Úterý 19. březen 2024 07:15
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster

Fed nenabídl žádné nové stimuly - Propad Nasdaqu

17.09.2020 15:33  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Federální výbor pro otevřený trh (FOMC, v angličtině jeho zkratka) Federálního rezervního systému včera souhlasil s udržováním úrokových sazeb jako dříve v rozmezí od 0% do 0,25%. Novinkou v tomto rozhodnutí je, že předseda Fedu Jerome Powell se zavázal udržovat nízké úrokové sazby, dokud se inflace nebude blížit „mírnému překročení" 2% cíle, což podle odborníků může nastat nejdřív v roce 2023.

V opačném případě Fed nenabídl nový stimul pro ekonomiku a omezil se na udržení nákupu státních dluhopisů a cenných papírů zajištěných hypotékami na bydlení a komerční nemovitosti „alespoň při současném kurzu" zaručujícím laxní finanční podmínky.

Nejvíc narušilo trh to, že Powell vyjádřil pochybnosti o hospodářském oživení.

Výsledkem bylo, že se americké trhy uzavřely níže:

  • Nejhůře zasáhl Nasdaq, který uzavřel pokles o 1,25%
  • Apple klesl o 2,95%
  • Facebook klesl o -3,27%
  • S & P500 klesl 0,46%

Pouze Dow Jones se podařilo mírně vzrůst (0,13%).

Graf M30 NasdaqZdroj: Admiral Markets MetaTrader 5. Graf M30 Nasdaq. Rozsah dat: od 14. září 2020 do 16. září 2020. Připraveno 17. září 2020 v 7:20. Pamatujte, že minulé výnosy nezaručují budoucí výnosy.

Jak vidíme v 30minutovém grafu, Nasdaq klesl poté, co vyšly zprávy o rozhodnutí Fedu a ztráty se zvýraznily po Powellově vystoupení. Navzdory posledním poklesům však Nasdaq v roce 2020 doposud zhodnotil více než 28%. Za posledních pět let uzavřel technologický index rok 2018 pouze záporně (-1,04%).

Americké desetileté státní pokladny včera mírně vzrostly na 0,685%, zatímco americký dolar získal vůči většině ostatních měn. Euro kleslo o 0,4% na 1,1767 USD a čínský juan o 0,35% na 6,7686 juanů za dolar.

Včera proběhlo poslední naplánované zasedání Fedu před prezidentskými volbami 3. listopadu.

Jak obchodovat index Nasdaq se společností Admiral Markets UK Ltd.

Začněte takto:

  1. Přihlaste se ke svému stávajícímu obchodnímu účtu nebo si během několika minut otevřete skutečný nebo demo obchodní účet.
  2. V poli Market Watch hledejte symbol Nasdaq100.
  3. Přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodování na jedno kliknutí v grafu nebo klikněte na Nová objednávka.
  5. Vyberte vstupní úroveň, zastavte ztrátu a vezměte zisk a velikost objednávky (objem) a poté potvrďte obchod.

Obchodní platformu MetaTrader 5 si můžete zdarma stáhnout kliknutím na následující banner:

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Poskytnuté údaje poskytují další informace o všech analýzách, odhadech, předpovědích, prognózách, recenzích trhu, týdenních výhledech nebo jiných hodnoceních nebo podobných informacích (dále jen „analýza") zveřejněných na webových stránkách Admiral Markets. Před jakýmkoli investičním rozhodnutím věnujte zvláštní pozornost následujícímu:

1. Toto je marketingová komunikace. Obsah je zveřejněn pouze pro informační účely a neměl by být vykládán jako investiční rada nebo doporučení. Nebyl vypracován v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu a nepodléhá žádnému zákazu předběžného šíření investičního výzkumu.

2. Každé investiční rozhodnutí činí každý klient sám, zatímco Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) nenese odpovědnost za žádné ztráty nebo škody vyplývající z takového rozhodnutí, ať už na základě obsahu, či nikoli.

3. Za účelem ochrany zájmů našich klientů a objektivity analýzy zavedla společnost Admiral Markets příslušné interní postupy pro prevenci a zvládání střetu zájmů.

4. Analýzu připravuje nezávislá analytička Carolina Caro, implementátor SEO (dále jen „autorka") na základě osobních odhadů.

5. I když je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí k zajištění toho, aby všechny zdroje obsahu byly spolehlivé a aby všechny informace byly poskytovány v maximální možné míře srozumitelným, včasným, přesným a úplným způsobem, Admiral Markets nezaručuje přesnost. nebo integrita veškerých informací obsažených v Analýze.

6. Jakákoli minulá výkonnost nebo modelování finančních nástrojů uvedených v obsahu by neměly být vykládány jako výslovný nebo předpokládaný příslib, záruka nebo implikace Admiral Markets pro budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje může růst a klesat a není zaručeno zachování hodnoty aktiva.

7. Pákové produkty (včetně rozdílových smluv) mají spekulativní povahu a mohou vytvářet zisk nebo ztrátu. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně rozumíte rizikům .

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Fed nechal sazby beze změny, přiznal rizika pro ekonomiku USA
    Americká centrální banka (Fed) včera podle očekávání nechala základní úrokovou s...
  • Fed nechal v květnu úrokové sazby beze změny. Černý týden zažila ropa
    Jednou z nejsledovanějších událostí minulého týdne bylo středeční zasedání měnového výboru americké centrální banky, který rozhodoval o případné změně aktuálních úrokových měr. Podle převažujícího očekávání ponechal Fed v květnu úrokové sazby beze změny. V platnosti tedy zůstávají stávající úrovně, základní úrok je v pásmu 0,75 – 1,00 %, kam byl Fedem posunut letos v březnu. Investoři očekávají, že další utažení měnové politiky může přijít v červu. Podle vyjádření měnových tvůrců by se základní úroková sazba letos měla zvýšit ještě dvakrát.
  • Fed nechá sazby beze změny, v červenci však může sazby preventivně snížit
    Na středečním zasedání ponechá americká centrální banka úrokové sazby beze změny. Pozornost finančních trhů bude přitahovat především nová prognóza úrokových sazeb, která ukáže, jak to Fed vidí se sazbami do budoucna. Centrální banka je nyní ve složité situaci. K uvolnění měnových podmínek ji nenutí ani tak ekonomická situace, jako spíše očekávání finančních trhů. Ty v současné době ve svých cenách zahrnují 2-3 snížení sazeb do konce roku. Naším základním scénářem zatím je, že sazby zůstanou letos beze změny, přičemž v příštím roce Fed uvolní měnové podmínky třikrát. Naším rizikovým scénářem je tzv. preventivní snížení sazeb (jedno až dvojí) v letošním roce, po kterém by následovala stabilita v roce příštím.
  • Fed nechává trhy bez hnací síly
    Před víkendem upíraly trhy jedno oko na italský rozpočet, druhé na Ryder Cup, což vedlo k marnému bezvýslednému obchodování. Z toho vyplývá, že se tento týden trhy zaměřují znovu na klíčové hnací síly, jako jsou údaje o výrobních PMI z Evropy, Velké Británie a USA, americké údaje o zaměstnanosti a Bank of England. Nic z toho nemůže "změnit hru", což znamená, že by se měl vrátit zájem o riziko, protože trhy akceptují, že směr Fedu ohledně sazeb je správně oceněn a obavy z italského fiskálního kolapsu jsou neopodstatněné. Sledujte, zda se EM měny citlivé na riziko nezotaví spolu s eurem.
  • Fed nechce a nemůže zvyšovat sazby
    Finanční trh v USA byl včera uzavřen z důvodu svátku – Dne Martina L. Kinga. Evropský trh se mezitím obchodoval v kladném pásmu v souvislosti s očekáváním, že ECB možná zvýší svou klíčovou úrokovou sazbu do konce letošního roku o 20 bazických bodů, a nikoliv o 17, jak se očekávalo před týdnem.
  • Fed nechce čekat na ekonomickou katastrofu. Akciím pomohl, dolar poslal níž
    John Williams z Fedu volil ve svém posledním komentáři poměrně silná slova. Centrální banka podle něj nemůže čekat na ekonomickou katastrofu, než dodá další stimul. To se pochopitelně odrazilo na trzích jako jednoznačný signál snížení sazeb už na konci tohoto měsíce. Menší snížení o 25 bodů bylo už předtím považováno za hotovou věc, nyní rostou sázky na snížení rovnou o 50 bodů a skoro už se stávají tou pravděpodobnější variantou.
  • Fed nemá jasno, co s úrokovými sazbami, analýza USD/CAD
    Americká centrální banka vysílá smíšené signály ohledně toho, kdy zvýší úrokové sazby. Na jedné straně Dennis Lockhart, prezident Federální rezervní banky v Atlantě, včera řekl, že současné ekonomické podmínky zaručují, že na měnovém zasedání Fedu příští týden proběhne diskuse, zda zvýšit úrokové sazby.
  • 🛑 FED NEMÁ PŘÍLIŠ NA VÝBĚR – investoři doufají v zázrak, ale něco se musí rozbít | směnárna Anycoin
    Týdenní videokomentář: akcie, indexy, Forex, komodity a kryptoměny.
  • Fed nemění přístup ke kryptoměnám
    Počátkem tohoto měsíce se Powell obrátil na ministerstvo financí, aby prozkoumalo, jak by trh s kryptoměnami mohl ovlivnit národní bezpečnost a finanční stabilitu USA. Někteří senátoři nedávno naznačili, že digitální měny mohou využít ruští oligarchové k obcházení sankcí.
  • Fed nemění sazby a nečeká jejich snížení v letošním roce. Trh ano
    Měnový výbor FOMC americké centrální banky Fed uzavřel své dvoudenní zasedání bez verdiktu o pohybu úrokových sazeb. Ty tak zůstávají beze změny a Fed v tuto chvíli nečeká jejich snižování v průběhu roku 2019. Trh vyjádřeno konsensem naopak ano.
  • Fed neotočí, naopak bude muset přitvrdit
    Červencová data z amerického trhu práce si pro investory připravila docela šok. V posledních týdnech se finanční trhy postupně ujišťovaly v tom, že opadnutí inflace a riziko recese přiměje Fed postupovat mírněji a otočit sazby směrem dolů už poměrně brzy během příštího roku. Jenže silně utažený trh práce tyto představy bourá. Během července nedošlo ke kýženému ochlazení trhu práce, když zde přibylo hned 528 tisíc nových pracovních míst. To je více než dvojnásobek očekávaného čísla (250 tis.).
  • FED nepovedal nič nové, dolár jemne stráca
    Výstup z dnešného zasadnutia FEDu bol takmer totožný s tým decembrovým. Americká centrálna banka potvrdila pozitívny vývoj ekonomiky a aj to, že inflácia ostáva pod dvojpercentným cieľom a že jej výraznejší rast nepredznačujú ani inflačné očakávania. Jediné, čo bolo v aktuálnom statemente nové, je že vzrástli indexy dôvery podnikov spotrebiteľov a domácností. Zatiaľ však FED nijako nenaznačil, že by ho tento vývoj nejako vzrušoval. Zrejme to vidí tak ako my, že kým sa nahor za mäkkými dátami nevyberú aj tvrdé, tak to môže byť len povolebný optimizmus, ktorý môže časom vyprchať.
  • Fed nepřekvapil, sazby nezvýšil
    Index S&P 500 od pondělí rostl až do čtvrtku k úrovni 2000 dobů a během tiskové konference Janet Yellen dokonce vzrost...
  • Fed nepřekvapil, trhy jsou dopoledne opatrné
    Po solidně růstovém dni na Wall Street je dnes Evropa opatrná. Zatímco DAX či CAC 40 rostou o 0,3 procenta, FTSE 100 a AEX pouze balancují kolem nulové změny. Nejednoznačnou náladu dokreslují lehce červené americké futures. Dluhopisům se mezitím daří, a to jak v USA, tak v Evropě. Eurodolar pouze hledá směr.
  • Fed nepřekvapil zvýšením sazeb
    Předvánoční týden se nesl ve znamení zvýšení úrokových sazeb Fed, které bylo široce očekáváno na trhu. Fed naznačil gr...
  • Fed nepřiblížil zvýšení úr. sazeb
    USA - Rozhodnutí Fedu monetární politiky: Rozbor: Fed podle očekávání opět zkrátil výkup cenných papírů o 10 mld. U...
  • Fed neriskoval a úroky nezvýšil - utažení kohoutku do konce roku je ale ve hře
    Americká centrální banka nezariskovala a raději vyšla vstříc očekáváním trhů a ponechala úrokové sazby beze změny. Na druhou stranu však Fed v úterý v noci vyslal do světa také jestřábí signály, které je třeba brát pro následující týdny v úvahu. Mezi ty patří jednak fakt, že tři z deseti členů vedení Fedu zvedli ruku pro zvýšení úroků a jednak výrok v komentáři FOMC o přibližně vyrovnaných makroekonomických rizicích. Připomeňme, že tato fráze se objevila v komentáři FOMC již před zvýšením úroků na konci minulého roku. Kromě toho pak sama šéfka Fedu Janet Yellenová vyzdvihla, že drtivá většina členů vedení americké centrální banky stále počítá s jedním zvýšením úroků do konce tohoto roku a ona se s tímto názorem ztotožňuje.
  • Fed nesignalizuje zvýšení sazeb o 50bps
    Vedení americké centrální banky, tak jako řada dalších ve světě, zasedá jen osmkrát do roka. To je poměrně málo s ohledem na to, že každý měsíc dostane Fed novou sadu dat. Pokud měsíční čísla opravdu hodně překvapí, je potřeba reagovat změnou rétoriky, což lze udělat individuálně, anebo kolektivně skrze podrobný zápis z jednání Fedu. Tak zvané “Minutes”, které jsou zveřejňovány tři týdny po dotyčném zasedání, se často stávají důležitým komunikačním nástrojem, který může signalizovat důležité změny v měnové politice.
  • FED neuklidnil dluhopisový trh, 10letý výnos atakuje 1,75 %
    Včerejší zasedání FEDu bylo především o ekonomických projekcích banky ohledně ekonomického růstu a dalšího vývoje inflace. Řada investorů však netrpělivě čekala, jak a jestli vůbec bude banka komentovat růst výnosů ze státních dluhopisů. Většinový konsenzus byl takový, že se budou bankéři snažit stlačit výnos níže, ale to se nestalo a desetiletý výnos dnes možná atakuje “alarmujících” 1,75 %.
  • Fed nezměnil úr. sazbu, snížil výhled jejího růstu
    Rozbor – novinky prohlášení k rozhodnutí monetární politiky ve srovnání s předchozím prohlášením: Fed v komentáři k rozhodnutí neučinil...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader