Úterý 19. březen 2024 09:53
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

Apple je nejcennější značkou na světě

17.10.2019 16:37  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

„Odhadnout hodnotu nejcennějších značek na světě je komplikované, protože nejsou na prodej. Ve skutečnosti tak nelze přesně zjistit, kolik stojí peněz. Z tohoto důvodu se různé žebříčky nejcennějších značek výrazně odlišují,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

„Na území Spojených států vznikla řada silných technologických společností, které hrají významnou roli v americké ekonomice. Hospodářství Evropské unie se více spoléhá na automobilový průmysl. Společnosti jako Apple, Google, Amazon či Microsoft nám však chybí,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Podle žebříčku společnosti Interbrand je Apple nejcennější značkou na světě. Její hodnota je odhadována na 234,2 miliardy dolarů. K podobnému závěru dospěl i časopis Forbes, který koncem května odhadl hodnotu Applu na 205,5 miliardy dolarů. Značka nakousnutého jablka si udržuje velký náskok před dalšími konkurenty povětšinou z technologického sektoru.

Interbrand se s Forbesem shodují i na druhé nejcennější značce, kterou je Google. V obou žebříčcích je přitom shodně odhadnuta hodnota značky Google na 167,7 miliardy dolarů. Dále se však žebříčky liší. Interbrand si více cení značky Amazon než značky Microsoft, ale Forbes to vidí obráceně. Interbrand rovněž z první desítky úplně vyřadil Facebook. Forbes však značku Facebook zařadil na páté místo.

Naopak Forbes do první desítky nezařadil značku Mercedes-Benz, která by podle něj měla být až na 17. místě. Interbrand však značku Mercedes-Benz zařadil na osmé místo hned za značku Toyota. I na dalších pozicích se žebříčky nejcennějších značek výrazně liší, přičemž odhadované ceny značek jsou v některých případech rozdílné o desítky miliard dolarů.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Apple, Amazon, Intel - co očekávat od výsledků?
    Navzdory nejistému výhledu ekonomiky a důkazům o poklesu spotřebitelských výdajů Amazonu nadále rostou tržby. Předpokládaný dvouciferný růst tržeb v tomto čtvrtletí bude více než dvojnásobný oproti předchozím dvěma čtvrtletím. Částečně je to způsobeno tím, že toto čtvrtletí bude snazší, protože obtížné srovnávací údaje vyplývající z pandemického boomu poptávky začnou polevovat, což povede k rychlejšímu růstu tržeb a plynulejšímu poklesu zisku.
  • Apple čelí nejméně 9 soudním žalobám kvůli iPhone bateriím
    Apple poškodil své zákazníky úmyslným zpomalením starších telefonů iPhone za účelem kompenzace špatného výkonu baterie. To tvrdí nejméně devět žalob podaných v průběhu minulého týdne v USA.
  • Apple dnes představí novou produktovou řadu
    Evropské trhy dnes mírně posilují. Investoři se oklepali z negativní nálady minulých dnů a pustili se do nakupování. Hlavní index Stoxx 600 posiluje o 0,4 %. Nejlépe jsou na tom energetické společnosti (+1,5 %) následované výrobci nezbytného zboží (+1,1 %). Na opačné straně se nachází především síťová odvětví (-1,3 %).
  • Apple dosáhlo na nová letošní minima 📉
    Americké indexy se dnes znovu dostaly pod tlak navzdory slibně rostoucímu počátku seance. Investoři se obávají, že otevření čínské ekonomiky se kvůli rostoucímu počtu nových případů může ukázat jako neudržitelné. Navíc listopadový index čekajících prodejů domů v USA podpořil medvědí sentiment. Na měsíční bázi index překvapil poklesem o 4 % oproti očekávanému poklesu o 1 %. Na roční bázi index již ztrácí téměř 39 %. Výsledky zhoršil výprodej fondu Blackstone (BX.US), který má významnou expozici na americkém trhu s nemovitostmi. Fond spravovaný Stephenem Schwarzmannem již od začátku roku ztrácí téměř 43 %. Poklesy na S&P500 jsou také podporovány prudkým výprodejem akcií společnosti Apple (AAPL.US).
  • Apple dostal od EK kvůli streamování hudby pokutu 1,8 miliardy eur
    Americká technologická společnost Apple dostala od Evropské komise (EK) pokutu více než 1,8 miliardy eur (přes 45 miliard Kč). Sankce je za to, že Apple bránil službám pro streamování hudby informovat uživatele o možnostech platby mimo svůj obchod App Store, oznámila komise. Pro Apple je to první pokuta, kterou od antimonopolního orgánu Evropské unie dostal. Apple hodlá rozhodnutí napadnout u soudu.
  • Apple, Google & spol. těžce krvácí. Za pár měsíců přišly o takové peníze, že by se jim dala Česká republika financovat 16 let
    Donedávna to byli miláčci finančních trhů. Dnes těžce krvácí. Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Alphabet, mateřská společnost Googlu. Technologické ikony, označované akronymem FAANG, čelí mohutnému výprodeji svých akcií. Od července se jich investoři zbavují tak masivně, že ikonická pětice přišla o více než bilion dolarů své tržní hodnoty. Tržní hodnota není nic jiného než počet akcií násobený jejich cenou. Více než bilion dolarů, to je suma, za niž by bylo možné financovat výdaje českého státního rozpočtu celých takřka šestnáct let (pokud by tedy tyto výdaje po dobu těch skoro 16 let setrvávaly na úrovni roku 2019).
  • Apple chystá na rok 2024 výrobu automobilů, píše Reuters
    Americká technologická společnost Apple pokročila při vývoji technologií pro samořízené vozy a v roce 2024 plánuje výrobu osobního automobilu, který by mohl využívat její vlastní průlomovou technologii bateriových článků. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Podle některých zdrojů by nicméně problémy spojené s pandemií covidu-19 mohly vést k odkladu zahájení produkce na rok 2025 či ještě na pozdější termín.
  • Apple Inc. – Proč je zde stále prostor pro pokles akcií legendárního výrobce iPhonů?
    Mnozí, zejména po mírném odražení akcií APPL ode dna, se domnívají, že téměř 40% propadem tech. firmy, hluboce posazené v penězích, tento pokles končí… Důvodů k obavám je zde stále dost a není složité je najít – všechny lze dedukovat z vývoje na trhu v posledních měsících, resp. několika málo letech, zejména pak z frustrace uživatelů iPhonů a ze ztráty hybnosti firmy jako takové.
  • Apple jako terč obchodní války
    Spor mezi USA a Čínou se vystupňoval nedávný zastavením spolupráce Googlu se společností Huawei. Pokud Čína přijme odvetná opatření, nejvíce ohroženou americkou firmou bude Apple.
  • Apple je nejcennější americkou společností
    „Pandemie koronaviru výrazně pomáhá technologickým společnostem. Zatímco hodnota akcií Applu se od začátku roku zvýšila o 58 procent, hodnota Amazonu vzrostla dokonce o 75 procent. Obě společnosti však zastínila Tesla s růstem akcií o 340 procent,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Apple je první obchodovanou firmou z USA s hodnotou bilion USD
    Americká společnost Apple se dnes stala první americkou veřejně obchodovanou firmou, jejíž tržní kapitalizace překonala hranici jednoho bilionu USD (22,1 bilionu Kč). Informovala o tom agentura Reuters.
  • Apple klasá tržní podíl
    Podle analýzy společnosti Kantar Worldpanel Apple iOS na trhu smartphonů v řadě klíčových zemí ztrácí své místo. Jak ukazuje graf, poklesy v USA a ve Velké Británii o 3,7 a 5,7 procentního bodu, představují současnou situaci pro iPhone a jeho operační systém, neboť se snaží udržet svou pozici na trhu stále více ovládaném systémem Android. Hlavní výjimkou však je Čína. S nárůstem o 4,4 procentního bodu z odhadovaných trhů se jedná o nejsilnější růstovou zemi Apple. Menší zisky byly také v Brazílii, Mexiku a Německu.
  • Apple klesá, protože TF snížila odhady dodávek iPhonů
    Akcie společnosti Apple Inc (AAPL.US) smazaly zisky z předobchodní fáze a obchodují se o 1,6 % níže poté, co analytici TF International Securities snížili očekávání dodávek iPhonů pro aktuální čtvrtletí, protože očekávají možné problémy v dodavatelském řetězci způsobené protesty zaměstnanců v továrně na iPhony v Čeng-čou.
  • 🍏Apple má hodnotu 2 bilionu dolarů! 📱
    Apple (AAPL.US) má nyní hodnotu 2 bilionu dolarů a stala se tak nejvíce hodnotnou společností světa. Akcie výrobce iPhonů se ve středu dotkla úrovně 466,77 dolarů. Ještě žádná americká společnost nedosáhla v historii tak vysoké tržní kapitalizace. Apple teprve v červnu dosáhl tržní kapitalizace 1,5 bilionu dolarů a před 2 roky dosáhla tato firma poprvé 1 bilionu. Také stojí za zmínku, že index S&P500 si dnes opět sáhl na intradenní historické rekordy. Celý koronavirový propad je tak už definitivně za námi.
  • Apple má povolení k testování samořízených vozů
    Společnost Apple si zajistila povolení k testování autonomních vozů v Kalifornii. Potvrzují se tak spekulace, že firma pracuje na technologiích pro automatické řízení. Společnost další informace k tématu neuvedla.
  • Apple na Slovensku platiť dane nemá
    V prípade 13-miliardovej „pokuty“ pre Apple sa miešajú jablká s hruškami. Na internetoch a v niektorých médiách sa rozvírila debata o tom, že Apple by mal platiť dane v každej krajine EÚ, kde predáva svoje tovary a služby. To je však v rozpore s princípmi jednotného trhu EÚ. Podľa neho môže spoločnosť predávať svoje produkty a služby vo všetkých krajinách EÚ, pričom zisky zdaňuje vo svojej domovskej krajine (v prípade spoločností mimo EÚ v krajine, kde má pobočku).
  • Apple na vrchole
    Akciový index SP500 včera zaznamenal minimálnu zmenu a obchodn&aacut...
  • Apple o krok blíže k debutu iPhone 15 📊
    Akcie Applu (AAPL.US) letos prudce vzrostly, ale společnost zatím neuvedla, kde pro sebe vidí místo z hlediska vývoje technologie AI. Výsledky za 2. čtvrtletí navíc ukázaly, že společnost stagnuje v prodeji zařízení, přestože nadále vykazuje rekordní čisté zisky a zlepšuje marže. Apple dnes představí nejnovější vlajkovou loď iPhone verze 15. Tato událost je v technologickém průmyslu vždy široce hlášena a pokud společnost spolu s prezentací poskytne více vodítek například o potenciálním rozvoji Apple AI tzv. Siri. Na to může reagovat i cena akcií.
  • Apple opět v centru pozornosti investorů. Pokořil nový rekord na Wall Street
    Zdá se, že Apple se stává lídrem v lámání rekordů ohledně tržní kapitalizace firmy. Přesně počátkem srpna před dvěma lety překonala společnost rekord, když jako první firma dosáhla tržní hodnotu 1 bilionu USD a během uplynulého týdne překonala další milník. Jako první americké firmě se jí podařilo dosáhnout tržní kapitalizace ve výši 2 bilionů USD a porazit tak Saudi Aramco.
  • Apple padá jako hruška, Trump zjišťuje, že se střelil do nohy, a Čína slaví
    Apple těžce krvácí. Ikonická společnost ztratila od začátku října 452 miliard dolarů ze své tržní hodnoty. V přepočtu odpovídá tato suma částce přesahující deset bilionů korun. Je to tedy zhruba dvojnásobek ročního hrubého domácího produktu České republiky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader