Úterý 19. březen 2024 08:39
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster

Společnosti překonávají očekávání Wall Street. Odklad brexitu je téměř nevyhnutelný

25.10.2019 17:13  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Čínská média v pondělí informovala, že podle zdrojů obeznámeních se situací, Čína požaduje další rozhovory, než dojde k uzavření první fáze dohody.

Pozměňovací návrh bývalého premiéra konzervativců Letwina byl v pondělí schválen většinou, tedy 322 ku 306 hlasů a Boris Johnson byl tak donucen poslat žádost o odložení Brexitu. Premiér Johnson doposud říkal, že odklad vyjednávat nebude. Nicméně po tomto hlasování mu nic jiného nezbývá.

Kanadské parlamentní volby vyhrála Liberální strana v jejímž čele stojí Justin Trudeau, ztratila však většinu. Za tento den kanadský dolar oproti americkému dolaru posílil a kurz měnového páru se propadl o 0,30 %.

úterý se v Británii opět hlasovalo. První hlasování o schválení vyjednávání Borisem Johnsonem s EU prošlo s 329 ku 299 hlasy. Druhé hlasování týkající se časového plánu pro vyřízení nezbytné legislativy skončilo 308-299.

Prodej domů za září v USA mírně klesly. Namísto očekávaných 5,45 mil. bylo oznámeno 5,38 mil. Za předchozí měsíc bylo prodáno 5,50 mil. již dříve postavených domů.

Agentura Reuters reportovala, že Čína oficiálně zrušila cla pro nákupy sójových bobů pod 10 tun.

Překvapením byly ve středu reportované zásoby ropy, které namísto očekávaného zvýšení zásob o 2,232 mil. Barelů od minulého týdne klesly o 1,699 mil. barelů. Crude Oil WTI Futures za tento den poskočily o 3,34 % a uzavřely tak polovinu týdne na 55,97 USD za barel.

Ve čtvrtek oznámený prodej nově vystavěných domů ve Spojených státech meziměsíčně klesl na 701 tis. Očekávaný nárůst byl z 706 tis. (předešlý měsíc) na 710 tis.

Míra úrokové sazby v Eurozóně se nezměnila a dle očekávání zůstává stejná, tedy 0 %.

Stejně tak úrokové sazby vkladové facility se nezměnily a zůstávají záporné -0,50 % na stejné hodnotě jako v předchozím období.

Úrokové sazby v Rusku dále klesají. V pátek byla reportována nižší úroková sazba, než bylo očekáváno, tedy 6,50 % oproti 6,75 %. Na Wall Street dále probíhá výsledková sezona a ačkoliv Amazon reportoval špatná čísla, 80 % z již 168 odreportovaných společností překonalo odhady analytiků.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Makroekonomický kalendář pro následující týden

  • Pondělí
  • Úterý
  • Středa
  • Čtvrtek
  • Pátek

Pondělí

28.10.2019
ČasZeměUdálostDůležitost
13:30usChicago Fed - Národní index aktity - záříStřední
18:00gbProjev BoE - TenreyroStřední

Úterý

29.10.2019
ČasZeměUdálostDůležitost
00:30jpJádrový CPI (Tokio) - říjenVysoká
07:45auProjev RBA - LoweVysoká
14:00usS&P/Case-Shiller index cen domů - srpenStřední
15:00usSpotřebitelská důvěra - říjenStřední
15:00usRozjednané prodeje domů - září Střední

Středa

30.10.2019
ČasZeměUdálostDůležitost
00:20jpMaloobchodní tržby - září Střední
01:30auIndex spotřebitelských cen (CPI) - Q3Vysoká
09:55deMíra nezaměstnanosti - srpenStřední
12:00deHarmonizovaná inflace (HICP) - říjen Vysoká
13:30usHDP - roční dynamika (Annual) - Q3 Vysoká
19:00usRozhodnutí o úrokové sazběVysoká
20:30usTisková konference FOMCVysoká

Čtvrtek

31.10.2019
ČasZeměUdálostDůležitost
Celý dengbBrexit - deadlineVysoká
00:50jpPrůmyslová produkce - záříStřední
00:50jpZahraniční investice do japonských akcií - týdenníStřední
11:00jpInvestice do zahraničních dluhopisů - týdenníStřední
Bez časujpRozhodnutí o úrokové sazbě Vysoká
11:00euHDP s.a. - předb. - Q3Vysoká
11:00euIndex spotřebitelských cen (CPI)Vysoká
13:30usNové žádosti o podporu v nezaměstnanosti - týdenníStřední

Pátek

11.11.2019
ČasZeměUdálostDůležitost
00:30jpMíra nezaměstnanosti - záříStřední
13:30usZměna zaměstnanosti v nezemědělských sektorech (NFP)Vysoká
13:30deMíra nezaměstnanosti - říjenStřední
14:45usPMI - výrobní sektor - říjenStřední
15:00usISM - Výrobní sektor - říjenVysoká
Nejlepší blue chip akcie & ETF

Nejlepší blue chip akcie & ETF roku 2019

19. září 2019 | Akcie

Co to jsou blue chips a jaké jsou jejich hlavní výhody? Víte, proč se vyplatí investovat do blue chips? Objevte přehled nejvýkonnějších blue chip akcií a ETF roku 2019.

Číst dále
vanad jako investice

3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019

19. srpna 2019 | Akcie

Vanad je relativně neznámá surovina, do které lze investovat prostřednictvím akcií. Proč je vanad tak zajímavý, aby se do něj vyplatilo investovat?

Číst dále
Uranové akcie - uran jako investice

Uranové akcie – 2 nejlepší tituly v roce 2019

09. srpna 2019 | Akcie

Uranové akcie mohou napodobit silný růst lithiových akcií v minulém roce. Které 2 uranové akcie mají největší růstový potenciál pro rok 2019?

Číst dále

Očekávané Earnings

The post Společnosti překonávají očekávání Wall Street. Odklad brexitu je téměř nevyhnutelný appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Společnost Google včera zklamala
    Komentářo Společnost Google včera zklamala ve výsledcích, když nedosáhla odhad EPS 6.91 USD a r...
  • Společnost Grifols získává podporu od Evropského parlamentu
    Veřejně obchodovaná společnost Grifols (GRF.ES), která je součástí španělského tržního indexu Ibex35 (SPA35), dosáhla historického vítězství v Evropském parlamentu, které by jí mohlo otevřít nové obchodní příležitosti. Valné shromáždění Evropského parlamentu drtivou většinou (483 hlasů pro, 52 proti a 89 se zdrželo hlasování) schválilo novou evropskou legislativu týkající se dárcovství krve a jejích složek, jako je plazma.
  • Společnost HARDWARIO odstartovala IPO, úpisem akcií chce získat až 70 milionů Kč
    Dnešním dnem odstartovala veřejná nabídka akcií (IPO) liberecké společnosti HARDWARIO, která potrvá až do 18. října 2022. Následně se s akciemi této společnosti, která úspěšně působí v oblasti internetu věcí (IoT), bude obchodovat na trhu START Burzy cenných papírů Praha (BCPP). Zároveň s odstartováním IPO se emitent představil investorům v rámci Start Day na BCPP.
  • Společnosti Apple klesají tržby. Hodnotu akcií nesráží jen Čína.
    Vyjádření podal šéf společnosti Apple Tim Cook. Podle něj většina poklesů tržeb souvisí s nižšími čínskými prodeji iPhonů, MacBooků i tabletů iPad. Klesající trend je ale celosvětový.
  • Společnosti Huawei se v Česku i přes skandály daří
    Čínská společnost Huawei v České republice v loňském roce zvýšila svůj prodej mobilních telefonů o 19 %. Prodala jich ...
  • Společnosti, které mohou profitovat na Mistrovství světa ve fotbale
    Mistrovství světa ve fotbale v Kataru 2022 je naplánováno na období od 20. listopadu do 18. prosince letošního roku. Na stadionech a před televizory nás budou provázet fotbalové emoce, na obrazovkách obchodních platforem nebudou dojmy o nic menší. Jak na největší světové události nejpopulárnějšího sportu můžete nejen získat měsíc dojmů, ale také na ní vydělat? (A to nemluvíme o sázkách u sázkových kanceláří).
  • Společnost innogy od ledna zvýší ceny elektřiny a plynu
    Společnost innogy od ledna zvýší ceny elektřiny a plynu. Cena plynu vzroste o 15 procent, cena elektřiny naroste o 19 procent. Zákazníků s fixovanou cenou se zvýšení nedotkne. Měsíční platba v typickém rodinném domě stoupne u plynu o 270 korun, u elektřiny o 190 korun, uvedlo innogy v tiskové zprávě.
  • Společnost innogy zlevní od března elektřinu pod cenový strop, podmínkou fixace
    Energetická společnost innogy zlevní od začátku března elektřinu pod cenový strop. Cena za jednu megawatthodinu (MWh) bude 250 korun pod stropem, podmínkou však je uzavření smlouvy na 15 měsíců. Informovala o tom společnost innogy. Už dříve snížila ceny u plynu. Ceny pod vládním maximem začali v reakci na klesající ceny energií na trhu snižovat i další dodavatelé.
  • Společnost Intel překvapila trh velmi solidní zprávou
    Komentářo Týdenní zpráva o důvěře v USA se vrátila zpět k "normálním" úrovním (-47) po -43 v minulém týdnu. Dnešní z...
  • Společnost Invesco přináší své ETF i na český trh
    Mezinárodní investiční společnost Invesco v květnu registrovala v České republice nové ETF. I čeští investoři tak mají příležitost koupit si tyto ETF a investovat do několika oblastí. Odvětví ETF v současné době rychle roste, přesto celkové objemy prostředků v ETF představují zatím jen 10 procent aktiv všech evropských fondů.
  • Společnosti vyrábějící vakcíny jsou pod tlakem!
    Dnešní seance není jednoduchá pro akcionáře společností vyrábějící vakcínu COVID-19. Během dnešního obchodování ztrácejí společnosti jako Pfizer (PFE.US), Moderna (MRNA.US), BioNTech (BNTX.US) a Novavax (NVAX.US) většinou více než 5 %. Nejvíce ztrácí Novavax (-10 %). Společnost Pfizer dnes zaznamenává nejvyšší denní pokles od června 2020, a to o více než 5 %.
  • Společnost Johnson & Johnson pozastavuje vývoj vakcíny proti koronaviru
    „Akcie Johnson & Johnson klesají, protože společnost pozastavila testování vakcíny proti koronaviru na lidech. Bohužel jeden z účastníků testování náhle onemocněl,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Společnost Johnson&Johnson souhlasí s vyplacením obrovských nároků na odškodnění!
    Akcie společnosti Johnson & Johnson vzrostly o 3,1 % poté, co jednotka tohoto giganta v oblasti zdravotní péče znovu požádala o ochranu před bankrotem v rámci dohody, která nabídla zaplacení 8,9 miliardy USD za vyřešení žalob týkajících se rakoviny v souvislosti s prášky na bázi mastku. Společnost Johnson & Johnson zdůrazňuje, že urovnání není přiznáním viny nebo pochybení.
  • Společnost JP Morgan se domnívá, že americký dolar má stále růstový potenciál
    Americká investiční banka JP Morgan uvedla, že americký dolar může v blízké budoucnosti dále růst. Ekonomové poznamenali, že základ pohybu poskytne americký Fed, který slíbil, že v příštích dvou letech zajistí několikanásobné zvýšení sazeb. V lednu Fed oznámil, že americká ekonomika dosáhla plné zaměstnanosti, a proto musí zvýšit úrokové sazby, aby bojoval s inflací.
  • Společnost Kofola vyplatí dividendy v hodnotě 301 milionů korun
    Společnost Kofola vyplatí v letošním roce svým akcionářům na dividendách celkem 301 milionů korun. Jde o stejnou částk...
  • Společnost Mesa Air se v premarketu propadla o 8 % kvůli slabým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Mesa Air (MESA.US) před úvodním zvoněním prudce klesly poté, co regionální dopravce vykázal větší čtvrtletní ztrátu a slabé tržby.
  • Společnost Meta, majitel facebooku, zahajuje závěrečné kolo propouštění
    Americká internetová společnost Meta Platforms, která vlastní například facebook, zahajuje třetí a závěrečné kolo propouštění. Agentuře Reuters to sdělil zdroj obeznámený se situací. Společnost v březnu oznámila, že postupně zruší 10.000 pracovních míst.
  • Společnost Meta, vlastník Facebooku, propustí dalších 10.000 zaměstnanců
    Americká internetová společnost Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, propustí dalších 10.000 pracovníků. Ve sdělení zaměstnancům to dnes uvedl generální ředitel Mark Zuckerberg. Meta je tak první velkou technologickou firmou ve Spojených státech, která oznámila druhé kolo hromadného propouštění.
  • Společnost Micron v Číně neuspěla v přezkumu kybernetické bezpečnosti, akcie jsou pod tlakem📉
    Akcie společnosti Micron Technology (MU.US) ztrácejí před zahájením dnešní seance více než 6 % poté, co čínský regulátor kybernetické bezpečnosti uvedl, že produkty společnosti neprošly v zemi kontrolou kybernetické bezpečnosti. Jak informoval Peking, produkty společnosti Micron prodávané v Číně způsobily bezpečnostní rizika pro IT infrastrukturu čínských dodavatelských řetězců. To znamená, že používání produktů společnosti bude v klíčových infrastrukturních projektech druhé největší ekonomiky světa zakázáno.
  • Společnost Microsoft představila nový vyhledávač Bing využívající umělou inteligenci
    Akcie společnosti Microsoft (MSFT.US) v úterý vzrostly o téměř 4 % poté, co technologický gigant oznámil, že spojí svůj vyhledávač Bing s umělou inteligencí. Společnost uvedla, že se jedná o jednu z jejích dosud největších snah vést novou vlnu technologií, která změní způsob získávání informací.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook