Pátek 19. duben 2024 19:10
reklama
FTMO férovost
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

FinTech akcie 2021: 6 tipů na zajímavé společnosti pro vaše investiční portfolio!

17.02.2021 07:37  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Fintech akcie získávají oblibu u mnoha investorů. Jedná se o akcie společností, které se zaměřují na využívání technologií ve finančním a bankovním sektoru. Tato oblast zažívá poslední roky nebývalý rozkvět. Vzniká mnoho nových zajímavých společností a projektů. Do roku 2021 analytici očekávají, že investice do tohoto sektoru přesáhnou až 30 miliard dolarů.

V článku si vysvětlíme, co je Fintech a jaký je jeho význam. Představíme si zajímavé FinTech společnosti a jejich činnost v tomto odvětví.

Ke každé akcii vám nabídneme i aktuální cenový graf. Pojďte se tedy ponořit do světa FinTech akcií a zjistit, které společnosti by v roce 2021 mohly slavit úspěch.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je to FinTech a jeho význam
  2. FinTech akcie – rizika a příležitosti
  3. 6 nejlepších FinTech akcií pro rok 2021
  4. Obchodování FinTech akcií u LYNX

Fintech - co to je?

 

Co je to FinTech a jeho význam

Termín finanční technologie (zkráceně FinTech) zahrnuje všechny inovace v různých oblastech finančního průmyslu využívající nové technologie.

Nejde však jen o bezhotovostní platební způsoby, což je patrně první věc, která většině lidí ve spojení s FinTech přijde na mysl. FinTech mají své využití také v oblasti investic, poradenství, úvěrů nebo v oblasti správy, ukládání a přenosu dat.

FinTech sektor je právem považován za inovativní, protože zde vznikají nové technologie, které stále rychleji vytlačují klasické bankovní podnikání. Tyto moderní trendy tak tlačí na banky a pojišťovny, aby se na nové možnosti a podmínky adaptovaly.

Čtete  také >> 21 nejlepších světových akcií pro rok 2021!

Klasickým příkladem takové situace je rozšíření bankomatů v 80. letech. Lidé díky nim získali snadný přístup k hotovosti a k informacím o svém účtu. Nebyli již závislí na bankovních pobočkách a jejich otevíracích dobách.

Online bankovnictví na začátku nového tisíciletí znamenalo podobnou revoluci. Platby a převody peněz se přenesly do online prostředí a lidé tak mohli činit z pohodlí domova, aniž by museli do banky.

To samozřejmě mělo své důsledky. Banky a pojišťovny se novým trendům musely přizpůsobit. Došlo k uzavírání mnoha klasických poboček a omezování počtu zaměstnanců. Pro stále více úkonů se začaly využívat počítače a technologie.

Čtete  také >>Technologické akcie: 5 nejlepších akcií roku 2021, které musíte znát!

Mezi FinTech trendy poslední doby můžeme zmínit elektronické obchodování, které umožňuje přístup na burzu lidem téměř po celém světě.

Za zmínku také stojí zautomatizované elektronické poradenství v oblasti pojišťovnictví. Doslova fenoménem posledních let jsou pak kryptoměny, jejich využití a obchodování.

Nové technologie tak mají jednoznačný dopad na finanční a bankovní svět. FinTech společnosti tak nepřímo nutí tyto instituce, aby se novým a efektivnějším metodám přizpůsobovaly a přijaly je.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

FinTech akcie – rizika a příležitosti

Fintech akcie jsou bezesporu zajímavou investiční příležitostí. Když se podíváme na investice v tomto sektoru, vidíme, že exponenciálně rostou. Do roku 2021 analytici očekávají, že investice přesáhnou až 30 miliard dolarů.

Najdeme zde mnoho známých společností, které si již vybudovaly svou pozici na trhu. Vedle nich se také objevují nové zajímavé startupy, které mají obrovský potenciál.

Investice do takových firem ale samozřejmě přináší i zvýšené riziko. Obezřetný přístup při investování do FinTech akcií je na místě. Jedná se o velmi dynamický sektor.

Internetová dot-com bublina z počátku tisíciletí nám ukázala, že i u slibně se rozvíjejících technologických společností nemusí být naplněna očekávání a může přijít rychlý pád.

Každé nové odvětví představuje konkrétní rizika, která bychom určitě měli vzít v úvahu. Pro spotřebitele, kteří využívají služby v oboru FinTech, existuje riziko narušení jejich soukromí.

Čtete  také >>Zajímavé akcie 2021: Přinášíme 19 skvělých tipů pro vaše portfolio!

V rámci FinTech je mnoho osobních dat sdíleno mezi různými společnostmi a institucemi. Čím více dat je sdíleno, tím vyšší je pravděpodobnost, že se najde cesta, jak tato data zneužít.

Legislativní normy, které by měly uživatele a jeho osobní data a informace chránit, často nestačí rychle reagovat na tak rychlý vývoj. V případě zneužití dat je pak často těžké hledat konkrétního viníka.

Nicméně dle průzkumů ještě asi 1,5 miliardy lidí na světě nemá bankovní účet. Zde se nabízí obrovský potenciál do budoucna právě pro FinTech společnosti. Prostor pro rozvoj zde určitě je.

Pokud jde o investice do nových, rychle rostoucích odvětví, jako vždy byste měli pečlivě zvážit, do jakých akcií investovat. Je vždy lepší své portfolio diverzifikovat a aplikovat zásady správného money managementu.

LYNX TIP: Sledujte pravidelné akciové analýzy ve vzdělávací a zpravodajské sekci zaměřené na akcie

6 nejlepších FinTech akcií pro rok 2021

Níže vám přinášíme naše tipy na zajímavé FinTech akcie, které by v roce 2021 mohly být zajímavou inspirací pro vaše investiční portfolio.

Z těchto vybraných společností jistě mnoho z nich již znáte, ale není na škodu zmínit jejich přínos v oblasti FinTech, stejně jako se podívat na aktuální cenový graf.

Fintech akcie

Akcie PayPal (PYPL)

Pokud můžete hovořit o veteránovi v tomto celkem mladém odvětví, byl by to americký poskytovatel platebních služeb PayPal. Společnost byla založena v roce 1998 a její zisky několik let stabilně rostou. Do roku 2025 PayPal očekává výnosy až $ 50 miliard.

Tato FinTech akcie zažila v roce 2020 růst až o 123 %. Online nákupy se během koronavirové krize staly velmi populární. PayPal se navíc zapojil do bezkontaktních plateb v tradičním maloobchodě.

Společnost také oznámila, že v roce 2021 zavede novou službu, která umožní uživatelům platit v kryptoměnách. PayPal má přes 346 milionů aktivních účtů a dané platby umožňuje až 26 milionů obchodů. Počet aktivních účtů hodlá do roku 2025 zvýšit až na 750 milionů.

FinTech akcie - PaypalTýdenní graf PYPL od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Hypoport (HYQ)

Hypoport Group je německého původu a je sítí technologických společností poskytujících finanční služby v úvěrovém, realitním a pojišťovacím sektoru. Stejně jako u PayPal se jedná o silně rostoucí společnost. Tržby a zisky se v průběhu let velmi rychle zvyšovaly.

Cenový graf HYQ nám ukazuje, že i tato společnost zaznamenala počátkem roku 2020 krátký propad. Poté ale nastal růst o více než 55 % a bylo dosaženo nového historického maxima.

Fintech akcie - graf HypoportTýdenní graf HYQ od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Fidelity National Information Services (FIS)

Fidelity National Information Services je americká společnost s velmi perspektivními vyhlídkami. Společnost poskytuje inovativní technologická řešení a podporu pro bankovní a pojišťovací průmysl.

Přes rostoucí tržby se ale zisky v posledních dvou letech dostaly pod tlak. Cena akcie dosáhla nových rekordů v době před koronavirovou krizí. Pak ale nastal rychlý a prudký pád.

Firma se z toho vzpamatovala, ale technická analýza nám ukazuje, že se poslední měsíce cena pohybuje v cenovém kanálu. Zdá se, že tato akcie našla svůj support na úrovni kolem $ 120. Pokud bude proražena rezistence na hodnotě $ 150, tato FinTech akcie by mohla dosáhnout historicky nejvyšší hodnoty.

Fintech akcie - FISTýdenní graf FIS od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Akcie Visa (V)

Společnost Visa zaujímá dominantní postavení na poli digitálních plateb. Po celém světě má americká společnost v oběhu více než 3,3 miliardy kreditních karet. Visa se snaží držet krok s technologickými trendy a vývojem.

Umožňuje například bezkontaktní platby prostřednictvím telefonu a soustředí se také na nezbytná zabezpečení a ochranu osobních dat. Tato FinTech akcie má aktuální poměr P / E na úrovni 47.

Graf vývoje ceny nám ukazuje, že společnost zažívá dlouhodobý růst. Poslední rok byl poznamenán několika většími propady, ale rostoucí trend nebyl narušen.

Akcie Visa týdenní grafTýdenní graf V od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Apple (AAPL)

Společnost Apple není třeba představovat, protože je bezpochyby jednou z nejznámějších společností na světě. Apple se prosazuje zejména prostřednictvím platebního systému Apple Pay a právem tak náleží mezi naše FinTech akcie. V roce 2019 byla ve spolupráci s Goldman Sachs představena platební karta Apple Card.

Při pohledu na cenový graf společnosti Apple je jasné, že to byl fantastický rok. Firma se vzpamatovala z krátkodobého cenového propadu z počátku roku 2020 a poté nastal famózní býčí trend. Bylo dosaženo nového historického maxima kolem $ 145 za akcii. Aktuální poměr P / E je na úrovni 36.

Fintech Akcie - AAPL

Týdenní graf AAPL od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Akcie Square (SQ)

Společnost Square je ve světe FinTech známá zejména díky zpracovávání plateb přes mobilní zařízení. Za zmínku stojí také Square Capital, což je platforma, která poskytuje půjčky zejména pro malé a střední podniky.

Mezi nejpopulárnější aplikaci patří ale Cash App. Jedná se o platební službu, která umožňuje jednoduchý převod peněz mezi jednotlivými zařízeními. O popularitě této aplikace svědčí i fakt, že aktivní uživatelská základna pořád silně narůstá.

Další významnou složkou podnikání této firmy je Square Online. V podstatě se jedná o platformu, která uživatelům umožňuje nabízet a prodávat jejich zboží. Společnost Square je tedy velmi aktivní a právem náleží mezi ostatní zmiňované FinTech akcie.

Graf vývoje ceny akcie SQ nám ukazuje, že ani této firmě se nevyhnul prudký pád na začátku roku 2020. V březnu 2020 však opět nastal růst a cena se vyšplhala na své historické maximum.

FinTech akcie - SQTýdenní graf SQ od prosince 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Obchodování FinTech akcií u LYNX

LYNX nabízí obchodování s FinTech akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Zaujala vás možnost investice do fintech akcií?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších fintech akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií
Fintech akcie

Akcie GameStop (GME) díky Reddit WallStreetBets vzrostly až o 978 %!

28. ledna 2021 | Akcie

Short Squeeze akcií GameStop. Velké investiční fondy počítají ztráty. Kdo jsou WallStreetBets? Na jaké akcie se zaměřují? Vyplatí se Reddit sledovat?

Číst dále

Investice do zlata: 4 nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2021!

07. ledna 2021 | Akcie

✅ Zlatá horečka je tady! Jaký je aktuální vývoj ceny zlata? Jak investovat do zlata v roce 2021? 4 tipy na nejlepší zlaté akcie jen pro vás! ✅

Číst dále

IPO Airbnb již 10. prosince: Vše, co musíte znát před nákupem akcií!

04. prosince 2020 | Akcie

Aktuální vývoj, cena za akcii, hodnota společnosti i důvody a datum pro vstup na burzu. Při ceně $ 60 za akcii Airbnb získá až $ 3,1 miliardy!

Číst dále

The post FinTech akcie 2021: 6 tipů na zajímavé společnosti pro vaše investiční portfolio! appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/fintech-akcie/

Klíčová slova: Akcie společnosti | Apple (AAPL) | Technologické akcie | Graf vývoje | Podniky | FinTech | Airbnb | Jak fungují akcie | LYNX Trading | Breakout Trader | Vstup na burzu | Očekávání | Výnosy | Krize | Poplatky | Ztráty | Kryptoměny | Propad | Aktuální vývoj | Firmy | Bankovnictví | Podnikání | Úspěch | Short squeeze | Tržby | ROCE | Zisky | Webináře | Vývoj ceny zlata | Převodník měn | PayPal | Jak investovat do zlata | Jak investovat | Investovat do zlata | Investování do akcií | Investiční portfolio | Investiční | Investice do zlata | Graf | Fondy | Finanční služby | Eura | Elektronické obchodování | Ceny zlata | Cena | Analýzy | Akcie Visa | Akcie PayPal | Akcie Apple | Vzdělávání | Ceny akcií | LYNX | Investovat | Obchodovat | Pravděpodobnost | Cenový graf | Vývoj ceny | Investiční příležitosti | Goldman Sachs | Obchodování | Banky | Analytici | Trigger | Trend | Trading | Trader | Support | Spread | Short | Riziko | Rezistence | Portfolio | Platforma | Obchodník | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | IPO | Futures | CFD | Breakout | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Rizika | Daně | Investiční fondy | ETF | Apple | Technická analýza | Square (SQ) | Akcie Square (SQ) | Akcie Square | Akcie Visa (V) | Fidelity National Information Services (FIS) | Akcie Fidelity National Information Services (FIS) | Akcie Hypoport (HYQ) | Rizika a příležitosti | HYQ | Akcie Fidelity National Information | Hypoport (HYQ) | Obchodování FinTech akcií | FinTech akcie 2021 | Akcie 2021 | Zajímavé akcie | Velké investiční fondy | Reddit WallStreetBets | GameStop (GME) | WallStreetBets | Akcie Gamestop | DOT | Online prostředí | GameStop | GME | Diverzifikovat | Přístup na burzu | Zlatá horečka | Akcie těžařů | Ceny | Fintech společnosti | Rostoucí trend | Býčí trend | Square | JDE | Reddit | Akcie Apple (AAPL) | Vzdělávací webináře | Potenciál | Koronavirové krize | Růst | PYPL | Akcie Paypal (PYPL) | Spotřebitelé | Guru | Vývoj | Střední podniky | Akcie Fidelity | Akcie Fidelity National Information Services | Akcie Hypoport | FinTech akcie | Americká společnost | Převody peněz | Situace | Komunikace | Poradenství | Hodnota společnosti | Inovace | Visa (V) | Nejlepší akcie | Dot-com | AAPL | FIS | Fidelity National Information Services | Prohlášení | Cena za akcii | Pojišťovny | Rozvoj | Visa | Průmysl | Miliardy | Firma | Objem | Obchodujte | Cena akcie | Akcie a ETF | IPO Airbnb | Obchodovat s akciemi | Společnost Apple | Objem obchodování |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Finmex: Reálné mzdy klesají. Čeká Čechy propad do chudoby?
    Aktuální situace v Česku není příliš optimistická. Jen ve 3. kvartálu poklesly reálné mzdy o 9,8 %. Reálné mzdy v Česku klesají nejprudčeji ze všech 38 rozvinutých členských zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), které přijaly demokracii a principy tržní ekonomiky. Zároveň se jedná o nejrychlejší pokles v historii samostatné České republiky. Důvodem tak dramatického poklesu je vysoká inflace, všudypřítomná drahota a pomalý růst mezd.
  • Finmex: Reálné mzdy klesají. Čeká Čechy propad do chudoby?
    Aktuální situace v Česku není příliš optimistická. Jen ve 3. kvartálu poklesly reálné mzdy o 9,8 %. Reálné mzdy v Česku klesají nejprudčeji ze všech 38 rozvinutých členských zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), které přijaly demokracii a principy tržní ekonomiky. Zároveň se jedná o nejrychlejší pokles v historii samostatné České republiky. Důvodem tak dramatického poklesu je vysoká inflace, všudypřítomná drahota a pomalý růst mezd.
  • Fínske voľby
    Ako sme už naznačili v dnešnej FX analýze &nbsp...
  • Fínske voľby
    To, na čo sme upozorňovali v komentári pocas piatku sa stalo real...
  • Fínske voľby hrozba pre euroval
    Včerajšie voľby vo Fínsku sa dajú považovať za ja...
  • Fínsko dostane kolaterál
    Euroskupina sa dohodla, že grécka pôžička od Fín...
  • Finsko je zřejmě další zemí v řadě, kterou Putin od plynu odpojí. Přihláška do NATO odpojení uspíší, Finsko ale zejména odmítá platit rubly, na rozdíl od italských či německých podniků
    Po Polsku a Bulharsku je nejspíše Finsko další zemí, kterou Kreml odpojí od dodávek ruského plynu. Finský státní plynárenský podnik Gasum nyní varuje, že k zastavení ruských dodávek může brzy dojít. Odpojení od ruského plynu může být součástí rozsáhlejší odvety Kremlu za vstup Finska do NATO. Helsinki přihlášku podaly dnes. Rusko již dříve varovalo, že takový krok představuje „hrubou chybu, jež bude mít dalekosáhlé konsekvence“.
  • Fínsky minister financií
    "Európske krajiny sa navzájom nedôveruj&amp...
  • Fínsky parlament
    Fínsky parlament schválil silnejší E...
  • Finský výrobce pneumatik Nokian Tyres brání své rozhodnutí dál vyrábět v Rusku
    Finský výrobce pneumatik Nokian Tyres brání své rozhodnutí pokračovat ve výrobě v Rusku v časech, kdy odtud jiné firmy na protest proti ruské agresi na Ukrajině odcházejí. Firma svůj krok zdůvodnila potřebou udržet si kontrolu nad tamní továrnou. O záměru firmy, která je podle svého webu nejseverněji položeným výrobcem pneumatik na světě, informovala dnes agentura Reuters.
  • FINTECH BROKER MĚNÍ ZPŮSOB, JAKÝM INVESTUJETE
    Od svého vstupu na český trh v srpnu 2014 zaznamenalo DEGIRO značný příliv investorů, kteří začali využívat služby tohoto brokera. Společnost DEGIRO je původem z Nizozemska, kde v roce 2008 začala nabízet své služby profesionálním investorům. Postupně se své služby rozhodla nabídnout také drobným investorům. Společnost používá FinTech přístup. Tento přístup pomáhá minimalizovat provozní náklady i při zpracování velkého objemu transakcí. Zdánlivě jednoduchý koncept vyvolal vlnu odezvy napříč tímto průmyslem.
  • Fintech je pánský klub. Ženy v něm nemají místo
    „Ženy to v odvětví fintechu nemají jednoduché. Investorky i investoři jim svěřují jen necelé procento kapitálu, které do tohoto rychle rostoucího odvětví proudí. V posledních letech se navíc postavení žen ve fintechu ještě více zhoršilo,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Fintechová společnost Ebury rozšiřuje nabídku exotických měn na své online platformě Ebury online
    Fintechová společnost Ebury rozšiřuje nabídku exotických měn na své online platformě Ebury online. Nově tak klienti mohou provádět transakce ve 13 různých měnách a mezinárodně platit například bangladéšskou takou, nepálskou rupií, tanzánským šilinkem nebo rwandským frankem. Klienti společnosti navíc už nebudou muset volat prodejci těchto měn, ale k obchodování budou mít snadný přístup pomocí pár kliknutí. Ebury, která aktuálně obchoduje více než 130 měn, neustále rozšiřuje nabídku.
  • Fio banka loni téměř zdvojnásobila zisk, vydělala rekordních 4,3 miliardy Kč
    Fio banka loni zvýšila čistý zisk o dvě miliardy korun na rekordních 4,3 miliardy Kč. Důvodem byl hlavně růst úrokových sazeb a nižší náklady na riziko, uvedla dnes banka v tiskové zprávě zaslané ČTK. Bilanční suma Fio banky činila na konci loňského roku téměř 230 miliard korun, což představovalo meziroční nárůst o 6,8 procenta. Zveřejněné hospodářské výsledky jsou neauditované.
  • Firemní data USA: Amazon, Ford, Microsoft
    Firemní data USA: Abbott Laboratories, Bristol Myers Squibb, Amgen, Eli Lilly and Company, Amazon, Ford Motor, Microso...
  • Firemní data USA: Pfizer, UPS, Exxon Mobil
    Firemní data USA: Pfizer, United Parcel Service, Exxon Mobil, Dow Chemical, Yahoo!, JDS Uniphase...
  • Firemní dluhopisy a jejich rizika
    Firemní dluhopisy patří mezi jedny z nejbezpečnějších investic, pokud ovšem dobře víte, komu vlastně půjčujete. Jedná-li se o firmu s dlouholetou tradicí a renomé nebo společnost, která nabízí své dluhopisy na burze a obdržela pozitivní hodnocení od ratingové agentury, není se čeho obávat. Mnohem častěji ale narazíte na společnosti, které vydávají dluhopisy jen proto, že jim kvůli nízké bonitě odmítla půjčit banka.
  • Firemní dluhopisy nečeká moc dobrý rok
    Varujeme, že pokud bude Fed zvyšovat úrokové sazby příliš agresivně, může nastat situace připomínající úvěrovou krizi, která způsobí...
  • Firemní i makro čísla zvedají obavy. Akcie dnes v červeném
    Páteční dopoledne je pro hlavní akciové trhy negativní. DAX klesá o 0,8 pct, AEX dokonce o procento. CAC 40 a FTSE 100 jdou dole asi o 0,4 pct. V červeném se pak obchodují také americké futures naznačující pokles Wall Street.
  • Firemní výsledky a blížící se Fed zabrzdily akcie. Euro se pouze konsoliduje
    Během dnešního dne doznívala pozitivní reakce na americké volby. Nálada na hlavních trzích se postupně zhoršila, a to hlavně kvůli novým firemním výsledkům, které neladí s dosud solidním průběhem této sezóny. Negativní zprávy přišly z Unicreditu, Qualcommu či Wynn Resorts. Částečně může akciím kazit náladu také vyhlídka na dnešní zprávy z Fedu. Jak evropské, tak americké akciové indexy jsou na tom už pouze smíšeně.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
FTMO férovost