Čtvrtek 28. březen 2024 14:12
reklama
Purple trading AI
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani

Ranní komentář: Rekordní počet obětí v USA, sentiment na trzích zůstává nervózní

08.04.2020 06:24  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké indexy včera neodkázaly udržet slibné zisky ze začátku obchodní seance a po více než 3,5% růstu zakončily obchodování s lehkými ztrátami. Náladě na trzích v průběhu dne rozhodně uškodily zprávy z NY, který měl včera nejvyšší přírůstek mrtvých za dobu šíření pandemie, přičemž rekordní nárůst měly i Spojené státy samotné, které včera evidovaly téměř 2 ti. obětí.

Dnes ráno futures na americké indexy rostou, i když se zisky pohybují jen v okolí 0,5 %. Stabilní situace panuje i na ostatních trzích, přičemž obchodníci vyčkávají hlavně na čtvrteční rozhodnutí OPEC+.

Dnešní fundamenty:

  • 14:15 Počty nově zahájených staveb domů v Kanadě (malý dopad)
  • 14:30 Kanadské stavební povolenky (malý dopad)
  • 16:30 Americké zásoby ropy (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Putin se chystá poslat do Donbasu "mírové" jednotky. USA chystá sankce na Rusko
    Vladimír Putin ve včerejším projevu oznámil, že Rusko uzná samostatnost donbaských republik a že do regionu pošle vlastní jednotky. Ještě více tak přilil olej do ohně obav z eskalace konfliktu na Ukrajině. USA chystají sankce, které mají oznámit v průběhu dneška.
  • Ranní komentář: Ranní komentář: Americké desetileté výnosy nad 3.7 %, nálada na trzích zatím stabilní
    Akciové trhy se minulý týden propadly a třeba S&P 500 si zapsal letos nejhorší týden, když odepsal 1.1 %. Velkým tématem je i nadále růst dluhopisových výnosů, které se na desetiletých splatnostech vracejí nad 3.7 %. V minulém týdnu se dařilo hlavně sektoru energií, zatímco výrazně pod tlakem byly komunikační služby, která táhne dolů hlavně pokračující pád akcií Alphabet.
  • Ranní komentář: RBA pomohla AUD ke zpevnění na všech párech, dnes ISM ve službách
    Včerejší seance byla bez klíčových fundamentů a postupný pád rizikových přirážek tak dál spíše mírně pomáhal akciím a ostatním rizikovým aktivům. V USA vystoupal S&P500 o více než půl procenta a postupně tak pokračuje v likvidaci ztrát z konce minulého roku.
  • Ranní komentář: RBA snížila úrokové sazby a poslala AUDUSD na minima z minulého týdne
    Pondělní seance se na akciových trzích nesla v poklidném duchu, který umožnil většině indexů podržet si ceny z konce m...
  • Ranní komentář: RBA ustupuje od cílování výnosů. V Singapuru roste počet neodbavených lodí
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v klidu a bez větší volatility. Akciové indexy své vysoké pozice navyšovaly a přidávaly v Evropě i v USA několik desetin procenta. V prudkém růstu pokračuje Tesla, která jen za včerejšek přidala 8.9 % a za poslední měsíc roste o 55 %.
  • Ranní komentář: RBNZ potopila novozélandský dolar, další pohyb sazeb bude směrem dolů
    Včerejší seance na finanční trhy přinesla mírné zklidnění a růst akciových indexů, který byl doprovázen pádem implikované volatility. Zisky na akciích ale byly malé a trhy tak dál čekají na trochu více informací ohledně dalšího zpomalování americké a hlavně evropské ekonomiky. Z nových fundamentů zaujala hlavně dnes ráno novozélandská centrální banka, která potopila NZD poté, co naznačila, že další pohyb sazeb bude pravděpodobně směrem dolů.
  • Ranní komentář: Regionální banky znovu klesají, výsledky Uber a AMD
    Akciové trhy opět klesaly. Pod tlakem byly hlavně energetické akcie, které ztrácely kvůli dalšímu pádu cen ropy. Ztrácely ale také regionální banky, na které včera dolehla situace kolem First Republic Bank. Dočkali jsme se také zajímavého makra, v podobě ne úplně ideálních výsledků amerického JOLTS reportu a evropské inflace. Dnes zasedá Fed, který by měl zvýšit úrokové sazby, letos už naposledy, o 25bp.
  • Ranní komentář: REITy padají pod váhou vysokých sazeb, stávky v USA
    Akciové trhy za sebou mají nervózní týden, ke kterému výrazně přispělo zasedání Fedu a jeho výhled pro úrokové sazby do dalších let. Ty mají zůstat na zvýšených úrovních delší dobu, což poslalo nahoru výnosy na delším konci výnosové křivky a přispělo ke korekci napříč všemi segmenty. Negativně na vysoké sazby přitom reagují hlavně akcie developerů a REITů.
  • Ranní komentář: Rekordní Black Friday prodeje, Kenvue miláčkem fondů, Enviva a její pád
    Akciové trhy pokračovaly v růstu i během minulého týdne. Nálada na trzích je pozitivní a rizikové přirážky velmi nízké. Sentimentu pomáhají nižší výnosy, ale hlavně spekulace na to, že by se mohlo americké ekonomice podařit bez většího škobrtnutí po covidovém boomu hladce dosednout. Pozitivní nálada dostává pod mírný tlak americký dolar. Daří se naopak zlatu a své vyšší ceny si drží také kryproměny.
  • Ranní komentář: Rekordní inverze na výnosové křivce, Alphabet pokračuje v korekci
    Akciové trhy včera pokračovaly v korekci, která byla nejsilnější v sektoru komunikačních služeb. Ztrácela znovu hlavně společnost Alphabet, která odepsala dalších 4.5 %. Nálada na trzích je ale stabilizovaná, a to navzdory dalšímu růstu výnosů, který už přispěl k tomu, že je inverze na výnosové křivce největší za posledních 40 let.
  • Ranní komentář: Rekordní počty nakažených covidem v Evropě i v USA, trhy zatím zůstávají v klidu
    Akciové trhy zakončily rok 2021 stylově a během svátků ještě navýšily již tak vysoké zisky. Americký S&P500 se dostal na nová historická maxima a za celý rok si připsal 26.9 %. Sentiment na trzích zůstává optimistický i během dnešního rána, kdy si futures na americké i evropské indexy připisují pár desetin procenta. Nic na tom nemění ani pokračující celosvětový nárůst nových případů covidu, který je rekordní v řadě evropských zemí i v USA.
  • Ranní komentář: Reopening akcie opět zaostávají, klesá také cena ropy
    Americké indexy včera zamířily do červených čísel, kam je poslaly hlavně akcie, které v minulých týdnech těžili z optimismu ohledně postupného znovuotevírání světové ekonomiky. Tento optimismus začal trochu ustupovat díky zprávám z Evropy, která stále bojuje s covidem a prodlužuje, nebo dokonce zpřísňuje, zavedená omezení.
  • Ranní komentář: Republikáni začnou znovu jednat s demokraty o fiskálním stimulu
    Akciové indexy včera pokračovaly v pozvolném růstu, na který dokázaly navázat i dnes ráno. Pozitivnímu sentimentu pomáhají zprávy o tom, že v USA opět začínají jednání o fiskálním stimulu, kterými prezident Trump pověřil ministra financí Mnuchina. Demokrati však stále trvají na balíčku v objemu 2.2 bln. USD, což je 600 mld. nad posledním návrhem republikánů.
  • Ranní komentář: Resistence na SP500 stále drží, dnes výsledky ze sektoru služeb
    Včerejší seance příliš nových fundamentů nepřinesla, ale i tak jsme se dočkali zajímavých pohybů hlavně na americkém akciovém indexu S&P 500. Ten totiž i nadále bojuje s resistencí těsně nad 2 800 USD, kterou se medvědi včera pokusili opustit, když se v jednu chvíli americký index propadal o více než procento. Býci však pozice dokázali udržet a ztráty byly nakonec jen mírné.
  • Ranní komentář: Retaileři vracejí úder, Microsoft je top pick mezi hedge fundy a nepokoje v iPhone City
    Akciové trhy včera dokázaly růst a S&P 500 si společně s Nasdaqem připsal více než procento. Velmi silného růstu se včera dočkaly hlavně prodejci oblečení, poté co několik menších retailerů reportovalo nečekaně dobrá čísla za 3Q. Přidal se k nim pak i prodejce elektroniky Best Buy, jehož akcie po zveřejnění výsledků rostly o 12 %. 
  • Ranní komentář: Risk-off sentiment včera pomohl dolaru, dnes projev J. Powella
    Akciové trhy včera mírně korigovaly své dřívější zisky. Ke korekci přispěl risk-off sentiment v souvislosti s výbuchem na letišti v Kábulu a svou roli sehrály také jestřábí komentáře hned několika členů americké centrální banky (Kaplan, Bullard, George). Risk-off efekt měl za následek mírné zpevnění amerického dolaru, který rostl na většině měnových párů. Dařilo se pak také zemnímu plynu, který včera prudce rostl po zveřejnění amerických zásob.
  • Ranní komentář: Risk-on sentiment z trhů zatím neustupuje, bitcoin o víkendu překonal hranici 60 tis. USD
    Minulý týden na akciové trhy přinesl další vlnu nákupů, díky kterým několik indexů vyrostlo až na nová historická maxima. V USA se zisky za minulý týden pohybovaly kolem 2 – 4 procent a o více než 4 % pak roste také většina hlavních evropských burz. Sentiment tak zůstává pozitivní, a to nejen díky pokračujícímu očkování a postupnému ústupu pandemie, ale také díky novému fiskálnímu balíčku, který v minulém týdnu podepsal Joe Biden a který by měl poskytnout výraznou finanční injekci americkým domácnostem.
  • Ranní komentář: Riziková aktiva pokračují v opatrném růstu, dnes pozor na NFP
    Včerejší seance přinesla negativní překvapení z Německa, kde se výrazně propadly tovární objednávky. Dopad na trhy byl ale mírný a ty si své solidní ocenění ve většině případů drží, k čemuž pomáhá hlavně absence větších ekonomických a politických rizik. Co se politických rizik týká, zde se situace dokonce mírně zlepšuje, díky znovuzahájení jednání mezi USA a Čínou, která včera pozitivně okomentoval americký prezident Trump. Dnes se obchodníci zaměří hlavně na výsledky z amerického trhu práce a na tempo růstu mezd, které může výrazně promluvit do dalšího výhledu pro vývoj úrokových sazeb.
  • Ranní komentář: Riziková aktiva pokračují v růstu, daří se i drahým kovům
    Máme za sebou podle očekávání klidný týden, který ale pomohl akciím k dalšímu solidnímu růstu. Včera přidal americký S&P 500 půl procenta a znovu tak navýšil své historické maximum. Pomohl k tomu jak celkově pozitivní sentiment na trzích, tak skutečnost, že index rostl na výrazně podprůměrných objemech. Růstem si v minulých dnech prošly i rizikovější měny jako je AUD a NZD a trochu překvapivě i drahé kovy, v čele se zlatem, které se přehouplo přes hranici 1 500 dolarů. Dnešek je na trzích bez důležitějšího makra, takže s klidným průběhem obchodování počítáme i na závěr tohoto týdne.
  • Ranní komentář: Rizikové přirážky dál na zvýšených úrovních, dnes pozor na Itálii
    Včerejší seance nakonec přinesla na akciové trhy mírnou korekci, která zdá se ještě o něco zesiluje také během dnešního rána. Na vině je hned několik rizik, od těch ekonomických (dopad vyšších sazeb na USA a cel na Čínu), po politická (Itálie, Brexit). Úroveň rizikových přirážek tedy prozatím neklesá a i do nadcházejících dnů pravděpodobně volatilita na většině finančních aktiv zůstane na zvýšených úrovních. Dnes pozor hlavně na reakci Itálie, italských dluhopisů a eura na rozhodnutí Evropské komise vrátit zemi rozpočet k přepracování. Na makro bude úterní seance chudá a trhy bude v tomto ohledu opět více zajímat hlavně výsledková sezóna v USA, která přinese čísla za 3Q od firem jako McDonalds, 3M, Lockheed Martin, Caterpillar, nebo Verizon.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI