Úterý 19. březen 2024 04:42
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024

BREAKING: Cena zemného plynu klesla o 11%

17.09.2020 18:54  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zemný plyn (NATGAS) dnes klesá zhruba o 11%, čo predstavuje najväčší pokles od januára 2019. Ceny zemného plynu klesajú, pretože investori čakajú na začiatok vykurovacej sezóny. Blížiaca sa vykurovacia sezóna je spojená s hromadením zásob zemného plynu. Ťažba plynu navyše zostala nedotknutá aj napriek nedávnym hurikánom. V dnešnej dobe sa produkcia zotavuje spolu s rastúcimi zásobami (zásoby stúpajú viac, ako sa očakávalo). Zásoby zemného plynu vzrástli v týždni, ktorý sa skončil 11. septembra, o 89 miliárd kubických stôp (oproti očakávaným 80 bcf).

Ceny zemného plynu zaznamenávajú výrazný pokles, čo predlžuje nedávnu korekciu. Sezónnosť naznačuje niekoľko týždňov „konsolidácie“, po ktorých nasleduje zvýšenie cien na začiatku vykurovacej sezóny. Možno si všimnúť, že v tomto roku došlo k prekúpeniu zemného plynu skutočne skoro (v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi). Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Cena ropy po týdenních údajích o zásobách v USA roste
    Zveřejnění zprávy amerického ministerstva energetiky způsobilo určité pohyby na trhu s ropou. Hrubé zásoby vzrostly méně, než se očekávalo, zatímco zásoby benzínu vzrostly v souladu s očekáváním. Údaje o zásobách destilátů překvapily, protože ukázaly menší než očekávaný pokles.
  • BREAKING: Cena ropy prudko rastie po týždenných údajoch o zásobách v USA
    Zásoby ropy v USA klesli v týždni končiacom sa 15. októbra o 0,431 milióna barelov, čo nasledovalo po náraste o 6,088 milióna v predchádzajúcom týždni. Analytici očakávali nárast o 1,857 milióna barelov, uvádza správa EIA o stave zásob ropy.
  • BREAKING: Cena ropy rastie vďaka výraznému poklesu zásob
    Cena ropy vzrástla vďaka výraznému poklesu zásob ropy v USA, ktorý prekonal očakávania. Pokles predstavoval takmer 5,5 milióna barelov, pričom sa očakávalo zníženie o 1,5 milióna. Zásoby destilátov taktiež klesli, aj keď očakávania naznačovali mierne zvýšenie. Na druhej strane zásoby benzínu vzrástli takmer o 2 milióny barelov. Trh očakával nárast o 1,6 milióna barelov v dôsledku oživenia využívania rafinérií.
  • BREAKING: Cena ropy stoupá po oznámení BP o zastavení plavby tankerů přes rudé moře
    Ceny ropy dnes krátce před polednem vyskočily po oznámení britského ropného gigantu BP. Společnost BP uvedla, že zastaví všechny přeplavby tankerů přes Rudé moře, jednu z nejrušnějších námořních námořních tras na světě. Rozhodnutí přichází v reakci na nedávný nárůst nepřátelství v Rudém moři, konkrétně útoky rebelů Houthi sídlících v Jemenu proti obchodním lodím.
  • BREAKING: Cena ropy stúpa po týždenných údajoch o zásobách v USA
    Správa amerického ministerstva energetiky spôsobila určité pohyby na trhu s ropou. Zásoby ropy a benzínu neočakávane klesli, zatiaľ čo údaje o zásobách destilátov vykázali menší pokles v porovnaní s očakávaniami trhu a včerajším vydaním dát API.
  • BREAKING: Cena ropy stúpa po týždenných údajoch o zásobách z USA
    Zverejnenie oboch správ z amerického ministerstva energetiky spôsobilo určité pohyby na trhu s ropou. Zásoby neočakávane klesli, kým zásoby benzínu klesli viac, než sa očakávalo. V údajoch o zásobách destilátov došlo k prekvapeniu, pretože na rozdiel od včerajšieho vydania rozhrania API vykázali väčší pokles, ako sa očakávalo.
  • BREAKING: Cena ropy WTI sa blíži k 76 dolárom za barel
    Ceny ropy WTI sa počas dnešnej seansy zvýšili o viac ako 2 % napriek pretrvávajúcim obavám z nižšieho dopytu spôsobeného variantom omikrón. V USA bolo počas Vianoc zrušených takmer 2 400 letov, pričom hlavné letecké spoločnosti ako dôvod prerušenia uviedli šírenie omikrónu medzi posádkami. V Ázii, Čína ohlásila počas víkendu najvyšší denný nárast miestnych prípadov za posledných 21 mesiacov, keďže infekcie v meste Xian sa viac ako zdvojnásobili a mnohí investori sa obávajú, že to môže viesť k zavedeniu ďalších obmedzení. Zároveň sa dnes obnovili rozhovory o oživení jadrovej dohody Teheránu z roku 2015, pričom obchodníci tiež čakajú na zasadnutie OPEC+, ktoré sa ma konať 4. januára, keďže skupina sa má rozhodnúť, či vo februári pristúpi k plánovanému zvýšeniu produkcie o 400 000 barelov denne.
  • Breaking: Cena ropy zaznamenala nárast po miernom zvýšení zásob
    Po zverejnení týždenných zásob čierneho zlata došlo k ďalšiemu oživeniu cien ropy, pričom rast zásob, ktorý bol menší ako sa očakávalo, poslal trh na najvyššiu dennú úroveň.
  • BREAKING: Cena striebra klesla pod hranicu 27$
    Počas dnešného obchodovania zaznamenali drahé kovy výrazný pokles. Cena zlata klesla o viac ako 4% a cena striebra klesla takmer o 7%. Z technického hľadiska cena striebra práve klesla pod 27,00 dolárov za uncu. Ak výpredaj bude pokračovať, investori by mali venovať pozornosť oblasti podpory okolo úrovne 26,00 dolárov, kde sa nachádza dolná hranica lokálnej štruktúry 1: 1, ako aj predchádzajúce cenové reakcie a 50% Fibonacciho retracement. Odraz v tomto bode môže viesť k ďalšiemu vzostupnému impulzu. V opačnom prípade prekonanie podpory otvorí cestu k hlbšej korekcii smerom nadol.
  • BREAKING: Cena WTI přesáhla $75 po zprávách o dohodě mezi Ruskem a Saúdskou Arábií na těžbě
    Cena ropy vzrostla v reakci na zprávy agentury Reuters, že se Rusko a Saúdská Arábie dohodly na kvótách na těžbu ropy, které budou v platnosti od srpna. Rusko bylo zastáncem zvýšení těžby. Na druhou stranu Saúdové zvolili opatrnější přístup. Výsledkem dohody by mělo být mírnější snížení kvót. Trh počítal s navýšením těžby o 500 tisíc barelů ropy denně. Dohodou mezi zeměmi by měl být kompromis. Tedy určité navýšení těžby, které však na 500 tisíc barelů nedosáhne.
  • BREAKING: Cena zemního plynu klesá na počátku nového týdne o 5 %!
    Ceny zemního plynu pokračují na počátku nového týdne v poklesu. Od pátečního závěru ztrácejí už 5 % a klesají tak na nejnižší úrovně od října. Hlavním fundamentem je nižší pokles zásob v USA, než se očekávalo. To souvisí s relativně vysokými teplotami v posledních týdnech. Ani výhled teplot na následující týdny není pro zemní plyn příznivý. Nadále se čekají nadprůměrně vysoké teploty. Pokud se podíváme na pozice velkých obchodníků, tak dle CFTC stále převažují short pozice.
  • BREAKING: Cena zemního plynu klesá po nárůstu zásob
    Úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže čerpání zásob ve výši 8 miliard kubických stop (bcf), po poklesu o 7 bcf v předchozím týdnu. Aktuální zpráva ukázala navýšení zásob zemního plynu v USA o 10 bcf. Neočekávaný nárůst vyvolal tlak na ceny zemního plynu v USA (NATGAS), kdy cena krátce klesla na nové denní minimum.
  • BREAKING: Cena zemního plynu prudce klesla
    Cena instrumentu NATGAS, který se obchoduje v USA, dnes ztrácí více než desetinu. Reagovala na nové předpovědi nadprůměrně vysokých teplot v následujících týdnech. Zemní plyn testuje klíčovou zónu supportu v blízkosti $4,8. Stojí za zmínku, že cena suroviny dnes může vytvořit konečné lokální sezónní maximum.
  • BREAKING: Cena zlata roste díky zvýšení počtu nakažených v Číně
    Čínské úřady rozhodly o změně metodiky pro monitorování počtu obětí koronaviru a počtu nakažených. Počty obětí tak náhle vzrostly o téměř 250 a počty nakažených se přes noc zvýšily o 15 tis. až nad 60 tis. osob. Trhy jsou nervózní a nervozita pomáhá hlavě cenám bezpečných přístavů. Například cena zlata se dnes dostává zpět na úrovně kolem 1 575 USD.
  • BREAKING: Cena zlata se blíží historickým maximům
    Cena zlata rostla během dnešní seance přes 3 %, zatímco geopolitcké a ekonomické napětí kolem konfliktu na Ukrajině zvyšuje poptávku po drahých kovech. Zlato zvýšilo zisky po zprávách, že USA a Spojené království zavedou embargo na dovoz ruské ropy. Mluví se také o tom, že by nemusela dopadnout íránská jaderná dohoda, která také tíží náladu na trhu. London Bullion Market Association navíc pozastavila činnost šesti ruských rafinérií drahých kovů a zakázala jim prodávat zlato a stříbro na londýnském trhu.
  • BREAKING: Ceny domů mírně vyšší, než se očekávalo!
    S&P CoreLogic Case-Shiller U.S. National Home Price Index vykázal v červnu žádnou meziroční změnu cen domů, což je zlepšení oproti -0,4% poklesu v květnu. Kompozitní indexy 10 a 20 měst rovněž vykázaly méně výrazný pokles oproti předchozímu měsíci. Mezi 20 městy vedly v meziročním růstu ceny nemovitostí Chicago, Cleveland a New York, kde došlo k nárůstu o 4,2 %, 4,1 % a 3,4 %. Deset měst vykázalo nižší ceny a deset vyšší ceny ve srovnání s rokem končícím v květnu 2023, zatímco 13 měst vykázalo meziměsíční zrychlení cen.
  • BREAKING: Ceny hliníku a niklu rostou, protože LME zvažuje zákaz obchodování s ruskými kovy
    Média uvedla, že London Metal Exchange (LME) bude konzultovat zavedení zákazu obchodování s ruskými kovy. LME zahájí diskuse, které budou prvním krokem k případnému zákazu nových dodávek ruských kovů. Rusko je významným producentem niklu, hliníku a mědi a zákaz by mohl mít významné důsledky pro trhy. Připomeňme, že to byl strach ze sankcí narušujících dodávky ruského niklu, co v březnu vyvolalo masivní krátký tlak na nikl.
  • BREAKING: Ceny producentů v USA výrazně vzrostly, žádosti o podporu klesly nad očekávání
    Ceny producentů pro konečnou poptávku v USA vzrostly v dubnu meziročně o 6,2 % po růstu o 4,2 % v předcházejícím měsíci. Trh čekal nárůstu o 5,9 %. Jedná se o nejvyšší cenový vzestup na straně výrobců od září 2011.
  • BREAKING: Ceny pšenice roste o více jak 5 %
    Cena pšenice v pondělí prudce roste poté, co Indie omezila vývoz pšenice, aby si zachovala potravinovou bezpečnost. Ceny zemědělských komodit vzrostly na konci února poté, co Rusko zaútočilo na Ukrajinu, která dříve tvořila 12,0 % celosvětového exportu. Společně s Ruskem obě země podle analytiků RBC Capital Markets představují 25 % celosvětového exportu pšenice, přičemž 13 % exportu kukuřice pochází z Ukrajiny. Ruská agrese způsobila nedostatek pšenice po celém světě, což zvýšilo obavy z hladomoru a sociálních nepokojů v mnoha rozvojových zemích.
  • BREAKING: Ceny ropy propadly ze strachu ze šíření koronaviru
    Rozhodnutí čínských úřadů uzavřít město Wuhan kvůli zabránění šíření koronaviru, má výrazný dopad na ropné trhy. Číňané začnou v sobotu oslavovat týden trvající svátek lunárního nového roku a hrozba viru by je mohla odradit od plánů vyrazit na cesty. Čím déle situace potrvá, tak tím větší škody můžeme na ropě očekávat. Její ceny už propadly na nejnižší úrovně od začátku prosince.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024