Úterý 19. březen 2024 09:50
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader

Kryptomeny: Dash prekonáva ostatné kryptomeny

17.01.2020 16:10  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Kryptomeny zaznamenali v poslednom období veľké zisky
  • Hodnota kryptomeny DASH sa viac ako zdvojnásobila
  • Na Bitcoine môže začať ďalší býčí trh

Trh s kryptomenami sa blíži ku koncu hviezdneho týždňa. Počas posledných niekoľkých dní sa kapitalizácia trhu s digitálnymi aktívami zvýšila o viac ako 30 miliárd dolárov, tj. okolo 14%. Bitcoin získal 11% po tom, čo sa dostal nad hornú hranicu zostupného kanála a pripravil pôdu pre altcoiny, z ktorých niektoré boli dvojnásobne zhodnotené. Neexistujú však žiadne správy, ktoré by mohli tento skok fundamentálne odôvodniť.

DASH

Zdroj: xStation5

DASH je skutočný vodca pokračujúceho vzostupného impulzu. Altcoin získal okolo 130% iba za dva dni. Rally bola zastavená blízko odporu pri úrovni 135 dolárov. Po tomto prudkom stúpaní však došlo ku korekcii a mena sa posunula späť k úrovni 115 dolárov. Je potrebné poznamenať, že táto mena sa už dva roky obchoduje v klesajúcom trende. Prelom nad hornú hranicu štruktúry Overbalance (zelený rámček) by mohol zvestovať výraznejší pohyb smerom nahor. V takomto prípade by sme sa mali zamerať na predchádzajúci vrchol na úrovni 186 USD.

RIPPLE

Zdroj: xStation5

Ripple tento týždeň taktiež zaznamenal nárast. Altcoin sa obchoduje v rastovom trende a nedávno ukončil korekciu na úrovni 0,22 USD. Pokračujúci vzostupný impulz posunul cenu o 6% vyššie a teraz by mohol testovať nedávne maximá na úrovni 0,24 USD. Je potrebné poznamenať, že táto úroveň sa zhoduje s hornou hranicou kanála, takže tu sa môže nachádzať silný odpor. Ak by mena začala klesať, mali by sme sa zamerať predovšetkým na vyššie uvedenú hodnotu 0,22 USD. V prípade, že medvede sa nezastavia, pozornosť sa presunie na spodnú hranicu štruktúry Overbalance na úrovni 0,2170 USD.

 

Budú kryptomeny rásť po tom, čo sa Bitcoin rozdelí?

Blíži sa ďalší míľnik pre Bitcoin. Očakáva sa, že Block no. 630000 sa uskutoční v polovici mája a odmeny pre ťažiarov sa potom znížia na polovicu. Cieľom tohto kroku je obmedziť infláciu v digitálnej mene. Je potrebné poznamenať, že po predchádzajúcich dvoch zníženiach odmien nasledoval na Bitcoine býčí trend. Prvý takýto býčí trh dostal Bitcoin vyššie o 1700%, zatiaľ čo druhý zaznamenal zvýšenie ceny digitálnej meny o 3600%. Ak by sa mala história zopakovať, môžu byť kryptomeny pred ďalším veľkým rastom. Obchodníci by však mali mať na pamäti, že tieto zisky sa dosiahli v dlhodobom časovom horizonte, keďže obidva uvedené býčie trhy trvali približne 1 000 dní.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kryptomeny: Bitcoin sa vymanil z pásma
    Bitcoin od začiatku augusta klesá a je zaseknutý v medveďom kanáli. Začiatkom tohto mesiaca sa rozsah obchodovania ešte viac zúžil, čoho dôkazom je 50 a 100DMA. Následne cena klesla pod 10 000 dolárov na silnú podporu 9700 dolárov. Bitcoin sa však včera po tweete EA povzbudil po slovách „Investujte do kryptomien“. V dôsledku toho sa cena vrátila nad 10 000 dolárov. Ak býky budú naďalej prevažovať, môžu onedlho testovať úroveň 10 800 dolárov, v opačnom prípade by medvede mohli cenu posunúť späť na 9 600 dolárov.
  • Kryptomeny: Bitcoin uzavrel rastový gap
    Tento týždeň neboli zverejnené žiadne významné správy týkajúce sa kryptomien. Oslabovanie na trhu s kyptomenami sa udržalo aj napriek povzbudivým správam z Číny, keďže krajina plánuje investovať až 2 miliardy dolárov do technológie blockchain. Cena Bitcoinu medzitým uzavrela býčí gap a cena klesla na najnižšie úrovne od konca októbra - 8500 dolárov.
  • Kryptomeny: BitMEX sťahuje trh nadol
    Tento týždeň je pre trh s kryptomenami výrazne negatívny. Všetky hlavné kryptomeny sa dostali pod tlak po tom, čo americká komisia pre obchodovanie s komoditnými futures (CFTC) a ministerstvo spravodlivosti (DOJ) podali trestné oznámenia na jednu z najväčších búrz kryptomien BitMEX. Sentiment na trhu zasiahla aj správa o pozitívnom teste Covid-19 amerického prezidenta Donalda Trumpa, pričom do novembrových prezidentských volieb ostáva už len niekoľko týždňov. Dominancia bitcoinu na trhu klesla na 58,2%. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu sa znížila na 332 miliárd, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodov je na úrovni 105 miliárd dolárov.
  • Kryptomeny: Bude Ethereum dominantnejší ako Bitcoin?
    Irán patrí medzi krajiny s najlacnejšou elektrickou energiou na svete. Podľa globálnych cien benzínu, 1 kWh v USA stojí asi 0,14 dolárov, zatiaľ čo Iránci musia zaplatiť len 0,03 dolárov za rovnaký výkon. Nízke náklady na energiu spôsobujú, že ťažba kryptomien je veľmi rentabilná, a preto je Irán dobrým miestom pre nelegálnu ťažbu. Iránska vláda nedávno našla niektoré ťažiarenské zariadenia nachádzajúce sa hlavne v školách a mešitách. Treba si uvedomiť, že vďaka štedrým dotáciám bola elektrina bezplatná. V dôsledku toho iránska vláda nedávno zničila 1000 ťažiarenských zariadení. Okrem toho, niektoré odhady naznačujú, že dopyt po elektrickej energii v Iráne predbehol ponuku. Čo to môže znamenať pre traderov? Za predpokladu, že Irán bude chcieť zasiahnuť proti nezákonnej ťažbe kryptomien, možno predpokladať, že by to mohlo negatívne ovplyvniť výpočtový výkon webu, čím by sa znížil objem transakcií. Tieto informácie, okrem iného, ​​mohli byť za posledným poklesom ceny Bitcoinu.
  • Kryptoměny bude v obchodech přijímat už i Gucci
    Módní společnost Gucci je výrazně aktivní v prezentaci svých produktů ve světě metaverze. V tomto virtuálním prostředí otevřel Gucci obchod s módou, ve kterém jsou návštěvníci doprovázeni samotným kreativním ředitelem společnosti. Díky zvýšené poptávce je možné, že se v některých prodejnách zavede možnost placení kryptoměnami.
  • Kryptomeny: Býci opäť testujú kľúčové úrovne rezistencie
    Na trhu s kryptomenami tento týždeň prevládali zmiešané nálady. Počas prvej časti týždňa sa hlavné kryptomeny obchodovali nižšie, včera sa im však podarilo vymazať nedávne straty. Pozitívnu náladu môžeme vidieť aj počas dnešného obchodovania. V pondelok klesla kapitalizácia trhu kryptomien na 238,04 miliárd dolárov, ale v piatok dosiahla 267,7 miliárd dolárov. Dominantnosť Bitcoinov v pondelok klesla na 66,38%, pred štvrtkovým nárastom na 69,54%.
  • Kryptomeny: Čaká Bitcoin a Ripple ďalšia rally?
    Tento týždeň sa trh s kryptomenami snaží vymazať straty z minulého mesiaca. V dôsledku výrazných výpredajov, klesla 12. marca trhová kapitalizácia na 144 miliárd dolárov. Trhová kapitalizácia v súčasnosti dobieha straty a je na úrovni 190 miliárd dolárov a čoskoro môže dosiahnuť 200 miliárd dolárov.
  • Kryptoměny čeká před rozhodnutím FOMC vyšší volatilita 📊
    Kryptoměny čekají na rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách. Tiskové konference Federálního rezervního systému letos pokaždé způsobily nárůst volatility mezi digitálními aktivy. Bitcoin se drží poblíž 18 000 dolarů, zatímco za Ethereum investoři aktuálně platí 1 340 dolarů:
  • Kryptoměny či inspirace z e-commerce: bankám se otevírají nové příležitosti, jak navyšovat zisky i klientskou bázi
    Loňský rok jasně ukázal, která odvětví umí těžit z digitální transformace, a která teprve narychlo a z donucení začala převádět svoji off-line nabídku služeb do on-line světa. Perfektně samozřejmě uspěla odvětví jako e-commerce nebo e-learning, ale špatně si nevedly ani banky, které většinu běžných požadavků zákazníků zvládnou řešit i bez osobních návštěv na pobočkách. Na příkladu e-commerce se ale i banky mohou poučit, že příležitosti on-line světa rozhodně ještě nevyčerpaly, a pokud si chtějí zachovat relevanci a ziskovost, musí si toho letos hodně odpracovat – ať už jde o lepší personalizaci digitálních služeb, otevření se službám třetích stran, nebo třeba o vstup do světa kryptoměn.
  • Kryptomeny: Čína plánuje vydať vlastnú kyptomenu
    Každý, kto sa zameriava na kryptomeny, musí byť spokojný s najnovšími správami z Číny. Podľa Mu Changchuna, zástupcu riaditeľa platobného oddelenia Čínskej ľudovej banky, je inštitúcia takmer pripravená vydať svoju vlastnú kryptomenu. Pripomíname, že čínska centrálna banka pracuje posledných päť rokov na vlastnej digitálnej mene. Navyše podobné výskumy sa uskutočnili aj v iných centrálnych bankách na svete. Dobrým príkladom by tu mohla byť švédska banka Riksbank (premýšľa nad týmto riešením, pretože krajina je považovaná za najviac bezhotovostnú na svete). Vráťme sa k téme Číny, všimnime si, že Peking pravdepodobne zavedie svoju kryptomenu prostredníctvom dvojvrstvového systému (legitímnymi emitentmi by boli centrálna banka aj komerčné banky). Čo by mohlo byť obzvlášť dôležité, nová kryptomena by sa nespoliehala výhradne na blockchain a namiesto toho by si zachovala neutrálnejší postoj, pokiaľ ide o technológiu.
  • Kryptomeny: Digitálne meny klesajú pred lunárnym Novým rokom
    Po silnom raste cien na začiatku roka prišla na trh s kryptomenami korekcia. Bitcoin klesol o 10% a ťahal altcoiny nižšie. Najslávnejšia kryptomena navyše vytvorila vzor hlavy a ramien. Obchodníci by mali mať na pamäti, že likvidita na kryptomenovom trhu môže byť v nasledujúcom týždni nižšia v dôsledku lunárneho Nového roka v Ázii. Okrem toho môže pri prebiehajúcom klesajúcom trende hrať úlohu aj koronavírus.
  • Kryptomeny: Digitálne meny klesajú vďaka deeskalácii napätia na Blízkom východe
    Keď sa pozrieme na graf Bitcoinu, môžeme si všimnúť, že neistota a obavy súvisiace s konfliktom medzi USA a Iránom spôsobili prudký nárast cien BTC. Zaujímavým faktom je, že cena Bitcoinov na niektorých iránskych burzách v jednom okamihu prekročila 24 000 dolárov! Kapitalizácia celého trhu s kryptomenami sa počas nedávneho napätia na Blízkom východe zvýšila približne o 25 miliárd dolárov.
  • Kryptoměny dobývají investiční svět
    „Díky novým finančním nástrojům lze obchodovat s kryptoměnami přes investiční účty u obchodníků s cennými papíry. Tím se obchodování s kryptoměnami stalo přístupné i pro klasické investory, kteří se doposud orientovali hlavně na akciové trhy,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Kryptomeny: Dramatický týždeň pre Bitcoin
    Tento týždeň boli tvrdo zasiahnuté kryptomeny. Bitcoiny zaznamenali výrazný pokles v stredu a štvrtok takmer o 20% a klesli na úroveň 7750 USD (najnižšia úroveň od júna 2019). Ostatné kryptomeny tiež zaznamenali pokles ich ocenenia. Aká bola príčina takého brutálneho poklesu?
  • Kryptomeny: Ehtereum je opäť druhou najväčšou kryptomenou
    Nový rok sa začal pre kryptomeny pozitívne. Včera sa im darilo a dnes pokračujú v raste. Opäť sa zmenilo poradie kryptominen s najväčšou trhovou kapitalizáciou. Ethereum predbehol Ripple a vrátil sa na druhé miesto. Podľa CoinMarketCap dosahuje aktuálne kapitalizácii celého univerza kryptomien 130 mld. USD, priťom BTC je zdopovedný za zhruba 52% z tohto objemu.
  • Kryptomeny hľadajú smer
    Tento týždeň sme nezaznamenali výrazné zmeny cien na trhu s kyptomenami. Väčšina hlavných kryptomien sa obchodovala v pásme a zdá sa, že investori hľadajú katalyzátor pre výraznejší pohyb. Dnešné obchodovanie začali kryptomeny nižšie a v prípade, ak bude prevládať negatívny sentiment, pokles môže pokračovať aj počas víkendu. Celková trhová kapitalizácia v súčasnosti predstavuje 263,5 miliárd dolárov. Bitcoin si udržuje dominantné postavenie na trhu (65,0%).
  • Kryptoměny: Jaká jsou rizika decentralizace
    Decentralizace je klíčovou užitnou hodnotou kryptoměn. Umožňuje budování důvěry a poskytování služeb bez prostředníků. Ale protože nic není zadarmo, i s decentralizací jsou spojena závažná rizika. Důkazem je zneužití protokolu Wormhole, které nadělalo v minulém týdnu škody za 320 milionů dolarů. To může snížit důvěryhodnost decentralizovaných aplikací a dát podnět k další regulaci.
  • Kryptoměny jako prostředek pomoci Ukrajině?
    Krypto aktiva jsou nyní často zmiňována v souvislosti s válkou na východě. Mnoho Ukrajinců a Rusů krypto aktiva ve velkém nakupují, protože jejich národní měny přirozeně ztrácejí na hodnotě. Leč kryptoměny mohou být i snadným prostředkem, jak poslat finanční pomoc ukrajinskému státu. Třeba v podobě kryptoměny etherea, kterou lze poslat na oficiální účty ukrajinského státu.
  • Kryptoměny, jež je vhodné sledovat, v době kdy blockchain bojuje proti Fedu
    S uvolněním peněžní zásoby se kupní síla amerického dolaru od června letošního roku mírně zvýšila. Pokud bude Fed pokračovat v implementaci své strategie zpřísňování politik, kryptoměny a další riziková aktiva budou čelit značnému protivětru. to vše vychází z jednoduchých ekonomických motivů. V rámci inflačního cyklu měli lidé dvě základní možnosti, jak naložit se svými penězi: utratit je nebo je investovat. Jinak by držení hotovosti vedlo k erozi bohatství. V deflačním cyklu je tomu naopak. Lidé mají motivaci držet hotovost, aby v podstatě bez rizika rostli své bohatství. V konečném důsledku je takový scénář pro kryptoměny čistým negativem.
  • Kryptoměny jsou čím dál tím populárnější
    V roce 2017 zveřejnil Thomas Peterffy v deníku Wall Street Journal celostránkový inzerát, v němž varoval před nebezpečím, které představují futures na bitcoin pro kapitálové trhy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new