Úterý 19. březen 2024 04:29
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

12 nejzajímavějších IPO roku 2020

07.02.2020 18:18  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Primární úpisy akcií neboli IPO je mnohdy velkou událostí na burze – obzvláště pokud se jedná o notoricky známou společnost.

Vše nasvědčuje tomu, že rok 2020 bude na zajímavé IPO velmi bohatý.

Co je to vlastně IPO a jaké poskytuje příležitosti investorům?

V následujícím článku poznejte 11 nejzajímavějších IPO roku 2020.

IPO 2020

 

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je IPO?
  2. Očekávaná IPO v roce 2020
  3. Obchodování IPO u LYNX
 

Co je IPO?

IPO je poměrně zdlouhavý a nákladný proces. Společnost je upisována jednou nebo více investičními bankami, které také zajišťují, aby akcie byly kótovány na jedné nebo více burzách.

Prostřednictvím tohoto procesu se soukromá společnost transformuje na veřejně obchodovanou společnost. Akcie jsou od té chvíle volně obchodovatelné na burze.

Podrobnosti o navrhované nabídce jsou potenciálním odběratelům předem sděleny ve formě prospektu.

Očekávaná IPO 2020

IPO Airbnb

A‌i‌r‌b‌n‌b‌ je soukromá globální společnost se sídlem v San Franciscu. Společnost provozuje databázi soukromých ubytovacích prostor v dané lokalitě, která je přístupná z webových stránek či mobilní aplikace. Společnost nevlastní žádné nemovitosti, pouze zprostředkovává nabídku inzerentů na svých platformách a z každé transakce obdrží provize.

Společnost založili v roce 2009 Brian Chesky, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk. Během prvních let své existence společnost rostla tempem 150-300 % ročně. V roce 2013 bylo do Airbnb přidáno téměř 250 000 nemovitostí a od té doby se její příjmy začaly zvyšovat neuvěřitelným tempem.

V současné době platforma pokrývá více než 100 000 měst ve 191 státech po celém světě.

IPO Airbnb

Zatímco v roce 2013 společnost zaznamenala zisky 250 milionů USD, v roce 2017 to bylo již 2,6 miliardy USD, což je více než 1000% nárůst během 5 let. I přes svůj působivý růst však společnost čelí určité nejistotě. Vnitřní obrat a soudní spory byly něčím, s čím společnost bojuje již několik let.

Síla obchodního modelu Airbnb spočívá v jeho konkurenceschopné tvorbě cen, jedinečných uživatelských zkušenostech a obrovském globálním rozsahu. Investoři dlouho spekulovali o primárním úpisu akcií Airbnb a v roce 2019 společnost konečně avizovala, že se v průběhu roku 2020 chystá vstoupit na burzu.

Největšími konkurenty Airbnb jsou společnosti HomeAway, VacayHero a HouseTrip. Nicméně Airbnb vyčnívá vysoko nad svými konkurenty, přičemž žádný z nich zatím neohlásil, že by uvažoval o svém IPO.

Společnost má celkem 53 investorů, kteří do společnosti investovali více než 4,5 miliardy USD. Společnost byla v roce 2017 oceněna na 32 miliard USD a sama cílí na ocenění 38 miliard USD. IPO Airbnb bude pravděpodobně jedno z nejočekávanějších událostí na burze v roce 2020.

Přečtěte si více o IPO Airbnb.

IPO Postmates

Postmates byla založena v roce 2011 a jedná se o expresní doručovací společnost, která zaměstnává kurýry k vyzvednutí a doručení produktů z různých podniků. Společnost spolupracuje s celou řadou typů podniků – restauracemi, obchody se smíšeným zbožím, maloobchodními prodejnami atd.

Prostřednictvím online aplikace Postmates si mohou lidé jednoduše objednat cokoli od jídla, oblečení až po technické výrobky, které následně obdrží až ke svým dveřím. Společnost neustále rozšiřuje své portfolio obchodních partnerů.

Od svého založení se Postmates stala neuvěřitelně populární. Měsíčně společnost realizuje více než 5 milionů dodávek ve více než 3 500 městech ve všech 50 státech USA. Postmates momentálně spolupracuje s více než 500 000 restauracemi.

Obchodní partneři Partners jsou i společnosti jako například Apple, Wallmart a další. Výnosy společnosti vzrostly ze 250 milionů USD v roce 2017 o více než 60 % na 400 milionů USD v roce 2018.

IPO Postmates

Postmates také obdržela více než 681 milionů USD od investorů, mezi kterými jsou například společnosti Blackrock, Spark Capital, Tiger Global, Harmony Partners, Founders Fund a GPI Capital. O Postmates se také zajímaly celebrity jako Kevin Durant, který do společnosti investoval údajně 1 milion USD a dokonce ji pomohl s propagací.

Tyto investice přispěly k ocenění společnosti na 2,4 miliardy USD. Jakmile firma vstoupí na burzu, mohla by cena stoupat ještě mnohem výše. Společnost původně plánovala své IPO na rok 2019. Kvůli nepříznivým podmínkám pro růstové společnosti na burze však své IPO Postmates dočasně odvolala.

Největším nebezpečím pro společnost je konkurent Amazon, který také vstupuje do sektoru doručovacích služeb. Například konkurenční společnost FedEx kvůli tomu zažívá krušné chvíle.

Chcete mít přehled o dění na světových burzách?

Vše co potřebujete vědět do dalšího týdne se dozvíte v LYNX Týdenním přehledu. Obdržíte jej každou neděli v 10:30.

Zprávy z burzy → Týdenní makroekonomický přehled

IPO WeWork

IPO WeWork byla v roce 2019 jednou z nejočekávanějších událostí na kapitálových trzích. Společnost již měla vyřízené veškeré náležitosti ohledně primárního úpisu u SEC. Svoji žádost o IPO však následně stáhla. Důvody pro zrušení žádosti byly jednoznačné. Analytici v průběhu roku 2019 snížili své ocenění společnosti.

Kromě toho se dokonce rozšířily spekulace, že by společnosti mohly docházet finance. WeWork se tedy rozhodla počkat se svým IPO na lepší časy. To však nevylučuje skutečnost, že IPO WeWork je stále velmi očekávanou událostí.

IPO WeWork 2020

Společnost v podstatě pronajímá sdílené kancelářské prostory pro začínající podniky a živnostníky. WeWork vydělává své peníze prostřednictvím nájemného nebo členských plateb, které tyto společnosti a jednotlivci platí.

WeWork byla založena v roce 2010 a během posledního desetiletí se výrazně rozrostla. Ve svém nedávném podání SEC se společnost chlubila, že provozuje 528 prostor ve 111 městech a to ve 29 zemích.

Brzy poté, co společnost zveřejnila, že se chystá na realizaci svého IPO, byla oceněna na 100 miliard USD. Nicméně odhady následně klesly až na 10 miliard USD. Bez ohledu na problémy, se kterými se společnost potýkala, může mít potenciální IPO WeWork úspěch.

IPO Snowflake

Snowflake Inc. je společnost založená v roce 2012, spravuje cloudové uložiště pro data. Společnost nabízí cloudové a analytické služby a umožňuje podnikům ukládat a analyzovat data pomocí cloudového hardwaru a softwaru. Aplikace Snowflake Exchange také umožňuje klientům bezpečně vyhledávat a vyměňovat data.

Snowflake zaznamenala v posledních 12 měsících neustálý růst. Tržby vzrostly o 237 %, počet zaměstnanců se zdvojnásobil na 1400 a počet nových zákazníků se zečtyřnásobil na 2400. V říjnu 2018 byla společnost oceněna přibližně na 4 miliony USD.

Společnost stále více dominuje nad svými konkurenty, kterými jsou Teradata a IBM. Nicméně dalšími přímými konkurenty jsou giganti, jako jsou Amazon nebo Microsoft. I přes silnou konkurenci se společnosti daří stabilně růst.

IPO Snowflake

Trh s datovými uložišti podle průzkumu Allied Market Research roste ročně v průměru o 8,2 %. Předpokládá se, že jeho tržní velikost v roce 2023 bude kolem 35 miliard USD. Se svými konkurenčními výhodami se předpokládá, že Snowflake si z tohoto rostoucího trhu bude utrhávat stále větší kus koláče.

Kromě toho by investoři měli sledovat veřejně obchodované konkurenční společnosti, jako je výše zmíněná Teradata. Hodnota akcií společnosti Teradata spadla z maxima v roce 2012 o více než 65 %.

To však stále nevylučuje možnost převzetí společnosti ze strany cloudových obrů, jako je například Amazon. Navíc IPO momentálně není primárním cílem společnosti. Snowflake deklarovala, že se nechystá začít plánovat IPO dříve než v létě 2020.

Navíc nadcházející americké prezidentské volby patrně způsobí nepokoj a nejistotu. Není tedy úplně jisté, zda IPO Snowflake proběhne skutečně v roce 2020.

LYNX TIP: Zajímá vás téma IPO? Objevte IPO kalendář na rok 2020.

IPO Casper

Casper je společnost, která distribuuje spací matrace. Vyrábí matrace pro různé situace a prostředí – na doma, do přírody a dokonce i pro domácí mazlíčky. Společnost nedávno oznámila své plány na IPO a svůj prospekt podala u SEC. Na základě nejnovějších čísel bude toto IPO pravděpodobně testovat chuť investorů ke ztrátovým společnostem, které se určitou dobu potýkají s problémy.

V roce 2018 i 2019 zaznamenala společnost ztrátu přibližně 65 milionů USD. Casper podniká v oboru, kterému přeneseně říká spánková ekonomika. V USA má tento trh hodnotu 79 miliard USD a ve zbytku světa 432 miliard USD.

IPO Casper

V následujících letech společnost očekává míru růstu spánkového trhu přibližně 3,6 % a ve světě ještě více: 6,8 %. Tímto tempem by se tento tržní segment v USA zvětšil na 95 miliard USD a ve světě 490 miliard USD. Tím by se celková tržní hodnota tohoto segmentu do roku 2024 celosvětově zvýšila na neuvěřitelných 585 miliard USD.

Přestože jsou tyto prognózy spíše optimistické, jsou důležitou součástí ocenění společnosti. Casper působí hlavně v USA, Kanadě a Evropě a stále má velký prostor pro růst. Hodnota společnosti je přibližně 1,1 miliardy USD.

Poznámka: IPO Casper proběhlo 6.2.2020, více informací k dispozici na webu forbes.com.

IPO Palantir

Palantir Technologies je soukromá americká softwarová společnost, která se specializuje na analýzu velkých dat. Byla založena v roce 2003. Podle společnosti Bloomberg generoval Palantir v roce 2018 zisk téměř 1 miliardu USD. Zákazníci společnosti sahají od globálních bank po vládu USA a Ústřední zpravodajskou agenturu.

V roce 2013 Palantir deklaroval, že IPO nepřichází v úvahu. Postupně se však myšlenka IPO dostávala stále reálnější obrysy. Palantir byl v posledním kole soukromého fundraisingu v roce 2015 oceněn zhruba na 20 miliard USD.

IPO Palantir

Podle generálního ředitele Petera Thiela společnost cílí na ocenění nejméně 26 miliard USD. Podle poskytovatele dat PitchBook doposud Palantir získal od investorů zhruba 2,75 miliardy USD.

V roce 2017 společnost vykázala tržby 600 milionů USD, zatímco v roce 2018 to bylo kolem 880 milionů USD. To je tempo růstu téměř 50 %. Obecně jsou data společnostmi stále více využívána a jejich velikost se každým rokem zvyšuje. Palantir má obrovský prostor k růstu, jelikož se jedná o odvětví, které se každý rok rapidně zvětšuje.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

IPO Didi Chuxing

Didi Chuxing byla založena v roce 2012. Je to další čínská společnost, která si zaslouží pozornost investorů. V zásadě funguje na stejném principu jako Uber. Jelikož společnosti prakticky patří celý čínský trh, přezdívá se ji občas „čínský Uber“. Ve skutečnosti Didi Chuxing odkoupila aktivity Uber v Číně za 35 miliard USD.

Společnost měla v plánu zrealizovat své IPO v roce 2019. Nicméně po neúspěchu Uber a LYFT, kdy hodnota jejich akcií po IPO prudce klesla se Didi Chuxing rozhodla počkat na lepší situaci. Didi Chuxing míří na ocenění nejméně 80 miliard USD.

IPO Didi Chuxing

I v Číně má ale společnost řadu konkurentů. Auto Navi (vlastněné společností Alibaba) a Meituan Dianping mají velké zkušenosti s místním trhem a oba tito hráči momentálně nabízejí velké slevové programy, aby zvýšily svůj podíl na trhu. To může výrazně ovlivnit ziskovost Didi Chuxing v Číně.

IPO GitLab

GitLab je webová platforma pro hostování zdrojových projektových kódů. Tato ukrajinská softwarová společnost, založená v roce 2011, zaznamenala v posledních několika letech obrovský nárůst v klientské základně a příjmech. Od té doby se společnost rychle rozrostla a nyní má miliony uživatelů, 10 000 platících zákazníků a 900 členů týmu.

IPO GitLab

Mezi její klienty patří také velké známé společnosti jako například Nvidia, IBM, Delta a mnoho dalších. Například v Goldman Sachs používá více než 7 500 lidí GitLab denně.

V roce 2018 byla společnost oceněna na přibližně 1,1 miliardy USD. V roce 2019 však ocenění vzrostlo na 2,75 miliardy USD. A není divu – společnost v posledním roce ohromně rostla. Její anualizované příjmy meziročně rostou tempem 143 %, což je neuvěřitelně vysoká míra růstu. Jen v roce 2019 společnost zdvojnásobila počet svých zákazníků z 5 tisíc na 10 tisíc.

Společnost má na svém webu sekci, ve které nastiňuje tříletou strategii. Své IPO společnost plánuje realizovat nejpozději do 18. listopadu 2020.

IPO Asana

Společnost byla založena bývalým spoluzakladatelem Facebooku Dustinem Moskovitzem a zabývá se vývojem softwaru pro správu úloh. Asana spravuje stejnojmennou platformu navrženou pro organizaci podnikové týmové práce.

IPO Asana

Společnost má celou řadu Přímých konkurentů, jako jsou například společnosti Slack, Microsoft, nebo Trello. Asana cílí na ocenění 213 milionů USD.

IPO Wish

Wish se původně zabývala online prodejem neznačkových a zlevněných produktů a postupně se stala masivní platformou pro elektronické nákupy. Je to pozoruhodný úspěch na trhu, kde dominuje takový gigant, jakým je Amazon, který navíc o Wish projevuje čím dál větší zájem.

IPO Wish

Dalším zájemcem o akvizici Wish je společnost Walmart. Wish však zatím veškeré debaty o potenciálním převzetí ze strany jiných společností rezolutně odmítá. Společnost cílí na ocenění 1,6 miliardy USD.

IPO Robinhood

Robinhood je online společnost, která svým klientům nabízí brokerské služby. Klienti Robinhood provádí své obchody primárně prostřednictvím stejnojmenné aplikace. Společnost je aktivní od roku 2013.

Společnost zaznamenala v posledních letech obrovský růst. V létě 2018 měla společnost údajně kolem 4 milionů uživatelů. Do konce roku toto číslo navíc vyskočilo o zhruba 50 % na 6 milionů uživatelů. V současné době má Robinhood podle společnosti Forbes přes 10 milionů uživatelů.

IPO Robinhood

V létě roku 2019 získala společnost Robinhood dodatečné zdroje financování svých obchodních operací, což vyhnalo hodnotu společnosti na přibližně 7-8 miliard USD.

Robinhood se nyní musí obrátit na SEC, aby vyplnila veškeré detaily svého IPO. Na burze se hodně hovoří o budoucnosti této společnosti. Jednou z velkých specifik společnosti je, že její uživatelská základna je z velké části tvořena mladší generací.

Je proto logické, že Robinhood bude muset neustále vyvíjet nové způsoby, jak přitahovat nové klienty a udržet ty stávající

IPO Ant Financial

Ant Financial Services Group, dříve známá jako Alipay, je přidruženou společností čínského giganta Alibaba. Ant Financial je společnost s nejvyšším oceněním z FinTech sektoru na světě. Společnost provozuje Alipay – největší mobilní a online platební platformu na světě.

Kromě toho poskytuje online investice a další přidružené služby stovkám milionů spotřebitelů. Nedávno se Atn Financial rozhodla prodat své interní know-how bankám a pomoci jim tak digitalizovat své operace pomocí nástrojů, jako je cloud computing a analytika dat. Ocenění společnosti je přibližně 150 miliard USD.

IPO Ant Financial

Společnost zatím neprozradila žádné podrobnosti o svém IPO. Investoři však o společnosti již nějakou dobu hovoří. Jednou z největších zbraní společnosti je její mobilní platební platforma, která dominuje na čínském trhu.

Je velmi nepravděpodobné, že by jakákoliv zahraniční společnost mohla proniknout do čínského odvětví platebních služeb. Naopak – Ant Financial je stále více aktivní i na zahraničních trzích.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Obchodování IPO u LYNX

Pokud vás zaujala investice do IPO, sledujte náš IPO kalendář, kde pro vás průběžně aktualizujeme všechny novinky ohledně připravovaných IPO.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, u společnosti LYNX máte široké možnosti, jak investovat do různých instrumentů. S LYNX můžete obchodovat akcie, ETF, futures, opce, forex či CFD za příznivé poplatky s přístupem na více než 100 světových burz ve více než 30 státech.

Obchodovat můžete z pohodlí svého domova prostřednictvím naší profesionální platformy.

Sledujte naše makroekonomické zpravodajství, abyste včas zaregistrovali důležité události na kapitálových trzích.

Můžete také využít nejrůznější konverze z více než 130 světových měn.

Zaujala vás možnost investovat do IPO?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů. S LYNX získáváte přístup také na obchodování IPO.

Objevte více o investování s LYNX
IPO Alibaba

IPO Alibaba: Sekundární IPO v HK bude největší IPO roku 2019

22. listopadu 2019 | IPO

Společnost Alibaba se rozhodla upsat své akcie na hongkongské burze. Na jakou částku cílí a kdy IPO proběhne? Objevte klíčové informace o IPO Alibaba.

Číst dále
IPO TeamViewer

TeamViewer – největší evropské IPO roku 2019

17. října 2019 | IPO

Co je TeamViewer? Jak proběhlo největší evropské IPO roku 2019? Objevte průvodce pro IPO TeamViewer a zjistěte, jak obchodovat akcie TeamViewer.

Číst dále
IPO Home Credit

IPO Home Credit – dosáhne česká společnost ocenění 1 miliardy USD?

23. září 2019 | IPO

Co je Home Credit a jak funguje? Dočkáme se IPO Home Credit v říjnu 2019? ✅ Zjistěte vše, co potřebujete vědět o IPO Home Credit.

Číst dále

Redakční použití obrázků: AlesiaKan / Shutterstock.com, Postmodern Studio / Shutterstock.com, michelmond / Shutterstock.com,  Sundry Photography / Shutterstock.com, Piotr Swat / Shutterstock.com, II.studio / Shutterstock.com, rafapress / Shutterstock.com, Lori Butcher / Shutterstock.com, Burdun Iliya / Shutterstock.com.

Klíčová slova: Obchodování IPO | IPO Ant Financial | IPO Robinhood | Wish | IPO Wish | Asana | GitLab | IPO GitLab | Didi Chuxing | IPO Didi Chuxing | Palantir | Casper | IPO Casper | Snowflake | Postmates | IPO Snowflake | IPO Postmates | IPO 2020 | Očekávaná IPO | Očekávaná IPO 2020 | Co je IPO? | Velmi bohatý | SEC | Obchody | Situace | Komunikace | Hodnota společnosti | Ziskovost | Uber | FedEx | Míra | Harmony | Přehled o dění na světových burzách | Přehled o dění | Dění na světových burzách | Prognózy | Problémy | Celebrity | Na burze | Miliardy | Amazon | IPO Alibaba | Firma | Myšlenka | Ant Financial | Alipay | Obchodujte | IPO TeamViewer | Jak se stát lepším investorem | TeamViewer | IPO Home Credit | WeWork | Akcie a ETF | Čínský trh | IPO u LYNX | IPO Asana | IPO Palantir | IPO WeWork | IPO Airbnb | Analytické služby | IPO kalendář | Podniky | FinTech | Airbnb | Investování s LYNX | Robinhood | Jak obchodovat akcie | Breakout Trader | Příjmy | Výnosy | Poplatky | Tempo růstu | Alibaba | Walmart | Pozornost investorů | Forbes | Přehled | BlackRock | Úspěch | Home Credit | Microsoft | Burze | 1 milion | Know-how | Volby | Bohatý | Tržby | ROCE | Prospekt | Zisky | Zpravodajství | Tržní hodnota | Trh | Řízení rizika | Prezidentské volby | Nemovitosti | Market | Management | Jak investovat | Hodnota akcií | Exchange | Cena | Analytika | Delta | LYNX | Investovat | Financování | Obchodovat | Jak obchodovat | Partners | Zkušenosti | Zisk | Investoři | Goldman Sachs | Obchodování | USD | Analytici | VaR | Trigger | Trader | Provize | Portfolio | Platforma | Opce | Obchodník | Margin | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | IPO | Futures | Ekonomika | CFD | Breakout | Bloomberg | Transakce | Akcie | Rizika | Daně | ETF | Spekulace | Apple | Obchodní deník | USA | Peníze | Finance | Money management | Partneři | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova