Pátek 19. duben 2024 08:28
reklama
FTMO férovost
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
FTMO král

20 nejlepších světových akcií roku 2020

31.01.2020 18:02  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Investoři neustále hledají ty nejlepší akcie. Výběr těchto akcií je však často komplikovaný a je potřeba sledovat spoustu proměnných, abyste vybrali ty nejlukrativnější společnosti.

Holandský investiční specialista Wubbe Bos pro Vás připravil seznam 20 nejzajímavějších akcií pro následující rok.

nejlepší světové akcie

 

V následujícím článku se dočtete:

  1. Nejlepší akcie v roce 2020
  2. Úrokové sazby
  3. Nejlepší  sektory v roce 2020
  4. Cyklické akcie v roce 2020
  5. Růstové akcie v roce 2020
  6. Investiční příležitosti v roce 2020
  7. 20 nejlepších akcií pro rok 2020
  8. Obchodování a vzdělávaní se s LYNX
 

Nejlepší akcie v roce 2020

Akciové trhy vykázaly v roce 2019 silné oživení. Cyklické akcie sice lehce zaostávaly, ale defenzivní a růstové akcie vykázaly vynikající výnosy. Předvídané zpomalení růstu bylo jasně patrné ve strojírenském průmyslu. Stále důležitějšímu odvětví služeb se však vedlo dobře. Technologický sektor dále rostl a nízké úrokové sazby zvyšovaly výnosy. Nyní je otázkou, co přinese rok 2020.

Například akcie v polovodičovém průmyslu v roce 2019 enormně vzrostly. Provozní výsledky však neodpovídaly nárůstu ceny akcií, takže je otázkou, zda se trend zlomí. Toto odvětví je historicky docela cyklické a v roce 2020 by jistě mohlo přinést řadu překvapení.

Úrokové sazby

Téměř nikdo v roce 2020 neočekává zvýšení úrokových sazeb. V roce 2019 jsme navíc opět viděli řadu snížení úrokových sazeb. Vzhledem k relativně nízké nezaměstnanosti potenciálně hrozí riziko vyšší inflace. Nízká úroková sazba zvýšila ceny mnoha aktiv. Neočekáváme, že by úrokové sazby, alespoň v první polovině roku 2020 prudce vzrostly.

Úrokové sazby

Koncem roku už však situace není tak jistá. Je tedy rozumné, aby se investoři nějakým způsobem chránili před možným nárůstem úrokové sazby. To je možné například investováním především do společností se silnou rozvahou. Dluhy budou s rostoucími úrokovými sazbami dražší.

Na druhé straně mohou společnosti s dluhem využívat nízkou úrokovou sazbu jen omezeně, protože již mají mnoho nesplacených půjček.

Nejlepší sektory v roce 2020

S ohledem na vynikající výkon defenzivních akcií s nízkou volatilitou v roce 2019 se ocenění tohoto druhu akcií prudce zvýšilo. Tyto akcie nejvíce těží z nižších a dokonce záporných úrokových sazeb.

Z tohoto důvodu v roce 2020 doporučujeme ignorovat akcie s historicky dobrými výkony.

LYNX TIP: Sledujte pravidelné akciové analýzy ve vzdělávací a zpravodajské sekci zaměřené na akcie

Cyklické akcie v roce 2020

Cyklické akcie navíc často mají mnoho továren, které mohou trpět stále se stupňující obchodní válkou mezi USA a Čínou. Vyjímkami mezi cyklickými akciemi jsou společnosti Norilsk Nickel a Scorpio Tankers.  Norilsk Nickel je ruská těžební společnost, která se soustředí na těžbu v niklu, mědi a palladia.

Poptávka po všech těchto kovech roste. Scorpio Tankers je společnost zaměřující se na lodní dopravu. Tomuto průmyslu se za posledních 15 let ve skutečnosti vedlo velmi špatně, ale nová pravidla IMO, která vstoupí v roce 2020 v platnost, mohou přinést do lodní dopravy svěží vítr.

Scorpio Tankers jako vlastník produktových tankerů může mít z nových předpisů mimořádný prospěch. Tato investice je poměrně riziková, ale ziskový potenciál je obrovský.

Růstové akcie v roce 2020

Růstovými akciemi v našem seznamu jsou zejména akcie technologických společnosti, jako jsou Alphabet a Microsoft. Velký potenciál mají také akcie asset managerů, jako jsou Brookfield Asset Management a KKR. Také CLP Resources má vysoký růstový potenciál.

Investiční příležitosti v roce 2020

BNP Paribas, ING a NN Group jsou akcie, které mohou vyniknout v případě, že skutečně dojde ke zvýšení úrokových sazeb. V seznamu také najdete řadu akcií z méně známých trhů – Velká Británie, Rusko a Hong Kong.

Tyto burzy nejsou v současné době u investorů moc populární, což může vytvořit řadu zajímavých příležitostí pro spekulativnější investory. Dále uvádíme 7 akciových titulů, jejichž skutečná hodnota je vyšší, než aktuální tržní hodnota.

Čtěte také: 6 nejdůležitějších investičních trendů pro rok 2020

20 nejlepších akcií pro rok 2020

Níže uvádíme seznam 20 akcií, které mohou v následujícím roce excelovat. Jedná se o pestrý mix různých typů akcií ze všech možných úhlů pohledu.

Akcie CK Hutchison

CK Hutchison (Symbol – 2CK, ISIN: KYG217651051, Měna: EUR) je součástí konglomerátu, který vytvořil Li Ka-Shing. Společnost je zapsána a sídlí v Hong Kongu. Politická situace v Hong Kongu má však na společnost malý vliv, protože většinu svých zisků společnost generuje v Evropě. CK Hutchison má 4 primární aktivity, které tvoří většinový podíl na zisku společnosti. Jedná se o telekomunikace, infrastrukturu, přístavy a obchody podle vzorce Watson / Kruidvat.

Všechny tyto činnosti fungují dobře a vykazují růst zisku. CK Hutchison je lídrem na trhu v mnoha segmentech a v jiných případech má vysoce obhajitelné pozice s předvídatelným profilem návratnosti. Rozvaha je silná a je to patrné také z velmi kladného úvěrového skóre (A) analytické společnosti Standard & Poor’s.

S poměrem ceny a zisku ve výši 6,85 a 4,54% dividendou může společnost CK Hutchison své investory v roce 2020 mile překvapit.

Akcie CK Hutchison

Zjistěte více informací o CK Hutchison Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Norilsk Nickel

Výrobu baterií a elektrických zařízení podporuje většina vlád. To stimuluje stále rostoucí poptávku po palladiu, platině a mědi. To jsou právě kovy, na jejichž těžbu se zaměřuje Norilsk Nickel (Symbol – NILSY, ISIN: US55315J1025, měna – USD). Ruská společnost těží z rostoucích cen a mezitím vyplácí svým akcionářům štědrou dividendu ve výši 9 %.

V Rusku navíc společnost nemá prakticky žádnou konkurenci na trhu. Vysoká kvalita dolů také zajišťuje ziskovost společnosti. Dlouhodobě rostoucí ceny palladia a oživení ceny mědi mohou nadále zvyšovat cenu akcií Norilsk Nickel. Ruský trh je obecně velmi levný a můžete zde objevit řadu zajímavých akcií.

Akcie Norilsk NickelZjistěte více informací o Norilsk Nickel. Zdroj: LYNX Trading.

Čtěte také: 5 nejlepších ruských akcií pro rok 2020

Akcie BNP Paribas

BNP Paribas (Symbol – BNP, ISIN: FR0000131104, Měna: EUR) je přední evropská banka. Největší konkurent na trhu Deutshce Bank se momentálně potýká s řadou interních problémů, což může dále posílit dominanci BNP Paribas na evropském trhu. Všechny banky trpí nízkými úrokovými sazbami, ale BNP Paribas má více možností pro udržení ziskovosti.

Poměr ceny a účetní hodnoty je 0,65, což je historicky velmi nízká hladina. Ve spojení s  poměrem ceny a zisku 78,45 a 6% dividendou je zde značný růstový potenciál. Pokud dojde ke zvýšení úrokových sazeb, budou to právě akcie v bankovnictví, které mohou stát na stupních vítězů.

Akcie BNP ParibasZjistěte více informací o BNP Paribas. Zdroj: Tradingview.

Akcie CLP Resources

CPL Resources (Symbol – CPS, ISIN: IE0007214426, měna: GBP) je irský broadcaster. Provozovatelé vysílání jsou v současné době levní, protože investoři se dlouhodobě obávají zpomalení růstu. Vysílací společnosti jsou cyklické akcie. Irsko se však jako země zaměřuje hlavně na odvětví služeb a zpomalení růstu nehrozí. Ve skutečnosti se společnosti CPL Resources podařilo zvýšit obrat v roce 2019 o 8,1 % a zisk o 36 %.

S čistou hotovostní pozicí 40 milionů EUR je rozvaha také velmi silná. 9,6násobek zisku je pro růstovou společnost se silnou rozvahou velmi levný. Kromě toho investoři dostávají rostoucí dividendu, která je v současné době 2,6 %. CLP Resources zůstala zisková i během těžké recese v roce 2009.

Investoři do CPL Resources musí vzít v úvahu skutečnost, že CPL Resources má tržní hodnotu pouze 203 milionů EUR. To znamená, že likvidita je omezená, a proto mohou investoři nejlépe využít limitní příkazy.

Akcie CLP Resources

Graf akcie CLP Resources. Zdroj: Tradingview.

Zjistěte více informací o CLP Resources. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie KKR & Co Inc

KKR & Co Inc (Symbol – KKR, ISIN: US48251W1045, Měna: USD) je jednou z předních společností v oblasti správy soukromých investic. Společnost realizuje vlastní investice ve spolupráci se svými klienty. KKR poskytuje poměrně nízkou dividendu – 1,72 %, ale má obrovský prostor pro růst.

Investice v Asii a nové strategie přinesou společnosti nové příležitosti v budoucnosti. S poměrem ceny a zisku ve výši 15 a poměrem cena / účetní hodnota 1,65 není KKR příliš drahá.

Akcie KKRZjistěte více informací o KKR & Co Inc. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Cambria Automotive

Výrobce automobilů je levný a stabilní. Společnost Cambria Automotive (Symbol – CAMB, ISIN: GB00B4R32X65, Měna: GBP) se stále více zaměřuje na luxusní automobily s vyššími maržemi. Ve Velké Británii je momentálně mnoho specifických rizik v čele s Brexitem, nicméně společnost měla několik silných let. Společnost je oceněna na 6,6násobek zisku.

Otevření nových míst by také mělo v budoucnu zvýšit zisky. Společnost má tržní hodnotu 66 milionů GBP a vyplácí dividendu ve výši 1,5 %. Díly tomu je akcie poměrně nelikvidní a hodí se spíše na limitní objednávky.

Akcie Cambria AutomotiveZjistěte více informací o Cambria Automotive. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway , konglomerát legendárního investora Warrena Buffetta je v současné době zpět ve hře. V roce 2019 akcie zaostávala za burzovními indexy, nicméně provedla několik úspěšných investic – v čele s investicí do společnosti Apple. Provozní výsledky byly také dobré.

Při současném ocenění 1,36násobku účetní hodnoty je akcie v tuto chvíli atraktivní. Uvidíme, zda se Warrenu Buffettovi povede v roce 2020 zvýšit hotovostní rezerva.

K dispozici jsou dvě varianty akcií, dražší akcie Berkshire Hathaway A (Symbol – BRK.A, ISIN: US0846701086, Měna: USD) a levnější varianta Berkshire Hathaway B (Symbol – BRK.B, ISIN: US0846707026, Měna: USD).

Zjistěte více informací o Berkshire Hathaway A. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Berkshire Hathaway BZjistěte více informací o Berkshire Hathaway B. Zdroj: LYNX Trading.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Akcie Brookfield Asset Management

Zejména tento správce aktiv těží z nízké úrokové sazby. Vyšší ceny vedou k návratnosti a nízké úrokové sazby tlačí penzijní fondy správným směrem pro Brookfield Asset Management (Symbol – BAM, ISIN: CA1125851040, Měna: USD).

Investice do nemovitostí a infrastruktury získávají na popularitě. Dobré výnosy, kterých Brookfield Asset Management dosahuje, zajišťují, že organizace roste poměrně rychle.

Zdá se, že kombinace vlastních investic a správy aktiv funguje dobře. S rostoucí 1,10% dividendou a poměrem cena / zisk ve výši 12 je společnost velmi atraktivní.

Akcie Brookfield Asset ManagementZjistěte více informací o Brookfield Asset Management. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Delta Airlines

Konkurence na americkém leteckém trhu prudce poklesla. Na trhu dominují čtyři hlavní letecké společnosti a tento koncentrovaný trh vede k vyšším ziskům. Příznivé obchody s poskytovateli kreditních karet navíc poskytují společnosti další příjem.

Delta Airlines (Symbol – DAL, ISIN: US2473617023, Měna: USD) také investuje do nových letišť, aby zvýšila svoji atraktivitu pro klienty.

Vzhledem k problémům společnosti Boeing je velký přebytek letadel nepravděpodobný. Delta Airlines je přední leteckou společností v USA a s poměrem cena / zisk 8 není drahá. Společnost roste, odkupuje zpět své akcie a vyplácí rostoucí dividendu ve výši 2,73 %.

Akcie Delta AirlinesZjistěte více informací o Delta Airlines. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Hornbach

Hornbach je jedním z předních železářství v Evropě. Společnost je lídrem na poli online nakupování a má záruku nejnižší ceny. Zdá se, že velké obchody utlačují menší hráče. Vysoce konkurenční evropský trh se nakonec může stát obdobným jako je americký trh. Hornbach vlastní nezanedbatelné množství nemovitostí.

Tato místa nejsou typickými maloobchodními nemovitostmi, ale spíše připomínají populární průmyslová / logistická centra. Investoři si mohou vybrat mezi investicí do Hornbach Baumarkt (Symbol – HBM, ISIN: DE0006084403, Měna: EUR) a Hornbach Holding (Symbol –HBH, ISIN: DE0006083405, Měna: EUR).

Druhá zmíněná společnost má více nemovitostí a je méně závislá na obchodech. Hornbach Baumarkt má poměr ceny a zisku 12 a dividendu 3,2 %. Hornbach Holding má poměr cena a zisku 11,7 a dividendu 2,44%.

Akcie Hornbach BaumarktZjistěte více informací o Hornbach Baumarkt. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Hornbach HoldingZjistěte více informací o Hornbach Holding. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie ING

V současné době je ING (Symbol – INGA, ISIN: NL0011821202, Měna: EUR) znepokojena nízkými úrokovými sazbami, ale společnost stále dokáže vykazovat atraktivní zisková čísla. Navzdory pokutám a bankovním poplatkům se ING podařilo udržet zisk nad 5 miliard EUR.

S poměrem ceny a účetní hodnoty 0,76 a poměrem ceny a zisku 7,81 je momentálně ING levná. Akcionáři také obdrží dividendu 6,5 %.

Akcie INGZjistěte více informací o ING. Zdroj: LYNX Trading.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Akcie Alphabet

Internet je stále důležitějším segmentem a Google z toho těží. Trh s online reklamou má stále dostatečný růst. Navíc Alphabet s dalšími investicemi jako jsou YouTube, Waymo a Android rozšiřuje své portfolio aktivit.

Společnost realizuje program zpětného odkupu svých akcií. I s pokutami EU z nedávné doby zůstává ziskovost vysoká. V roce 2019 je hodnota Alphabet přibližně 25krát vyšší než zisk.

Pokud chcete investovat do Alphabet, máte na výběr buď akcii Alphabet (Symbol – GOOG, ISIN: US02079K1079, Měna: USD) anebo sesterskou akcii Alphabet A (Symbol – GOOGL, ISIN: US02079K3059, Měna: USD).

Zjistěte více informací o Alphabet. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Alphabet A (Google)

Zjistěte více informací o Alphabet A. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Scorpio Tankers

Investování do lodí bylo v posledních 15 letech krušné. Zdá se však, že se trend v roce 2019 obrátil. Sazby rostou a díky novým předpisům IMO 2020 mohou růst i nadále. Výrobci tankerů samozřejmě těží z těchto nových pravidel.

Scorpio Tankers (Symbol – STNG, ISIN: MHY7542C1306, Měna: USD) je lídrem na trhu s produktovými tankery a neustále rozšiřuje svoji flotilu.

Mnoho starých lodí bude v nadcházejícím období vyřazeno z provozu. Spolu s rostoucí poptávkou po lodním průmyslu to může vést k dalšímu zvyšování sazeb. Scorpio Tankers má dobrou pozici, aby z této situace naplno těžila.

Akcie Scorpio TankersZjistěte více informací o Scorpio Tankers. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Liberty Global

Telekomunikace není v poslední době populárním sektorem. Zejména v Evropě se toto odvětví potýkalo s novými přísnými předpisy. Silní hráči na trhu jsou nuceni levně pronajímat část svoji sítě menším konkurentům.

Liberty Global (Symbol – LBTYK, ISIN: GB00B8W67B19, Měna: USD) má po prodeji německých aktivit společnosti Vodafone velkou hotovostní zásobu.

Nejdůležitější je nyní britský trh. GBP narostla na hodnotě, a britské divize jsou tedy pro společnost momentálně klíčové. Internet zůstává nejzajímavějším odvětvím telekomunikačního sektoru. Ceny internetu ve Velké Británii navíc neustále rostou, což by z dlouhodobého hlediska mělo přinést společnosti vysoký cash flow.

Liberty Global má dále velmi silné postavení v Nizozemsku a Belgii.

Akcie Liberty Global

Zjistěte více informací o Liberty Global. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Groupe FFP

Groupe FFP (Symbol – FFP, ISIN: FR0000064784, Měna: EUR) je francouzská holdingová společnost se značným podílem v automobilce Peugeot. V posledních letech si Peugeot vedl dobře a spojení s Fiatem nabízí další příležitosti. Automobilový průmysl je cyklický a plný rizik.

Aktiva mají hodnotu 176,4 EUR na akcii, ale akcie se v současné době obchodují za 99,90 EUR.

Kromě Peugeotu má konglomerát také zajímavé investice ve společnostech SEB, Safran a Orpea, což jsou zajímavé akcie s vysokým potenciálem. Akcionáři Groupe FFP navíc dostávají dividendu ve výši 2,15 %.

Akcie Groupe FFPZjistěte více informací o Delta Airlines. Zdroj: LYNX Trading.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Akcie Gazprom

Zemní plyn je čistší než uhlí. V rámci snižování emisí CO² v Evropě se proto na zemní plyn přechází stále více. V USA trend přechodu z uhlí na zemní plyn trvá již mnohem déle. Gazprom (Symbol – GAZ, ISIN: US3682872078, Měna: EUR) je největším producentem zemního plynu na světě. Rusko je samozřejmě riskantním státem z hlediska investic.

Akcie je levná s poměrem cena / výnos 3,7 a dividendový výnosem ve výši 6,6 %. Nový plynovod do Číny vytváří další prodejní příležitosti. Nyní, když je plynovod kompletní, kapitálové výdaje značně poklesly, což zajistilo, že Gazprom bude v budoucnu pravděpodobně zvyšovat své dividendy.

Akcie GazpromZjistěte více informací o Gazprom. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Microsoft

Ocenění akcií společnosti Microsoft (Symbol – MSFT, ISIN: US5949181045, Měna: USD) v posledních letech prudce vzrostlo. Na druhé straně se také výrazně zlepšil růstový potenciál. Microsoft neustále přichází s novými projekty, které upevňují jeho pozici na trhu. Přechod na model softwaru jako služby (SAAS) učinil příjem společnosti Microsoft mnohem stabilnějším.

Díky větší předvídatelnosti, dobrému cash flow a vyššímu očekávanému růstu je společnost Microsoft stále atraktivní. Skvělá věc na modelu společnosti Microsoft je, že společnost může růst bez velkých kapitálových investic.

Poměr P/E je nadprůměrných 30. Kromě růstu jsou akcionáři odměňováni dividendou ve výši 1,25 % . Microsoft navíc realizuje program zpětného odkupu akcií.

Akcie MicrosoftZjistěte více informací o Microsoft. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie NN Group

NN Group (Symbol – NN, ISIN: NL0010773842, Měna: EUR) je pojišťovna s velmi nízkým poměrem cena / účetní hodnota ve výši 0,30. Pojišťovny samozřejmě trpí nízkými úrokovými sazbami. Nicméně se zdá, že ziskovost společnosti se přesto zlepšila. Na nizozemském trhu hospodářská soutěž klesá.

To znamená, že v budoucnu se může zisk společnosti zvýšit. Akcionáři jsou mezitím odměněni zpětným odkupem akcií a dividendou ve výši 5,9 %. Inteligentní akvizice dosud fungovaly dobře a v budoucnu mohou také přinést další úspory.

Akcie NN GroupZjistěte více informací o NN Group. Zdroj: LYNX Trading.

LYNX TIP: Velký výhled na rok 2020 a investiční tipy od Pavla Kohouta

Akcie Discovery Inc

Po úspěšné akvizici Scripps je budoucnost Discovery stále optimističtější. Organizace má všechna práva na své pořady, díky čemuž jsou kanály Discovery jedinečné. S kanálem Eurosport má Discovery také cenná vysílací práva pro sportovní přenosy, jako jsou olympijské hry.

Discovery ve srovnání s konkurencí vydělává relativně málo za sledovanou hodinu.

Společnost má značný dluh 16 miliard USD a momentálně nevyplácí dividendu. Na druhou stranu volný cash flow ve výši 2,9 miliardy USD je ve srovnání s tržní hodnotou 21,7 miliardy USD poměrně vysoký.

Stejně jako u Alphabet, máte na výběr ze dvou variant akcií, Discovery Communication (Symbol – DISCK, ISIN:US25470F3029, Měna: USD)  anebo Discovery Communication A (Symbol – DISCA, ISIN: US25470F1049, Měna: USD).

Akcie Discovery CommunicationZjistěte více informací o Discovery Communication. Zdroj: LYNX Trading.

Zjistěte více informací o Discovery Communication A. Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Klepierre

Nemovitosti v Evropě těží z velmi nízké úrokové sazby, což je ideální prostřední pro maloobchod s nemovitostmi. Úrok zaplacený Klepierre (Symbol – LI, ISIN: FR0000121964, Měna: EUR) klesl na 1,5 %. Společnost se primárně zaměřuje na vysoce kvalitní a luxusní nemovitosti. Vlastní například holding Hoog Catharijne, který je téměř dokončen.

Příjem z pronájmu neustále roste a Klepierre tento nárůst využívá ke zpětnému odkupu akcií. Akcionáři dostávají rostoucí dividendu 6,45 %.

Akcie KlepierreZjistěte více informací o Klepierre. Zdroj: LYNX Trading.

Obchodujte a vzdělávejte se s LYNX

LYNX nabízí obchodování akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
Nejlepší ropné akcie v roce 2019

4 nejlepší ropné akcie roku 2020

23. ledna 2020 | Akcie

Ropa v poslední době čelí silné volatilitě. Objevte 4 akcie společností, které mohou profitovat z nárůstu cen ropy v roce 2020.

Číst dále
nejlepší ruské akcie

5 nejlepších ruských akcií pro rok 2020

05. prosince 2019 | Akcie

Ruské akcie jsou momentálně poměrně levné. Věděli jste, že mnoho ruských akcií vyplácí velkorysou dividendu a má zajímavá aktiva? Objevte ty nejzajímavější.

Číst dále
nejlepší internetové akcie

3 nejlepší internetové akcie roku 2020

14. listopadu 2019 | Akcie

Co je to Internet 2.0, FAANG nebo AI? Objevte proč a jaké jsou nejlukrativnější akcie internetových společností pro blízkou budoucnost.



Klíčová slova: Akcie Alphabet | Akcie ING | Akcie Hornbach | Akcie Delta Airlines | Akcie Brookfield Asset Management | Akcie Berkshire Hathaway | Akcie Cambria Automotive | Akcie KKR & Co Inc | Akcie CLP Resources | Akcie BNP Paribas | Akcie Norilsk Nickel | Akcie CK Hutchison | 20 nejlepších akcií pro rok 2020 | Investiční příležitosti v roce 2020 | Růstové akcie v roce 2020 | Cyklické akcie v roce 2020 | Akcie v roce 2020 | Zpomalení růstu | Boeing | Situace | Většinový podíl | Akcie s LYNX | Obchodujte akcie | STNG | Scorpio Tankers | Akcie Scorpio Tankers | Akcie roku 2020 | Nejlepší ropné akcie | Trhy | Google | Komunikace | Vyšší inflace | Budoucnost | Letecké společnosti | Ziskovost | Nejlepší akcie | Investujte | NN Group | Společnost Microsoft | Plyn | Pojišťovny | Průmysl | Technologický sektor | Hong Kong | Miliardy | Úrok | Nízké úrokové sazby | Internetové akcie | Nejlepší internetové akcie | MSFT | Objem | Politická situace | Vlastní investice | Obchodujte | Akcie roku | Investujte do akcií | Ceny palladia | GOOGL | Kapitálové výdaje | Konglomerát | Gazprom | Ropné akcie | Akcie a ETF | Růst zisků | Objem obchodování | Akcie společnosti | FAANG | Růstové akcie | Jak fungují akcie | LYNX Trading | Investiční specialista | Breakout Trader | Ruské akcie | Alphabet | Výnosy | Snížení úrokových sazeb | Výhled | Akcionáři | Evropský trh | Zvýšení úrokových sazeb | TradingView | Bankovnictví | Limitní příkazy | SEB | Automobilový průmysl | Zvyšování sazeb | Microsoft | Cena / účetní hodnota | ROCE | ING | Zisky | Zemní plyn | Webináře | Velká Británie | Tržní hodnota | Trh | Ropy | Převodník měn | Ocenění akcií | Nemovitosti | Management | Irsko | Investiční | Investice do nemovitostí | Graf | Fondy | Evropská banka | Eura | Cena | Banka | Analýzy | Akcie Microsoft | Akcie Gazprom | Delta | Vzdělávání | Ceny akcií | Penzijní fondy | Burzy | LYNX | Investovat | Obchodovat | Výsledky | Berkshire Hathaway | Zisk | BNP Paribas | EU | Investoři | Úroková sazba | Indexy | Investiční příležitosti | Investiční tipy | Obchodování | GBP | USD | EUR | Banky | Úrokové sazby | Výnos | Trigger | Trend | Trading | Trader | Spread | Ropa | Riziko | Pozice | Portfolio | P/E | Měna | Likvidita | Investování | Investice | ISIN | Cash flow | Breakout | Asset management | Zhodnocení | Akvizice | Aktiva | Akcie | Sazby | Akciové trhy | Akciové tipy | Recese | Poptávka | Dividendy | ETF | Apple | Británie | USA | Rusko | Inflace | Akcie Discovery | Akcie Discovery Inc | Akcie NN Group | Akcie Klepierre | Wubbe Bos | Akcie Groupe FFP | Akcie Liberty Global |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 🔴(19:50) ŽIVÝ KOMENTÁŘ XTB: Rozhodnutí FOMC o úrokových sazbách❗
    Dnes nás čeká veledůležité vysílání. Budeme živě sledovat a komentovat poslední zasedání FOMC letošního roku – nejen investoři, ale doslova celý svět financí netrpělivě očekává rozhodnutí o úrokových sazbách v USA. Jak to celé dopadne? A jaké budou bezprostřední tržní reakce? Sledujte živý přenos na YouTube kanálu XTB již za necelé 2 hodiny!
  • 19.9. Dosáhlo riziko vrcholu? Je čas kupovat?
    Matt Bolduc, akciový analytik Saxo BankPro většinu investorů není překvapením, ž...
  • 19.9. Silný dolar nahlodal u komodit podporu
    Ole S. Hansen, komoditní stratég Saxo BankAkciové trhy zakončily další volatilní...
  • 2 aplikace se kterými můžete ihned začít investovat
    V Česku existují různé aplikace, které používají automatické procesy ke zjednodušení investování. Zde jsou dvě z nich.
  • 2. ČÁST SERIÁLU FOREXOVÉHO OBCHODNÍKA: LOVCI POKLADŮ
    Věřili byste, že na forexových trzích se nacházejí poklady, o kterých se vám ani nesnilo? Poklady v podobě „zaručených“ obchodů a strategií, díky kterým zbohatnete doslova přes noc a stanou se z vás dolarový milionáři? No upřímně, my také ne! Přesto se mezi obchodníky nachází velké množství lovců těchto pokladů, kteří se domnívají, že pohádkového zisku a vysněného životního stylu lze dosáhnout tak rychle, jako když poobědváte ve své oblíbené restauraci.
  • 2 hlavní kryptoměny, které se v roce 2022 chystají na býčí jízdu
    V souvislosti s inflací a makroekonomickou nejistotou po celém světě se kryptoměny po případech zotaví. Kryptoměny, které mohou být dobrou příležitostí jsou Solana a Aave.
  • 2 kryptoměny, které by letos mohly prudce stoupnout
    S tržní kapitalizací v hodnotě 790 miliard USD je na levné nakupování primární kryptoměny- BTCBTC , pozdě. Lepší vyhlídky na nárůst ceny za nižní ceny nabízí The Sandbox (SAND) a Polkadot (DOT).
  • 2 nejlepší palladiové akcie roku 2020
    Během posledních tří let patřilo palladium ke komoditám s nejvyšším růstem cen. Celkově vzrostla hodnota palladia o 160 %. V desetiletém horizontu vzrostlo palladium o neuvěřitelných 430 %.
  • 2 roky od konce devizových intervencí
    Zítra to budou přesně 2 roky, kdy 6. dubna 2017 bankovní rada České národní banky ukončila devizové intervence. Ty měly za cíl udržovat kurz koruny vůči euru na úrovni 27,00 CZK/EUR nebo slabší. Devizové intervence byly zahájeny 7. listopadu 2013 a trvaly 41 měsíců. Za tu dobu bylo na intervence vydáno 2,012 bilionu korun.
  • 2T repo sazba se ještě dostane nad 5 %
    Bankovní rada ČNB na dnešním zasedání zvýšila hlavní úrokovou sazbu o 50bb, čímž se dvoutýdenní repo sazba dostala z 4,50 % na 5,00 %. To je v souladu s odhadem analytiků. V tržních sazbách bylo zaceněno zvýšení o 75bb. ČNB tím reagovala na další nárůst inflačních tlaků v ekonomice a slabé ukotvení inflačních očekávání u 2% od posledního únorového zasedání.
  • 20.10. Návrhy týkající se záchranného fondu EU stále obestírají pochyby
    Andrew Robinson, Forex Market Strategist, Saxo BankBěhem asijského obchodování s...
  • 2011-12-19: Dolar ukradl zlatu statut bezpečného přístavu
    Videokomentář - Dolar ukradl zlatu statut bezpečného přístavu...
  • 20.12. Méně holubičí zápis ze zasedání RBA, asijské trhy přesto zpomalují
    Andrew Robinson, Forex Market Strategist, Saxo BankPři nedostatku dat či jiných ...
  • 2013: V eurozóně recese, v USA růst
    USA se v roce 2013 recesi vyhne. Pro eurozónu to neplatí. První polovinu roku se v ní bude nacházet, při nejlepším bud...
  • 2017: Konec kurzového závazku a postupný návrat investic
    Při pohledu na současné a očekávané ekonomické dění v České republice rezonují dvě témata, kterým jsme se v tomto vydání Ekonomických výhledů rozhodli detailněji věnovat. Fenoménem letošního roku je bezesporu propad v investiční aktivitě. Klíčovým tématem roku 2017 pak bude zcela jistě opuštění režimu kurzového závazku.
  • 2018: Bohatší Česko, silnější koruna
    Na včerejším měnově politickém zasedání představila ČNB novou makroekonomickou prognózu. Již předevčírem jsme se dozvěděli, jaký vývoj předpokládá ministerstvo financí. My jsme s aktualizovanými vyhlídkami českého hospodářství přišli ještě o den dříve. Jak tedy letošní rok vidíme?
  • 2018 - rok dolaru
    Dolar se nemá pro příští rok čeho bát, spíše naopak. To je hlavní zpráva z posledních letošních zasedání centrálních bank na obou březích Atlantiku.
  • 2019: Vítězové a poražení
    V obchodování se obvykle soustředíme na hledání obchodních příležitostí, ale poslední den roku je dobrou příležitostí k rekapitulaci. Podívali jsme se na největší pohyby za posledních 12 měsíců na CFD trzích (v platformě xStation5) a důvody, které k nim vedly.
  • 2020: rok chaosu i udivení
    Rok koronavirové pandemie obnažil více než roky jiné neefektivitu státní správy. Nejen u nás, všude po světě. Paradoxním vyústěním pandemie přitom je volání po ještě silnějším, tedy ještě méně efektivním státu.
  • 2020 VS 2008: PODÍLOVÉ FONDY SI V PANDEMII ZACHOVÁVAJÍ DŮVĚRU INVESTORŮ
    Finanční trh zažil kvůli koronavirové pandemii nejhorší čtvrtletí od finanční krize v roce 2008. Přesto je aktuální situace pro investory do podílových fondů mnohem příznivější, než tomu bylo před deseti lety a investoři tyto rozdíly vnímají. Čisté zpětné odkupy v březnu dosáhly za celý trh necelých 8 mld., což je výrazně méně, než v exponovaných měsících let 2008 a 2009.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani