Pátek 19. duben 2024 07:16
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple trading AI
reklama
FTMO férovost
reklama
CapXmaster

Akcie GameStop (GME) díky Reddit WallStreetBets vzrostly až o 978 %!

28.01.2021 15:23  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Poslední dny na akciových trzích jsou ve znamení šílenství, které vyvolali uživatelé Reddit platformy sdružující se ve skupině WallStreetBets. U vybraných akcií se rozhodli jít proti velkým investičním fondům. Symbolem tohoto boje se staly akcie společnosti GameStop (GME). Většina velkých investičních fondů se nacházela v short pozici, když uživatelé z Redditu zaveleli k nákupu akcií.

Výsledkem byl obrovský nárůst ceny akcií GME a doslova katastrofa pro investiční fondy a obchodníky, kteří byli nuceni uzavírat své short pozice s velkou ztrátou.

V tomto článku si představíme Reddit a zmíněnou skupinu WallStreetBets. Podíváme se na to, co je to Short Squeeze a na základě čeho vzniká.

Podíváme se na graf vývoje ceny akcií GME a dalších, které za poslední dny vyletěly doslova o stovky procent.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je Reddit?
  2. Kdo jsou WallStreetBets?
  3. Jsou praktiky Reddit WallStreetBets legální?
  4. Kde se vzala popularita Reddit skupiny WallStreetBets?
  5. Co je to Short Squeeze?
  6. Jak odhalit potenciální Short Squeeze?
  7. WallStreetBets a akcie společnosti GameStop (GME)
  8. Akcie GME vzrostly o 978 % za posledních 6 dní!
  9. Melvin Capitals a Citron Research složili zbraně a počítají ztráty
  10. Na které další akcie se tato Reddit skupina zaměřuje?
  11. Vyplatí se následovat WallStreetBets?
  12. Jaké poučení si z šílenství kolem GME odnést?
  13. Obchodování akcií u LYNX

Co je Reddit?

Reddit je komunikační platforma, kterou v roce 2005 založili dva američtí studenti vysoké školy. Tato internetová platforma nabízí prostor pro sdílení názorů, novinek a zajímavých odkazů.

Lidé ji využívají ke sdílení informací na konkrétní témata, popřípadě k zábavě a pobavení. Výběr témat je bezbřehý. Na Redditu se můžete dočíst v podstatě o čemkoliv. I z tohoto důvodu je tato platforma velmi oblíbená nejen v USA.

Kdo jsou WallStreetBets?

Samozřejmě i na Redditu existuje mnoho uživatelů, kteří diskutují o investování. Jednou z velmi populárních stránek, která se obchodování na finančních trzích věnuje, je právě stránka s názvem WallStreetBets.

Tato skupina v současné době čítá zhruba 4,1 miliónu členů. Nutno říct, že počet členů výrazně vzrůstá zejména ve světle událostí posledních dnů.

WallStreetBets a její členové nejsou ve světě financí zcela neznámým pojmem. Přičítá se jim hned několik akcí, které údajně ovlivnily vývoj ceny některých akcií.

Skupině se například přičítá významný nárůst ceny akcií Tesla. Síla této skupiny tkví v počtu jejich uživatelů. Na diskusním fóru sdílí informace o tom, které akcie nakupovat či prodávat.

Pokud se velké množství obchodníků rozhodne ve stejnou chvíli pro nákup nebo prodej, vývoj ceny určitých akcií to může skutečně ovlivnit.

Na začátku loňského roku člen WallStreetBets také vyzval ostatní členy k shortování akcií společnosti Carnival. Tato společnost poskytuje výletní zaoceánské plavby. WallStreetBets se na ní zaměřili ve chvíli, kdy, se na lodi Diamond Pricess prokázala nákaza koronavirem. Cena akcií následně poklesla až o 80 %.

V posledních dnech se tato skupina opět dostala do záře reflektorů poté, co se zaměřila na akcie společnosti GameStop.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Jsou praktiky Reddit WallStreetBets legální?

Ohledně legálnosti takové počínání se nyní vedou zajímavé debaty. Manipulace s cenami a využívání neveřejných informací jsou samozřejmě trestné.

Je však otázkou, zda tato Reddit skupina vůbec má přístup k nějakým neveřejným informacím a zda jde hovořit o nějaké organizované akci. Sdílení názorů a doporučení není trestné, stejně jako není trestné si od někoho nechat poradit nebo se inspirovat investičními nápady ostatních.

Lidé mají právo na svobodu projevu a sdílení myšlenek a nápadů. Každý obchodník je zodpovědný za svá investiční rozhodnutí. Bude tudíž složité případnou trestnou činnost dokázat.

Nicméně o WallStreetBets se již delší dobu zajímá americký regulační úřad pro cenné papíry (SEC). Před třemi lety byli někteří členové této skupiny vyšetřováni pro podezření s nakládáním s tzv. „insider“ informacemi. Stránka tehdy byla také na čas zablokována.

K zajímavé situaci došlo i poslední dny, kdy se WallStreetBets skupina stala na Redditu na pár hodin privátní, tudíž veřejnost do ní neměla přístup. Objevilo se však i mnoho členů této skupiny, kterým byl přístup odepřen.

Ke komunikaci skupiny byla využívána i platforma Discord. Ta ale byla dnes ráno také zablokována. Tato blokace však prý nemá žádnou souvislost s děním na finančních trzích a aktivitami WallStreetBets. Prý se jednalo o standartní postup, který je uplatněn ve chvíli, když jsou porušovány podmínky a dochází k nenávistným a násilným projevům jednotlivých účastníků.

LYNX tip: Podívejte se na názor Jima Cramera a zajímavou debatu o WallStreetBets

Kde se vzala popularita Reddit skupiny WallStreetBets?

Na tuto otázku neexistuje jasná odpověď, ale skutečností zůstává, že během pandemie koronaviru významně vzrostl počet lidí, kteří se zajímají o investování a obchodování na burze. Zejména mladší obchodníci jsou zvyklí používat komunikační platformy a sociální média.

Stránky, kde mohou sdílet své zkušenosti a názory na investiční příležitosti, se tak staly velmi populární. V této nejisté době navíc mnoho lidí hledá další možnosti a příležitosti, jak naložit se svými úspory.

Co je to Short Squeeze?

K tomu, abychom lépe pochopili, co se za poslední dny díky WallStreetBets na trhu odehrálo, je dobré vysvětlit si termín Short Squeeze. V překladu se doslova jedná o „zmáčknutí“ obchodníků, kteří jsou v short pozici.

Čtete také >>Prodej na krátko neboli short selling – co to znamená?

Pokud se obchodník rozhodne pro prodej na krátko, znamená to, že spekuluje na pohyb ceny směrem dolů. Pro ukončení obchodu pak používá nákupní příkaz.

To je i důvodem, proč často po prudkém poklesu ceny následuje krátkodobý nárůst.  Obchodníci uzavírají své krátké pozice. Když ale navzdory všem předpokladům začne cena růst, jsou obchodníci nuceni uzavřít své pozice se ztrátou.

Mějme prosím na paměti, že při shortování ztráta není omezená, protože cena akcie může růst teoreticky až do nekonečna. Každý trader by se tak na základě svého money managementu měl předem rozhodnout, kdy případnou ztrátovou pozici uzavřít. I v takovém případě musí použít nákupní příkaz.

Čtete také >>Money Management: Jak se stát mistrem disciplíny?

Nyní si představme, že většina obchodníků spekuluje na pokles ceny vybrané akcie a cena znenadání začne růst. Tito obchodníci se ocitnou ve ztrátě a jsou nuceni uzavírat své pozice.

Masivní uzavírání pozic za pomocí nákupních příkazů tak spustí lavinový efekt, a ještě větší tlak na růst ceny. Cena akcie v takových situacích obvykle rychle a dramaticky roste. Všichni spekulanti na pokles ceny se mýlili a nyní jsou vymačkáni jako citrón. To je princip Short Squeezu.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Jak odhalit potenciální Short Squeeze?

Když už víme, co je to Short Squeeze, naskýtá se otázka, jak takovým situacím předcházet, případně kdy je možné takovou událost očekávat. K tomuto účelu je důležité seznámit se s pojmem Short Ïnterest.

Short Interest představuje počet akcií, které byly prodány nakrátko, ale dosud nebyly pokryty. Jinými slovy nám to udává počet akcií, které jsou aktuálně short.

Díky Short Interestu tak lze do určité míry odhadovat sentiment na trhu nebo náladu obchodníků u jednotlivých akcií. Pokud je Short Interest vysoký, znamená to, že mnoho obchodníků spekuluje na pokles ceny.

Často se také používá Short Interest Ratio. To nám udává, kolik z veřejně dostupných akcií (Float) bylo prodáno, ve vztahu k celkovému počtu akcií v oběhu (Outstanding shares).

Float vyjadřuje počet akcií dané společnosti, který veřejnost může volně na trhu obchodovat.  Počet takto dostupných akcií se u různých společností často liší. Pokud je na trhu velká poptávka po akciích společnosti s malým počtem veřejně dostupných akcií, cena těchto akcií může prudce vzrůst.

Short Squeeze nelze nikdy předem přesně odhadnout, ale právě u akcií, kde je vysoký Short Interest a nízký Float, je třeba opatrnosti.

WallStreetBets a akcie společnosti GameStop (GME)

GameStop je americký prodejce počítačových her, kterému se posledních několik let příliš nedařilo. Důvodem byl zejména trend v oblasti počítačových her, kdy se nákup těchto her přesunul do online prostředí, kde si zákazník hru může ihned po zaplacení stáhnout.

Od roku 2013 akcie této společnosti poklesy až o 95 %. Cena klesla až k $ 2,57 za akcii. Situace se však zlepšila v roce 2020. Během pandemie si mnoho lidí našlo cestu zpět k počítačovým hrám a společnost navíc v listopadu 2020 uzavřela partnerství s firmou Microsoft.

Čtete také >>Technologické akcie: 5 nejlepších akcií roku 2021, které musíte znát!

Do čela společnosti se postavil ctižádostivý investor Ryan Cohen, který GME označil za budoucí Amazon na poli videoher.

Wall Street ale do této společnosti nevkládal velké naděje a některé velké fondy jako například Melvin Capital se rozhodly, pro shortování akcií společnosti GameStop.

A zde právě vstupují do hry obchodníci z WallStreetBets. Ti vycítili svoji šanci. Všimli si, že až příliš mnoho obchodníků a fondů je zainteresováno v prodeji GME akcií na krátko. Rozhodli se tedy vstoupit do long pozic a „zmáčknout“ tak všechny spekulanty, kteří doufali v pokles ceny akcií.

Akcie GME vzrostly o 978 % za posledních 6 dní!

Co se zdálo až doposud nemyslitelné, se stalo skutečností. Opravdu nastal nevídaný Short Squeeze a cena během posledních 6 dnů vystřelila z hodnoty kolem $ 36 až na hodnotu kolem $ 345.

Denní graf GME od listopadu 2020 až do 27. ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Nutno podotknout, že akcie GameStop jsou poslední dny velmi volatilní. K velkým pohybům dochází jak v hlavních obchodních hodinách, tak v premarketu.

Jen během včerejšího dne došlo v hlavních obchodních hodinách k růstu ceny z $ 250 na $ 380 během zhruba 45 minut. Dochází samozřejmě i k velkým intradenním poklesům.

15 min graf (včetně premarketu) GME od 21.ledna 2021 až do 27. ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Vývoj ceny akcie GME tak ukazuje na boj mezi medvědy a býky. Jedni spekulují na propad ceny akcie, druzí doufají v další růst.

Čtete také >>21 nejlepších světových akcií pro rok 2021!

Někteří uživatelé WallStreetBets dokonce proklamují, že akcie neprodají, dokud cena nedosáhne na hodnotu $ 1000. To jen dokazuje, jaké šílenství se kolem této společnosti v posledních dnech odehrává.

Melvin Capitals a Citron Research složili zbraně a počítají ztráty

Tyto dvě společnosti byly silně zainteresovány v shortování akcií GME. Vývoj posledních dní a Short Squeeze zapříčiněný aktivitami WallStreetBets obchodníků z platformy Reddit, je ale donutil většinu krátkých pozic se ztrátou uzavřít. Odhadované ztráty se počítají v miliardách.

Fond Melvin Capitals začátkem tohoto týdne využil finanční pomoci ve výši $ 2,75 miliardy od investičního fondu Citadel, aby se lépe vzpamatoval ze vzniklé ztráty.

Začaly se dokonce objevovat zprávy o tom, že Melvin Capitals stojí před možným bankrotem. To ale společnost důrazně odmítá.

Citron Research se většiny svých krátkých pozic začal zbavovat při ceně $ 90 za akcii.

LYNX TIP: Sledujte pravidelné akciové analýzy ve vzdělávací a zpravodajské sekci zaměřené na akcie

Na které další akcie se tato Reddit skupina zaměřuje?

Akcie GME nebyly jediným cílem, na které se obchodníci z WallStreetBets zaměřili. Navíc je velmi složité určit, jaký je skutečný vliv této skupiny na vývoj ceny zmiňovaných akcií.

Přesto vám přinášíme další společnosti, které se v souvislosti s těmito Reddit investory poslední dny často skloňují.

BlackBerry (BB)

Ve zmiňovaném diskuzním fóru se také hojně hovořilo o akciích společnosti BlackBerry. V té době bylo Short Interest Ratio mezi 25-30 %. I zde je zřetelný prudký růst ceny akcie za posledních pár dní. Od 13. ledna 2020 došlo k nárůstu až o více než 283 %.

Denní graf  BB od listopadu 2020 do 27. ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Bed Bath & Beyond (BBBY)

I tato společnost byla v hledáčku mnoha obchodníků na stranu short. Short interest ratio u akcií BBBY se pohybovalo kolem 30 %, když v pondělí 25. ledna 2021 začala cena prudce růst. Od té doby došlo k nárůstu až o vice než 78 %.

Denní graf  BBBY od listopadu 2020 do 27. ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

AMC Entertainment (AMC)

Jedná se o společnost vlastnící americký řetězec kin. Tato společnost čelila v důsledku koronaviru vážným problémům.

Generální ředitel společnosti Adam Aron tento týden oznámil, že společnost obdržela finanční pomoc ve výši $ 917 miliónů. Firma se tudíž vyhne bankrotu. Jen za poslední 2 dny cena akcií zaznamenala nárůst až o 308 %.

Denní graf  AMC od září 2020 do 27. ledna 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Vyplatí se následovat WallStreetBets?

Tuto otázku si musí každý investor zodpovědět sám. Poslední dny nám ukazují, čeho jsou i malí obchodníci díky sociálním médiím schopni. Vývoj ceny některých akcií je vskutku impozantní.

Nicméně pořád pamatujte na to, že stejně rychle jako tato mánie začala, může také skončit. V současnou chvíli mnoho obchodníků na stranu long těžilo ze Short Squeezů. Situace se ale může kdykoliv otočit a v problémech se mohou ocitnout obchodníci, kteří nadále doufají v růst cen těchto akcií.

Akcie nelze jen slepě nakupovat a doufat v zázrak. Jistě chápete, že strategie „I will hold“ nebo „Target is $ 1000“, nemají nic společného se zásadami správného money managementu.

V tuto chvíli mnoho těchto akcií zažívá nebývalé intradenní pohyby, kdy se cena pohybuje nahoru a dolů v krátkých časových úsecích. Mnoho nezkušených obchodníků během těchto pohybů v posledních dnech vymazalo své obchodní účty. Méně zběhlí obchodníci by se takto divokým akciím tedy měli spíše vyhýbat.

Vždy pamatujte, že byste v prvé řadě měli obchodovat svojí strategii na základě svých pravidel. Slepé následování anonymních uživatelů může být vysoce rizikové.

Nicméně aktivity WallStreetBets jistě stojí za pozornost a jedná se o zajímavý fenomén, který by investoři mohli využít při plánování své obchodní strategie či obchodů. Sledovat aktivity více než 4,1 milionu uživatelů, kteří ukázali, že dokážou ohrozit i velké investiční fondy, jistě není na škodu. Ať už obchodujete na stranu long nebo short.

Jaké poučení si z šílenství kolem GME odnést?

V prvé řadě je nutné se připravit na to, že podobné události se budou objevovat zřejmě mnohem častěji. S rozvojem sociálních médií a internetových platforem jako je Reddit, vyrostla i nová generace obchodníků, kteří umí tyto nástroje využívat.

WallStreetBets není první ani poslední skupinou obchodníků s podobnými aktivitami. Síla a význam takových skupin ale značně narůstá. Je dobré jejich činnost sledovat.

O to více je důležité, abychom při plánování svých obchodů vždy pomýšleli na možná rizika a měli připravené i scénaře pro situace, kdy se ocitneme ve ztrátové pozici.

Akciový trh nám opět ukázal, že vše je možné a nikdy bychom si neměli být ničím příliš jistí. Jediné, co opravdu dokážeme kontrolovat, je náš risk a případná ztráta.

Obchodování akcií u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Zaujala vás možnost investice do akcií?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií

Technologické akcie: 5 nejlepších akcií roku 2021, které musíte znát!

27. ledna 2021 | Akcie

Jak se dařilo technologickému sektoru v roce 2020? Jaké akcie koupit v roce 2021? Přinášíme 5 tipů, do kterých technologických akcií investovat!

Číst dále

21 nejlepších světových akcií pro rok 2021!

08. ledna 2021 | Akcie

✅ Jak je na tom trh s akciemi? Kterému sektoru se teď daří? Jaké akcie koupit? Extra tipy na nejlepší akcie, které nesmí chybět ve vašem portfoliu! ✅

Číst dále

Investice do vody: 3 zajímavé akcie pro vaše portfolio

09. prosince 2020 | Akcie

Vyplatí se investovat do vody? Čekají vodárenské společnosti zlaté časy? Aktuální fundamentální a technická analýza 3 vybraných vodárenských společností.

Číst dále
Klíčová slova: Velké investiční fondy | Aktivity WallStreetBets | Intradenní pohyby | Bed Bath & Beyond (BBBY) | Outstanding shares | Short Interest Ratio | Fond Melvin Capitals | Melvin Capital | Short Interest | Sociální média | Regulační úřad pro cenné papíry | Manipulace s cenami | Ceny akcií Tesla | Nárůst ceny | Nárůst ceny akcií | Reddit WallStreetBets | Reddit skupina | BlackBerry (BB) | AMC Entertainment (AMC) | Co je Reddit | GameStop (GME) | Melvin Capitals | Citron Research | Melvin | Akcie GME | BlackBerry | WallStreetBets | Akcie Gamestop | AMC Entertainment | Růst ceny | Online prostředí | Carnival | GameStop | GME | Investice do vody | BBBY | Bed Bath & Beyond | Poptávka po akciích | Vývoj ceny akcie | Počet akcií | Ceny | Sentiment na trhu | Uzavírání pozic | JDE | Reddit | Finanční pomoc | Propad ceny | AMC | Úspory | Vzdělávací webináře | Růst | Další růst | WP | Guru | Vývoj | SEC | IHNED | Pandemie | Pandemie koronaviru | Situace | Pokles | Nákaza koronavirem | Komunikace | Shortování akcií | Nejlepší akcie | Ztráta | Prohlášení | Na burze | Miliardy | Citadel | Amazon | Vyšetřování | Obchodování akcií u LYNX | Generální ředitel | Růst cen | Firma | Objem | Obchodujte | Cena akcie | Denní graf | Prodej na krátko | Akcie a ETF | Obchodovat s akciemi | Obchodování akcií | Pokles ceny | Objem obchodování | Akcie společnosti | Technologické akcie | Graf vývoje | Jak fungují akcie | LYNX Trading | Breakout Trader | Investiční rozhodnutí | Poplatky | Tesla | Ztráty | Propad | Pokles ceny akcií | Short squeeze | Microsoft | Burze | ROCE | Hold | Zprávy | Webináře | Trh s akciemi | Trh | Shares | Převodník měn | Management | Investování do akcií | Investiční | Investice do akcií | Graf | Fondy | Eura | Cena akcií | Cena | Analýzy | Volatilní | Obchodníci | Ceny akcií | LYNX | Investovat | Obchodování s akciemi | Obchodovat | Zkušenosti | Obchodování na finančních trzích | Vývoj ceny | Fond | Investoři | Spekulanti | Investiční příležitosti | Obchodování | Doporučení | Wall Street | VaR | Trigger | Trend | Trading | Trader | Spread | Short selling | Short pozice | Short | Sentiment | Příkaz | Pozice | Portfolio | Platforma | Obchodník | Risk | Margin | Long | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | Insider | Futures | CFD | Breakout | Zhodnocení | Analýza | Akciový trh | Akcie | Cenné papíry | Obchodování na burze | Rizika | Daně | Poptávka | Investiční fondy | ETF | USA | Obchodní strategie | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie firmy Beyond Meat při vstupu na burzu prudce posílily
    Akcie amerického výrobce rostlinných náhražek masa Beyond Meat dnes zažily úspěšný vstup na burzu Nasdaq. Obchodování zahájily s nárůstem o 84 procent na 46 dolarů za kus. Později jejich cena vystoupila až na více než 70 dolarů, což představuje nárůst o více než 180 procent oproti emisní ceně. Investoři sázejí na rostoucí popularitu potravin pro vegany a vegetariány.
  • Akcie firmy Lyft zahájily obchodování na burze silným růstem
    Akcie provozovatele alternativní taxislužby Lyft dnes zažily úspěšný vstup na americkou burzu Nasdaq. Obchodování zahájily s nárůstem o 21,2 procenta na 87,24 dolaru za kus. Jejich emisní cena činila 72 dolarů, což celý podnik ohodnotilo na 24,3 miliardy dolarů (téměř 560 miliard Kč).
  • Akcie First Citizens v premarketu rostou o téměř 40 % v souvislosti s akvizicí SVB
    Akcie First Citizens (FCNCA.US) v předobchodní fázi prudce vzrostly poté, co bankovní holdingová společnost oznámila, že odkoupí velkou část aktiv zkrachovalého věřitele Silicon Valley Bank. First Citizens převezme všechny vklady SVB a získá aktiva v hodnotě přibližně 72 miliard USD se slevou 16,5 miliardy USD, jak uvádí FDIC. Přibližně 90 miliard dolarů aktiv zůstane pod správou FDIC. Sedmnáct poboček Silicon Valley začne v pondělí fungovat jako Silicon Valley Bank, divize First Citizens Bank.
  • Akcie First Solar jsou pod tlakem po snížení ratingu od J.P. Morgan
    Akcie společnosti First Solar (FSLR.US) v pondělí klesly o téměř 2,0 % poté, co banka J.P. Morgan snížila hodnocení výrobce solárních panelů z "overweight" na "neutral". Analytici J.P. Morgan očekávají, že nedávné prudké zisky, ke kterým došlo po oznámení zákona o snížení inflace, který poskytl dodatečné pobídky pro alternativní zdroje energie, v blízké budoucnosti zpomalí.
  • Akcie First Solar klesají na základě slabšího výhledu
    Akcie First Solar (FSLR.US) během dnešní seance klesly o více než 11,0 % poté, co společnost překonala odhady analytiků, ale zaostala za příjmy ve 4. čtvrtletí a vydala slabý výhled na celý rok.
  • Akcie Fordu a General Motors se po snížení ratingu UBS propadly
    Ford (F.US), General Motors (GM.US) - akcie obou automobilek po snížení ratingu UBS klesly o 6,8 % resp. 5,4 %. Investiční banky věří, že automobilový průmysl se po třech letech bezprecedentní cenové síly rychle posouvá k převisu nabídky vozidel.
  • Akcie francouzského řetězce Casino po krátkém růstu zamířily prudce dolů
    Akciová burza v Paříži dnes obnovila obchodování s akciemi zadluženého francouzského řetězce supermarketů Casino. V pondělí se s nimi neobchodovalo, protože firma avizovala jednání o nabídce na posílení kapitálu, kterou jí předložil český miliardář Daniel Křetínský a jeho obchodní partner. Akcie dnešní obchodování zahájily růstem o více než tři procenta zhruba na 3,25 eura, později ale všechny zisky odevzdaly a před 11:00 SELČ vykazovaly propad o více než deset procent pod 2,82 eura, ukazují záznamy burzy.
  • Akcie FubuTv klesli po tom, čo analytici znížili cieľovú cenu
    Fubotv Inc (FUBO.US) klesla v jednom bode o viac ako 10 % po tom, čo Needham & Co. znížila cieľovú cenu akcií spoločnosti na 15 USD zo 60 USD a zároveň si udržala rating „buy“.
  • Akcie: Futures na americké akciové indexy v úterý dopoledne klesají
    Futures na americké akciové indexy poukazují na nižší open na Wall Street. Březnový futures na index DJIA (DJH3) dopoledne oslabuje o 0,01%, futures na index S&P 500 (SPH3) o 0,38% a futures na index Nasdaq (NDH3) o 0,31%.
  • Akcie GameStop a AMC jako na houpačce
    Brokeři v USA včera a dnes znemožnili nákup nových akcií některých společností, které se v poslední době staly cílem skupiny investorů z Reddidu. Jednalo se o společnosti, které byly nejvíce shortovány některými hedgeovými fondy. Tato "netržní" praktika ze strany brokerů vedla k panickým výprodejům. V jednom okamžiku ztrácely akcie naprostou většinu své hodnoty. Ale to není vše! Akcie GameStop dnes spadly z $ 450 pod $ 30, ale nyní se už obchodují okolo $ 200. Jedná se už jen o pouhé dozvuky panických pohybů, nebo začátek nového trendu?
  • Akcie GameStop (GME.US) navyšují ztráty
    Akcie společnosti GameStop (GME.US) padají v průběhu dnešní seance už o 60 %. Pokračují tak ve včerejších poklesech, které jsou důsledkem ztráty důvěry a zájmu retailových spekulantů. Ze svých maxim z konce ledna už akcie padá o 80 %. Tržní hodnota akcií klesla o $26 mld. na $7,4 mld. z intradenního maxima dosaženého v minulém týdnu.
  • Akcie Gamestop po oznámení splitu akcií znovu rostou
    Akcie Gamestop (GME.US) posílily téměř o 12 % před otevřením amerického akciového trhu. Společnost se připojuje ke skupině amerických společností, které nedávno oznámily split akcií, včetně Tesly, Amazon, Alphabet, Costco a Shopify.
  • Akcie GameStop po výsledcích na růstové vlně
    US akciové indexy v úvodu čtvrtečního obchodování ztrácely, když počet žádostí o podporu vzrostl na 282 tisíc. Oproti ...
  • Akcie GameStop rastú napriek zmiešaným štvrťročným výsledkom
    Akcie GameStop (GME.US) v piatok vzrástli o viac ako 6,0 % napriek skutočnosti, že maloobchodný predajca videohier vykázal neočakávanú štvrťročnú stratu 1,86 USD na akciu, čo je výrazne nad odhadmi analytikov vo výške 0,84 centov. V rovnakom období minulého roka spoločnosť zaznamenala zisk 1,34 USD na akciu. Na druhej strane tržby vzrástli o 6,2 % na 2,254 miliardy USD a prekonali odhady vo výške 2,125 miliardy USD.
  • Akcie GameStop rostou o 8 % po rezignaci CEO
    Akcie společnosti GameStop (GME.US) dnes vyskočily o více než 8 % po oznámení, že CEO George Sherman odstoupí k 31. červenci nebo dříve, pokud se podaří najít nástupce. Dle SEC hledal Gamestop změnu vedení, aby zajistil budoucí vývoj společnosti. "GameStop si cení hodnotného Georgeho vedení během jeho funkčního období. Podnikl mnoho kroků, které stabilizovaly podnikání během náročného období. Společnost je dnes o mnoho silnější, než když firmu přebíral," řekl předseda Cohen.
  • Akcie Gamestop se rozdělí v poměru 4:1
    Investoři obdrží 4 akcie Gamestop za každou drženou akcii, rozdělení nebude mít přímý vliv na hodnotu držených akcií. Byla tak snížena laťka pro nové investory se zájmem o akcie společnosti, což by mohlo potenciálně podpořit oblibu akcií Gamestopu.
  • Akcie GameStopu opäť prudko rastú
    Akcie spoločnosti GameStop (GME.US) vzrástli počas dnešného dňa o 43%, pretože maloobchodný predajca videohier sa snaží vymazať včerajšie prudké straty spôsobené slabými výsledkami za štvrtý štvrťrok. Zdá sa, že GameStop ťažil z tlaku retailových investorov z Redditu, ktorí tiež zvýšili ceny ďalších meme akcií. Akcie spoločnosti AMC Entertainment (AMC.US) vzrástli o 18,0%.
  • Akcie Gamestopu padají před zveřejněním Q4 výsledků o 4 %
    Gamestop (GME.US), akcie oblíbená u klientů Robinhoodu, bude po uzavření trhů reportovat finanční výsledky. Očekává se zisk na akcii ve výši $1,35 a tržby ve výši $2,211 mld. Firemní investoři výsledky očekávají s napětím, nicméně malí obchodníci vyjadřují na WallStreet Bets fóru názor, že budou akcie dále nakupovat bez ohledu na finanční výsledky. Během dnešní seance klesají akcie o 4 %, a to kvůli zprávám o odchodu vysoce postaveného manažera. Finanční ředitel společnosti Jim Bell již před nějakou dobou ohlásil plány na odchod, což je důsledkem restrukturalizace ohlášené největším akcionářem, kterým je společnost Chewy.com spoluzaložená Ryanem Cohenem.
  • Akcie GameStop vystřelily o 30 %
    Akcie GameStop (GME.US) dnes vyskočily o 30 % poté, co tento prodejce videoher potvrdil, že aktivistický investor Ryan Cohen (spoluzakladatel Chewy) povede transformaci společnosti do e-commerce sektoru. GameStop vydal zprávu, že se chce zaměřit na "technology business". Trhy doufají, že Cohen bude schopen zopakovat v GameStopu svůj úspěch ze Chewy.
  • Akcie Gap klesají kvůli odstoupení CEO
    Akcie společnosti Gap (GPS.US) spadly v předburzovním prodeji o více než 6 % poté, co CEO Sonia Syngalová ohlásila své odstoupení z funkce generální ředitelky. Společnost navíc informovala o pokračování poklesů tržeb.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani