Čtvrtek 28. březen 2024 18:06
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

Krátká rekapitulace nejnabitějšího týdne sezóny – Earnings

04.05.2021 11:46  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Co jsou to earnings? Earnings jsou kvartální výsledky (finanční ukazatele) společnosti, které jsou zveřejňovány veřejně obchodovanými společnostmi. Pokud byste si měl vybrat pouze jeden dokument, dle kterého se rozhodnete, zda se oplatí do určité společnosti investovat, tak si nejspíše vyberete zprávy o kvartálních výsledcích firem. Jelikož tyto zprávy obsahují zásadní informace o společnosti včetně čistého zisku, zisku na akcii, zisku z pokračujících operací a prodeje, díky analýze těchto informací mohou investoři posoudit finanční zdraví společnosti a na základě toho pak investovat.

Společnost Tesla vykázala za první čtvrtletí roku 2021 příjmy ve výši 10,39 mld. USD (+74% ve srovnání s minulým rokem) a čistý zisk 438 mil. USD. I přes dopady pandemie společnost zaznamenala rekordní počet dodaných vozidel v prvním čtvrtletí – 184 800 kusů.

Facebook překonal očekávání s tržbami 26,17 mld. USD (o 2,5 mld. USD více, než se očekávalo) a se ziskem na akcii 3,30 USD, a to díky vyšší ceně a většímu počtu prodaných reklam.

Firma Microsoft vykázala tržby ve výši 41,71 mld. USD a zisk 1,95 USD na jednu akcii. Jedná se o nejvyšší čtvrtletní růst tržeb od roku 2018, který byl částečně způsoben růstem prodeje počítačů v důsledku pandemie (home office).

Apple překonal očekávání o více než 10 mld. USD. Podle kvartální zprávy Apple vydělala 89,58 mld. USD (+54% ve srovnání s minulým rokem). Stejně jako u společnosti Microsoft pandemie hrála roli v růstu tržeb, ale tato vysoká čísla jsou také částečně způsobena faktem, že společnost Apple začala implementovat čip M1 do nejnovějších iPadů Pro, který mimořádně zvyšuje výkonnost tohoto modelu.

Nakonec zde máme Amazon. Amazon se pochlubil příjmem 108,5 mld. USD (+44% ve srovnání s minulým rokem) a ziskem 15,79 USD na jednu akcii. Mnoho investorů se domnívá, že tento strukturální posun v chování spotřebitelů směrem k elektronickému obchodování potrvá a zisky Amazonu budou vyšší.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kraje bijí na poplach, nemají na plyn. Fialova vláda by měla využít předsednictví EU pozastavení obchodování s povolenkami
    Enormní zdražování povolenek v uplynulých letech, v letech 2020 a 2021 o více než 200 procent, představuje klíčový důvod, proč nyní je elektřina tak drahá. Například ČEZ drtivou většinu elektřiny na letošní rok prodala právě v letech 2020 a 2021. Drahá elektřina a plyn trápí také české kraje, které žádají po vládě akci, jež by jim pomohla se s drahými energiemi popasovat.
  • Krajům a obcím ČR požírá jejich rekordní úspory historicky vysoká inflace. Místo aby investovaly, „škudlí“ a přicházejí bez užitku o kupní sílu – je to stále v souladu s péčí řádného hospodáře?
    Kraje a obce v loňském roce výrazně, možná ovšem až kontraproduktivním způsobem zlepšily své hospodaření a rychle se jim tak podařilo překonat důsledky pandemického roku 2020. Ten byl zejména z hlediska hospodaření krajů kritický. Vyplývá to z dnes zveřejněných údajů ministerstva financí k hospodaření právě krajů a obcí.
  • Kráľ je nahý
    Spomínate si na paniku z konca roka 2008? Ešte rok predtým, keď sa všetko zdalo úžasné, dosiahol americký akciový...
  • Král Karel III. zdědí po zesnulé královně Alžbětě II. majetek za 12 miliard korun, nebude z něj platit dědickou daň. V žebříčku nejbohatších Čechů by takový majetek stačil na 24. místo
    Po zesnulé královně Alžbětě II. zůstalo dědictví čítající v přepočtu zhruba 12,2 miliardy korun. Takový majetek by stačil na 24. místo v aktuálním žebříčku nejbohatších Čechů dle časopisu Forbes. Nyní připadne nástupci královny na trůni, jejímu prvorozenému synovi, králi Karlu III.
  • Královně Alžbetě II. klesl dramaticky příjem, kvůli pandemii. Celkem zchudla o 600 milionů korun
    Britská královna Alžběta II. utrpěla v důsledku pandemie značné finanční ztráty. Pandemické uzavírky a omezení cestování způsobily 53procentní pokles jejího příjmu z turistického ruchu v Buckinghamském paláci a na hradě Windsor, stejně jako ve své skotské rezidenci a dalších místech. Tyto královské objekty jsou obyčejně turistům přístupné. Během pandemie tak klesly příslušné tržby Jejího Veličenstva z 20,2 milionu liber na 9,4 milionu liber.
  • Kranjec (ECB, Slovinsko)
    " postoj ECB je jednoznačný a&...
  • Kranjec (ECB, Slovinsko)
    "neexistuje možnosť reštrukturalizá...
  • Kranjec (ECB, Slovinsko)
    "ECB ešte neprijala stanovisko k tomu, či sa sad...
  • K rastu výnosov z dlhopisov môže prispievať aj rast inflačných očakávaní
    Zhruba od začiatku mesiaca sme vo väčšine krajín svedkami rastu výnosov z dlhopisov. Je to dosť zaujímavý fenomén, keďže pri negatívnej nálade na trhoch (ktorú dokumentuje nielen pokles akcií, ale aj rast „indexu strachu“ VIX), investori vyhľadávajú bezpečné štátne dlhopisy a silnejším dopytom tlačia ich výnosy nahor.
  • Krátce před zásadní událostí na trzích znovu sílí optimismus
    Podobně jako včera před inflačním reportem i dnes před výsledky zasedání Fedu získává na trzích navrch optimismus. Americké akciové burzy po otevření míří nahoru asi o půl procenta a strhávají s sebou také Evropu. Pro zdejší indexy to však zatím znamená jen umazávání ztrát, přičemž většina z nich je stále mírně v červeném. Pokles amerických kratších dluhopisových splatností naznačuje převažující důvěru, že Fed zmírní svůj jestřábí postoj. Evropa i v tomto s odstupem následuje, takže kondice dluhopisů se odpoledne zlepšuje i zde. Eurodolar se mezitím usazuje u 1,0655.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu
    Bitcoin se obchoduje pod 20 000 USD. Po dosažení nového nižšího minima okolo 18 240 USD se cena bitcoinu odrazila výše k předchozímu supportu, který je nyní rezistencí. Cena je nyní odmítnuta na úrovni 19 600–19 800 USD. Dokud se cena bude obchodovat pod 20 000 USD, očekáváme, že prodejní tlaky budou pokračovat a cena se posune níže k 16 000 USD. Očekává se, že zítřejší prohlášení Fedu zvýší volatilitu na trzích a očekává se, že bude ovlivněn i bitcoin. Technicky zůstává střednědobý a krátkodobý trend medvědí.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu
    Bitcoinu se podařilo znovu vyšplhat nad cenovou úroveň 30 000 USD, ale upřímně, cena v posledních třech týdnech žádný skutečný pokrok neudělala. Stále se obchoduje do strany. Minulý týden jsme zaznamenali falešný průraz dolů k úrovni 27 000 USD, ale býci zakročili a poskytli support.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu na 13. února 2023
    Bitcoin se obchoduje kolem 21 600 USD. Krátkodobý trend je nyní medvědí, protože cena v grafu 4H vytváří nižší minima a nižší maxima. Vytvořila také klesající kanál. Bitcoin nedávno prorazil pod klíčový krátkodobý support a díky medvědím výstrahám RSI dál věříme, že jeho cena zůstává náchylná k dalšímu poklesu. Horizontální support se nachází přinejmenším na týdenním minimu na ceně 21 488 USD. Cena zatím tento support respektuje. Pokud pod něj prorazí, pak bychom měli očekávat pokles ke spodní hranici kanálu poblíž úrovně 20 800 USD. Rezistence kanálu se nachází na ceně 22 040 USD.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu na 20. května 2022.
    Bitcoin se obchoduje přibližně na ceně 30 260 USD pod klíčovou krátkodobou rezistencí na hladině 31 000 USD. Cena zatím rezistenci atakovala třikrát, ale býci se nad ni nedokázali dostat. Rezistence v oblasti červeného obdélníku byla potvrzenou hladinou rezistence. Průraz nad tuto hladinu by vygeneroval býčí signál.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu na 8. června
    Bitcoin se obchoduje nad úrovní 30 000 USD. Cena se déle než měsíc pohybuje do strany bez zřetelného směru. V průběhu posledního měsíce se pokusila prorazit nahoru i dolů, ale protisíly ji zatlačily zpět do obchodního pásma, ve kterém je od května. Klíčový support zůstává na ceně 28 600 USD. Ačkoli se cena obchodovala pod touto úrovní, nezaznamenali jsme pod ní denní zavírací cenu. Rezistence zůstává na ceně 31 600 USD. Ačkoli jsme byli svědky pohybu a denní zavírací ceny nad touto úrovní, cena se další den rychle obrátila dolů a býci nad ni nedokázali prorazit.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu na 8. února 2023
    Bitcoin se obchoduje přibližně za 23 118 USD. Krátkodobý trend je neutrální, protože cena se pohybuje většinou do strany. Na hladině 23 447 USD vytvořila nižší maximum, ale dál se obchoduje nad klíčovým supportem zelené trendové linie. RSI dosáhl modré klesající trendové linie a vykazuje známky odmítnutí. Cena vytvořila nižší maximum a nyní má větší šanci prorazit pod support zelené trendové linie. Tento support je na hladině 22 745 USD. Průraz pod ni umožní pohyb přinejmenším k hladině 21 200 USD.
  • Krátkodobá analýza bitcoinu po novém vyšším maximu
    Bitcoin po zasedání FOMC vůči dolaru posílil, když vytvořil nové vyšší maximum na úrovni 24 258 USD. Cena bitcoinu vytvořila nové maximum, ale RSI ji nenásledoval. Jak jsme uvedli v předchozí analýze, bitcoin měl potenciál růst od úrovně 22 500 USD k úrovni 25 000 USD, zatímco potenciál poklesu je pořád větší. Velmi pravděpodobný je pohyb pod cenu 20 000 USD. Další nižší maximum podle RSI v grafu 4H. Další varování pro býky. Nedávné minimum na ceně 22 522 USD je nyní klíčovým supportem a úrovní obratu trendu. Na ceně 22 722 USD nalezneme i významný support, jehož průraz zvýší i šanci na průraz úrovně 22 522 USD. Slábnoucí uptrend podle RSI by měl brzy nabídnout obrat. Býci musí být opatrní a musí si chránit zisky.
  • Krátkodobá analýza dolarového indexu 19. října 2022.
    Dolarový index zůstává v býčím trendu a vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Cena se obchoduje kolem úrovně 112,65 nad klíčovými trendovými liniemi supportu. Nejbližší klíčová rezistence se nachází na úrovni 113,45. Denní uzavření nad touto úrovní umožní pohyb k úrovni 115. Support se nachází na úrovních 111,40 - 111,70. Dokud bude cena nad touto úrovní, krátkodobý trend zůstane býčí a očekává se, že cena dosáhne nových maxim. Zatím nic nenasvědčuje důležitému vrcholu nebo obratu směrem dolů. Prvním takovým signálem by bylo prolomení ceny pod modrou vzestupnou trendovou linii.
  • Krátkodobá analýza etherea na 25. srpna 2022.
    Ethereum se obchoduje na úrovni 1 712 USD těsně pod Fibonacciho retracementem 38 % celého poklesu z nedávných maxim na úrovni 2 029 USD. Jedná se o první významnou rezistenci Fibonacciho retracementu a v případě jejího překonání bychom měli očekávat pohyb etherea přinejmenším k úrovni 1 750 USD a dále k úrovni 1 780 USD. Cena bude v nejbližší době vytvářet vyšší maxima a vyšší minima, zvlášť po dvojitém dnu na úrovni 1 520 – 1 530 USD. Support se nachází na úrovni 1 670 USD, a dokud se cena bude držet nad touto úrovní, mohlo by ethereum dosahovat vyšších úrovní Fibonacciho retracementu. Neschopnost udržet se nad úrovní 1 670 USD by mohla vyústit v testování nedávných minim na úrovni 1 520 – 1 530 USD.
  • Krátkodobá analýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato 10. ledna 2023
    Zlato se obchoduje přibližně na ceně 1 870 USD. Krátkodobý trend je podle indikátoru cloud Ichimoku stále býčí, protože cena se v grafu 4H drží nad (cloudem) Kumo. Vykazuje ale známky slabosti, protože se obchoduje pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie). Zatím je příliš brzy na slova o výrazném obratu, nicméně obchodování pod linií Tenkan-sen je známkou slabosti, a pokud bude cena pokračovat tímto způsobem, mohli bychom se dočkat pullbacku k linii Kijun-sen (indikátor žluté linie) na cenu 1 852 USD. Support cloudu je na ceně 1 838 USD. Vzhledem k existenci dalších krátkodobých indikátorů, které pro blízkou budoucnost naznačují překoupené podmínky, není vyloučeno testování supportu cloudu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI