Úterý 19. březen 2024 06:48
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
Instaforex Dakar

Ranní komentář: WTI zpět nad 41 USD, zemní plyn naopak ztrácí půdu pod nohama

18.09.2020 07:34  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance přinesla výrazné pohyby na trhu s ropou a zemním plynem. Ropě pomohly komentáře Saudského ministra pro ropu, který chce po členech OPEC+ aby prodloužili platnost těžebních kvót. Zemní plyn se naopak propadl nejvíce za poslední dva roky po zveřejnění amerických zásob, které prudce rostly a dostaly se nejen nad maximální sezónní úrovně za posledních pět let, ale také na dosah maxima skladovacích kapacit z minulého roku. Vzhledem k sezónnímu charakteru vývoje poptávky po zemním plynu přitom zásoby velmi pravděpodobně porostou u i nadále.

Co se akciového trhu týká, sentiment byl lehce negativní a většina indexů ztrácela. S&P500 odevzdal 0.84 % a pokračuje tak v konsolidaci na úrovních, na které klesnul během korekce ze začátku tohoto měsíce.

Situace na akciových futures je dnes o něco klidnější, i když se sentiment může, díky vysokým valuacím, kdykoli v průběhu dne znovu prudce změnit.

Dnešní fundamenty:

  • 08:00 Britské maloobchodní prodeje (střední dopad)
  • 14:30 Kanadské maloobchodní prodeje (střední dopad)
  • 16:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Vysoké valuace zatím nikam neodchází. Další silné makro, měď na letošních maximech
    Minulý týden přinesl jen mírnou korekci na akciové indexy, které si tak i nadále bez větších problémů drží svou vysokou valuaci. Pomáhá k tomu hlavně optimismus spojený s postupným otevíráním americké a britské ekonomiky, kterou snad již brzy začne následovat také ekonomika evropská. Nově příchozí makro (především z USA) je i nadále velmi silné, což v minulém týdnu potvrdily jak výsledky PMI, tak výsledky z trhu s bydlením, kde se prodeje nových domů vyhouply poprvé od doku 2006 nad hranici 1 mil.
  • Ranní komentář: Vysoké výnosy stále dusí akcie, dolar silnější na většině párů
    Akciové trhy včera v USA dokázaly mírně růst, zatímco v Evropě spíše ztrácely. Na trhy negativně doléhá hlavně výše úrokových sazeb a dluhopisových výnosů. Trh přitom stále vidí poměrně reálnou možnost že by sazby v USA mohly letos ještě alespoň jednou růst. Dnešní seance přinese několik dat z USA, v čele s výsledky z trhu s bydlením. Dolar pokračuje v růstu na většině měnových párů a futures na indexy v Evropě i v USA ráno klesají.
  • Ranní komentář: Vyšší sazby v EU a US doléhají na indexy, evropská inflace nepolevuje
    Poslední srpnový den americké i evropské indexy zakončily propadem. Ke korekci pomohl růst výnosů a obavy z vyšších sazeb, ke kterým včera přispěly i výsledky evropské inflace. Ta zrychlila nad očekávání hlavně kvůli vysokému růstu cen energií. Trh tak nyní počítá s tím, že by ECB mohla do konce roku zvýšit sazbu až o 150bp.
  • Ranní komentář: Walmart a Home Depot pomohly indexům, meme stocky dál rostou
    Včerejší výsledky Walmartu a Home Depot pomohly udržovat pozitivní sentiment na akciových trzích a většina indexů tak znovu zakončila seanci v zelených číslech. V prudkém růstu pokračují meme akcie, jako Bed Bath & Beyond, která je od svého červencového low už výše o 350 %. Řada dalších firem s původně vysokým short interestem pak výrazně roste, navzdory tomu, že tento růst stojí fundamentálně na docela slabých základech.
  • Ranní komentář: Walmart v after-marketu -10 %, dnes zveřejní výsledky Alphabet a Microsoft
    Týden na trzích začal docela klidně a akciové indexy si včera své pozice více méně držely. Po uzavření amerických burz se ale v after-market obchodování pod silný tlak dostal Walmart, který klesl o 10 % kvůli novému profit outlooku na Q2 a na celý rok 2022. Ten nyní počítá s propadem EPS až o 10 %, zatímco původní výhled počítal spíše se stagnací.
  • Ranní komentář: Walmart v after-marketu -10 %, dnes zveřejní výsledky Alphabet a Micrtosoft
    Týden na trzích začal docela klidně a akciové indexy si včera své pozice více méně držely. Po uzavření amerických burz se ale v after-market obchodování pod silný tlak dostal Walmart, který klesl o 10 % kvůli novému profit outlooku na Q2 a na celý rok 2022. Ten nyní počítá s propadem EPS až o 10 %, zatímco původní výhled počítal spíše se stagnací.
  • Ranní komentář: Williams (Fed) mírní pesimismus okolo růstu sazeb, dnes důležitá data z Evropy
    Začátek týdne se na trzích nesl podle očekávání v klidném duchu a za pozornost stály pouze slabá data z amerického trh...
  • Ranní komentář: Williams (NY Fed) dostal USD nechtěně pod tlak, výnosy ale zůstávají stabilní
    Včerejší seance přinesla zvýšenou volatilitu hlavně na dolarové páry poté, co šéf NY Fedu Williams mluvil o možnosti agresivnějšího uvolňování měnové politiky v případě, kdy jsou sazby už tak velmi nízké. Trh vzal jeho komentář jako signál, že by Fed mohl být ochoten snížit v červenci jednorázově sazby až o 50bp., což dostalo americkou měnu pod prodejní tlak. Ta pod tlakem pak zůstala i poté, co NY Fed tuto interpretaci několik hodin po Williamsově komentáři vyloučil.
  • Ranní komentář: WMT a BABA po výsledcích klesají, AMAT vyšetřuje DOJ a Amazon bude prodávat auta
    Akciové trhy včera pokračovaly v konsolidaci, přičemž většina indexů si úspěšně udržela své předchozí zisky. Energetický sektor je pod tlakem kvůli poklesu cen ropy, což má negativní dopad. Společnosti jako Alibaba, Walmart a Applied Materials zaznamenaly pokles po zveřejnění výsledků za třetí čtvrtletí. Dnešní den přinese méně nových makroekonomických a firemních dat, očekává se tedy klidnější obchodování na trzích."
  • Ranní komentář: WTI zpět nad 36 USD, trhy v očekávání výsledků amerických voleb
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v relativně pozitivní atmosféře, což umožnilo akciím v Evropě i v USA korigovat část ztrát z konce minulého týdne. Přestože pondělní seance nabídla sérii výsledků PMI z Evropy a z USA, trhy se soustředí především na klíčový fundament tohoto týdne, kterým budou americké volby. Ty proběhnou dnes v noci a již zítra ráno bychom teoreticky měli znát výsledky. I dnešní a zítřejší seance proto bude hlavně o volbách.
  • Ranní komentář: WTI zpět nad 60 USD. Akcie hledají směr, krypto pod tlakem
    Akciové trhy včera zamířily opět do červených čísel. Výrazně zaostával hlavně Nasdaq, který odepsal 2.01 %, zatímco S&P 500 a Dow Jones ztrácely 0.55 % a 0.01 %. Sektorově se pak nejvíce dařilo hlavně energiím, kterým pomohl růst cen ropy. Ta včera začala znovu stoupat díky zprávám o lodi, která uvízla v Suezském průplavu, který je nyní díky ní kompletně zablokovaný.
  • Ranní komentář: WTI zpět poblíž 70 USD, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Klidné obchodování na většině trhů pokračuje. Americké idexy znovu jen nepatrně rostly, přičemž tentokrát se dařilo hlavně energiím, kterým pomohl návrat americké ropy WTI ke hranici 70 dolarů za barel. Fundamentálně se situace ani tentokrát moc nezměnila a investoři spíše vyčkávají na dnešní výsledky z amerického trhu práce. Ty mohou být potenciálně velmi zajímavým příspěvkem do diskuse o načasování utažení měnové politiky v USA.
  • Ranní komentář: WTI zpět pod 20 USD. Trump dnes promluví o plánu na otevření ekonomiky
    Akciové indexy včera zamířily znovu do červených čísel a korigovaly část svých dřívějších ztrát. Sentimentu nepomohly nové fundamenty z USA, v čele s výsledky maloobchodních prodejů, průmyslové produkce a NY Fed indexu výrobní aktivity, které shodně skončily velmi špatně a také pod většinovým konsenzem. Zároveň náladu určitě nezlepšily ani další slabší výsledky amerických bank, když včera svá čísla reportovaly banky Goldman Sachs, Citigroup a Bank of America.
  • Ranní komentář: Yellenová potvrdila, že sazby porostou jen pozvolna, dolar pod tlakem na všech párech
    Včerejší seance byla o jediném fundamentu, a to o projevu Janet Yellenové, která mluvila o ekonomické situaci a měnové...
  • Ranní komentář: Yellenová uklidňuje trhy, banky a jejich nerealizované ztráty, dnes zasedá Fed
    Akciové trhy včera pokračovaly v růstu. Pomohlo k tomu i vyjádření americké ministryně financí Yellenové, která v projevu ujistila veřejnost, že administrativa udělá vše pro širší stabilitu amerického bankovního sektoru. Odliv depozit se navíc podle ní podařilo stabilizovat. Dnešek přinese zasedání Fedu, který by měl zvýšit sazby o 25bp.
  • Ranní komentář: Začala G20, Trump čeká důležité dohody také s Indií a Japonskem
    Čtvrteční seance se na většině finančních trhů nesla v klidném duchu, když trh vyčkává hlavně na výstup z dnes začínající G20. Klíčovým bude samozřejmě hlavně zítřejší setkání Trump-Xi, ale americký prezident již oznámil také to, že čeká velké obchodní dohody s Japonskem a Indií. Dnešek bude opět hlavně o G20, i když se dočkáme pár zajímavých fundamentů, v čele s evropskou inflací, nebo výsledky kanadského HDP.
  • Ranní komentář: Začínají americko-čínská jednání, USA by mohly souhlasit i s částečnou dohodou
    Akciové trhy včera na nízkých objemech rostly v očekávání dnes začínajících jednání mezi americkými a čínskými zástupci o obchodní dohodě. Přestože během dne ohledně samotných jednání přicházely poměrně rozporuplné informace, podle aktuálních zpráv jsou USA připraveny i na částečnou dohodu, která by zabránila plánovanému zavedení dalších cel v případě, že Čína bude souhlasit s uzavřením měnového paktu, jenž údajně byl součástí již únorových jednání, která následně zkrachovala. Důležitou informaci o tom, jak budou jednání probíhat, může trh dostat již z toho, zda budou skutečně pokračovat až do pátku a zda se čínský vicepremiér setká také s americkým prezidentem.
  • Ranní komentář: Západní sankce na Rusko trhy přijaly s úlevou, nervozita se z nich ale nevytrácí
    Ruská invaze pokračuje. Rusové obsadili letiště kousek od Kyjeva, který je nyní pod raketovými útoky. Západ už rozhodl o uvalení sankcí, i když prozatím neodřízne Rusko od SWIFTu a ani neuvalí sankce na jeho exporty energií. Sankce jsou tedy cílený hlavně na finanční sektor (včetně Sberbanky), export a ruské elity.
  • Ranní komentář: Západ uvalil na Rusko tvrdé sankce, indexy v červených číslech rubl klesá o 23 %
    Západ přes víkend přišel tvrdými sankcemi vůči Rusku (více ve videu), které mají dnes ráno výrazný dopad na ruskou měnu. Rubl ztrácí na páru s dolarem 23 % a pod tlakem jsou i futures na světové akciové indexy. Daří se bezpečným přístavům, jako je dolar a japonský jen a mírně roste také cena zlata.
  • Ranní komentář: Zápis Fedu žádný rychlý pokles sazeb nezaručil, dopoledne pozor na PMI z Evropy
    Finanční trhy mají za sebou po úterní pauze opět pozitivní seanci. Dočkali jsme se globálního růstu akciových trhů v čele s Evropou. Německý DAX přidal 1,3 % na 11802 bodů. Nejrychleji ovšem rostl hlavní italský index (+1,77%), a to hlavně díky dobrým šancím na rychlé řešení politické krize. Wall Street tentokrát mírně zaostala. Index S&P 500 přidal 0,82 % na 2924 bodů. Naopak asijská seance už tolik optimismu nezaznamenala. Futures na evropské a americké indexy se krátce před osmou hodinou ranní pohybovaly v negativním teritoriu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook