Pátek 19. duben 2024 03:15
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
Fintokei ProTrader

Cena stříbra v roce 2021: Bude rostoucí trend nadále pokračovat?

04.02.2021 07:51  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Stříbro je poslední dobou na vzestupu. Události posledních dnů ho navíc dostaly do popředí světových médií zejména v souvislosti se snahami uživatelů Reddit skupiny WallStreetBets. Těmto obchodníkům se povedlo vyhnat akcie GameStop do závratných výšin. O něco podobného se teď údajně pokouší i na tomto cenném kovu.

Jelikož je tento drahý kov opět v centru pozornosti, podíváme se na aktuální vývoj ceny stříbra. Graf stříbra a technická analýza by nám mohly napovědět, jakým směrem by se cena v roce 2021 mohla vydat.

V následujícím článku se dozvíte

  1. Co je stříbro a jaké má využití?
  2. Současná produkce stříbra
  3. Co ovlivňuje vývoj ceny stříbra?
  4. Pohne Reddit skupina Wallstreetbets po akciích GameStop (GME) také s cenou stříbra?
  5. Aktuální poměr zlata ke stříbru a jeho význam?
  6. Aktuální cena stříbra – technická analýza
  7. Vývoj ceny stříbra v roce 2021?
  8. Akcie těžařů stříbra – zajímavé investiční příležitosti
  9. Investování do stříbra u LYNX
 

 

Co je stříbro a jaké má využití?

Stříbro je stejně jako zlato vzácné. Jako platební prostředek bylo používáno až do konce 20. století.

Přestože je stříbro o něco tvrdší než zlato, jedná se o kov, který je lehce zpracovatelný. Vyznačuje se také výbornou elektrickou vodivostí a nejnižším přechodovým odporem ze všech kovů.

V suchém a čistém prostředí jsou vlastnosti stříbra celkem stálé. Oxidace a síra obsažená v atmosféře však mohou zapříčinit změnu barvy stříbra. Nejedná se však o nenávratnou změnu barvy a stříbro lze vyčistit.

Tento drahý kov je dnes používán nejen na výrobu šperků, ale také v mnoha průmyslových odvětvích. Setkáme se s ním ve většině elektronických zařízení, které každodenně používáme. Svůj význam má i v lékařství, například ve stomatologii.

Čtete také >>21 nejlepších světových akcií pro rok 2021!

Stříbro se také používá při výrobě solárních panelů. Právě v této souvislosti se často hovoří o tom, že narůstající přechod k trvale udržitelným zdrojům energie by mohl vyvolat vyšší poptávku po solárních panelech, tudíž i po stříbru.

Společnosti vyrábějící solární panely se však dlouhodobě snaží zefektivnit svou výrobu, tudíž zajistit takový proces, aby bylo stříbra potřeba méně.

Cena stříbra je vyjádřena v trojských jednotkách za unci a 1 trojská unce se rovná 31,1034768 gramů. Například pokud je cena stříbra 16 $, zaplatíte 16 $ za něco málo přes 31 gramů stříbra.

 

Současná produkce stříbra

Celosvětová produkce stříbra činila v roce 2019 kolem 27 000 tun. Obdobně tomu bylo i v letech předchozích.

Více než 53 % veškeré produkce pak pochází z Latinské Ameriky. Významným producentem stříbra je například Peru a Mexiko.

Právě na tuto oblast se zaměřuje společnost Fresnillo. Mezi další nejvýznamnější stříbrné těžařské firmy světa se řadí Glencore Plc, KGHM Polska, Hindustan Zinc a Newmont Corp.

 

Co ovlivňuje vývoj ceny stříbra?

Stříbro je často považováno za malého bratra zlata. Trh se stříbrem je mnohem menší než trh se zlatem. Kurz stříbra také může mnohem vice kolísat a cenové pohyby mohou být volatilnější.

Investice do stříbra v dobách nejistoty

Stejně jako zlato je I stříbro nadále považováno za určitý bezpečný přístav pro investory v nejistých dobách.

Během kritických období na akciových trzích se investoři obecně přesouvají k bezpečnějším alternativám – defenzivnějším akciím, dluhopisům a především drahým kovům. Trend posledních let ukazuje, že do tohoto přístavu investoři začínají počítat i s kryptoměnami jako je bitcoin.

Tento cenný kov investorům nabízí ochranu před inflací, měnovými riziky a poklesy akciových trhů. Má také nízkou korelaci s akciemi. S ostatními komoditami tak může sloužit jako zajímavá diverzifikace investičního portfolia.

Politická a ekonomická situace ve světě tak mohou být významnými faktory pro obchodníky, kteří zvažují investice do stříbra.

Kurz EUR/USD a dopad na hodnotu stříbra

Stříbro, stejně jako všechny komodity, se počítá v USD. Základním měřítkem je cena trojské unce stříbra v USD. Cena trojské unce stříbra v EUR tedy mimo jiné závisí i na aktuálním kurzu EUR.USD.

Čtete také >>Kurz EUR/USD: Velký přehled a prognóza pro rok 2021!

Pro evropské investory je tedy také důležité sledovat vývoj tohoto měnového páru. Investovat do stříbra se doporučuje v době, kdy EUR.USD klesá, což znamená, že dolar získává na hodnotě.

Cena stříbra závisí na poptávce zejména z průmyslového odvětví

Jak už bylo řečeno, tento drahý kov se hojně používá v průmyslovém odvětví. Větší poptávka po něm se tak odráží i v ceně daného kovu.

V posledních letech poptávka po stříbru rostla a významný nárůst byl zaznamenán právě v souvislosti s již zmiňovanými solárními panely.

 

Pohne Reddit skupina Wallstreetbets po akciích GameStop (GME) také s cenou stříbra?

V souvislosti se stříbrem je nutné zmínit také fenomén posledních dnů, kdy se velké množství obchodníků na sociální sítích dohodlo, že nakoupí akcie společnosti GameStop. Za akcií stála skupina WallStreetBets, která sdílí informace zejména na platformě Reddit.

Došlo k situaci, která zaskočila celý WallStreet. Cena akcie během několika dní raketově vyskočila nahoru a „zmáčkla“ i významné investiční fondy, které akcie GME shortovaly.

Více o této mimořádné události se dočtete v našem předešlém článku, kde vysvětlujeme i pojem Short Squeeze.

Čtete také >>Akcie GameStop (GME) díky Reddit WallStreetBets vzrostly až o 978 %!

Během několika posledních dnů se v této Reddit skupině začala skloňovat i cena stříbra. V jednom vláknu se dokonce objevilo až 15 000 příspěvků ohledně vyhnání ceny stříbra až k $ 1000. Snaha o další Short Squeeze, který by se zapsal do historie, je tedy patrná. Za pouhé 2 dny vzrostla cena o 8 %.

Vývoj ceny stříbra pro rok 2021 je tedy jistě zajímavým tématem. Dělat jakékoliv odhady, jak daná snaha členů WallStreetBets dopadne, si netroufneme. Zejména akcie GameStop (GME) minulý týden ukázaly, že na finančních trzích je možné téměř cokoliv.

Pravdou ale je, že mnoho investičních fondů a bank má na stříbru značné krátké pozice. Trh se stříbrem navíc není příliš likvidní a prudce narůstající poptávka by nemusela být tak rychle pokryta nabídkou. Situace kolem stříbra tedy může být ještě zajímavá.

 

 

Aktuální poměr zlata ke stříbru a jeho význam?

Komoditní investoři si někdy kladou otázku, zda by měli investovat do stříbra nebo zlata. Trh se stříbrem je mnohem menší než trh se zlatem, což ho činí volatilnějším. Ve výsledku může být potenciální návratnost větší. S tím jsou ale samozřejmě spojená i větší rizika.

Pro zajímavost se podívejme na historický vývoj poměru mezi zlatem a stříbrem. Tento poměr nám vyjadřuje, jak je zlato oceňováno ve vztahu ke stříbru.

Čtete také >>Vývoj ceny zlata v roce 2021– dočkáme se rekordního růstu?

V roce 1840 byl daný poměr 15,5. V listopadu 2008 se poměr pohyboval kolem hodnoty 80. To znamená, že zlato bylo v té době 80krát dražší než stříbro.

Stříbro si následující roky polepšilo a poměr se snížil až na hodnotu kolem 31 v dubnu 2011. Zajímavá situace nastala v dubnu roku 2020, kdy se poměr zlata a stříbra dostal na historicky nejvyšší úroveň 114,77.

Poslední vývoj ale ukazuje, že tento vzestupný trend by mohl být u konce a poměr zlata ke stříbru zažívá pokles. To by mohlo znamenat příznivé časy pro vývoj ceny stříbra.

 

Graf zachycující poměr mezi zlatem a stříbrem od roku 1994 do 2020. Zdroj: macrotrends.net

 

LYNX Webinář: Jak využít technickou analýzu ve svůj prospěch

 
 

Aktuální cena stříbra – technická analýza

Tento drahý kov v roce 2020 poněkud zaostal za svým zlatým bratrem, který zamířil k historickému maximu. Graf stříbra ukazuje, že o historickém maximu v loňském roce nemohla být řeč. Přesto však cena tohoto vzácného kovu zaznamenala zajímavý rostoucí trend.

Spotová cena stříbra začala v roce 2020 na $ 17,89 za unci a v prosinci skončila na $ 26,42 za unci. Šlo o poměrně velký nárůst až o 47 %. Kurz stříbra během minulého roku prorazil dlouhodobou rezistenci na úrovni $ 21,25. Poté došlo k úctyhodnému růstu až k $ 30.

Týdenní graf XAGUSD od prosince 2010 až do konce ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading.

 

Po takovémto rychlém pohybu často následuje korekce. K té došlo ke konci roku, ale důležité je, že dlouhodobá rezistence na úrovni $ 21,25 se udržela.

V tuto chvíli ji tedy můžeme považovat za významný support. Vývoj ceny stříbra ukazuje, že při loňském růstu byly vytvářeny vyšší dna a trendová linie zůstala nenarušena. Z hlediska technické analýzy se jedná o dobré býčí signály.

I pohled na denní graf nám ukazuje, že krátkodobý sestupný trend by mohl být u konce a trh se chystá otestovat hranici $ 30.

 

Denní graf XAGUSD od 9. červcence 2020 až do 3. února 2021. Zdroj: LYNX Trading.

 

Vývoj ceny stříbra v roce 2021?

Stříbro poslední dobou zažívá růst. Technická analýza i rozbor poměru zlata ke stříbru nám ukázaly, že by za určitých okolností stříbro mohlo pokračovat v nastoleném býčím trendu.

Stříbru nahrává i neklidná doba. Svět se stále potýká s pandemií koronaviru. Očkování se zpožďuje a objevují se nové mutace.

Život v mnoha zemích je nadále výrazně omezen, což se začíná projevovat na ekonomických výsledcích. Centrální banky se snaží dopady této krize zmírňovat, ale s tím roste ruku v ruce riziko inflace. I z těchto důvodů se investoři mohou stále více upínat ke drahým kovům.

Čtete také >>Investice do zlata: 4 nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2021!

A Reddit skupina WallStreetBets? Už jednou nám na akciích GameStop ukázala, že na finančních trzích nic není nemožné. Díky nim se teď o stříbru hovoří ve všech světových médiích.

Každý investor by ale měl mít na paměti, že poslední rok byl nejen na finančních trzích divoký a nejistota přetrvává. Pandemie koronaviru uvrhla svět do nejistoty.

Při plánování svých investičních rozhodnutí bychom měli tedy volit rozvážný přístup a zohlednit veškerá možná rizika.

 

Akcie těžařů stříbra – zajímavé investiční příležitosti

Stejně jako u zlata a jiných drahých kovů, i akcie společností, které produkují, či zpracovávají stříbro, mohou být pro investory zajímavou investiční příležitostí.

Čtete také >>Investice do stříbra – nejlepší akcie těžařů stříbra v roce 2020

Tyto akcie jsou však zpravidla velmi volatilní – dokonce více než samotné stříbro. Investice do akcií těžařů stříbra je proto doporučena pro zkušené investory, kteří dobře zvládají riziko. I sebemenší změna ceny stříbra může mít fatální dopad na hodnotu akcií.

 

Obchodování stříbra u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, u společnosti LYNX máte široké možnosti, jak investovat do stříbra. S LYNX můžete navíc obchodovat nejen akcie, ale i ETF, futures, opce, forex či CFD za příznivé poplatky s přístupem na více než 100 světových burz ve více než 30 státech.

Obchodovat můžete z pohodlí svého domova prostřednictvím naší profesionální platformy.

Sledujte naše makroekonomické zpravodajství, abyste včas zaregistrovali důležité události na kapitálových trzích.

Můžete také využít nejrůznější konverze z více než 130 světových měn.

 

Investujte do stříbra s LYNX

Nakupujte či prodávajte akcie těžařů stříbra na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů. Nákup akcií za extrémně nízké poplatky již od od $5.

 
Objevte více o investování s LYNX
 
Investice do stříbra
 

Cena ropy v roce 2021: Vše, co musíte o černém zlatu vědět!

22. ledna 2021 | Komodity

✅ Jaká je aktuální cena ropy? Bude růst nadále pokračovat? Jaký je dopad pandemie na vývoj ceny ropy? Technická analýza grafu s ropou jen pro vás!

Číst dále

Investice do zlata: 4 nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2021!

07. ledna 2021 | Akcie

✅ Zlatá horečka je tady! Jaký je aktuální vývoj ceny zlata? Jak investovat do zlata v roce 2021? 4 tipy na nejlepší zlaté akcie jen pro vás! ✅

Číst dále
Nejlepší surové materiály k investování

Do jakých nerostných surovin investovat v roce 2020?

30. července 2020 | Komodity

Jak profitovat z rostoucích cen komodit v roce 2020? Které nerostné suroviny jsou nejvýkonnější investicí? Zjistěte, jak investovat do komodit v 2020.

Číst dále


Klíčová slova: Nákup akcií | Hlediska technické analýzy | Bitcoin | Akcie společnosti GameStop | Reddit WallStreetBets | Reddit skupina | GameStop (GME) | Akcie GME | WallStreetBets | Akcie Gamestop | Macrotrends.net | Macrotrends | Vývoj ceny zlata v roce 2021 | Očkování | GameStop | GME | Newmont | Zlatá horečka | KGHM | Fresnillo | Akcie těžařů | Ceny | Dopad pandemie | Rostoucí trend | Reddit | Cenové pohyby | Mexiko | Riziko inflace | Růst | Historie | Profitovat | Vývoj | Sestupný trend | Pandemie | Pandemie koronaviru | Situace | Pokles | Návratnost | Akcie těžařů stříbra | Nejlepší akcie | Investujte | Nejistoty | Drahý kov | Investovat v roce 2020 | Trendová linie | Technické analýzy | Cena akcie | Akcií těžařů | Denní graf | Poptávka po stříbru | Akcie společnosti | LYNX webinář | Investování s LYNX | LYNX Trading | Aktuální cena | Krize | Ekonomická situace | Poplatky | Nejistota | Poměr zlata a stříbra | Glencore | Aktuální vývoj | Firmy | Přehled | Energie | Jak investovat do komodit | Kurz EUR/USD | Short squeeze | ROCE | Zpravodajství | Webinář | Vývoj ceny zlata | Vývoj ceny stříbra | Vývoj ceny ropy | Trh | Signály | Ropy | Prognóza | Pro investory | Portfolia | Kurz stříbra | Kurz EUR | Komoditní | Jak investovat do zlata | Jak investovat | Investovat do zlata | Investiční | Investice do zlata | Investice do stříbra | Investice do akcií | Graf | Fondy | Dolar | Ceny zlata | Ceny stříbra | Cena stříbra | Cena | Analýzy | Aktuální cena stříbra | Aktuální cena ropy | Volatilní | Likvidní | LYNX | Investovat | Obchodovat | Vývoj ceny | Investoři | Investiční příležitosti | Cena ropy | Obchodování | USD | EUR | Banky | Zlato | Trend | Trading | Support | Spotová cena | Short | Riziko | Rezistence | Pozice | Opce | Obchodník | Kurz | Korekce | Komodity | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | Futures | Diverzifikace | Centrální banky | CFD | Analýza | Akcie | Rizika | Poptávka | Investiční fondy | ETF | Ceny ropy | Bezpečný přístav | EUR/USD | Inflace | Stříbro | Technická analýza | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Cena SOL – překoná hranici 15 USD?
    Za posledních 7 dní se cena mince vyšplhala o více než 9 %. Ačkoli se SOL může pomalu pohybovat směrem vzhůru, z technického hlediska se altcoin zotavil a v nadcházejících obchodních seancích by se mohlo uskutečnit rally.
  • Cena SOL překonává milník 200 USD, co následuje pro Solanu?
    Solana získává býčí momentum nad 200 USD. Cena SOL stále vykazuje pozitivní signály a dokonce by mohla překonat odpor na úrovni 220 USD v blízké budoucnosti.
  • Cena SOL roste, jaký je další cíl? 
    Cena Solany začala tento týden dobře i přes neklidné podmínky na krypto trhu. Býci se za posledních 24 hodin unavili a altcoin se propadl o 3 %. Za posledních 7 dní cena SOL vzrostla o téměř 6 %.
  • Cena SOL stoupla o 10 %, když býci Solany dosáhli nového maxima nad 125 USD
    Solana roste o více než 10 % a zrychluje nad 105 USD. Zdá se, že se cena SOL připravuje na proražení směrem vzhůru nad zónu odporu 125 USD.
  • 💿 Cena striebra je najvyššia od marca
    Cena striebra vyskočila o viac ako 2% na najvyššiu hodnotu za viac ako mesiac, keď sa dolár pohyboval okolo štvortýždňového minima a výnosy na amerických vládnych dlhopisoch zostali pod maximami z minulého mesiaca aj napriek lepším než očakávaným ekonomickým údajom z USA, čo motivovalo investorov presúvať prostriedky do bezpečných prístavov s cieľoch ochrany proti možnému nárastu inflácie. Začiatkom tohto týždňa inflácia spotrebiteľských cien v USA za marec vyskočila na 2,6%, čo je najvyššia hodnota od augusta 2018, čo však bolo iba mierne nad trhovým konsenzom vo výške 2,5%, a to najmä kvôli bázickému efektu.
  • Cena striebra vzrástla na najvyššiu úroveň od septembra 2017
    Cena striebra dnes prudko rastie o 1,3% a dosahuje najvyššiu úroveň od septembra 2017, takmer 17,90 dolárov za uncu. Vzácne kovy výrazne získavajú uprostred neistoty, ktorá znižuje výnosy dlhopisov na celom svete a znižuje alternatívne náklady na držbu týchto aktív. Cena striebra od konca mája prudko vzrástla o 25%.
  • 💿Cena striebra vzrástla o 3%📈
    Ceny drahých kovov sa prudko zvyšujú, pretože investori sa ponáhľajú za bezpečnými aktívami v dôsledku rastúcich obáv týkajúcich sa rastúcej inflácie a globálnej energetickej krízy. Počas dnešného obchodovania cena zlata stúpla o 2,2% na 1 794 dolárov za uncu, zatiaľ čo striebro pridalo viac ako 3,0% a obchoduje sa okolo 23,15 dolára za uncu. Najnovšie údaje o CPI v USA ukázali, že inflácia zostáva vysoká a pravdepodobne posilní postoj Fedu k tomu, aby začal obmedzovať svoj program nákupu aktív. Niektorí ekonómovia sa domnievajú, že takéto rozhodnutie centrálnej banky v kombinácii s pretrvávajúcou energetickou krízou, ktorá negatívne ovplyvňuje produkciu mnohých tovarov, by mohlo viesť k stagnácii a striebru a iným drahým kovom sa v takom prostredí zvyčajne darí. Navyše, slabší výnos dolára a nižšie výnosy na dlhopisoch pozitívne ovplyvňujú ceny striebra.
  • Cena stříbra dnes prudce vylétla na mnohaleté maximum. Vzhůru ji ženou amatérští investoři ze sociální sítě Reddit, kteří tak revoltují proti Wall Streetu
    Cena stříbra dnes prudce vylétla, o více než deset procent, na svoji nejvyšší cenovou úroveň za téměř osm let, tedy za celé období od února 2013. Na londýnské burze se cena drahého kovu vyšplhala až na třicet dolarů za unci. Už v minulém týdnu přitom stříbro zdražilo o šest procent. Přitom citelně nahoru šly také akcie některých ze společností, jež stříbro těží.
  • Cena stříbra je na letošním minimu, nátlak je i na cenu zlata
    V posledních pár dnech cena zlata a především stříbra opět klesly. Cena stříbra kleska až na nejnižší cenovou úroveň od listopadu minulého roku. Kurz poklesl pod trend, který vznikl po pádu ceny začátkem srpna. Momentálně cena korigovala až pod další podporu v pásmu 1 770 až 1 750 dolarů.
  • Cena stříbra se konečně probrala
    Stříbrný kov, který v období recese a finančních krizí většinou v růstu následuje zlato, se dlouho držel na velmi podhodnocených úrovních a nedokázal překonat hranici 19 USD za unci. Teď se ale zdá, že toto období má za sebou. Během čtvrtečního obchodního dne se jeho hodnota pohybovala kolem 28 USD za unci a má namířeno na další milník v podobě „třicítky“.
  • Cena stříbra výrazně roste po slabších NFP, trh čeká na projev Powella
    Slabší než očekávaný NFP report by mohl být dostatečným důvodem k poklesu úrokových sazeb v USA. A zdá se, že byl živou vodou pro ceny drahý kovů. Stříbro vzrostlo už o 4 % z denních minim po krátké (ovšem dynamické) korekci. Ceny platiny také výrazně přidaly. Investoři čekají na projev guvernéra Powella (v 18:30), který by mohly přinést důležité informace s výrazným dopadem na finanční trhy.
  • 🥈 Cena stříbra vyskočila o 2 %
    Na trzích vládne dobrá nálada a měny bezpečných přístavů ztrácejí. Slabší americký dolar žene růst na komoditních trzích, a to hlavně na drahých kovech. Zlato se obchoduje v zisku 0,6 %, platina roste o 1,2 % a zisky v případě stříbra a paládia přesahují 2 %. Dnes nebyly zveřejněny žádné zprávy, které by tlačily na americký dolar. Odpoledne však vystoupí několik členů Fedu, kteří mohou ovlivnit další směřování americké měny.
  • Cena Virgin Galactic akcie po schválení komerčních letů zažívá raketové pohyby.
    Závody o komerční lety do vesmíru jsou v plném proudu. Významného pokroku dosáhla společnost Virgin Galactic, které se podařilo získat povolení pro lety do vesmíru s turisty na palubě. Jsme tak opět o krok blíže k vesmírné turistice.
  • Cena vládních dluhopisů klesá
    V České republice se prodraží financování státního dluhu. Klesá tak cena vládních dluhopisů a očekává se také zvyšován...
  • Cena výstavby rodinného domku za dva roky zdražila dramaticky, zhruba ze tří na čtyři miliony korun. Pozemky zdražily o 50 procent, hypotéky stouply též
    Cena výstavby běžného rodinného domku za dva roky dramaticky stoupla. Navíc vzrostly ceny pozemků a také zdražují hypotéky. Už zřejmě nikdy nepůjde postavit rodinný domek tak relativně levně, jak to bylo možné ještě před dvěma lety, a to i na hypotéku. Důvodem je obecná inflace, růst mezd i zdražování energií a stavebních materiálů a pozemků.
  • Cena XRP by mohla do roku 2025 vzrůst na 3,74 USD, předpovídá populární analytik
    Populární kryptoměnový analytik nedávno předpověděl, že cena nativního tokenu XRP Ledger, XRP, by mohla brzy výrazně vzrůst, a to na základě vzestupného trojúhelníku, který se tvoří na půlročním grafu této kryptoměny a který naznačuje možný nárůst ceny o 430,6 %, což by ji mohlo vynést až na 3,74 USD.
  • Cena XRP by mohla v příštím cyklu vzrůst o 4 720 %, předpovídá populární kryptoanalytik
    Cena nativního tokenu XRP Ledgeru, XRP, vzrostla za poslední rok v rámci širšího oživení kryptonového trhu o více než 48 % na 0,56 USD, ale jeden z kryptonových analytiků nyní navrhl, že by mohla dále stoupat a potencionálně dosáhnout 27 USD za token, což představuje nárůst o 4 720 %.
  • Cena XRP by mohla vyšplhat na pěticifernou částku
    Zakladatel a CEO Sound Alive Records Eric Finnerud, známý jako E. Smitty, prozradil, že věří, že cena XRP vzroste na pěticifernou hodnotu, což naznačuje, že kryptoměna by mohla v budoucnu explodovat.
  • Cena XRP by mohla vzrůst, pokud překoná tuto překážku – příště 0,75 USD?
    Cena XRP konsoliduje nad hladinou podpory 0,600 USD. Cena by mohla zahájit novou rally, pokud dojde k dennímu uzavření nad rezistencí 0,650 USD.
  • Cena XRP by mohla znovu posílit, pokud překoná klíčovou překážku
    Po výrazném nárůstu čelilo XRP prodejcům poblíž zóny 0,700 USD. Býci ztratili kontrolu a cena začala výrazně klesat pod hladinu podpory 0,650 USD, podobně jako Bitcoin a Ethereum.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Oanda
eTrader
FinFX broker
reklama
Dukascopy new