Čtvrtek 28. březen 2024 21:48
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Pražský index PX (CZKCASH) opět v plusu, roste také technologický US100

11.11.2020 17:08  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové trhy si dnes opět procházejí pozitivní seancí. Pražský index PX (CZKCASH) dnes přidal 0,34 % na úroveň 907,45 bodů. Zatím roste každou seanci v tomto týdnu a už poosmé od počátku minulého týdne. Tahounem byl opět bankovní sektor v čele s Monetou Money Bank (MONET.CZ), která přidala 2,05 % na 59,70 Kč. Komerční banka (KOMB.CZ) rostla o 1,45 % na 558 Kč a Erste Group Bank (RBAG.CZ) rostla o 0,96 % na 567,80 Kč. Naopak se nedařilo energetické skupině ČEZ (CEZ1.CZ) nebo Avastu.

Rostou také akcie na západních trzích. Německý DAX přidával hodinu před uzávěrem 0,31 % na úroveň 13 220 bodů. V pozitivních číslech se krátce po otevření seance pohybovala Wall Street, kde však dnes může kvůli svátečnímu Dni veteránů chybět likvidita. Po včerejším pokračování výprodeje na technologických akciích to dnes zatím vypadá o něco lépe. Nasdaq přidává více než 1 % a pohybuje se už jen několik bodů pod hladinou 11 700 bodů.

Vypadá to, že výprodej na technologických akciích se zastavuje. Index US100 našel podporu na 200 hodinovém klouzavém průměru (fialová čára, úroveň 11 600 bodů). Včerejší low dosáhlo úrovně 61,8 % Fibo retracementu posledního růstového impulsu (oranžový kruh). Nejbližší rezistenci vidíme na úrovni 38,2 % retracementu v blízkosti 11 850 bodů. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pražskou burzu táhne dolů opět KB, nestačí ani výrazný růst Erste
    Pražská burza dál ztrácí. Dolů ji třetím dnem táhne Komerční banka, jejíž akcie dnes dopoledne oslabovaly i přes tři procenta. Kolem 11:30 odepisoval index PX 0,32 procenta na 853,32 bodu. Vedle KB se nedaří ani akciím pojišťovny VIG. S výraznějším ziskem naopak obchoduje Erste Bank. Vyplývá to z průběžných informací na burzovním webu.
  • Pražskou burzu táhnou dnes české banky a ČEZ
    Pražská burza posiluje, index PX do 11:00 přidal 0,97 procenta na 816,05 bodu. Nahoru ho táhnou hlavně akcie českých bank a elektrárenské společnosti ČEZ. V červených číslech je dopoledne pět titulů, včetně Erste Bank a VIG. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražskou burzu táhnou na začátku týdne rakouské finanční tituly
    Pražská burza otevírá nový týden růstem, index PX do 11:00 přidal 0,53 procenta na 852,09. Pomáhají mu především rakouské finanční tituly, zejména akcie Erste Bank. Ztrácí naopak Unipetrol. Aktivita na trhu je ale zatím nízká. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražskou burzu trápily technické potíže, index PX vzrostl
    Technické potíže dnes zkrátily obchodování na pražské burze zhruba na polovinu. Index PX nakonec vzrostl o 0,21 procenta na 1007,91 bodu. Dařilo se hlavně akciím holdingu Unipetrol, které přidaly téměř čtyři procenta. Posílil i ČEZ. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražskou burzu vytáhl optimismus ve světě vzhůru o 2,5 procenta
    Pražská burza dnes díky optimismu na světových trzích také výrazně posílila. Smazala tak celou pondělní ztrátu. Index PX se zvýšil o 2,51 procenta na 946,35 bodu. O čtyři procenta si dnes polepšily akcie Erste Bank, o téměř 3,7 procenta cenné papíry Komerční banky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes mírně zpevnila k euru, nepatrně oslabila k dolaru.
  • Pražskou burzu vytáhly nahoru akcie ČEZ přes ztráty dalších emisí
    Pražská burza dnes posílila. Index PX stoupl o 0,51 procenta na 1126,46 bodu. Burzu vytáhly nahoru i přes propad většiny hlavních emisí akcie energetické firmy ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražskou burzu v závěru týdne táhly akcie ČEZ a Komerční banky
    Pražská burza zakončila týden růstem, když index PX dnes posílil o 0,49 procenta na 1123,60 bodu. Nahoru ho táhly především akcie elektrárenské společnosti ČEZ a Komerční banky. Nedařilo se naopak rakouským finančním titulům. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražskou burzu znovu táhly nahoru akcie ČEZ, které se přiblížily hranici 1200 Kč
    Pražská burza znovu posílila, index PX dnes stoupl o 0,22 procenta na 1385,84 bodu. Stejně jako v předchozích dvou dnech ho nahoru táhly rostoucí akcie energetické společnosti ČEZ. Jejich hodnota se těsně přiblížila hranici 1200 Kč za akcii. Dařilo se i emisím Komerční banky nebo Moneta Money Bank, naopak Erste Bank ztrácela. Vyplývá to z informací na webu burzy. Česká měna dnes mírně zpevnila k euru a oslabila k dolaru.
  • Pražský burza zahájila týden růstem, dařilo se akciím ČEZ
    Pražská burza zahájila nový týden růstem. Index PX posílil o 0,68 procenta na 1283,10 bodu. Vrátil se tak do blízkosti jedenáctiletých maxim, kterých dosáhl uprostřed minulého týdne. Nahoru ho dnes táhly především akcie elektrárenské společnosti ČEZ. Dařilo se také bankám. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražský index dnes prodloužil ztráty
    Nejdůležitější makroekonomickou události na starém kontinentu se dnes stalo zveřejnění německé inflace za listopad. Index spotřebitelských cen dosáhl v listopadu na meziroční bázi 10 %, zatímco analytici odhadovali 10,3 % a v říjnu bylo dosaženo 10,4 %. 
  • Pražský index PX dnes jako jeden z mála v Evropě rostl
    Už na počátku dnešní seance to vypadalo, že nahoru akciové indexy polezou pouze obtížně. Po poledni se na chvíli zdálo, že se obzory projasňují, ovšem pozdě odpoledne přišla další vlna negativní nálady. Přes ztráty v závěru seance se však hlavní pražský index PX (CZKCASH) udržel v černých číslech. Seanci zakončil se ziskem 0,14 % na 2073,26 bodech.
  • Pražský index PX dnes vymazal celotýdenní zisky
    Akcie v závěru týdne rostou prakticky po celém světě. Evropský parket dle indexu Stoxx 600 přidává 0,7 %, když kromě realitních developerů k růstu přispívají všechny sektory. V čele odvětvového pelotonu se nacházejí těžaři a zpracovatelé komodit, jejichž akcie rostou o 1,2 %. Na úrovni jednoho procenta se pohybují energetické společnosti a maloobchodní řetězce. S chutí nakupovat vstoupili do dnešní seance i američtí obchodníci. Index S&P 500 prozatím dále vylepšuje svoje historické maximum a oproti včerejší rekordní úrovni se nachází o 0,1 % výše. Od otevírání dlouhých akciových pozic neodradily investory ani zveřejněné předstihové ukazatele PMI, které v Evropě i USA přinesly spíše zklamání. V celém týdnu si akcionáři v evropských společnostech polepšili o 1,7 %, v USA zbohatli o 1,1 %.
  • Pražský index PX od počátku minulého týdne jen roste, v čele opět Moneta (MONET.CZ)
    České akcie mají zatím na růžích ustláno. Hlavní akciový index PX pražské burzy dnes přidal 1,13 % na 945,27 bodů. Objem obchodů dosáhl na 749,8 mil. Kč. Jednalo se už o 7 růst v řadě a 12 z posledních 11 seancí. Tahounem byl opět bankovní sektor. Moneta Money Bank (MONET.CZ) vzrostla o 2,7 % na 64,70 Kč. Erste Bank (RBAG.CZ) přidala 2,29 % na 625,20 Kč a Komerční banka (KOMB.CZ) vzrostla o 1,39 %. Naopak klesaly akcie ČEZu (CEZ1.CZ), Kofoly (KOFOL.CZ) nebo pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG.CZ).
  • Pražský index zpět na zelené vlně, tahounem byla ERSTE
    Většina evropských indexů opět tahala za kratší konec. Nejvýkonnějším indexem starého kontinentu byl pražský index PX (CZKCASH), který uzavřel seanci s 1% ziskem na 1 246,49 bodech. Zisky si připsal i španělský IBEX35 (SPA35) a britský FTSE 100 (UK100). Německý blue chip index DAX (DE30) uzavřel seanci s 0,55% ztrátou na 12 956 bodech. Nejvíce dnes ztratil francouzský CAC40 (FRA40). V podobném duchu probíhá i seance v USA. Index S&P500 (US500) odepisuje, podobně jako NASDAQ (US100), 0,45 % a obchoduje se na 3 930 bodech.
  • Pražský městský soud prohlásil konkurz na Sberbank CZ
    Pražský městský soud prohlásil konkurz na Sberbank CZ, která má vazby na Rusko. Přezkumné jednání o přihlášených pohledávkách nařídil na 6. října, následovat bude ten den i schůze věřitelů. Insolvenční správkyní zůstala rozhodnutím soudu Jiřina Lužová. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. V konkurzu se rozprodává majetek dlužníka a výtěžek se rozděluje mezi jeho věřitele.
  • Pražský parket zaostal za svými evropskými protějšky
    Americké akciové trhy zahájily poslední kvartál letošního roku růstem, když index S&P 500 roste o tři čtvrtě procenta za podpory téměř všech sektorů. Z nich se nejvíce daří těžařům a zpracovatelům komodit, jejichž akcie přidávají 1,4 %. Přes jedno procento posilují ještě průmyslové podniky, energetické společnosti a finanční domy. Naopak poklesem vstoupily do dnešního obchodování akcie utilit (-0,5 %) a realitních developerů (-0,3 %). Důvodem optimismu je víkendové jednání mezi USA a Kanadou o nové obchodní dohodě společně s Mexikem. Tím se zmírnily obavy z možných vzájemných obchodních válek mezi zeměmi.
  • Pražský parket z červeného vytáhly akcie ČEZ, Komerční banky a Monety
    Monitory akciových obchodníků se červenají, zatímco na dluhopisovém trhu mají žně. Nicméně další pokles amerických dluhopisových výnosů vyvolává na trzích velké obavy o stav ekonomiky. Výnosová křivka má více a více inverzní sklon. Rozdíl mezi 3měsíční sazbou a 10letým výnosem spadl na nejnižší úroveň od roku 2007. Tento pohyb může být předzvěstí přicházející recese ve Spojených státech. Evropské burzy tak během dneška zamířily strmě dolů. Index Stoxx 600 padá o 1,7 %, když v červeném se nacházejí všechny sektory. Největší nechuť panuje vůči informačním technologiím, v rámci nichž ani jedna akcie neroste a jako celek odepisují 2,2 %. Podobně zahájily odpoledne akcie ve Spojených státech. Ze stejných důvodů prohlubují svoje včerejší ztráty a index S&P 500 odepisuje 0,7 %.
  • Pražský PX odolal západní Evropě a uzavřel v plusu
    Evropský index Stoxx 600 dnes pod tíhou farmaceutických společností, informačních technologií a prodejců spotřebního zboží odepisuje zhruba 0,4 %. Zmíněné sektory odevzdávají mezi 1,2 až 2,2 %. Od hlubšího propadu brání index kvarteto energetických, finančních, komoditních a realitních společností. Jejich zisky se pohybují mezi 0,4 až 1,6 %. Ropným těžařům v rámci energetického sektoru se daří nejvíce, když podporou jim je rostoucí cena černého zlata v reakci na zprávy, že země OPEC budou dále snižovat svoji produkci.
  • Pražský PX tento týden překonal svou výkonností evropský Stoxx 600
    Závěr týdne se evropským akciovým trhům příliš nepovedl a páteční obchodování tak končí v červeném. Index Stoxx 600 odepisuje 0,8 %, což v týdenním souhrnu představuje propad o 1,7 %. Ani v rámci sektorů nenalezneme odvětví, které by se od poklesu odpoutalo. Dnes nejvíce trpí informační technologie (-1,7 %).
  • Pražský PX v první desítce světových akciových indexů
    Americké akcie pokračují ve své rallye a v úvodu první únorové seance index S&P 500 roste o 0,2 %. Daří se především energetickým společnostem, jejichž akcie přidávají 1,8 %. Pozitivní náladu podpořily statistiky z amerického trhu práce, které ukázaly na silnou tvorbu nových pracovních míst. Na druhou stranu čísla za předchozí měsíc byla revidována poměrně silně dolů. Evropské akcie končí páteční obchodování růstem o 0,4 %, přestože seance byla poměrně rozkolísaná, když ještě zhruba před 2,5 h index Stoxx 600 ztrácel 0,4 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster