Čtvrtek 28. březen 2024 20:44
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky, ztrácí také USD

03.12.2019 07:49  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance přinesla na finanční trhy návrat risk-off sentimentu. Pomohly k tomu hlavně zprávy o tom, že USA zavádí nová cla na zboží z Francie a že Čína již brzy zveřejní seznam „nespolehlivých entit“, který by mohl vést k sankcím na některé americké společnosti v reakci na americkou podporu Hong Kongu. Indexy v Evropě i v USA se tak dostaly výrazně do červených čísel a pod značným tlakem byl po delší době také americký dolar, který slábnul na většině měnových párů.

I dnes budou politická témata na trzích klíčová, když nás žádné důležité makro z Evropy ani z USA nečeká. Ráno je zatím ale sentiment na trzích viditelně lepší než včera a futures na americké i evropské indexy mírně rostou.

Dnešní fundamenty:

  • 09:00 Španělská data z trhu práce (malý dopad)
  • 10:30 Britský PMI pro sektor stavebnictví (malý dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Akcie i bondy zahajují týden v poklidu. Aston Martin +13 %, Carnival po výsledcích -7 %
    Pondělní seance větší volatilitu na trhy nepřinesla. Akciové trhy sice mírně ztrácely, velkou část svých dřívějších zisků si ale bez problémů drží a implikovaná volatilita zůstává na velmi nízkých úrovních. Pod tlakem byly včera hlavně technologie a třeba Tesla odepsala během včerejška přes 6 %. Dnešek přinese několik zajímavých dat z USA, v čele s výsledky nových objednávek, nebo spotřebitelské důvěry.
  • Ranní komentář: Akcie i dolar navzdory silnému americkému makru ztrácejí
    Úterní seance přinesla na finanční trhy mírnou korekci, a to navzdory velmi silnému makru, které včera přicházelo z USA. Příjemně překvapily jak ceny domů, tak hlavně americká spotřebitelská důvěra, která vylétla na 101.8b., zatímco konsenzus počítal s růstem pouze na 90b. Ani to však akciím nepomohlo a ty pozvolna likvidovaly své pondělní zisky. V korekci přitom pokračují také dnes ráno, což signalizují futures na evropské i americké indexy.
  • Ranní komentář: Akcie i krypto znovu rostou, ropa WTI nad 66 USD
    Máme za sebou klidnou seanci, která na akciové trhy přinesla podprůměrné objemy. Na vině byl tentokrát svátek v Evropě a absence důležitých fundamentů, která měla na svědomí pokles zobchodovaných objemů o desítky procent. Indexy ale i tak rostly, přičemž jen v USA byly jejich tahounem hlavně technologické akcie. Index S&P 500 si tak připsal 0.99 %, zatímco Nasdaq přidal 1.41 %.
  • Ranní komentář: Akcie i měny pokračují v konsolidaci, dnes evropské PMI
    Na trzích pokračovala i včera konsolidace. Měny i akcie si své ceny udržují a vyčkávají na nové impulsy, kterých se ale zatím příliš nedostává. Na současné klima na trzích tak doplácí i nadále hlavně zlato, které včera pokračovalo v postupné korekci.
  • Ranní komentář: Akcie i nadále velmi volatilní, ropa na sedmiletém maximu. Trhy čeká zajímavý týden
    Akciové trhy za sebou mají volatilní týden. Americké indexy jej ale dokázaly uzavřít v zelených číslech, i když hlavně kvůli páteční seanci, během které například technologický Nasdaq přidal více než 3 %. Dnes ráno futures na indexy znovu rostou a sentiment se zdá se uklidňuje. Máme před sebou ale důležitý týden, který může řadu věcí znovu změnit. Čekáme jak na další výsledky velkých amerických společností, tak na důležité makro (NFP) a na zasedání několika centrálních bank (ECB, BoE).
  • Ranní komentář: Akcie i ropa zůstávají pod silným tlakem, dnes americké nové objednávky
    Také včera pokračovala korekce na akciových trzích a i tentokrát ji do značné míry táhl výprodej na Applu. Americký index S&P500 už oproti zářijovým úrovním ztrácí 10 % a včera díky korekci dosedl na důležitý support, který jeho výprodej dokázal v minulém měsíci dočasně zastavit. Výrazného výprodeje jsme se včera ale dočkali hlavně na ropě, která dál doplácí na kombinaci obav z vysoké nabídky a klesající poptávky, které bude muset řešit OPEC na svém prosincovém zasedání. Dnešek přinese ze zajímavého makra jen americké nové objednávky, ale dění na trzích bude i nadále v režii aktuálně stále velmi nervózního sentimentu.
  • Ranní komentář: Akcie i většina měn pokračují v konsolidaci, dnes zasedá ECB
    Máme za sebou další úspěšnou seanci, během které dokázaly růst jak indexy v Evropě, tak indexy v USA. Náladě na trzích pomáhají zprávy o účinnosti vakcíny, kterou vyvíjí společnost Moderna, ale i některé další společnosti, jako je například AstraZeneca. Pozitivní dopad na sentiment pak měly i výsledky americké banky Goldman Sachs, která překvapila výrazně vyšším ziskem a růstem tržeb, než trh očekával. K lepší náladě pak do třetice přispělo i makro z USA, kde jsme se dočkali lepších než očekávaných výsledků u průmyslové produkce i NY Fed indexu výrobní aktivity.
  • Ranní komentář: Akcie i výnosy pokračují v růstu. Trh dopad vyšších sazeb zatím neřeší
    Akciové trhy v minulém týdnu pokračovaly v solidním růstu, a to navzdory dalšímu růstu výnosů. Ty se na kratším konci výnosové křivky začínají blížit březnovým úrovním, které do bankovního trhu přinesly velké turbulence. Nálada na trzích je ale v těchto dnech velmi klidná a stabilizovaná, o čemž svědčí i stále nízká úroveň implikované volatility.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky, dnes zasedá ECB
    Nálada na finančních trzích včera mírně poklesla a akciové indexy v Evropě, USA i dnes ráno v Asii zamířily do červených čísel. Ke korekci přispívají, vedle vysokých valuací, pravděpodobně také obavy ze zpomalování tempa růstu světové ekonomiky, která se stále potýká s delta variantou covidu a problematickou situací v rámci dodavatelských řetězců, která tlačí na marže řady společností.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky. WTI klesla na 62 dolarů a ztrácejí i další komodity
    Akciové trhy včera korigovaly část svých vysokých zisků. V USA klesal S&P 500 o 0.68 %, zatímco Nasdaq odepsal 0.92 %. Mezi nejvíce ztrátové sektory se přitom i tentokrát zařadily energie, které postupně likvidují část vysokých zisků, které nabraly během prvního čtvrtletí letošního roku. V Evropě pak byly ztráty o něco vyšší, když řada indexů klesala o více než dvě procenta. Korekcí si pak procházela také ropa a další průmyslové komodity.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější ztráty, dnes zasedání ECB
    Akciové indexy včera zamířily výše a částečně korigovaly ztráty z minulých seancí. Tahounem růstu byly technologie, které přitom v minulých dnech ztrácely nejvíce. Nasdaq si tak připsal 2.71 %, zatímco S&P 500 a Dow Jones rostly o 2.01 % a 1.60 %. Nálada na trzích je relativně stabilní také během dnešního rána, kdy si futures na americké i evropské indexy své pozice drží. Risk-on sentiment pak viditelně pomohl i rizikovým měnám, jako je AUD, NZD a CAD, zatímco dostal pod tlak bezpečné přístavy v čele s JPY a USD.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější ztráty, výnosy dál rostou
    Akcie za sebou mají další úspěšnou seanci. Indexy v USA včera přidaly procento, v Evropě rostly ještě o něco více. Vůbec nejvíce se ale včera dařilo hlavně čínských technologickým titulům, které povzbudilo v růstu znovuotevření čínských burz, na kterých se několik dnů kvůli svátku neobchodovalo. K pozitivnímu sentimentu na trzích pomohly zprávy z Washingtonu, kde se demokraté s republikány dohodli na krátkodobém navýšení dluhového stropu, kterým se podařilo odsunout případný default Spojených států až na začátek prosince.
  • Ranní komentář: Akcie korigují, nezachránila je ani Nvidia. VinFast a jeho šílený maket cap
    Akciové indexy včera klesaly. Nezachránily je ani silné výsledky Nvidia, nebo solidní makro z USA. Nálada na trzích je ale i nadále stabilizovaná. Prostor k růstu na rizikových aktivech se však zdá být omezený, a to hlavně díky vysoké úrovni dluhopisových výnosů. Dnes pozor na projevy centrálních bankéřů v Jackson Hole, které mohou více napovědět o dalším směřování měnové politiky.
  • Ranní komentář: Akcie korigují zisky ze začátku týdne, dnes kanadská inflace
    Na akciových trzích včera znovu zavládla nervozita, i když tentokrát korekce nebyla doprovázena růstem dluhopisových výnosů. Strach z vyšších sazeb, a jejich dopadu na ekonomiku, na trzích ale i nadále trvá a v týdnu jej přiživil jak středeční zápis ze zasedání Fedu, tak včerejší snížení výhledu Bank of America pro americký trh s bydlením. VIX tak včera znovu vystoupal nad hranici 20b. a zvýšená volatiltia nás pravděpodobně jen tak rychle neopustí. I dnes bude mít dění na trzích v rukou hlavně sentiment, přičemž pozor i na kanadskou inflaci a její dopad na CAD.
  • Ranní komentář: Akcie korigují zisky z minulého týdne, libra nejsilnější od letošního února
    Nálada na trzích se včera viditelně zhoršila a akciové indexy se dostaly do červených čísel. Pod tlakem přitom byly především technologické akcie na čele s největšími jmény, jako Google, Facebook, nebo Amazon. Sentiment na trzích je nervózní i během dnešního rána, kdy se v červených číslech drží futures na americké i evropské akcie, přičemž je to opět technologický sektor (NASDAQ), který ztrácí nejvíce.
  • Ranní komentář: Akcie korigují ztráty z minulého týdne, krypto pokračuje v korekci
    Akciové trhy včera korigovaly část svých pátečních ztrát. Nejvíce rostl hlavně americký Dow Jones, který přidal 1.76 %, zatímco indexy S&P 500 a Nasdaq rostly o 1.40 % a 0.79 %. Sektorově se dařilo hlavně energetickým společnostem, kterým pomohl další růst cen ropy. Silnější byly tentokrát i banky, které pozitivně reagovaly na návrat desetiletých výnosů zpět ke hranici 1.5 %. Mírnou korekcí si pak prošel dolar, který si ale většinu svých zisků z konce minulého týdne udržuje.
  • Ranní komentář: Akcie likvidují část ztrát z minulých dnů, Micron na tržbách -47 %
    Po několika neúspěšných seancích začaly včera akcie opět růst a připsaly si solidní zisky v USA i v Evropě. K lepší náladě pomohlo makro z USA, kde příjemně překvapila vyšší spotřebitelská důvěra. Za pozornost stály také výsledky Micronu, jehož tržby se propadly o 47 %. Trh ale s propadem počítal a reakce v after-marketu byla poměrně vlažná.
  • Ranní komentář: Akcie likvidují ztráty ze začátku týdne, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance přinesla hned několik korporátních výsledků,. v čele s GM, AMD, SNAP, nebo SPOT. Dnešek nebude jiný a večer po uzavření burz nás čekají hlavně výsledky společnosti Meta. Ještě předtím ale pozor na zasedání Fedu, který by měl zvednout sazby o 25bp.
  • Ranní komentář: Akcie mírně klesají, BTC zpět na 40 tis. Dnes zasedá Fed
    Akciové trhy včera zamířily do červených čísel, a to jak v Evropě, tak v USA. Pod tlakem byly i navzdory velmi slušnému makru z USA. To jen potvrdilo sílu zotavování americké ekonomiky, která je tažena vysokou důvěrou spotřebitelů.
  • Ranní komentář: Akcie mírně rostou, další sada korporátních čísel a klesající inflace v eurozóně
    Evropa včera zveřejnila výsledky inflace, která i nadále zpomaluje. Je však stále příliš vysoká na to, aby centrální bankéři začali signalizovat ochotu bavit se o možném uvolňování měnové politiky. Pokračuje také výsledková sezóna, která i včera nabídla několik zajímavých jmen. Dnes pozor na zasedání Fedu, který by měl sazby ponechat beze změny.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
CapXmaster