 50 let. Airbus však nemá příliš na vybranou. Poptávka po letadlech výrazně poklesla a bude trvat roky, než se trh vrátí do normálu.

Aktuální dodávky nových letounů Airbus

O navýšení dodávek nových strojů společnost Airbus informovala již na konci prvního čtvrtletí tohoto roku. Dle nejnovějších zpráv Airbus dodal  svým odběratelům za květen 2021 na 50 nových letounů. Od ledna 2021 se pak celkem jedná 220 letadel, což je 38% meziroční nárůst.

Airbus hlásí také nové objednávky od Lufthansy. Naproti tomu ale některé dříve naplánované objednávky byly stornovány. Kvůli tomu je Airbus, co se týče domluvených zakázek, v záporných číslech (čistý přírůstek je -31 letadel).

Situace se v hrubých číslech oproti minulému roku sice zlepšila, ale jinak je znát, že se odvětví úplně nevzpamatovalo z poslední rány. Když v dubnu došlo k vyhlášení hospodářských výsledků, ukázalo se, že je Airbus druhý kvartál profitabilní. S opětovnou rentabilitou byznysu přišla i silná slova od vedení firmy.

Airbus oznámil plán na postupné zvyšování produkce. Airbus chce dosáhnout produkce stroje typu A320 v roce 2025 v počtu 75 letadel za měsíc. Na základě posledních dat činí aktuální měsíční produkce 45 strojů, takže se jedná o dost ambiciózní plán. Jiný typ stroje A220 se vyrábí v počtu 5 letounů za měsíc. Ovšem již v roce 2025 by se mělo jednat až o 14 letadel.

Proti uvedenému plánu zazněly i kritické hlasy, že příliš rychlý růst výroby může způsobit další ekonomické problémy. Ovšem trh vzal však uvedenou zprávu pozitivně a šlo o jasný signál, že se segment zotavuje.

Airbus také nedávno získal americký armádní kontrakt v hodnotě necelých 120 milionů USD. Ze zprávy vyplývá, že společnost by měla poskytnout podporu v logistice ve státě Texas.

Čím se zabývá společnost Airbus?

Airbus má původ ve Francii a její sídlo se nachází v Toulouse. K založení došlo v roce 1970 ve spolupráci s německými a britskými investory.

V roce 2000 pak došlo k vytvoření Airbus SE, což je holding, který se zabývá leteckou, vesmírnou a vojenskou technikou. Dle nejnovějších dat Airbus zaměstnává více jak 70 tisíc zaměstnanců, nejvíce ve Francii. Pak ještě v Německu, VB a Španělsku.

Finální montáže letadel firma provádí ve svém domovské sídle v Toulose, určitá část probíhá ještě v německém Hamburku. Jak jsme si ukázali v analýze na akcie Boeing, Airbus je fakticky největším (a jediným) konkurentem amerického výrobce. Obě společnosti spolu vedou dlouholetou obchodní válku, což se projevilo zejména v době, kdy se ukázala poruchovost nových letadel Boeing.

Airbus okamžitě využil příležitosti a začal agresivně přebírat původní obchodní partnery americké konkurence. To se nelíbilo předešlému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, který chtěl domácímu výrobci za každou cenu pomoci armádními zakázkami.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza akcie Airbus (AIR)

Nyní se dostáváme k hospodářským údajům. Jak bylo řečeno, Airbus je zase po kratší době ziskový (poslední dva kvartály). Není to zatím žádná sláva, ale nedá se očekávat, že zotavení přijde okamžitě. Nicméně se dá předpokládat, že pokud se nic významně nezmění, Airbus zůstane stabilně ziskový i následující období.

Účetní období Q1 2021

Začneme tedy standardně ekonomickými daty za první kvartál. Firma dosáhla celkového obratu 10,5 miliard EUR, což mezikvartálně znamená pokles o přibližně 47 %. Závěr roku 2020 byl tedy mnohem lepší, protože Q4 2020 zaznamenalo oproti Q3 2020 nárůst o 76 %. Operační výnosy jsou též horší, dokonce o necelých 79 %. V absolutní hodnotě jsou na 349 milionech EUR, za Q4 2020 činily 1,64 miliard EUR.

EBITDA ukazuje 946 milionů EUR, takže mezikvartálně zhoršení o 61 %. Q4 2020 naopak zaznamenalo zlepšení o 99 %. Zisk dělá 362 milionů EUR, v relativních číslech pokles o 76,7 %. Naopak poslední kvartál minulého roku si mezikvartálně připsal + 302 %. Volné cash flow je 1,02 miliard EUR. Mezikvartálně si ale pohoršilo o 79 %. Zatímco Q4 2020 byl posun vpřed o 755 %. Když přejdeme k důležitým ekonomickým ukazatelům, EPS je na 0,46 bodech (zhoršení o 76,7 %). Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je -0,26 %.

Účetní období FY 2020

Nyní se dostáváme k hospodářským výsledkům za celý rok 2020. Celkové tržby meziročně klesly o 29,18 % na 49,91 miliard EUR. Operační výnosy jsou 664 milionů EUR, což je o 35 % nižší číslo než v roce 2019. EBITDA klesla o 11,5 % na 3,5 miliard EUR. Airbus byl v roce 2020 stejně jako v roce 2019 ztrátový, ale došlo ke zlepšení o 16,81 %. Ztráta za FY 2019 dosahovala 1,36 miliard EUR, za FY 2020 1,13 miliard EUR. Volné cash flow je očekávatelně v záporných číslech, -7,18 miliard EUR. Meziroční zhoršení o 542 %. Zatímco rok 2020 zaznamenal markantní zlepšení o 624 %.

EPS ukazuje -1,45 bodů, takže máme meziroční zlepšení o 17,46 %. Ukazatel P/E nepočítáme, protože je společnost ztrátová. Ukazatel ROE (rentabilita vlastního kapitálu) je též v záporných čislech (-1 %).

Technická analýza akcie Airbus

Pro technickou analýzu si zvolíme týdenní graf. Prvně můžeme sledovat slušný uptrend, který byl na podzim roku 2019 přerušen hlubším poklesem o 30 %. Nicméně se jedná o vcelku normální korektivní pohyb, kdy na S/R levelu kolem 82 EUR došlo k odrazu.

Zanedlouho se nadále pokračovalo v expanzi až do konce ledna 2020. Tady můžete registrovat, že akcie Airbus zareagovaly na začínající pandemii mnohem dříve, než zbytek akciového trhu.

Akcie Airbus začaly s poklesem asi o deset dní dříve. To holt bylo dáno tím, že investoři považovali výrobce letadel a aerolinky za velmi rizikové. Pandemie na ně měla rychlý dopad. Další price action bylo vyloženě panické, neboť cena doslova padala volným pádem.

Během pouhých pár týdnů bylo zcela umazáno zhodnocení za předešlých pár let. Bohužel finanční trhy jsou v tomhle úplně stejné jako lidský organismus. Dlouho si budujete svoji sílu, ale pak stačí onemocnět a posune vás to po fyzické stránce znatelně zpátky. Pak zase trvá dlouhý čas, než se vrátíte tam, kde jste byli předtím. Popsaná poučka je obecně známá a měl by si ji každý zapamatovat.

Akcie Airbus

Týdenní graf akcie Airbus

Co se týče řečeného volného pádu, akcie Airbus tehdy ztratily více jak 65 % ze své all time high hodnoty. Pokles se zastavil až kolem S/R pásma 48 EUR. Následná reakce byla agresivní a dovedla kurz na S/R pásmo kolem 82 EUR.

Tyto automatické odrazy ale nikdy dlouho nevydrží. Cena se pak brzy vrátila k S/R pásmu 60 EUR, kde se trh nacházel po mnoho týdnů. Z objemů bych si i dovolil tvrdit, že se zde dost akumulovalo. V listopadu 2020 přišel impulsní odraz nahoru, díky čemuž začala důvěryhodná expanze, která trvá doteď.

Trh zřetelně využívá předešlé proražené úrovně jako odrazový můstek, což je po technické stránce příznivé. Naposledy se popsaným způsobem využil S/R level 96 EUR.

Impulsní odraz dovedl cenu až do těsné blízkosti S/R levelu 110 EUR, na který nakupující pořád útočí. Cena se na uvedeném levelu zbrzdila, ale šance na definitivní průraz tu určitě je. Obzvlášť po takovém pěkném impulsním růstu ceny.

Jinak k all time high úrovni je potřeba ještě něco přes 25 % zhodnocení. Trh je tudíž docela blízko. Při pohledu na indikátor RSI ale zjistíme, že dlouhodobá setrvačnost trhu začíná slábnout. Zároveň víme, že akcie Airbus měly sklony ko korekcím, když bylo týdenní RSI v blízkosti hraničním 70 bodů.

Závěrem

Z fundamentálního hlediska je zřejmé, že akcie Airbus má poslední dva roky problémy. Pokud ovšem budeme vycházet z toho, že se letecká doprava bude postupem času vracet do normálních kolejí, zlepší se i hospodářské výsledky Airbus.

Všeobecně vzato se ekonomický útlum společnosti považuje za krátkodobý. Mimoto hraje do karet i fakt, že jediný konkurent Boeing ještě zcela nevyřešil problémy se svými stroji. Navíc jejich kredibilita dost utrpěla.

Po technické stránce dostala cena akcie Airbus minulý rok pořádný výprask. Nicméně je znát postupná snaha o úplné sražení ztrát. Je nakročeno na průraz blízké rezistence.  Přesto je však dobré počítat v dohledné době s korekcí.

Obchodujte s akciemi Airbus u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

vstup do banky Deutsche Bank

Akcie Deutsche Bank: Blýská se po rekordním propadu ceny akcie na lepší časy?

02. června 2021 | Akcie týdne

Aktuální fundamentální a technická analýza akcie Deutsche Bank. Jak probíhá restrukturalizace banky a kterým problémům aktuálně čelí?

Číst dále
Detail letadla Boeing

Akcie Boeing – Vystoupá cena akcie Boeing opět do výšin?

19. května 2021 | Akcie týdne

Aktuální informace o společnosti BA. Seznamte se s výsledky za rok 2020 i první kvartál 2021. Rozbor cenového grafu akcie Boeing jen pro vás.

Číst dále
loga společností FAANG

Výsledky FAANG předčily očekávání. Poroste cena akcie Amazon i nadále?

05. května 2021 | Akcie týdne

Jak dopadly kvartální výsledky společností Facebook, Apple, Netflix a Alphabet? Fundamentální a technická analýza akcie Amazon jen pro vás!

Číst dále

The post Akcie Airbus rostou. Překoná cena akcie AIR hodnoty z dob před pandemií? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-airbus/

Klíčová slova: Převodník měn | Webináře | Vzdělávací webináře | Obchodovat s akciemi | Investiční | Indikátor RSI | Indikátor | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Pandemie COVID | Pandemie COVID 19 | Výsledky FAANG | Objednávky | Dlouhodobý investor | Akcie Boeing | Air | AIG | Praktické tipy | Letecká doprava | Rentabilita | Akcie Airbus | Ceny | Šance | Jasný signál | Letecký průmysl | Restrukturalizace | Covid | Průraz | Expanze | Podíl na trhu | Sláva | Letecká společnost | Signál | Růst | Výrobce letadel | Katar | Texas | Aerolinky | WP | Zlepšení | Boeing | Pandemie | Situace | Pokles | Trhy | Komunikace | Netflix | Ztráta | Airbus | Prohlášení | Problémy | Průmysl | All Time High | Amazon | Firma | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Ekonomické problémy | Akcie týdne | Kvartální výsledky | FAANG | Očekávání | Alphabet | Výnosy | Poplatky | Firmy | Hospodářské výsledky | Kontrakt | Tržby | ROE | ROCE | Protistrana | EBITDA | Zprávy | Trh | Řízení rizika | Management | Graf | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Deutsche Bank | Akcie Amazon | EPS | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Deutsche Bank | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Investoři | USD | EUR | Banky | VaR | Uptrend | Ukazatel | Trigger | Rezistence | RSI | Pozice | P/E | Margin | Kurz | Investování | Investor | High | Futures | Finanční trhy | Cash flow | CFD | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Rizika | Poptávka | ETF | Apple | Obchodní deník | Price Action | Fundamentální analýza | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie a dolar: stabilita vs. růst před klíčovým indexem spotřebitelských cen
    Indexy světových trhů zůstaly na začátku týdne prakticky beze změny, zatímco americká měna mírně posílila před úterní zprávou o indexu spotřebitelských cen v USA, která by mohla naznačit, kdy by Federální rezervní systém mohl začít snižovat úrokové sazby.
  • Akcie a dolar zmenšují své ztráty. Absence nových znepokojivých zpráv trhům prospěla
    Spojené státy se s Čínou shodly, že budou dál jednat. Oznámila to čínská strana. Prezident Trump zopakoval, že současná situace je pro USA výhodnější než jakákoli smlouva, ale také předtím projevil víru v úspěch diskuse s Pekingem. Na druhou stranu moc nepotěšila evropská data, jmenovitě překvapivý pokles německého indexu ZEW, ale to trhy dokázaly bez větších problémů přejít.
  • Akcie Advance Auto Parts po otevření trhu klesly o 14 % 📉
    Cena akcií společnosti Advance Auto Parts (AAP.US), předního poskytovatele náhradních dílů a servisu pro ojeté automobily v USA, dnes po zahájení seance na Wall Street klesla o 15 % kvůli slabým výsledkům za třetí čtvrtletí tohoto roku:
  • Akcie aerolinek pod silným tlakem
    Na akciových trzích v posledních dnech přetrvává nerozhodnost spojená s nízkou volatilitou a úzkým cenovým rozpětím, když investoři vyčkávají na páteční vystoupení světových centrálních bankéřů. V rámci diskusního fóra na téma „Inflace a nezaměstnanost v Evropě“ vystoupí guvernér ECB (European Central Bank) Mario Draghi, guvernér Bank of England Mark Carney a guvernér Bank of Japan Haruhiko Kuroda. Nezávisle na tom v pátek promluví také guvernérka Fedu Janet Yellenová, která na ekonomické konferenci v Rhode Island bude řešit otázky ohledně výhledu americké ekonomiky.
  • Akcie aerolinek znovu rostou
    Akcie aerolinek poslední týdny klesaly, což bylo vyústěním eskalace geopolitického konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou a následným zrušením některých letů.
  • Akcie aerolínií majú tendenciu po teroristických útokoch vymazávať straty
    Po teroristických útokoch zvyknú najostrejšie reagovať akcie leteckých spoločností. Podobne tomu bolo aj včera, za pos...
  • Akcie a euro jedou dál nahoru, zatímco dluhopisy zabrzdily
    Ani po včerejší neskutečné rally na Wall Street pozitivní vývoj nekončí. Akcie v Evropě se vydávají zhruba o procento nahoru, podobně jako futures na Ameriku. Co vypadá už jen jako dozvuk, by běžně byl velmi solidní výkon. Dluhopisové trhy si také prošly masivní vlnou nadšení, ovšem v tomto případě už pokračování nevidíme. V Evropě výnosy lehce stoupají, v zámoří se dnes dluhopisy neobchodují kvůli svátku.
  • Akcie a euro se odpoledne vydávají nahoru, zatímco dluhopisy ustupují
    Nevýrazné obchodování se na akciích po otevření amerických trhů přehouplo pozitivním směrem a klíčové indexy v zámoří rostou. V čele jde Nasdaq s 1,2pct ziskem. V Evropě se sice odpoledne také situace zlepšuje, ale stále to stačí pouze na smíšený vývoj hlavních zdejších trhů. 
  • Akcie a futures na indexy ve Spojených státech rostou. Oporou je Powell i oživení kryptoměn
    Akcie a futures na indexy ve Spojených státech rostly. Jedním z hlavních důvodů je ohrazení se předsedy FEDu Jeroma Powella proti spekulacím o výraznějším zvýšení úrokových sazeb. Rizikový sentiment podpořilo oživení kryptoměn a mnohé z nich rostly o desítky procent.
  • Akcie a inflace: Kdo tuto hru vyhraje?
    Americký akciový trh zakončil pátek s minimálními změnami, když kolísal mezi mírnými zisky a ztrátami. Důvodem byla kombinace různorodých bankovních výsledků a zpráv o inflaci, které zvyšovaly očekávání investorů ve věci možného snížení úrokových sazeb Federálního rezervního systému.
  • Akcie Ajaxu Amsterdamu jsou nejníže od „pandemického jara 2020“. Dnes je stahuje i vyhazov Marca Overmarse, fotbalového ředitele klubu, který psal nevhodné zprávy kolegyním
    Akcie fotbalového klubu Ajax Amesterdam, jednoho ze tria nejúspěšnějších nizozemských manšaftů posledních desetiletí, dnes na burze právě v Amsterdamu pokračují ve svém propadu. Oproti páteční uzavírací ceně ztrácí přes dvě procenta. Bezprostředně je dolů stahuje odchod fotbalového šéfa klubu, Marca Overmarse, někdejší hráčské „star“, zářící v 90. a nultých letech nejen v Ajaxu, ale také v Barceloně nebo londýnském Arsenalu.
  • Akcie a jejich období růstu
    Akcie a jejich období růstu neustále pokračuje a ani zdaleka ještě nekončí. V současné době, v aktuálním čase právě zažíváme druhé významné a zároveň nejdelší období růstu akciových trhů. I přesto se dá v blízké době čekat, že tento akciový závod ještě bude nějakou dobu zdárně a úspěšně pokračovat.
  • Akcie: Akcie na pražské burze poprvé v průběhu pěti týdnů poklesly
    Index PX ve 20. týdnu oslabil o 11,41 bodů, nebo 1,2% na 971,37 bodů. Sedm titulů zakončilo v negativním teritoriu včele s NWR (-5,3%, 34,10 Kč), největší zisk si překvapivě připsala akcie CME (22,4%, 71,60 Kč). Objem zobchodovaných akcií vzrostl o 52,1 mil. Kč na 3,33 mld. Kč. Od počátku roku PX prohloubil ztrátu na 6,5%.
  • Akcie: Akciové trhy končí týden celkově ve ztrátách
    Evropský index Stoxx 600 končí neúspěšný týden poklesem o zhruba půl procenta. Za celý týden tak přišel již o 2,5 %. Dnes do hlubin vedly akcie finanční instituce společně s energetickými společnostmi, které padaly o jedno procento. Brzdit se je snažily telekomunikace, které jako jediné připisují výraznější zisky, a to na úrovni 0,7 %.
  • Akcie: Akciové trhy USA zamířily na jih po HDP Německa a varování Fitch
    Wall Street otevřel ve středu v mínusu, znepokojením nad vývojem v Evropě. Hlavn...
  • Akcie: Akciové trhy v strede týždňa na nových maximách
    Včerajšie obchodovanie sa na akciových trhoch v Európe nieslo v pozitívno...
  • Akcie: Akciové trhy v USA na nových maximách
    Štvrtkové obchodovanie na akciových trhoch bolo vytrhnuté s predchádzajúc...
  • Akcie: Akciové trhy začali týždeň zmiešaným obchodovaním
    Začiatok tohto týždňa  priniesol na akciové trhy v Európe zmiešaný sentim...
  • Akcie: Akciový index Nikkei atakuje 4,5-letá maxima
    Japonský akciový index Nikkei 225 zaznamenal šest vítězných seancí v řadě a zakončil na novém 4,5- letém vrcholu. Ve čtvrtek uzavíral se ziskem 0,3% na 11 968,08 bodů podpořen pozitivními daty z USA a růstem indexu DJIA na nový rekord. Šestidenní rally indexu bylo nejdelší od 23. října.
  • Akcie: Akciový index Nikkei zaznamenal nejlepší výkon za 41 let
    Japonský akciový index Nikkei 225 uzavřel poslední obchodní den v roce růstem o 112,4 bodů, nebo 0,7% na 16 291,31 bodů, což představuje nejvyšší uzavírací cenu od 2. listopadu 2007, devátý po sobě jdoucí den růstu a nejdelší rally od července 2009. V roce 2013 si index připsal 57%, což je nejlepší roční výkon indexu od roku 1972 (92%).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank