Čtvrtek 28. březen 2024 23:59
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster srovnani

Netflixu přibylo díky koronaviru 16 milionů předplatitelů

22.04.2020 11:25  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americkému provozovateli streamovacích služeb Netflix přibylo v prvním čtvrtletí díky koronavirovým omezením 16 milionů předplatitelů - dvakrát více, než odhadoval, a nejvíce za 13 let jeho historie. Firma nicméně v úterý po skončení burzovního obchodování varovala, že druhá polovina roku bude pravděpodobně slabší, protože přestanou platit nařízení o tom, že lidé mají trávit maximum času doma. Akcie Netfkixu na zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků zareagovaly růstem.

Největší provozovatel streamovacích služeb na světě odhadoval, že se počet předplatitelů zvýší jen o sedm milionů. Na celém světě teď za jeho služby platí téměř 183 milionů lidí. Nejvíce zákazníků Netflixu přibylo v Evropě - bylo jich 4,4 milionu.

Tržby se v prvních třech měsících roku meziročně zvýšily o 28 procent na 5,8 miliardy dolarů (147 miliard Kč). Více než zdvojnásobit se Netflixu za uplynulé období podařilo i zisk, který stoupl na 709 milionů dolarů. Příjmy mimo Spojené státy nicméně pro společnost ztrácejí oproti času před koronavirovou krizí na hodnotě kvůli prudkému pádu některých zahraničních měn.

Firma je přesto jednou z mála, kterou globální opatření přijímaná kvůli omezení šíření koronaviru nejen nepoškodila, ale dokonce jí i prospěla. To se odráží i na jejích akciích - zatímco širší index S&P 500 ztratil od svého vrcholu z 19. února už 19 procent, akcie Netflixu ve stejném období přidaly 11 procent. Měřeno burzovní hodnotou by Netflix dokonce mohl překonat svého velkého rivala Walta Disneyho, všimla si agentura DPA.

Netflix předpokládá, že ve druhém čtvrtletí mu přibude dalších 7,5 milionu předplatitelů. Firma nicméně připustila, že budoucí vývoj víceméně hádá, protože není jasné, jak rychle budou vlády rušit karanténní nařízení. Analytici oslovení společností FactSet odhadují, že se počet platících zákazníků zvýší o 3,8 milionu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Netflix právě provedl důležitou akvizici na cestě ke společnosti Disney
    Není pochyb, že Netflix (NASDAQ:NFLX) se stal hlavním poskytovatelem streamovacích služeb, jejichž je průkopníkem. Na konci třetího čtvrtletí měla společnost přibližně 214 miliónů předplatitelů a s každým čtvrtletím přibývaly další milióny.
  • Netflix propadl o 20 % po zveřejnění hospodářských výsledků
    Netflix (NFLX.US) reportoval výsledky za Q4 2021 po včerejším uzavření obchodní seance na Wall Street. Přestože hospodářský report v mnoha ohledech nezklamal, tak obchodníky vyděsil odhad pomalého růstu nových předplatitelů v tomto kvartálu. Zde jsou důležitá čísla reportu:
  • Netflix překonává odhady, obsah je královský
    „Po roce 2022, který byl pro společnost Netlfix zatím krušný, si investoři oddechli, protože se zdá, že se jejich osud obrací. Po poklesu počtu předplatitelů Netflix poprvé ve své historii překonal odhady a ve třetím čtvrtletí si připsal 2,41 milionu předplatitelů. Opět kraluje obsahem, který je důvodem, proč Netflix v tomto čtvrtletí zaznamenal tak dobré výsledky, od seriálu Stranger Things po Cobra Kai.
  • Netflix přidal téměř 10 %
    Jedním z hlavních hybatelů zámořského obchodování byl včera Netflix, který včera přidal 9,2 %. Naopak se nedařilo Alibabě, která po loňském úspěchu v cloudovém byznysu opět propadla, výnosy zde poklesly o více než 2 % a divize se opět propadla do ztráty. Její akcie tak včera propadly o 5,4 %. Retailový řetězec Walmart výsledky překvapil pozitivně, především pak na úrovni výnosů, které rostly v prvním čtvrtletí o 8 %. Zároveň zvýšil celoroční výhled a jeho akcie tak včera narostly o 1,3 %. Stejně tak by se dalo mluvit o společnosti Bath & Body Works, která taktéž představila lepší sadu čísel s vylepšeným výhledem, zde to ale stačilo dokonce k nárůstu o 10,8 %.
  • Netflix přilákal 8,8 milionu nových předplatitelů a vyskočil o 15 %
    Netflix ve třetím čtvrtletí přilákal 8,8 milionu nových čistých předplatitelů, pravděpodobně díky omezení sdílení hesel, a jeho akcie se včera v obchodních hodinách obchodovaly o téměř 15 % výše. Cena zastavila svůj poslední pokles poblíž bývalé rezistence 345, která byla zabírána od dubna do května 2023.
  • ➡️Netflix reportuje výsledky během stávky v Hollywoodu
    Poprvé od roku 1960 se ve filmovém průmyslu setkáváme s dvojí stávkou. Stávkují spisovatelé i scenáristé, což do značné míry ovlivňuje producenty filmů a seriálů, jako je Netflix. Na druhé straně máme také stávku hollywoodských herců, která se Netflixu rovněž dotýká, i když v podstatně menší míře než velkých filmových studií. Kromě toho se Netflix potýká také se změnami v distribuci svých produktů, které souvisejí s tzv. sdílením hesel. Jak to vše ovlivní finanční výsledky streamovacího gigantu? Udrží si Netflix své vedoucí postavení? Bude i nadále dohánět tržní ztráty ve srovnání s rekordním oceněním v době pandemie?
  • Netflix roste díky velkému nárůstu předplatitelů ve 4. čtvrtletí
    Včera Netflix zveřejnil výsledky za 4. čtvrtletí roku 2022, které se ukázaly být větším překvapením než Středeční tanec - titulní postava nejnovějšího hitu streamovací platformy. Zisk na akcii se ukázal být téměř čtyřikrát nižší, než očekával trh, a přesto akcie společnosti v předobchodní fázi vzrostly o téměř7 %.
  • Netflix se nadechuje k dalšímu růstu
    Zavřená kina spolu s dalšími opatřeními proti covidu zařadily minulý rok Netflix na žebříček pandemických vítězů, v letošním roce se však nárůst jeho popularity zastavil. Nyní začíná největší světová streamovací platforma znovu růst. K růstu mu pomohla nejen široká nabídka filmů a seriálů, ale také vstup do průmyslu her.
  • Netflix s neuspokojivými výsledky. Růst předplatného prudce poklesl🚩
    Společnost Netflix (NFLX.US) včera zveřejnila smíšenou finanční zprávu za 1. čtvrtletí, ve které uvedla nižší než očekávané tržby a mírně vyšší než předpokládaný zisk. V roce 2022 pokles Netflixu předznamenal oslabení akcií technologických společností. Bude tomu tak i tentokrát? Akcie před otevřením ztratily 2 % a býkům se podařilo zastavit první 10% propad po zveřejnění zprávy.
  • Netflix téměř zdvojnásobil zisk, růst počtu předplatitelů ale zpomaluje
    Americká internetová televize Netflix ve druhém čtvrtletí téměř zdvojnásobila zisk, růst počtu předplatitelů ale výrazně zpomalil. Vedení firmy to ve výsledkové zprávě mimo jiné přičítá zpoždění v produkci nových filmů a seriálů, které způsobila pandemie. Potenciální předplatitele navíc láká i konkurence, například služba Disney+. Netflix proto nyní sází i na videohry, které přidá na svou platformu bez zvýšení předplatného.
  • Netflix ve čtvrtletí přišel o téměř milion předplatitelů, čekal ale větší úbytek
    Americká internetová televize Netflix ve druhém čtvrtletí přišla v celém světě o 970.000 předplatitelů. Úbytek byl ale mnohem méně výrazný, než firma dříve předpovídala. Společnost Netflix dnes navíc uvedla, že ve třetím čtvrtletí by se měl počet předplatitelů vrátit k růstu. Akcie podniku po zveřejnění čtvrtletních výsledků výrazně posílily.
  • Netflix v problémech kvůli AI? Stávky kazí byznys streamovacím společnostem
    Společnost Netflix, která se v posledních letech stala lídrem v oblasti streamovacích služeb, zklamala Wall Street svými výsledky za druhé čtvrtletí, které zaostaly za odhady analytiků. Akcie se po tomto oznámení propadly o 5 %.* Svou roli v tom nepochybně sehrála stávka scénáristů, k níž se připojila řada herců, což způsobilo problémy při výrobě dalších pokračování seriálů a filmů. V pozadí celé kauzy stojí horký trend doby - využívání umělé inteligence. Jak se s ní americký průkopník kinematografie vypořádává?
  • Netflix výsledky dnes! Překvapí znovu Wall Street? 🖥
    Po uzavření americké seance představí streamovací gigant Netflix (NFLX.US) své výsledky za 1. čtvrtletí. Kromě samotné zprávy budou investoři věnovat pozornost předplatitelům, příjmům z reklamy a snaze ukončit sdílení hesel na platformě. Výsledky lze také považovat za ukazatel celkového spotřebitelského sentimentu a zdraví dalších streamovacích a zábavních společností včetně Warner Bros Company (WBD.US), Paramount (PARA.US) a Disney (DIS.US). Co očekávat ve výsledcích?
  • Netflix – 5 zajímavostí o největší online streamovací platformě na světě
    Akcie Netflix masivně profitovala z koronavirové krize. Kvůli plošným lock-downům se lidé hromadně obrátili k online zábavě jako videohry a právě streamovací služby, jako je Netflix. Cena akcií společnosti Netflix se od svého březnového minima téměř zdvojnásobila, následně však zaznamenala 10 % korekci.
  • NET long pozice na libře začínají pozvolna narůstat. Obchodníci ale libru i nadále ve velkých objemech shortují
    Nechceme zatím moc předbíhat, ale vypadá to, že se na libře konečně začíná blýskat na lepší časy. Minimálně co se tržního sentimentu vůči dalším long pozicím týká. Čistý objem net long pozic na trhu s librovými futures, který zachycuje rozdíl mezi celkovým počtem long kontraktů a celkovým počtem short kontraktů mezi velkými spekulanty totiž začíná konečně stoupat. Čistý objem net long pozic je sice stále na propastných -81 tis., to je však výrazně lepší výsledek než v polovině minulého měsíce, kdy se blížil k rekordně nízkým -110 tis. kontraktům.
  • Net-long pozice na mědi na historickém maximu. Začínají průmyslové kovy nebezpečně bublat?
    Kde to na finančních trzích momentálně nejvíce bublá? Horkým kandidátem se zdají být hlavně průmyslové kovy. Vezměme si třeba měď. Cena mědi obchodované v Londýně vystoupala v září nad 6 900 dolarů za tunu, což je 50 % nad úrovněmi z minulého září a 20% nárůst jen od letošního června. Růst za poslední dva měsíce je skutečně dramatický a měď je díky němu už nyní o více než 1 000 dolarů nad letošním targetem analytiků dotazovaných agenturou bloomberg.
  • Net-Short pozice velkých hráčů na libře jsou nejvýše v historii. Na short-GBP obchodech začíná být přelidněno
    V minulém týdnu jsme to naznačovali a minulý pátek to definitivně potvrdil. Na na short-GBP pozicích je přelidněno. Hodně přelidněno. Po kolapsu z minulého týdne to vypadá, že drtivá většina trhu sází (pokud jde o libru) na jedinou kartu, a to na její oslabení. Net-short pozice u velkých spekulantů jsou aktuálně na nejvyšších úrovních v historii. Jinými slovy, ještě nikdy nebyl rozdíl mezi long a short pozicemi největších hráčů (bank a hedžových fondů) tak propastný jako dnes. Aktuální rozdíl dosahuje více než 97 tis. kontraktů, což je ještě vyšší číslo než krátce po brexitu. Připomínáme přitom, že páteční COT report mapuje údaje do minulého úterý a nezahrnuje v sobě kolaps, kterým si libra prošla pátek brzy nad ránem.
  • Net4Gas nedostal poslední měsíční platby od svého ruského partnera
    Společnost Net4Gas, provozovatel přepravní soustavy pro zemní plyn v Česku, neobdržela poslední měsíční platby od svého hlavního ruského partnera. Důvody, proč ruský dodavatel za přepravní kapacity plynu přestal platit, firma zjišťuje. Net4Gas o tom informoval v tiskové zprávě. Společnost současně uvedla, že i přes výpadek plateb ze strany ruského partnera je nyní schopna platit své provozní náklady i náklady financování. Jméno ruského obchodníka neuvedla. Podle analytika Jiřího Gavora ovšem problém zásadně neovlivní dodávky plynu do ČR, protože ty sem proudí dominantně z jiných zdrojů.
  • Neúnavný ČEZ tlačí burzu dopředu
    Dnes přišla významnější makrodata zejména z USA. Na první pohled dopadla všechna (HDP, zboží dlouhodobé spotřeby, data z trhu práce) lépe, než se čekalo. Podporou pro trh byly i dnes lepší korporátní čísla z aktuální výsledkové sezóny.
  • Neúnavný růst ceny ropy
    Ropa našla v tomto týdnu opět nový vrchol a vytvořila tak 7měsíční maximum. Dlouhodobý výhled na ropě ukazoval na dosažení hladiny 51,0 a zatím se potvrzuje, že čím více se trh blíží k této úrovni, tím těžší je pokračovat v býčích impulsech. Nový impuls by mohl přijít už dnes po výsledku druhého měření amerického HDP za první kvartál 2016 ve 14:30.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI