Úterý 19. březen 2024 09:32
reklama
Instaforex ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
XTB trading konference 2024

Ranní komentář: Americké indexy bez ohledu na rizika navyšují maxima

07.02.2020 07:30  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Také včera dokázaly akciové indexy na celém světě růst a například v USA postupně navyšovaly svá historická maxima. Hrozba dalšího šíření koronaviru se tak do ocenění rizikových aktiv zatím výrazněji nepromítá, i když její dopad na ceny průmyslových kovů a ropy je i nadále zřetelný.

Dnes ráno si získala pozornost informace o telefonátu mezi americkým a čínským prezidentem, kteří se vzájemně ujistili o závazku dodržet první fázi obchodní dohody. Americký prezident zároveň vyjádřil důvěru v to, že se Číně podaří situaci okolo koronaviru zvládnout. Počty nakažených v zemi mezitím vzrostly nad 31 tis., zatímco počty obětí dosahují už 636 osob.

I během páteční seance bude toto téma s největší pravděpodobností dominantním. Pozor ale také na nové makro z USA, kde budou zveřejněny výsledky z trhu práce.

Dnešní fundamenty:

  • 08:00 Německá průmyslová produkce (malý dopad)
  • 08:45 Francouzská průmyslová produkce (malý dopad)
  • 14:30 Kanadské statistiky z pracovního trhu (střední dopad)
  • 14:30 Americké statistiky z pracovního trhu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Americké banky potěšily, akcie dál rostou, daří se hlavně kryptu a meme stockům.
    V USA rostl Nasdaq o více než 4 % a v Evropě jsou hlavní indexy jen pár procent pod svými historickými úrovněmi. Nálada na trzích zůstává pozitivní i dnes ráno, kdy znovu roste Asie a mírně v plusu jsou i futures na indexy v Evropě i v USA. Pondělní seance by měla být poměrně klidná a trhy v USA zůstanou kvůli svátku uzavřené.
  • Ranní komentář: Americké banky rostou, trápí je ale odliv depozit. CFTC žaluje Binance
    Akciové trhy zahájily týden optimisticky. Rostl hlavně sektor energií, kterému pomáhala vyšší cena ropy a dařilo se také bankovním titulům. V růstu pak pokračují výnosy, které se u dvouletých amerických dluhopisů zvýšily včera o 20bp.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy na dosah 4.2 %, čínští developeři znovu pod drobnohledem
    Minulý týden přinesl korekci zejména na technologické a růstové společnosti, které v posledních pár měsících prudce rostly. K růstu se naopak vrátily dluhopisové výnosy, které se v USA na desetiletých splatnostech dostaly zpět na dosah 4.2 %. Dnes ráno jsme svědky pádu akcií v Číně, kde je pozornost věnována opět hlavně problematické situaci na tamním trhu s bydlením a akciím čínských developerů.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy na 1.3 %. Dolar silnější, zlato pod 1 800 USD
    Úterní seance na akciové trhy větší změny nepřinesla a indexy si své ceny podržely. Výrazné změny ale naopak sledujeme na trhu s dluhopisy, kde pokračuje růst amerických výnosů, které už se dostaly nad hranici 1.3 %. Vyšší výnosy pomohly dolaru, který rostl na většině měnových párů, zatímco pod tlak dostaly hlavně drahé kovy v čele se zlatem. To se propadlo až pod hranici 1 800 dolarů za unci.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy znovu klesají, WTI nad 70 USD
    Ani úterní seance na finanční trhy žádné větší změny nepřinesla. Sentiment zůstává stabilizovaný a pohyby na většině aktiv velmi utlumené. Americké i evropské indexy včerejší seanci zakončily bez výraznější změny a menší výjimkou byl pouze Nasdaq, který přidával 0.31 %. Za pozornost ovšem stojí situace na dluhopisovém trhu, kde včera pokračoval pád výnosů z desetiletých amerických dluhopisů. Ty se dostaly zpět na 1.52 % a jsou rozhodně jedním z faktorů, který drží valuace rizikových aktiv na vysokých úrovních.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy znovu nad 1,7 %, dolar přesto na většině párů stabilní
    Ani včerejší seance žádné větší změny na akciové trhy nepřinesla a ty si, stejně jako v pondělí, své ceny dál trpělivě drží. Zajímavé věci se však dějí na bezpečných přístavech v čele s dluhopisy, kde pokračuje výprodej, který už poslal desetileté americké výnosy zpět nad 1,7 %. Dolaru to ale zatím příliš nepomáhá, když společně s americkými výnosy rostou také výnosy v Evropě.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy zpátky pod 1.6 %, energie konečně klesají
    Akciové trhy za sebou mají další úspěšný týden. Americké indexy se vyhouply na nové historické maximum poté, co je v růstu podepřela kombinace solidních výsledků amerických společností a klesajících úrokových sazeb. Ty se v případě desetiletých splatností dostaly v USA pod hranici 1.60 %, a to i navzdory tržnímu výhledu trhu, který počítá s tím, že by už tento týden Fed mohl začít s taperingem.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy zpět nad 1.3 %. Zlato ztrácí, dolar a krypto rostou
    Finanční trhy zahájily týden v klidu a bez větších výkyvů. Na nízkých objemech se tak indexy v Evropě i v USA držely celý den na dosah pátečního close a klid zatím na většině akciových futures panuje také dnes.
  • Ranní komentář: Americké desetileté výnosy zpět nad 3.6 %, trh začíná Fedu věřit
    Akciové trhy navázaly na korekci z konce minulého týdne. K té pomohly velmi silné výsledky z amerického trhu práce a růst výnosů, který pokračoval na dluhopisovém trhu také včera. Tržní konsenzus díky tomu už začíná opět počítat s tím, že by Fed letos mohl zvednout sazby o 50bp., což začíná negativně doléhat nejen na akcie ale i na ostatní riziková aktiva.
  • Ranní komentář: Americké HDP klesá druhým kvartálem v řadě, AMZN a AAPL v reakci na výsledky rostou
    Americké HDP se v 2Q propadlo o 0.9 %, zatímco konsenzus počítal s růstem o 0.4 % a největší světová ekonomika se tak dostala do recese. Nálada na trzích je přesto pozitivní a americký index S&P500 dokázal i včera růst. Ze svých červnových low už přitom vystoupal o 11 %.
  • Ranní komentář: Americké indexy drží vysoké valuace, bitcoin ráno klesl pod 30 tis. USD
    Situace na akciových trzích se včera v USA stabilizovala. Technologie s Nasdaqem sice pokračovaly v mírném růstu, S&P 500 a Dow Jones si ale své ceny držely, zatímco v Evropě indexy zamířily do červených čísel a odepsaly několik desetin procenta.
  • Ranní komentář: Americké indexy korigují dřívější ztráty, ropa dá klesá. Dnes zasedá ECB
    Americké indexy včera likvidovaly část dřívějších zisků a připsaly si zajímavé zisky. Dařilo se především růstovým a technologickým společnostem, kterým pomohl pád delších výnosů, které se v USA u desetiletých splatností vrátily na dosah 3.2 %.
  • Ranní komentář: Americké indexy mají za sebou další silnou seanci, nervozita ale ani zdaleka nemizí
    Volatiltia na akciových trzích zůstává i nadále vysoká. Včera indexy dokázaly jen v USA růst o více než 4 %, když jim vedle nižšího ocenění pomohly i výsledky demokratických primárek a skutečnost, že se Joe Biden dostal před Bernieho Sanderse v celkovém počtu delegátů. Nálada na trzích zůstává stabilizovaná i dnes, i když téma koronaviru a jeho další šíření může prakticky kdykoliv sentiment znovu změnit výrazně k horšímu.
  • Ranní komentář: Americké indexy mírně v plusu, Evropa ztrácí.
    Máme za sebou klidný start do nového týdne, který byl na nové makro i fundamenty spíše chudší. Akciové indexy v USA dokázaly mírně růst. V růstu jim přitom pomáhaly především velké technologické společnosti, jako například FB, který včera přidal více než 3 %. Pod mírným tlakem byly naopak akcie v Evropě.
  • Ranní komentář: Americké indexy na čerstvých maximech, pod tlakem je ale dolar
    Včerejší seance přinesla výrazný růst rizikových aktiv, který pomohl americkým akciovým indexům vyhoupnout se opět na historické maximum, zatímco potopil dolar na většině měnových párů. Dolar přitom slábnul i navzdory dalšímu dobrému makru a hlavně navzdory pokračujícímu růstu dluhopisových výnosů, který by mu měl paradoxně pomáhat. Dnešek by se na trzích měl nést opět ve spíše optimistickém duchu a ze zajímavého makra čekáme tentokrát hlavně na výsledky z Kanady, která zveřejní čerstvá čísla o inflaci.
  • Ranní komentář: Americké indexy na letošních maximech, pomáhá hlavně lepší makro
    Včerejší seance pomohla akciovým indexům v Evropě i v USA do zelených čísel, a to především díky lepšímu než očekávanému makru, které přicházelo z Číny, Evropy i ze Spojených států. Nálada na trzích se tak postupně zlepšuje a indexy atakují svá nová letošní maxima. Pod tlakem jsou naopak bezpečné přístavy, v čele s japonským jenem, který včera slábnul na většině měnových párů. Dnes ráno pak začal ztrácet také AUD, kterému uškodil doprovodný komentář po zasedání australské centrální banky.
  • Ranní komentář: Americké indexy na novém historickém maximu, daří se i dolaru
    Akciové indexy včera dokázaly pokračovat v růstu, když jim výrazně pomohl hlavně optimismus ohledně výstupu ze zasedání zemí G20 a příměří, které na summitu uzavřeli americký a čínský prezident. Index S&P 500 tak vystoupal až na nová historická maxima a dařilo se také ostatním rizikovým aktivům. Na FX rostl na většině měnových párů hlavně dolar, kterému pomohly lepší výsledky ISM ve výrobě, které jsou v kontrastu se zhoršující se situaci ve výrobním sektoru v Evropě a v Číně. Díky optimismu na trzích pak ztrácela většina bezpečných přístavů v čele s JPY a drahými kovy. Dnešek bude bez důležitých fundamentů, což by mohlo i nadále svědčit hlavně risk-on sentimentu a většina aktiv by na včerejší pohyby mohla opatrně navázat.
  • Ranní komentář: Americké indexy na nových maximech, jednání o brexitu zatím bez výsledku
    Akciové trhy včera pokračovaly v pozvolném růstu, díky kterému se například americký Nasdaq a S&P 500 dostaly na nová historická maxima. Sentimentu výrazně pomáhá hlavně pokračující vakcinace a skutečnost, že je za dveřmi schválení další vakcíny, tentokrát od společnosti Moderna. Pokračují pak také jednání o fiskálním stimulu, který by snad měl být potvrzen ještě před vánoční přestávkou amerického kongresu
  • Ranní komentář: Americké indexy na nových maximech, obavy z delty zatím pozitiva nepřevažují
    Máme za sebou divoký týden. Ten přinesl výraznou pondělní korekci a ještě větší růst, který pomohl americkým indexům zakončit páteční seanci na historickém maximu. Přestože ve světě rostou obavy z dalšího šíření delta varianty covidu, trhy zůstávají klidné. K vysokým valuacím jim pomáhá masivní podpora vlád a centrálních bank, v kombinaci se silnou ekonomikou, pozitivní výsledkovou sezónou a velmi nízkými výnosy, které na desetiletých amerických splatnostech klesly až pod 1.3 %.
  • Ranní komentář: Americké Indexy na nových maximech, pandemii navzdory
    Minulý týden se na finančních trzích nesl v pozitivním duchu a akciové indexy v Evropě i v USA dokázaly mírně růst. V USA zůstávají indexy na úrovni historického maxima, když jim vydatně pomáhají hlavně zprávy o vakcíně a skutečnost, že by se s vakcinací mělo začít už v nejbližších dnech. Pandemická situace v USA se ale mezitím i tak zhoršuje, když počty nových nakažených i počty obětí dosahují na nová maxima, což některé americké státy nutí ke zpřísňování dosavadních opatření.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI