Pátek 29. březen 2024 10:42
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

📉 US100 opět pod tlakem🔽

10.11.2020 09:08  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Experimentální vakcína na koronavirus změnila situaci na trzích. Dosud preferované technologie a další vítězové pandemie klesají, zatímco cyklické a průmyslové akcie rostou. US100 má za sebou prudký pád a odraz z oblasti rekordních maxim v blízkosti 12 460 bodů. Dnes negativní pohyb pokračuje, nicméně americký technologický index se již dokázal vzpamatovat z nejhlubších nočních ztrát.

US100 se včera odrazil od rezistence v blízkosti historických maxim. Pravidla hry se změnila, nicméně dobrá nálada na trzích by mohla technologické akcie uchránit od výrazného pádu. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 📉US100 klesol na najnižšiu úroveň od januára❗
    Index US100 dnes prudko poklesol napriek pozitívnemu začiatku obchodovania na Wall Street. Toto je ďalšia reakcia na rastúce výnosy na dlhopisoch v USA. Predseda Fedu Powell dnes o 18:00 prednesie prejav, počas ktorého môže ovplyvniť vývoj na akciových trhoch. V súčasnosti index testuje úroveň 12 500 bodov, čo sa zhoduje s menšou štruktúrou Overbalance z minulého októbra. Väčšia štruktúra ukazuje, že podpora sa nachádza okolo úrovne 12 000 bodov, tesne nad 61,8 retracementom posledného silného trendu.
  • 📉US100 klesol o viac ako 3.5%❗
    Hlavné indexy na Wall Street sa vo štvrtok obchodujú pod tlakom, keďže oživenie vyvolané Fedom stratilo dynamiku. Poklesy sú najhlbšie na Nasdaqu, ktorý klesol o viac ako 3,0 % v dôsledku slabých štvrťročných výsledkov niekoľkých spoločností vrátane eBay, Shopify a Etsy. Zdá sa, že investori si uvedomili, že Fed bude aj naďalej zvyšovať úrokové sadzby a v súčasnosti sú vysoké valuácie spoločností, najmä v technologickom sektore, pri takejto politike neudržateľné, najmä vzhľadom na pretrvávajúce problémy s dodávateľskými reťazcami a nepriaznivé ekonomické vyhliadky.
  • 📉 US100 klesol pod 15 000 bodov
    To, čo vyzeralo ako začiatok zotavovacej rally, sa rýchlo ukázalo ako ďalší falošný odraz. Napriek tomu, že americké indexy na začiatku včerajšej seansy na Wall Street mierne posilnili, nálada sa rýchlo zhoršila a americké akcie zaznamenali ďalší prudký pokles. Existuje niekoľko dôvodov, ktoré prispeli k poklesu na akciových trhov
  • 📈US 100 nad hladinou 13100 bodov❗
    Po začiatku amerického obchodovania je index Nasdaq (US100) najvýkonnejší a obchoduje sa nad psychologickou úrovňou 13 000 bodov. Technologické akcie sa odrazili od nedávneho poklesu. Výnosy 10R dlhopisov v USA dnes klesli z 14-mesačných maxím na zhruba 1,7%. Akcie spoločnosti Tesla vyskočili takmer o 6% po tom, čo spoločnosť Ark Invest uviedla, že očakáva, že cena akcií spoločnosti dosiahne do roku 2025 hranicu 3 000 dolárov. Pri pohľade z technického hľadiska na interval H4 je vidieť, že sa stav obrátenej hlavy a ramien zvyšuje. Koncom minulého týždňa sa kupujúcim podarilo obhájiť podporu na úrovni 12 760 bodov, čo znamená, že je možné pokračovať v pohybe smerom nahor do zóny odporu vo výške 13 300 bodov.
  • US100 nad 15 000 body! ⚡
    Zveřejnění dalších silných údajů z amerického trhu práce - ačkoli nepřineslo trhem požadovaný pokles zaměstnanosti - se ukázalo jako příležitost "prodat fakta".
  • ⏫US100 na konci týdne roste o 1,3 %!
    Výsledky Netflixu investory pozitivně překvapily - samozřejmě pokud jde o růst počtu předplatitelů, nikoli nutně o finanční údaje. Výrazně vzrostly i akcie dalších streamovacích společností, jako jsou Amazon a Disney. Posílila také společnost Alphabet, přestože oznámila, že hodlá propustit 12 000 lidí. To souvisí s tím, že během pandemie některé technologické společnosti najímaly příliš mnoho lidí. Napříč celým odvětvím je však zřejmé, že silný růst zaměstnanosti z posledních dvou let je nyní revidován.
  • ⏫US100 na nových historických maximech!
    US100 dnes posiluje přibližně o 0,8 %, ale je na nových denních historických maximech poblíž 17240 bodů! Zisky jsou motivovány návratem pozitivního sentimentu u společností zabývajících se špičkovými technologiemi, především výrobou polovodičů, resp. společností, které je využívají. Včera jsme kromě mohutného odrazu na TSMC - nejvýznamnějším světovém výrobci čipů - zaznamenali také silný odraz akcií Nvidie (nová historická maxima) a společnosti Apple, která produkty TSMC využívá. Silný výkon společnosti TSMC naznačuje také dobré výsledky společnosti Apple.
  • US100 na nových týdenních maximech📈
    Druhá fáze závěrečné obchodní seance tohoto týdne přinesla výrazné zisky indexů na Wall Street. Futures na US100 dnes překonaly pásmo nedávných lokálních maxim a nyní se obchodují na úrovních, které nebyly k vidění od konce září tohoto roku.
  • US100 naspäť nad hladinou 10000 bodov
    Akciové trhy dnes zaznamenali nárast aj napriek pretrvávajúcemu rozširovaniu koronavírusu. Nové prípady koronavírusu v USA zaznamenali nárast, pričom Peking pristúpil k uzavretiu škôl, no investori na tieto negatívne správy nereagujú vďaka plánovaným stimulov v USA. Všetky hlavné akciové indexy zaznamenali nárast, pričom US100 opäť dosahuje úroveň 10000 bodov.
  • 💥US100 odmítl další výprodeje!
    Technologický index US100 se dostal pod klíčovou úroveň supportu 13 000 bodů, která byla několikrát testována v posledních dnech a v únoru a březnu. Otevření na Wall Street přineslo další objemy na trh, i když další propad pravděpodobně mohl souviset s další likvidací tržních pozic. Ačkoliv však nálada hned po otevření americké seance vypadala velmi negativně a "černý pátek" může stále investory nějakým způsobem strašit, ztráty se podařilo velmi rychle zklikvidovat a americké indexy jsou nyní dokonce v zelených číslech. Včerejší seance působila až příliš negativně a zdá se, že investoři začínají pracovat s uklidněním, které na trhy vnesl Jerome Powell, když odmítl růst sazeb o 75 bp.
  • 📉 US100 padá, Tesla se nedostala do S&P 500 🔽
    Index US100 začal týden na nižších úrovních. Hlavním důvodem je, že se společnost nedostala po rebalancování amerických indexů v pátek po uzávěrce trhů do indexu S&P 500. V pátečních poobchodní hodinách klesly akcie automobilky o přibližně 5 % a na začátku týdne s sebou berou na nižší úrovně také další technologické akcie.
  • ⚡US100 porazil resistenci na 11,000 bodech 📈
    Čtvrteční seance na Wall Street přinesla prudké zisky pro hlavní benchmarky akciových trhů, které se snaží vymazat nedávné výprodeje. Trh je tažen několika faktory, ale dominance býků je dána především silně rostoucími akciemi Tesly (TSLA.US), které aktuálně získávají téměř 9 % díky příznivým komentářům analytiků Wedbush, ke kterým se dnes přidal fond Morgan Stanley. Včerejší propady mažou i akcie Applu, které si připisují 2,9 %. Velmi dobře si vedou také akcie Microsoftu (MSFT.US), Amazon (AMZN.US) a Meta Platforms (META.US). Americké indexy od poloviny prosince téměř nepřetržitě klesaly kvůli obavám z recese a jestřábím centrálním bankám. Dnes se býci snaží zvrátit medvědí momentum.
  • US100 posiluje o více než 1,60 % díky akciím ze sektoru polovodičů 📌
    Ve čtvrtek akcie polovodičových společností obecně zaznamenávají slušné zisky, protože sektor čeká na zprávy o výsledcích hlavních hráčů včetně Broadcomu (AVGO.US). Mezi významnými ziskovými společnostmi můžeme vyzdvihnout například Qualcomm (QCOM.US), AMD (AMD.US) nebo Nvidia (NVDA.US).
  • ⚡US100 posiluje o 0,6 % po reportu Nvidie
    Zpráva společnosti Nvidia (NVDA.US), kterou očekávala celá Wall Street, překonala odhady analytiků; společnost také poskytla pozitivní výhled na 1. čtvrtletí 2024, což může poskytnout další dávku paliva pro společnosti spojené s trendem umělé inteligence. V důsledku toho kontrakty na Nasdaq 100 v odpoledních hodinách již posilují o téměř 0,6 % při silném objemu obchodování a akcie Nvidia se obchodují o více než 7 % výše poblíž 715 USD za akcii.
  • 🔼 US100 posiluje o 0,6 % před údaji o HDP USA
    Futures na americké indexy se dnes obchodují mírně výše, přičemž pozornost trhu se přesouvá na zveřejnění zprávy o HDP za 4. čtvrtletí v USA, které je naplánováno na 14:30. Trh očekává, že anualizované tempo růstu ve 4. čtvrtletí 2022 zpomalí z 3,2 na 2,6 % a jádrová PCE inflace ve 4. čtvrtletí 2022 klesne z 4,7 na 4,0 % mezičtvrtletně. Kromě zveřejnění amerického HDP za 4. čtvrtletí budou ve 14:30 zveřejněny také prosincové objednávky zboží dlouhodobé spotřeby a týdenní tisk žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Pozornost dnes bude upřena především na údaje o růstu HDP, protože zítra ve 14:30 bude zveřejněn měsíční údaj PCE za prosinec, který je aktuálnější než čtvrtletní údaj a přitahuje větší pozornost. Dnešní zpráva o HDP v kombinaci se zítřejšími údaji o PCE může být klíčová pro určení postupu Fedu na zasedání příští středu. Trhy a ekonomové se zatím přiklánějí ke zvýšení sazeb o 25 bb.
  • US100 posiluje o 1,4 % 📈
    Futures na Nasdaq100 (US100) dnes stoupají o více než 1,4 % a býky na Wall Street nezastavily ani lepší než očekávané makročísla z USA, protože tchajwanské polovodiče zlepšily náladu mezi výrobci čipů.
  • 🔼🔼 US100 posiluje před daty NFP
    Futures na americký akciový index se dnes obchodují výše, zatímco index amerického dolaru (USDIDX) se v tento den obchoduje na stejné úrovni. Situace se však může změnit brzy odpoledne, protože klíčová americká data budou zveřejněna ve 14:30 (GMT+1) – zpráva NFP za srpen. Toto bude jeden ze dvou klíčových amerických tisků, které ještě zbývají k vydání před nadcházejícím zasedáním FOMC 20. září 2023, přičemž tím druhým je zpráva CPI v USA za srpen 13. září 2023.
  • 🔼 US100 posiluje před rozhodnutím FOMC
    Indexy na Wall Street navazují na včerejší zisky, protože se blíží rozhodnutí FOMC o sazbách. Všechny hlavní indexy amerického akciového trhu se v době zveřejnění článku obchodují o více než 0,5 % výše, přičemž Dow Jones (US30) a Nasdaq-100 (US100) vedou. Mezitím je americký dolar jednou z nejhorších měn G10, když získává pouze vůči CAD a NZD. 
  • ➡️US100 po zveřejnění CPI maže zisky!
    Americká inflace překvapila trhy vyšším než očekávaným výsledkem. Meziroční míra inflace v USA v lednu jen mírně zpomalila na 6,4 % z prosincových 6,5 %, což bylo méně, než trh předpokládal, a to 6,2 %, ačkoli někteří analytici očekávali dokonce údaj 5,8 % meziročně.
  • US100 prekonal hladinu 9300 bodov
    Nálada na globálnych trhoch zostáva v utorok pozitívna čo sa týka najmä technologických akcií, keďže US100 stúpa nad úroveň 9300 bodov a obchoduje sa necelých 5% od historicky najvyšších úrovní. Politika Fedu zostáva hlavnou témou pre investorov, keďže americká centrálna banka dnes začína kupovať ETF s podnikovým dlhom. Ďalšiu dôležitú úroveň rezistencie predstavujú už len februárové maximá na úrovni 9762 bodov.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani