Čtvrtek 28. březen 2024 23:22
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Ebook

Pražská burza vylepšila desetiměsíční maximum, Erste výše o 3 pct

06.01.2021 17:34  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pražská burza dnes posílila, index PX vylepšil zhruba desetiměsíční maximum, na které vystoupal ke konci loňského roku. Dnes index vzrostl o 0,96 procenta na 1037,52 bodu, výše končil naposledy loni 25. února. Dařilo se většině akcií, nahoru index táhla především Erste Bank, jejíž cenné papíry zdražily o tři procenta. O více než procento vzrostly akcie pojišťovny VIG, Komerční banky a likérky Stock. Mírně dnes ztratily jen technologická společnost Avast a Moneta Money Bank. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Za pozitivním sentimentem na západoevropských trzích jsou podle Josefa Dudka z Fio banky prozatímní výsledky druhého kola senátních voleb v USA, kde to vypadá na vítězství demokratických kandidátů. "Demokraté by tak měli získat kontrolu nad Kongresem, což podporovalo v růstu cyklické akcie v čele s bankami a naopak se nedařilo technologickým titulům," podotkl Dudek.

Cenné papíry Erste Bank si dnes připsaly 3,01 procenta na 671 korun, akcie Komerční banky si polepšily o 1,22 procenta na 666 korun a naopak Moneta Money Bank 0,14 procenta ztratila, její akcie tak zlevnily na 69,60 Kč. Čtvrtý finanční titul - pojišťovna VIG získala 1,64 procenta na 558 korun.

Z předních emisí si polepšily také ČEZ a operátora O2, a to shodně zhruba o 0,4 procenta. Akcie energetické společnosti končily na 518 Kč a telekomunikační cenné papíry na 251 Kč. Naopak Avast 0,13 procenta na 155,10 koruny odepsal.

Koruna dnes znovu mírně oslabila k euru i dolaru. Vůči oběma měnám si ve srovnání s úterním závěrem pohoršila shodně o dva haléře. V 17:00 se podle serveru Patria Online obchodovala za 26,17 Kč/EUR a 21,32 Kč/USD.

Kurz české měny:


Předchozí závěr

Dnes kolem 17:00

Kč/EUR

26,15

26,17

Kč/USD

21,30

21,32

Zdroj: Patria Online

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pražská burza v úvodu týdne rostla, nahoru ji táhly banky
    Pražská burza v úvodu nového týdne rostla. Index PX dnes posílil o 0,9 procenta na 1233,21 bodu. Silnější uzavřel naposledy 14. září. Nahoru mu dnes pomohly zejména akcie finančního sektoru. Ztrácela naopak elektrárenská společnost ČEZ. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza v úvodu týdne rostla, nahoru ji táhly hlavně akcie ČEZ
    Pražská burza v úvodu týdne rostla. Index PX dnes posílil o 1,28 procenta na 1398,10 bodu. Zavřel tak nejsilnější od loňského 23. února. Výrazně tomu pomohly akcie energetické společnosti ČEZ, které dnes přidaly přes 3,5 procenta. V zisku ale skončila většina titulů indexu. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza v úvodu týdne rostla, nevýraznější růst zaznamenala Erste
    Pražská burza ukončila sérii šesti poklesů za sebou. Index PX dnes posílil o 0,2 procenta na 1367,75 bodu. K růstu mu pomohly hlavně akcie bankovní skupiny Erste, vyplývá z údajů na webu burzy.
  • Pražská burza v úvodu týdne rostla, táhly ji bankovní emise
    Pražská burza se v úvodu týdne vrátila k růstu a index PX posílil o 0,6 procenta na 891 bodů. Nahoru ho táhly především bankovní emise, rostly ale například i cenné papíry ČEZ. Akcie pojišťovny VIG či operátora O2 naopak ztratily. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza v úvodu týdne stagnovala, mírně rostly ČEZ či Moneta, klesl Avast
    Pražská burza v úvodu týdne stagnovala, PX klesl o nepatrných 0,07 procenta na 1162,71 bodu. Z předních emisí si mírně polepšily energetická firma ČEZ a Moneta Money Bank, naopak ztratil technologický Avast. Z menších emisí si necelé procento a půl připsaly Česká zbrojovka a nápojářská Kofola. Vyplývá to z údajů na burzovním webu. "Celkově se jednalo o poklidnou seanci s podprůměrným zobchodovaným objemem, na čemž se podepsalo především uzavření burz v Londýně a zámoří," podotkl Josef Dudek z Fio banky.
  • Pražská burza v úvodu týdne stagnovala, ztrácela většina finančních titulů
    Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX uzavřel dnešní obchodování na hodnotě 1275,22 bodu, o pět setin níže než v pátek. Ztrácela většina finančních titulů, dařilo se naopak akciím ČEZ. Aktivita na trhu byla nízká. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza v úvodu týdne ztrácela, nedařilo se akciím ČEZ
    Pražská burza v úvodu týdne oslabila. Index PX dnes klesl o 0,32 procenta na 1336,39 bodu. Dolů ho táhly hlavně akcie energetické společnosti ČEZ. Nedařilo se ale ani tuzemským bankovním titulům. Rostla naopak Erste Bank. Aktivita na trhu byla nízká. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza v úvodu týdne ztrácela, nedařilo se žádnému z hlavních titulů
    Pražská burza na začátku pracovního týdne oslabila, index PX dnes klesl o 1,58 procenta na 1294,54 bodu. Nedařilo se žádnému z hlavních titulů, nejvíc ztrácely akcie firmy Photon Energy, Moneta Money Bank či rakouské pojišťovny VIG. Vyplývá to z údajů na webu burzy.
  • Pražská burza v úvodu týdne ztratila 0,15 procenta
    Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,15 procenta na 1090,58 bodu. Dolů ho táhla především emise společnosti ČEZ. Nedařilo se ale ani Stocku či Avastu. Pozitivně na index působila Erste. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza vykročila do nového týdne červenou nulou
    Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX dnes klesl o 0,04 procenta na 1046,43 bodu. Z hlavních titulů se nedařilo především akciím telekomunikační firmy O2 a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Koruna dnes oslabovala vůči euru i dolaru.
  • Pražská burza vylepšila nejsilnější závěr od konce loňského června
    Pražská burza se vrátila k růstu a vylepšila nejsilnější závěr od konce loňského června, na který vystoupala už v pondělí. Index PX se dnes zvýšil o 0,13 procenta na 1271,30 bodu. O víc než 2,5 procenta si polepšily akcie pojišťovny VIG, přes dvě procenta přidaly cenné papíry zbrojovky Colt CZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru zakončila téměř beze změny.
  • Pražská burza vylepšila sedmiměsíční maximum, dařilo se akciím ČEZ
    Pražská burza dnes vylepšila své sedmiměsíční maximum, index PX vzrostl o 0,46 procenta na 1293,74 bodu. Dařilo se především akciím energetické společnosti ČEZ. Posilovaly rovněž banky. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza vylepšila své víc než roční maximum, hlavně díky akciím ČEZ
    Pražská burza dnes vylepšila své víc než roční maximum. Index PX vzrostl o 0,54 procenta na 1421,38 bodu. Silnější závěr měl naposledy loni 18. února. Nahoru ho táhly hlavně akcie energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z údajů na burzovním webu. Hlavní index pražské burzy PX roste od začátku týdne. Dařilo se i koruně, která posílila k oběma hlavním světovým měnám a vůči euru je nejsilnější od července 2008.
  • Pražská burza vylepšila třináctileté maximum, zakončila nad 1400 body
    Pražská burza dnes vylepšila své třináctileté maximum, když index PX poprvé od září 2008 zakončil nad 1400 body. Přidal 0,76 procenta na 1409,45 bodu. Růst opět táhly akcie elektrárenské společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes k euru smazala středeční ztráty, vůči dolaru naopak oslabila.
  • Pražská burza vylepšila více než třináctileté maximum, PX stoupl o 1,48 pct
    Pražská burza dnes posílila a vylepšila své více než třináctileté maximum. Index PX stoupl o 1,48 procenta na 1412,16 bodu, výrazněji posílil naposledy na začátku listopadu. Dnes se dařilo většině titulů v čele s ČEZ, Erste Bank a Komerční bankou, jejichž akcie si polepšily o více než dvě procenta. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Nad 1400 bodů a tedy na nejvyšší hodnoty od září 2008 se index PX dostal již 9. prosince, v minulém týdnu ale opět oslabil pod tuto hranici.
  • Pražská burza vylepšuje dlouholetá maxima, dnes přidala skoro 1,5 procenta
    Index PX pražské burzy dnes posílil o 1,46 procenta na 1437,04 bodu. Podařilo se mu tak překonat pondělní ztrátu a dále navýšit svá dlouholetá maxima z předchozích dní. Naposledy uzavíral na vyšší úrovni počátkem září 2008. Vyplývá to z údajů na webu burzy. Dařilo se také koruně, která dnes posílila vůči oběma hlavním světovým měnám.
  • Pražská burza výrazně oslabila, index PX klesl o více než dvě procenta
    Pražská burza v závěru týdne výrazně oslabila, index PX dnes klesl o více než dvě procenta na 1220,29 bodu. Do zisku se nedostal žádný z titulů. Nejvíce ztrácely akcie zbrojovky Colt CZ. Aktivita na trhu byla vysoká. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza výrazně oslabila, propadl se hlavně finanční sektor
    Pražská burza dnes výrazně oslabila, index PX klesl o 1,8 procenta na 857,27 bodu. Propadl se hlavně finanční sektor a také technologická firma Avast. Z hlavních titulů zakončila den v zisku pouze tabáková společnost Philip Morris ČR. Vyplývá to z údajů burzovního webu. Kvůli koronaviru dnes ztrácely trhy v celé Evropě, dolů je tlačila zhoršená epidemická situace a také nejasnosti kolem další finanční pomoci ve Spojených státech.
  • Pražská burza výrazně oslabila, PX táhl dolů ČEZ, který dnes odepsal 11 pct
    Pražská burza v úvodu týdne výrazně oslabila, index PX klesl o 2,18 procenta na 1260,11 bodu. Níže index naposledy uzavíral v první polovině března. Dolů ho dnes táhly především akcie energetické společnosti ČEZ, které ztratily téměř 11 procent, podle analytiků zřejmě kvůli zprávám, že jedna z vládních stran navrhuje vyšší zdanění energetických firem. Naopak se dařilo Komerční bance, získala přes procento. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Pražská burza výrazně oslabila, ztrácely téměř všechny tituly
    Pražská burza dnes výrazně oslabila, když index PX klesl o 1,78 procenta na 1060,02 bodu. Ztrácely téměř všechny hlavní tituly, nejhůře dopadly akcie Avastu, pojišťovny VIG a Erste Bank. Rostla pouze telekomunikační O2 a textilka Pegas Nonwovens. Vyplývá to z údajů burzovního webu. Pražský trh podle analytiků navázal na pondělní negativní vývoj v USA.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank