Úterý 19. březen 2024 04:53
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Trinity Bank soustavně roste, za první pololetí roku 2020 překročila plán zisku

17.08.2020 11:46  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Trinity Bank po roce a půl působení na českém trhu vykazuje soustavný růst a za první pololetí roku 2020 plán zisku překročila. Zisk 31 milionů Kč představuje při alikvótním porovnání s předchozím rokem nárůst zisku o 23,1 %. V rámci kapitálové přiměřenosti, která dosahuje téměř 23 %, se po prvním pololetí roku 2020 řadí mezi tři nejsilnější a finančně nejstabilnější banky na tuzemském trhu. Hodnota akcií Trinity Bank je stabilní a nekolísá. Počet klientů dosahuje téměř dvacet pět tisíc a růst i ambice Trinity Bank potvrzuje nástup Lukáše Kovandy na pozici hlavního ekonoma Trinity Bank.

V letošním roce došlo k navýšení regulatorního kapitálu k hranici 1,9 miliardy Kč a úroveň kapitálové přiměřenosti dosahuje 22,68 %. Vysoká míra kapitálové přiměřenosti tak potvrzuje stabilitu Trinity Bank. Pro další období připravujeme také dva nové kapitálové nástroje a máme vytvořené další rezervy. Pozitivní výsledky hospodaření a kapitálová stabilita jsou zároveň podpořeny vysokou mírou likvidity, která významně převyšuje regulatorní požadavky. Bilanční suma Trinity Bank se aktuálně pohybuje na úrovni 18,5 mld. Kč, což představuje více než dvojnásobnou velikost aktiv oproti období transformace na banku,“ doplňuje k hospodaření a finančním výsledkům Radomír Lapčík, zakladatel Trinity Bank a předseda dozorčí rady.

Úspěšné hospodaření banky pak potvrzuje také posílení expertního týmu o jednoho z nejznámějších českých ekonomů. V srpnu nastoupil na pozici hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáš Kovanda. Jeho nástup je v souladu s vizí banky, a to vést klienty k úspěchu. „Vážím si toho, že se za téměř 25 let podařilo vybudovat nadstandardní vztahy s klienty postavené na důvěře, které se již nyní přenášejí z generace na generaci. Svým klientům jsem chtěl vždy dát to nejlepší – i proto jsem se při výběru nového odborníka do expertního týmu Trinity Bank rozhodl právě pro Lukáše Kovandu,“ doplňuje Radomír Lapčík.

Trinity Bank zvládla období spojené s pandemií koronaviru i přes opatření vlády bez omezení provozu a služeb a mimořádné situace využila pro zefektivnění klíčových oblastí. Revize úvěrového portfolia proběhla úspěšně a i nadále se Trinity Bank intenzivně zaměřuje na financování nemovitostí a developerských projektů.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Trinity Bank: Ekonomické dopady pandemie koronaviru, včetně její začínající druhé vlny
    Druhá vlna pandemie koronaviru představuje pro českou ekonomiku výraznější riziko než pro většinu jiných srovnatelných zemí. V letošním roce si předně právě kvůli pandemii Česko zhoršilo svůj rizikový profil nejvýrazněji ze všech evropských zemí. Česko společně se Slovenskem totiž jako jediné dva evropské státy náleží ke dvaceti zemím světa, jejichž ekonomická rizikovost od počátku letošního roku nejvíce vzrostla. Plyne to z celosvětového šetření Euromoney Country Risk, na němž se globálně podílí více než tři stovky analytiků.
  • Trinity Bank je ve třetím čtvrtletí v meziročním srovnání o 188,6 % ziskovější – zájem o spoření se sazbou 1,58 % p.a. trhá rekordy
    Trinity Bank oznamuje za třetí čtvrtletí nárůst zisku po zdanění v meziročním srovnání o neuvěřitelných 188,6 %. V letošním roce tak banka k 30. 9. 2021 dosáhla zisku před zdaněním 149 milionů korun, což je dvojnásobek celoročního zisku před zdaněním za celý rok 2020. K prudkému růstu zisku Trinity Bank významně přispívá nárůst úvěrového portfolia, a to v meziročním srovnání o více jak 41 %. Poskytnuté úvěry dosahují výše téměř 9 miliard Kč. Bilanční suma vzrostla ve srovnání s třetím čtvrtletím roku 2020 o 9,81 % na 19,2 miliard korun. Na silné dynamice ziskovosti banky se podílí především růst bilanční sumy, poskytnutých úvěrů, kapitálu i depozit.
  • Trinity Bank okamžitě reaguje na rozhodnutí ČNB a zvyšuje sazbu na spořicím účtu na 2,08 % p.a.
    Trinity Bank, stejně jako po minulém zasedání České národní banky, ihned reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB a zvyšuje sazbu na spořicím účtu na 2,08 % p.a. Jako první banka tak nyní nabízí možnost spořit bez omezení výše vkladu i jakýchkoliv dalších podmínek a při tom mít finance kdykoliv k dispozici. Spořicí účet Výhoda+ s úrokovou sazbou 2,08 % p.a. je tak cestou, jak se lze bránit prudce rostoucí inflaci.
  • Trinity Bank přichází s dalším zvýšením sazby na spořicím účtu, bez podmínek a limitů pro všechny 2,58 % p.a.
    V souladu se strategií nabízet klientům dlouhodobě nadstandardní zhodnocení vkladů přichází Trinity Bank s dalším zvýšením sazby na spořicím účtu. Od 25. 11. 2021 dochází ke zvýšení úrokové sazby, konkrétně na 2,58 % p.a. Tato sazba platí pro stávající i nově založené účty Dobrý klient, a to bez omezení výše vkladu i dalších jiných podmínek. Jedná se tak o nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu na trhu. Trinity Bank plánuje v následujících dnech zvyšování sazeb i v rámci dalších svých vkladových a investičních produktů.
  • Trinity Bank přichází se zvýšením sazby na spořicím účtu a její garancí, nově nabízí 5,68 p. a.
    S dalším nadstandartním zhodnocením vkladů přichází Trinity Bank, která zvyšuje úrokové sazby u svého spořicího účtu Výhoda+ Dobrý klient na 5,68 % p. a. Trinity Bank dává garanci a současně navyšuje částku, pro kterou tato sazba platí. Nová sazba 5,68% se vztahuje na zůstatky až do 500 000 Kč, přičemž do této chvíle platil úrok pro vklad do 400 000 Kč. Pro zůstatky nad 500 000 Kč platí sazba 4,08 % p. a. Nové sazby a podmínky banka garantuje po dobu více než půl roku, a to až do 30. 6. 2023. Díky této nabídce se Trinity Bank řadí mezi nejlepší spořicí účty na trhu.
  • Trinity Bank přichází s nejvyšší sazbou na trhu
    S výjimečnou sazbou na spořicím účtu přichází Trinity Bank u příležitosti oslavy svého 1. výročí na bankovním trhu. Nejvyšší sazbu na trhu 2,08 % p.a. nabídne klientům na svém spořicím účtu Narozeninová Super Výhoda. Tato nabídka je určena pro prvních 10 000 nově zřízených účtů a platí pro nové i stávající klienty.
  • Trinity Bank přichází s úročením vkladů 4,08 procenta ročně
    Trinity Bank reaguje na zvýšení základní sazby ze strany České národní banky a od 11. dubna 2022 nabízí vkladový účet s úrokem 4,08 procenta ročně a roční fixací, který je jeden z nejvyšších na českém bankovním trhu. Účet je bez poplatků a se snadným založením online na webu banky.
  • Trinity Bank reaguje na zvýšení sazeb ČNB a nabízí nejvýhodnější sazbu na trhu Nově 1,58 % bez omezení a podmínek
    Trinity Bank reaguje okamžitě na zvýšení sazeb Českou národní bankou a od 1. 10. 2021 zvedá úrokovou sazbu na spořicím účtu na 1,58 % p. a. Aktuálně tak nabízí nejvýhodnější úrokovou sazbu na trhu, a to bez omezení výše vkladu a jakýchkoliv dalších podmínek. Zvyšování úrokových sazeb ČNB tak Trinity Bank umožňuje pokračovat v její strategii nabízet nadstandardní zhodnocení financí a nejlepší sazby na trhu bez omezení, nyní dokonce o 0,08 % nad sazbou stanovenou ČNB.
  • Trinity Bank roste. Rok od získání licence zdvojnásobila nejmladší česká banka počet klientů i výši depozit
    První rok po získání bankovní licence udělené Českou národní bankou se do historie Trinity Bank zapíše pozitivně. Trinity Bank, původně Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo, prošla transformací na banku v prosinci 2018 a nyní hlásí dvojnásobný počet klientů, který již překračuje hranici 18 500. Nárůst o sto procent banka za poslední rok zaznamenala také u výše vkladů, v této oblasti atakuje 13 miliard korun. Bilanční suma banky pak dosáhla více než 15 miliard korun.
  • Trinity Bank slaví 25 let a zvyšuje úrokovou sazbu na spořicím účtu na 0,58 % p.a.
    Trinity Bank slaví letos v srpnu dvacet pět let svého úspěšného působení na trhu a při příležitosti tohoto jubilea představuje akci „Narozeninový bonus“. Stávajícím i novým klientům nově nabízí spoření s úrokovou sazbou 0,58 % p.a. bez omezení maximální výše vkladu. Tato úroková sazba je garantovaná do 31. prosince 2021.
  • Trinity Bank zvyšuje sazbu na svém spořicím účtu na historicky rekordních 6,30 %
    Trinity Bank pokračuje ve zvyšování sazeb na svém spořicím účtu. Klienti mohou nyní získat sazbu v historicky rekordní výši 6,30 % p.a. která je opět nejvyšší na trhu. Novou sazbu získají automaticky všichni klienti Trinity Bank, kteří využívají spořicí účet Skvělý účet se sazbou 6,28 % p.a. Rekordní sazbu 6,30 % p.a. získají také všichni klienti Trinity Bank, kteří si založí nový spořicí účet a vloží na něj nové finanční prostředky. Sazba 6,30 % p.a. platí do výše vkladu 250 000 Kč. Trinity Bank navyšuje úrokovou sazbu také v pásmu nad 250 000 korun, a to z 5,68 % p.a. na 5,69 % p.a.
  • TRINITY BANK zvyšuje sazbu na svém spořicím účtu v pásmu od 250 tisíc do 10 miliónů korun na 6,08 %
    TRINITY BANK pokračuje ve zvyšování sazeb na svém spořicím účtu. Pokud nyní klient vloží na účet nové finanční prostředky, bude mu zůstatek v rozmezí od 250 tisíc korun až 10 miliónů korun úročen sazbou 6,08 % p.a. (dosud 5,69 % p.a.). Atraktivní sazbu mohou získat noví i stávající klienti TRINITY BANK, kteří si založí nový spořicí účet a vloží na něj nové finanční prostředky. Do výše vkladu 250 000 Kč platí stále rekordní sazba 6,30 % p.a., která je v současné době nejvyšší na trhu.
  • Trinity Bank zvyšuje úročení vkladů, nově nabízí 5,58 % p.a. při roční fixaci
    Trinity Bank aktuálně opět zvyšuje úrokové sazby na spořicích produktech. Nově klientům nabízí úrok 5,58 % p.a. pro vklady do 400 tisíc Kč s roční fixací.
  • Tri piliere- tri problémy
    Nakoľko spoliehať sa na záchranu zo strany ECB, keď nad celou situ&aacute...
  • Triple witching na NZDUSD
    V priebehu niekoľkých hodín počas dnešného večera sa udejú tri veci, ktoré rozhodnú o smerovaní NZDUSD ku koncu roka. Bude sa jednať...
  • Tri trhy, ktoré treba sledovať budúci týždeň (07.07.2023)
    Začalo sa leto, ktoré je na trhoch zvyčajne pokojnejším obdobím. Na budúci týždeň sa však na Wall Street začína maratón ziskov, ktorý môže americké indexy rozhýbať. Okrem toho budú obchodníkom ponúknuté údaje o americkom indexe spotrebiteľských cien za jún, od ktorých sa očakáva ďalšie spomalenie, ako aj rozhodnutie Bank of Canada o úrokových sadzbách. V nadchádzajúcom týždni určite sledujte USD/CAD, GOLD a US500!
  • Tri trhy, ktoré treba sledovať tento týždeň
    Posledný týždeň roka sa začal a trhy sú pripravené uzavrieť ďalší rok zasiahnutý pandémiou. Hoci koronavírus nezohrával v roku 2021 na trhoch takú veľkú úlohu ako v roku 2020, pandémia a reakcia na ňu zostali jedným z kľúčových faktorov. Ekonomický kalendár na týždeň dopredu je dosť prázdny, no koncoročné zmeny v pozíciách môžu zohrať kľúčovú úlohu.
  • Tri trhy, ktoré treba sledovať tento týždeň (04.10.2021)
    September bol najhorším mesiacom pre S&P 500 od počiatočného pandemického poklesu na začiatku roka 2020. Tento týždeň budú zverejnené dáta o pracovných miestach v USA za september, čo je dôležitá správa, ktorá môže ovplyvniť budúce kroky Fedu. Okrem toho sa investori zamerajú aj na rozhodnutie o sadzbách z Austrálie a Nového Zélandu, ako aj na rozhodnutie o budúcej produkcii OPEC. Tento týždeň určite sledujte USDCAD, OIL a AUDNZD.
  • Tri varovné grafy pre americké akcie
    S historickými maximami na akciových trhoch pri vysokých oceneniach akcií (index S&P 500 sa predáva za takmer 18-násobok očakávaných ročných ziskoch, čo je takmer 20% nad historickým priemerom), sa množia aj kontrariánske indikátory, teda signály na predaj.
  • Tri zaujímavé trhy na tento týždeň
    Budúci týždeň vyzerá na finančných trhoch veľmi zaujímavo. Nielen Federálny rezervný systém bude investorom ponúkať čerstvé informácie, ale taktiež si v 2. štvrťroku 2021 môžu pozrieť predbežné údaje o americkom a nemeckom raste HDP. Okrem toho zverejní hospodárske výsledky 6 amerických mega-cap spoločností. Nezabudnite sa pozrieť na ZLATO, DE30 a US100!
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI