Úterý 19. březen 2024 08:48
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Akcie na burze v týdnu posílily o 1,1 pct, index nejsilnější od ledna 2020

14.05.2021 17:42  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie na pražské burze během týdne opět posílily a vylepšily své letošní maximum, když index PX stoupl o 1,1 procenta na 1121,8 bodu. Vyplývá to z výsledků pražské burzy. Nejvíce přidaly opět akcie bankovní skupiny Erste, největší pokles naopak postihl akcie výrobce antivirových programů Avast. Předchozí týden akcie stouply o téměř procento.

"Pražská burza v minulém týdnu navýšila své letošní zisky. Index tak posiloval již třetí týden v řadě a ocitá se na nejvyšší hodnotě od loňského ledna," řekl ČTK makléř Wood & Company Vladimír Vávra.

Stejně jako v předešlém týdnu se hlavním tahounem růstu staly akcie Erste Bank s týdením nárůstem o 5,75 procenta. Co se ostatních finančních titulů týče, akcie Komerční banky přidaly 1,63 procenta, akcie pojišťovny VIG narostly o 2,9 procenta. Akcie Monety nadále zaostávaly, když jejich kurz proti předešlému týdnu odepsal 1,36 procenta.

Nejhorší výkonnost zaznamenaly akcie společnosti Avast, které pod vlivem negativního vývoje technologického sektoru v zámoří poklesly o 4,2 procenta.

Zdroj: ČTK, Wood & Company

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Monety dnes dopoledne vylétly na historický rekord. Investoři příznivě hodnotí „oslazení“ podmínek sloučení se skupinou PPF
    Akcie banky Moneta se dnes na pražské burze prodávají za nejvyšší cenu v historii jejich tamního obchodování. Dnes zatím přidaly až 4,2 procenta. Poskočily na cenu až 93 korun za akcii. Dosud jejich nejvyšší dosažená cena činila 90,85 koruny. Podle dat Bloombergu je objem obchodování s akciemi Monety nyní na devítinásobku průměru běžného pro tuto část obchodního dne.
  • Akcie Monety dnes zareagovaly na informaci o konci spojení s Air Bank poklesem
    Akcie banky Moneta v reakci na zrušené spojení s bankovní částí finanční skupiny PPF dnes dopoledne na pražské burze oslabily. Čtvrt hodiny po začátku obchodování ztrácely přibližně pět procent, pak část ztrát smazaly a kolem poledne byly 2,28 procenta v minusu. O ukončení procesu spojení informovaly Moneta Money Bank a PPF v pondělí. Jako důvod uvedly negativní vývoj ekonomiky, který mění parametry původně zamýšleného sloučení, nebo nedávné změny požadavků České národní banky na kapitálovou vybavenost bank.
  • Akcie Monety dnes znatelně rostou. Trh pozitivně reaguje na rámcovou smlouvu se společnostmi skupiny PPF
    Akcie Monety dnes rostou, aktuálně přidávají 2,3 procenta, hned po otevření pražské burzy přitom přidávaly dokonce takřka čtyři procenta. Pozitivně reagují na včera večer oznámený podpis rámcové smlouvy Monety se společnostmi ze skupiny PPF ohledně akvizice Air Bank, českého a slovenského Home Creditu a společnosti Benxy. Akvizice je podmíněna souhlasem akcionářů banky na mimořádné valné hromadě, která se bude konat v červnu.
  • Akcie Monety reagovaly růstem na zrušení chystané akvizice
    Akciové trhy se dnes nacházejí pod tlakem. Evropský index Stoxx 600 několik desítek minut před koncem ztrácí zhruba půl procenta. Všechny sektory se nacházejí v červeném. Nejníže se dnes podívali prodejci základního spotřebního zboží, když jejich akcie padají o 1,6 %. Naproti tomu jediným stojícím vojákem v poli jsou finanční domy. Akcie tohoto odvětví přidávají 0,6 %. I ve Spojených státech odstartovali seanci obchodníci s převahou prodejních příkazů. Index S&P 500 padá o půl procenta. Důvodem globálního pesimismu vůči akciím jsou zprávy, že Spojené státy tlačí na Čínu, aby v rámci dojednávané obchodní dohody přistoupila i k výrazným strukturálním změnám. Na náladě ani nepřidává vyostřená situace v Asii, kde byly sestřeleny dvě indické stíhačky pakistánskými ozbrojenými složkami.
  • Akcie Morgan Stanley a Bank of America po výsledcích za 2. čtvrtletí rostou!
    Bank of America (BAC.US) - akcie společnosti při otevření Wall Street posilují o 2,55 % po lepších než očekávaných čtvrtletních výsledcích:
  • Akcie možná nejsou zase až tak drahé
    Podle klasických valuačních ukazatelů jako P/E jsou globální akciové trhy extrémně předražené. Pokud ovšem přihlédneme k masivnímu růstu globální peněžní zásoby vlivem bezprecedentního kvantitativního uvolňování klíčových centrálních bank, ocenění globálních akciových trhů zase až tak draze vypadat nemusí.
  • Akcie: Na akciové trhy se vrací nákupní nálada
    Evropské akcie během dneška přidávají 0,6 %. Daří se zejména finančním titulům (+1,3 %) a těžařům a zpracovatelům komodit (1,2 %). V plusu se nacházejí vesměs všechny sektory, pouze farmaceutické tituly kolísají okolo včerejšího zavíracího kurzu. Americký index S&P 500 vstoupil do dnešního obchodování velmi podobně jako evropský protějšek. Nejziskovějším odvětvím jsou prozatím informační technologie s růstem o 1,1 %. Trhy dnes postrádaly nové makroekonomické ukazatele, a tak společným jmenovatelem pro jejich vývoj byla dohoda o uvalení cel s nižší sazbou.
  • Akcie nabírají na síle, i když Amerika začala opatrně. Euro zisky drží
    Růst společné evropské měny se sice během dne zastavil, ale kurz dobyté pozice zhruba drží. Eurodolar se obchoduje za dnešek asi o procento výš na 1,0680. Prezidentka ECB po slovech o růstu sazeb a vytáhnutí depozitní sazby ze záporu přidala ještě další informaci, totiž že někteří bankéři by rádi viděli rychlejší postup. To určitě nepřekvapí, ale zmínka o těchto názorech uvnitř rady zapadá do postupného zpřísňování rétoriky a euro může podporovat.
  • Akcie na Black Friday: 3 Nejlepší možnosti, do kterých investovat právě teď
    Blíží se každoroční maloobchodní akce Black Friday a investoři pozorně sledují výkonnost tří významných akcií na trhu. Tyto subjekty, hluboce zakořeněné v různých maloobchodních sektorech, nabízejí jedinečný pohled na dynamiku sváteční nákupní sezóny. I když je jejich výkonnost na Černý pátek hlavním bodem zájmu, představují tyto akcie více než jen sezónní investiční příležitosti.
  • Akcie na burze v týdnu mírně klesly o 0,2 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně oslabily. Index PX od minulého pátku ubral 0,2,procenta na 1006 bodů. Největší pokles zaznamenaly akcie výrobce nápojů Stock Spirits. Nejlépe se vedlo cenným papírům pojišťovací skupiny VIG, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie posílily o více než procento a překonaly hranici tisíc bodů.
  • Akcie na burze v týdnu posílily o 1,5 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, od minulého pátku index PX stoupl o 1,5 procenta na 874 bodů. Největší růst zaznamenaly akcie pojišťovací skupiny VIG, nejhůře se naopak dařilo cenným papírům výrobce nápojů Stock Spirits, vyplývá z výsledků burzy. Předchozí týden akcie přišly o více než dvě procenta.
  • Akcie na burze v týdnu posílily o 3,3 pct, index je nejsilnější od srpna 2011
    Akcie na pražské burze během týdne posílily na nejsilnější hodnoty od srpna 2011, když index PX stoupl o 3,3 procenta na 1158,9 bodu. Vyplývá to z výsledků pražské burzy. Nejvíce přidaly akcie Komerční banky, největší pokles naopak postihl akcie výrobce nápojů Stock Spirits. Předchozí týden akcie stouply o více než procento.
  • Akcie na burze v týdnu stagnovaly, index PX klesl o 0,1 pct.
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu stagnovaly, od minulého pátku index PX klesl o 0,1 procenta na 916,8 bodu. Největší růst zaznamenaly akcie telekomunikační společnosti O2 CR, nejhůře se vedlo cenným papírům Kofoly, vyplývá z výsledků burzy. Předchozí týden akcie posílily o téměř dvě procenta.
  • Akcie na dvojmesačných maximách, GBPUSD po prekonaní úrovne 1,30 prudko padá.
    Akcie po krátkej pauze pokračujú v raste. Hlavné európske indexy rastú o zhruba 1,5%. Podporila aj ich revízia januárových indexov dôvery v službách. Index pre celú eurozónu bol revidovaný nahor z 50,8b. na 51,2b. Síce je to stále len mierna expanzia, pozitívna správa potešila investorov, ktorým pomáhajú centrálne banky holubičími komentármi. V USA bola reakcia slabšia, hlavné indexy rastú len o zhruba pol percenta. Nezabránil im v tom ani o niečo slabší index dôvery v službách, ktorý klesol z 57,6b. na 56,7b. Jedná sa síce o 13-mesačné minimum, stále však ukazuje silnú expanziu. S&P 500 aj DAX sa vďaka dnešným ziskom dostali na dvojmesačné maximá.
  • Akcie na hlavních trzích klesají, Prahu táhne nahoru Avast
    Akcie v Evropě během dne prohloubily své ztráty. Začátek na Wall Street je sice lepší, ale i Amerika se nachází lehce v červeném. S&P 500 je dole o 0,2 pct, zatímco Stoxx Europe 600 klesá o 0,8 procenta.
  • Akcie na hlavních trzích pouze vyčkávaly
    Americké výnosy byly včera na vzestupu, přičemž delší konec odpoledne doháněl ten kratší a 2Y i 10Y splatnost stoupala přes 2 bazické body. Akcie na hlavních trzích pouze vyčkávaly. V Evropě byl vývoj smíšený při poklesu DAX (-0,3 pct) nebo AEX a mírném růstu na FTSE 100 nebo CAC 40. Hlavní americké indexy se držely v plusu pouze těsně. Nového impulsu se včera trhy nedočkaly, a tak čekají, jestli koncem týdne nepřijdou důležité informace z Fedu.
  • Akcie na maximách
    Americké akciové indexy sa počas minulého týždňa dostali na nové historicky najvyššie úrovne, pričom európske akcie taktiež atakovali najvyššie úrovne. Za pozitívnou náladou na trhoch stoji viacero faktorov. Prvým bol pretrvávajúci optimizmus vďaka podpísaniu prvej fázy obchodnej dohody medzi USA a Čínou. Investori sa teraz zameriavajú na informácie o druhej fáze.
  • Akcie na nízkých objemech mírně ztrácí, NZD pokračuje v pádu
    Pondělní obchodování se zatím nese podle očekávání v poklidném duchu. Seance je bez klíčových dat, díky čemuž se dnešn...
  • Akcie na nízkých objemech pouze vyčkávají, další skandál amerického prezidenta a jeho vazby na Rusko trhy zatím příliš netrápí
    Pondělní seance zatím na akciových trzích probíhá v docela pohodové atmosféře. Makro kalendář je na data chudý, takže si procházíme tradičním pondělkem, kdy probíhá obchodování na výrazně podprůměrných objemech. Ty jsou dnes na evropských burzách 30 – 40 procent pod dlouhodobým průměrem, což pomáhá indexům držet si své pozice z konce minulého týdne a nepatrně růst.
  • Akcie na nízkých objemech znovu mírně rostu, trhy čekají na nový impuls
    Ani čtvrteční seance zatím nijak nevybočuje z režimu posledních dnů, které na finanční trhy příliš vzrušení nepřinesly. Celý týden je na důležité fundamenty velmi chudý, když se vše podstatné se již událo během minulého týdne, kdy Bank of England přispěchala s uvolnění měnové politiky. Dnešek se proto stejně jako minulé dny nese především v duchu klesajících dluhopisových výnosů, které napomáhají zvýšenému optimismu a pádu volatility na nejnižší úrovně od roku 2014. Evropské akcie tak na nízkých objemech znovu rostou, i když jsou zisky relativně mírné a ve většině případů dosahují okolo půl procenta.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024