Pátek 29. březen 2024 11:50
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook

Akcie společnosti Walmart rostou v premarketu po výsledcích o 4 %!

19.05.2020 13:35  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Walmart (WMT.US) dnes reportoval své finanční výsledky za první kvartál fiskálního roku 2021. Upravené EPS dosáhlo na 1,18 dolarů na akcii při tržbách 134,6 miliard dolarů. Dle očekávání analytiků mělo upravené EPS klesnout o 0,9 % na 1,12 dolarů na akcii a příjmy měly vzrůst o 6,9 % y/y na 132,5 miliardy dolarů.

Na rozdíl od ostatních velkých maloobchodních řetězců zůstaly prodejny Walmartu během pandemie koronaviru otevřené. Prodeje vzrostly během pandemie o desetinu hlavně díky větším nákupům potravin a zdravotnicných potřeb. V průběhu pandemie se poptávka po těchto kategoriích zboží výrazně zvýšila.

Walmart také reportoval 74 % nárůst prodejů v rámci e-commerce. Právě na podporu této části businessu představila společnost Express Delivery Service ve stovce svých obchodů v polovině dubna za prémiových 10 dolarů. Tato služba slibuje doručit zásilku bezkontaktně do dvou hodin od odjednávky. Walmart plánuje expanzi služby do svých dalších 2 000 obchodů.

Společnost odhadla dodatečné náklady v souvislosti s COVID-19 na téměř 900 mil. dolarů.

Akcie společnosti Walmart (WMT.US) vzrostly v premarketu o více než 4 % poté, co společnost reportovala dobré kvartální výsledky. Pokud se udrží dobrá nálada na trzích, tak by se cena akcie mohla přiblížit rezistenci na úrovni 133,62 dolarů. Zdroj: xStation5
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie společnosti Robert Half International prudce propadly po zveřejnění hospodářských výsledků
    Akcie společnosti Robert Half International (RHI.US) se po zveřejnění hospodářských výsledků za Q3 propadly. Zisk společnosti, která se zaměřuje na hledání lidských zdrojů, se meziročně snížil. Zisk na akcii dosáhl na $0,67. To znamená výsledek nad očekávání analytiků ve výši $0,58 na akcii. Tržby na akcii poklesly o 33,66 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Tržby ve výši $1,19 mld. překonaly očekávání analytiků nastavená na $1,17 mld. Tržby však byly o 23,3 % nižší, než ve stejném období loňského roku. Společnost nenabídla žádný výhled.
  • Akcie společností s perspektivou růstu v období po pandemii nakupují vyrovnaní a investoři řídící se logikou
    Hysterie spojená s omikronem zcela zachvátila svět a nakonec ovlivnila i finanční trhy. Do konce pondělí dostaly všechny segmenty světového finančního trhu – akciový, devizový i komoditní – tvrdou ránu. Zprávy o prvních úmrtích lidí v důsledku omikronu vyvolaly obavy, že světový hospodářský růst může znatelně poklesnout, a tudíž bude mít poptávka po komoditách, surovinách a případné zpomalení obchodní aktivity silný dopad na poptávku po akciích společností.
  • Akcie společnosti Target rostou díky lepšímu výhledu
    Akcie společnosti Target (TGT.US) v pre-marketu rostou přes 11,0 % poté, co americký maloobchodník vykázal lepší než očekávané zisky a zveřejnil optimistický výhled, že růst bude pokračovat i po ziscích z éry pandemie.
  • Akcie společnosti Target rostou po zveřejnění zisku o více než 8 %.
    Akcie společnosti Target (TGT.US) před zahájením dnešní obchodní seance na Wall Street po zveřejnění lepších než očekávaných výsledků za 4. čtvrtletí posilují téměř o 8,5 %. Společnost vykázala vyšší zisky v prázdninovém čtvrtletí v důsledku menšího než očekávaného poklesu tržeb a oznámila, že roční srovnatelné tržby budou výrazně nad očekáváním analytiků z Wall Street.
  • Akcie společnosti Telefonica vystřelily o 10 % díky prodeji vysílačů
    Akcie španělské telekomunikační společnosti Telefonica (TEF1.ES) vystřelily o 10 % poté, co firma oznámila prodej svých mobilních vysílačů v Evropě a Latinské Americe operátorovi American Towers (AMT.US) se sídlem v USA za 7,7 mld. euro (9,41 mld. dolarů).
  • Akcie společnosti Tesla propadly o 12 %
    Akcie společnosti Tesla se od konce dubna, kdy se ocitly v zóně supportu 152,00, nacházejí v trvalém růstovém trendu. V předposlední denní seanci navíc cena vyskočila na 291,60, což je nejvyšší úroveň od září 2022. Včera trh propadl o 12% na 261.6. Navzdory této silné rally ukazatele momenta aktuálně odrážejí divergenci.
  • Akcie společnosti Tesla se drží na prvním místě
    Navzdory tomu, že nedostatek čipů omezuje výrobu v celém automobilovém průmyslu, Tesla (TSLA) v expanzi výroby pokračuje a v prvních 9 měsících letošního roku dodala 624 582 automobilů, přičemž za celý rok 2021 se očekává přibližně 900 000 automobilů. Ve srovnání s minulým rokem je to obrovský pokrok, společnost v roce 2020 dodala 509 736 automobilů.
  • Akcie společnosti Textron vzrostly po získání zakázky od americké armády
    Akcie společnosti Textron (TXT.US) dnes vzrostly o téměř 7 % poté, co společnost získala zakázku na výrobu nového bojového vrtulníku dlouhého doletu pro americkou armádu. Americká armáda oznámila, že stroj bude vyrábět dceřiná společnost Textronu Bell Helicopter:
  • Akcie společnosti Twitter Inc. vzrostly o 4,8 % poté co bylo oznámeno, že společnost je připravena přijmout nabídku Elona Muska.
    Akcie společnosti Twitter Inc. vzrostly o 4,8 % poté co bylo oznámeno, že společnost je připravena přijmout nabídku Elona Muska.
  • Akcie společnosti Uranium Energy Corp ztrácejí navzdory smlouvě s DoE
    Akcie společnosti Uranium Energy Corp (UEC.US), předního amerického producenta uranu, dnes při otevření burzy ztrácejí téměř 4 %. Poklesy přicházejí navzdory zprávě, že od amerického ministerstva energetiky obdržela 17,85 milionu dolarů:
  • Akcie společnosti Watches of Switzerland posilují o 4 %; poptávka po hodinkách převyšuje nabídku na trhu⌚
    Na začátku dnešní obchodní seance akcie společnosti Watches of Switzerland (WOSG.UK) vzrostly o téměř 4 %, protože společnost se s investory podělila o své výsledky za 1. čtvrtletí 2024 a zopakovala svůj výhled zisku na letošní rok díky pokračující poptávce po luxusních špercích a hodinkách.
  • Akcie společností zabývajících se solární energií prudce rostou
    Akcie několika společností, které se zabývají solární energií během čtvrteční seance prudce vzrostly poté, co senátor za demokraty Joe Manchin podpořil zákon, jež vytvoří pobídky pro přechod na čistou energii. Cílem zákona je taktéž zvýšit korporátní daně, snížit státní dluh a investovat do technologií v energetice. First Solar Inc (FSLR.US) a SunPower (SPWR.US) se obchodují o 15 % výše, společnost Sunrun (RUN.US) vyskočila o 26 % a Enphase Energy (ENPH.US) roste o 4 %.
  • Akcie společnosti Zoom klesají kvůli slabému odhadu tržeb
    Akcie společnosti Zoom (ZM.US) dokázaly smazat část ztrát z předobchodní fáze, nicméně se stále obchodují o 5,0 % níže poté, co videokonferenční platforma snížila svůj roční výhled tržeb a očekává nižší zisky z klesajícího online podnikání.
  • Akcie společnosti Zoom rostly po zvýšení doporučení, následuje však korekce
    Akcie Zoom Video Communications (ZM.US) začaly dnešní seanci růstem díky lepšímu ohodnocení Morgan Stanley. Banka zvýšila doporučení na "overweight" z "equal-weight". Důvodem je silná pozice společnosti Zoom a dobré vyhlídky do konce roku. Analytici zvýšili cílovou cenu na $400 z $360. Dle jejich názoru je globální služba poskytování konferenčních hovorů konkurenceschopná a dobře připravená pro další růst. Má také potenciál příjemného překvapení vývoje v následujícím roce.
  • Akcie spoločnosti Agora sa odrazili po výsledkoch za Q1
    Agora Inc (API.US), platforma pre interakciu API v reálnom čase, oznámila svoje výsledky za prvý štvrťrok, ktorý sa skončil 31. marca 2021. Celkové výnosy za štvrťrok dosiahli 40,2 milióna dolárov, čo predstavuje nárast o 13,1% oproti 1. štvrťroku 2020. Čistá strata za štvrťrok bola vo výške 14,7 milióna dolárov oproti čistému príjmu 3,0 milióna dolárov za rovnaké obdobie pred rokom. Počet aktívnych zákazníkov k 31. marcu 2021 bol 2 324, čo predstavuje nárast o 97,6% z 1 176 k 31. marcu 2020. Tony Zhao, zakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Agora uviedol, že spoločnosť otvorila rok ďalším štvrťrokom silného rastu.
  • Akcie spoločnosti Airbnb sú pod tlakom vďaka odporúčaniam od analytikov
    Spoločnosť Airbnb (ABNB.US) mala v čase svojho debutu na trhu hodnotu niečo vyše 100 miliárd dolárov, v najväčšej počiatočnej verejnej ponuke (IPO) USA v roku 2020, čo podporilo sentiment investorov k technologickým firmám založeným na aplikáciách, pričom dúfajú v stabilný rast v oblasti cestovania.
  • Akcie spoločnosti Alibaba klesli o 4% po žmiešaných výsledkoch v Q2
    Akcie spoločnosti Alibaba Group Holding Ltd. (BABA.US) poklesli o 4% pred otvorením trhu po tom, čo spoločnosť oznámila zmiešané výsledky za druhý štvrťrok.
  • Akcie spoločnosti Alibaba sa v predobchodnej fáze prepadli o 5 % vďaka slabým hospodárskym výsledkom
    Akcie Alibaba Group (BABA.US) klesli v predobchodnej fáze o viac ako 5 % po tom, čo čínsky gigant elektronického obchodu zverejnil slabé čísla predaja v druhom štvrťroku v dôsledku spomaľovania spotreby v krajine a rozsiahlejšieho zásahu Pekingu proti technologickému sektoru. Čistý príjem sa prepadol o 81 % na 5,37 miliardy juanov (833 miliónov USD) z 28,77 miliardy juanov vykázaných v minulom roku. Spoločnosť pripisuje pokles zisku oproti minulému roku poklesu hodnoty svojich majetkových účastí. Tržby vzrástli o 29 % na 200,69 miliardy juanov (31,44 miliardy USD), zatiaľ čo analytici podľa údajov spoločnosti Refinitiv v priemere očakávali príjmy vo výške 204,93 miliardy juanov (32 miliárd USD). Príjmy z rastúcej cloudovej divízie však vzrástli o 4,5 % na niečo vyše 20 miliárd juanov.
  • Akcie spoločnosti AMC pokračujú v prudkom raste
    Spoločnosť AMC Entertainment (Akcie reťazca kín AMC) v súčasnosti stúpajú zhruba o 10%, na začiatku obchodovania v USA však vyskočili až o 33%, čím sa trhová hodnota spoločnosti dostala nad 17 miliárd dolárov. Cena akcií AMC doslova vyletela nahor a od pondelka rána pridala viac ako 180%!
  • Akcie spoločnosti AMC zaznamenali pokles o 12%
    Akcie spoločnosti AMC Entertainment (AMC.US) sa počas dnešného obchodovania prepadli o zhruba 12% po tom, čo spoločnosť Iceberg zverejnila, že drží krátku pozíciu na akciách operátora divadelného reťazca. Akcie spoločnosti AMC sa prepadli na úrovne, ktoré neboli zaznamenané od 11. júna, a klesli pod úroveň 50 dolárov. Iceberg poznamenal, že akcie sa v posledných týždňoch obchodovali bokom - na grafe si tiež môžete všimnúť, že výrazne poklesol aj objem. Na jednej strane nemožno poprieť, že mánia týkajúca sa meme akcií sa v posledných dňoch zmiernila, čo sa odráža na nižšom objeme. Na druhej strane, akékoľvek titulky o krátkych pozíciách môžu skutočne vyzvať obchodníkov z Redditu k ďalšiemu short squeezu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova