Čtvrtek 28. březen 2024 11:49
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader

BREAKING: Indexy rostou díky dobrým výsledkům německého PMI

23.11.2020 10:10  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Byly zveřejněny výsledky listopadových výsledků indexů nákupních manažerů PMI, které dnes vévodí ekonomickému kalendáři. Data už zahrnutí dopad koronavirových restrikcí.

Francie

  • Manufacturing: 49.1 vs 50.1 expected
  • Services: 38 vs 38 expected

Německo

  • Manufacturing: 57.9 vs 56.5 expected
  • Services: 46.2 vs 46.3 expected

Francie uvalila mnohem tužší pandemické restrikce, což je dobře patrné na výrazném propadu PMI ve službách ze 45,5 bodů na 38 bodů. Francouzský výrobní sektor klesl pod úroveň 50 bodů do klesajícího teritoria. Pozitivně naopak překvapila německý výrobní sektor, který klesl z 58,2 na 57,9 bodů při očekávání výsledku 56,5 bodů. Německé služby zůstaly v klesajícím teritoriu.

Na francouzské výsledky trhy takřka nereagovaly, ale dobrá data z Německa znamenala růst eura a evropských indexů. DE30 vyskočil nad úroveň 13 250 bodů a EURUSD vzrostl nad 1,1870.

DE30 vyskočil nad horní limitu obchodního rozpětí po zveřejnění dobrých výsledků z německého průmyslu. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Index spotřebitelských cen v USA nad očekáváním! USDIDX roste
    Index spotřebitelských cen v USA y/y: 3,4 % oproti 3,2% prognózám a 3,1 % předtím. CPI m/m: 0,3 % oproti 0,2 % předpovědi a 0,1 % dříve.
  • BREAKING: Index spotřebitelských cen ze Spojeného království mírně nižší, než se očekávalo. GBPUSD ztrácí
    Inflace CPI ze Spojeného království dosáhla 4,6 % R/R oproti očekávaným 4,7 % R/R a předchozím 6,7 % (M/M 0 % oproti očekávaným 0,1 % M/M a předchozím 0,5 %).
  • BREAKING: Indexy dostaly zásah kvůli novinkám okolo Evergrande
    Na trzích je k vidění vzestup rizikové averze. Evropské indexy a americké futures dostaly zásah, zatímco zlato vyskočilo vzhůru. Dle posledních zpráv požádala čínská administrativa lokální vlády, aby se připravily na pád developera Evergrande a zhodnotily dopad takového scénáře. Projekty započaté společností Evergrande by mohli převzít jiní developeři. Lokální vlády však byly požádány o zásah pouze v případě, že by se nepodařilo zabránit neřízenému bankrotu. Zprávy tak ukazují, že přestože by se mohlo podařit vyrovnat aktuálně splatné závazky společnosti Evergrande, tak problém není zdaleka vyřešen.
  • BREAKING: Indexy klesajú po nemeckých PMI dátach
    Zverejnenie predbežných indexov PMI za august je kľúčovou udalosťou dňa v Európe. Dáta z Francúzska a Nemecka už boli zverejnené. Francúzske údaje boli viac-menej v súlade s očakávaniami a trh na toto vydanie takmer nereagoval. Indexy akciového trhu sa však začali posúvať nižšie pred zverejnením údajov v Nemecku (9:30) a pohyb smerom nadol sa po zverejnení údajov ešte prehĺbil. Nemecký výrobný PMI index klesol viac, ako sa očakávalo a vyvíjal tlak na indexy. Index služieb z Nemecka prekonal očakávania, ale v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa taktiež posunul nižšie.
  • BREAKING: Indexy klesajú v súvislosti s vakcínami Johnson & Johnson
    Indexy európskych a amerických akciových futures poklesli dnes krátko po 13:00 po negatívnej správe New York Times o vakcíne proti koronavírusom spoločnosti Johnson & Johnson. Podľa NYT, USA odporúčajú pozastaviť očkovanie vakcínou Johnson & Johnson po hlásení prípadov krvných zrazenín.
  • BREAKING: Indexy mažou zisky kvůli zprávám z Blízkého východu
    Americké akciové indexy i futures na evropské indexy po příchodu nových zpráv z Blízkého východu část zisků smazaly. Hizballáh, militantní skupina z Libanonu, informovala, že zaútočila raketami na izraelský tank. Útok je údajně odvetou za to, že Izrael zasáhl řadu pozorovacích stanovišť. Napětí mezi Izraelem a Hizballáhem roste od chvíle, kdy Hamás v sobotu překvapivě udeřil na Izrael. Eskalace mezi Izraelem a Hizballáhem a otevření nové fronty by situaci na Blízkém východě ještě více zkomplikovalo.
  • BREAKING: Indexy PMI v eurozóně ukazují na slábnoucí ekonomickou dynamiku, služby ve Spojeném království překvapily
    V prosinci se podnikatelská aktivita v eurozóně snížila výrazněji a zaznamenala nejrychlejší čtvrtletní pokles produkce za posledních 11 let, s výjimkou počátečních pandemických měsíců na začátku roku 2020. Bleskový kompozitní index PMI výstupu eurozóny klesl na dvouměsíční minimum 47,0, přičemž pokles zaznamenal jak sektor služeb, tak zpracovatelský průmysl. Příliv nových zakázek se prudce snížil, což vedlo k dalšímu vyčerpání objemu nevyřízených zakázek a již druhý měsíc po sobě vedlo ke snižování počtu pracovních míst. Zpracovatelský průmysl byl i nadále v čele poklesu, jeho produkce klesala již devátý měsíc v řadě a výrazně se snížila také produkce v sektoru služeb. Inflační signály byly smíšené, přičemž inflace vstupních nákladů se ochladila, ale inflace prodejních cen zůstala zvýšená. Celkové snížení podnikatelské aktivity odráželo zhoršující se stav objednávek, přičemž nové zakázky na zboží a služby nadále prudce klesaly. To vedlo k sedmnáctému poklesu objemu nevyřízených zakázek za posledních 18 měsíců, což svědčí o přetrvávajícím poklesu hospodářské aktivity v eurozóně.
  • BREAKING: Indexy PMI z USA vystoupaly na rekordy
    Flash indexy PMI z USA za květen byly zveřejněny v 16. hodin. Po dobrých ranních výsledcích z Evropy jsme se opět dočkali pozitivního překvapení. Data jsou vážná dobrá - každý ze sledovaných PMI indexů vystoupal na historické rekordy
  • BREAKING: Indexy po komentářích Lavrovova klesají
    Evropské akciové trhy se propadly o 0,5 %, zatímco americké futures se posunuly o 0,3 % níže. Důvodem poklesů je komentář ruského ministra zahraničí Sergeye Lavrovova. Lavrov prohlásil, že se cíle "speciální vojenské operace" změnily a Rusko se již dále nebude zaměřovat pouze na samozvané lidové republiky Luhaňsk a Doněck. Místo toho má ruská armáda v hledáčku další území. Lavrov dále uvedl, že pokud dodá Západ Ukrajině zbraně dlouhého doletu, budou se územní zájmy Ruska dále rozšiřovat. Tyto komentáře přišly poté, co Bílý dům minulou noc varoval, že Rusko chystá anektovat další část ukrajinského území.
  • BREAKING: Indexy rastú na základe správ o rusko-amerických rozhovoroch
    Podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS sa dnes v tureckom Istanbule stretnú predstavitelia Spojených štátov a Ruska. Podrobnosti sú zatiaľ neznáme a k téme rozhovorov neexistuje žiadne potvrdenie. Keďže však Turecko dlho ašpirovalo na úlohu sprostredkovateľa pri ukončení rusko-ukrajinskej vojny, existuje určitá nádej, že hlavnou témou bude vojna na Ukrajine. Dôvodom na stretnutie však môžu byť aj ďalšie výmeny väzňov alebo opätovné začatie rozhovorov o novej zmluve START. Trhy to však berú pozitívne, keďže európske indexy akciových trhov a americké futures po týchto správach rastú. USD sa po tejto správe posunul nižšie.
  • BREAKING: Indexy rostou na základě zpráv z rusko-amerických rozhovorů
    Podle ruské státní tiskové agentury TASS se dnes v tureckém Istanbulu mají sejít zástupci Spojených států a Ruska. Podrobnosti prozatím nejsou známé. Jelikož však Turecko dlouho aspirovalo na roli prostředníka při ukončení rusko-ukrajinské války, existuje určitá naděje, že hlavním tématem bude válka na Ukrajině. Důvodem pro schůzku však mohou být i další výměny zajatců nebo opětovné zahájení jednání o nové smlouvě START. Trhy to nicméně berou pozitivně, evropské akciové indexy a americké futures díky zprávám rostou. USD po zprávě TASS oslabil.
  • BREAKING: Indexy rostou po mírném nesplnění očekávání ISM PMI
    Dnes v 16:00 byl zveřejněn index ISM ve službách USA za červenec. Trh očekával, že zpráva ukáže pokles hlavního indexu z 53,9 v červnu na 53,0 v červenci. Skutečné údaje místo toho ukázaly pokles hlavního indexu na 52,7. Pokles byl způsoben především poklesem subindexu zaměstnanosti, neboť index zaplacených cen se zlepšil a index nových zakázek mírně poklesl.
  • BREAKING: Indexy rostou po zprávě Financial Times
    Evropské a americké akciové indexy po zveřejnění zprávy Financial Times brzy odpoledne rostly. FT tvrdí, že Ukrajina a Rusko již připravují plán neutrality pro Ukrajinu, který ukončí válku. Podrobnosti jsou zatím utajené, ale Financial Times tvrdí, že bylo dosaženo pokroku v 15bodovém mírovém plánu. Plán zahrnuje příměří a stažení ruských jednotek pod podmínkou, že Ukrajina rozhodne o neutralitě a přijme omezení na ozbrojené síly. Kyjev by se také musel vzdát svých ambicí vstoupit do NATO.
  • BREAKING: Indexy v Evropě vyskočily v reakci na návrat ruských vojáků na základny
    Evropské akciové trhy a futures na americké indexy vyskočily krátce po začátku evropské seance. Rusové oznámili, že jeho jednotky opouštějí ukrajinskou hranici. Důvodem má být ukončení vojenského cvičení. Tato zpráva je v rozporu s nočními reporty, které na základě satelitních údajů hovořily o tom, že přítomnost ruských vojáků u ukrajinských hranic se zvýšila. Nicméně trhy reagovaly na nové zprávy pozitivně. DE30 vyskočil o více než 200 bodů a US500 vzrostl o 40 bodů.
  • BREAKING: Indexy vyskočily po velkém poklesu ADP
    Zpráva ADP o zaměstnanosti za listopad, poslední náznak před pátečním zveřejněním NFP, byla zveřejněna dnes ve 14:15. Zatímco trh očekával, že zaměstnanost v USA vzroste o 200 tis. pracovních míst, skutečné údaje se ukázaly být překvapením směrem dolů. Zpráva ukázala přírůstek pouhých 127 tis. pracovních míst, což je nárůst dvakrát nižší, než vykázal NFP za říjen. Jelikož to však naznačuje, že Fed by mohl být mírně holubičí, akciové trhy na údaje reagují pozitivně. Futures na americké akcie vyskočily na nová denní maxima, přičemž index US500 se v rámci pohybu na kolenou dostal nad geometrii místního trhu na úrovni 3 971 bodů. Testován byl také 50hodinový klouzavý průměr, ale býkům se nepodařilo dosáhnout významného průrazu nad něj.
  • BREAKING: Inflace CPI v Kanadě nad očekáváním; USDCAD klesá!
    Kanada, inflace CPI za srpen. Skutečné: 4 % meziročně. Očekáváno: 3,8 % meziročně. Předchozí: 3,3 % meziročně.
  • BREAKING: Inflace CPI v Kanadě vyšší, než se očekávalo
    Inflace CPI z Kanady byla vyšší, než se očekávalo: 3,1 % oproti 2,9 % a 3,1 % dříve.
  • BREAKING: Inflace CPI v USA mírně roste, dolár pod tlakem
    Po dlouhé době nás čeká zasedání FOMC a rozhodnutí o sazbách. Předzvěstí je samozřejmě inflace podle indexu spotřebitelských cen ve Spojených státech, která byla zveřejněna ve 14:30. Jedná se o zveřejněné údaje v listopadu:
  • BREAKING: Inflace měřená HICP v EMU v souladu s očekáváním, jádrová inflace mírně vyšší!
    Inflace: Skutečnost: 5,5 % r/r. Očekávání: 5,5 % r/r; Předchozí: 6,1 % r/r. Jádrová inflace: Skutečnost: 5,5 % r/r. Očekávání: 5,4 % r/r; Předchozí: 5,3 % r/r.
  • BREAKING: Inflace na Slovensku nadále klesá
    Ceny důležitých složek, jako jsou ceny potravin, rostou pomalejším tempem. Ty jsou v současnosti o 11,2 % vyšší než před rokem, zatímco minulý měsíc byly vyšší o 13,5 %. Ceny bydlení, vody, plynu, elektřiny atd. rovněž rostou mírnějším tempem, a to o 6,5 % (v srpnu o 7,3 %). Pohonné hmoty jsou meziročně stále mírně nižší o 0,6 %, ale sektor dopravy opět pozitivně přispívá k inflaci díky dražším dopravním službám. Růst inflace jsme zaznamenali také v sektoru pošty a komunikace, kde rostou ceny telekomunikačních služeb. A konečně, dražší jsou také alkohol a tabákové výrobky, které meziročně zdražily o 9,4 % (v srpnu o 8,9 %).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader