Úterý 19. březen 2024 12:16
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple pivot points
reklama
Instaforex Dakar

Bílý dům opět hýbe trhy

11.10.2019 15:26  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

A je to tady zase! Pokračuje nekonečný seriál s názvem obchodní válka, díl 38. Scénář zůstává stejný, autorům dochází fantazie. Trhy prožívají děj pořád dokola. V jednom díle seriálu obchodní válka končí a trhy se radují, v dalším díle je všechno opačně a dohoda, která by tuto rozepři ukončila, se odsouvá do nedohledna.

Je zajímavé, jak jsou nastaveny obchodní automaty a algoritmy na amerických trzích. Například z úterní obchodní seance je patrné, že automaty přehlížejí šéfa Americké centrální banky (Fed) a možné náznaky o podpoře trhu. Naopak zprávy o tom, že dohoda s Čínou se zřejmě nezdaří, je algoritmy vyhodnocována velmi negativně.

Prezidentu Trumpovi radí mnoho lidí. Jeho volební experti mu říkají, aby případnou dohodu s Čínou načasoval na příští rok. Ideálně na březen, aby se při prezidentských volbách v listopadu mohl vychválit do nebes, jak to s tou výkonností amerických akciových trhů pěkně zařídil. Obecně se totiž čeká, že jakmile si prezidenti USA a Číny padnou do náruče, trhy zareagují silně pozitivně.

A co na to Americká centrální banka? Fed snižuje sazby, protože se bojí negativních dopadů obchodní války. Do konce roku zřejmě sazby ještě sníží. Ale po uzavření dohody bude sazby spíše zvyšovat, nebo je bude držet na stejné úrovni. Pokud hrozba obchodní války odpadne, pak už Fed ke snižování sazeb nebude mít důvod.

Investoři by se měli zaměřit na příští týden, kdy začne výsledková sezóna ve Spojených státech. Bude to již třetí výsledková sezóna za sebou, kdy se očekává pokles zisků. Podle současných odhadů bude zaznamenán meziroční pokles zisků o 4,1 procenta. Z hlediska technické analýzy musíme doufat, že americké akciové indexy udrží 200denní klouzavý průměr, ke kterému se v posledních dnech přiblížily.

Jan Němeček
Senior Equity Trader
BHS

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bilance zahraničního obchodu v plusu – prozatím
    Bilance zahraničního obchodu se začátkem letošního roku po několika měsících dostala do plusu, i když velmi blízko tomu měla již v prosinci se saldem prakticky na nule. V lednu dosáhl přebytek bilance 9,5 mld. Kč a skončil tak pod odhady (medián 13,1 mld. Kč).
  • Bilance zahraničního obchodu za loňský rok skončila v deficitu
    Bilance zahraničního obchodu za prosinec skončila v deficitu 15 mld. CZK, tedy v souladu s naším očekáváním. Ve srovnání s prosincem loňského roku byl výsledek o téměř 31 mld. CZK horší. Opět se prohloubil deficit obchodu s ropou a zemním plynem (o 7,9 mld. CZK), dále schodek obchodu s počítači, elektronickými a optickými přístroji (5,7 mld. CZK) a schodek se základními kovy (o 4,1 mld. CZK). Přebytek obchodu s motorovými vozidly byl pak meziročně nižší o 6,7 mld. CZK.
  • Bilance zahraničního obchodu zaznamenala v červenci letošní první deficit
    Zahraniční obchod v červenci deficitem ve výši 5,9 mld. CZK zklamal. Trhy sice očekávaly určité zhoršení, konsenzus však vyhlížel letošní sedmý přebytek v řadě, konkrétně na úrovni 2,6 mld CZK (v první polovině letošního roku kladné saldo v průměru dosahovalo 13,2 mld. CZK měsíčně).
  • Bilance zboží a služeb udržela běžný účet v přebytku
    Běžný účet platební bilance v listopadu minulého roku zůstal v přebytku, ve kterém pravděpodobně bude pokračovat i v prosinci. Přebytek byl dán hlavně výrazným saldem bilance zboží a služeb (36,7 mld. Kč). Naopak negativně působil již tradiční odliv dividend do zahraničí ve výši 17,8 mld. Kč. Za prvních jedenáct měsíců minulého roku tak skončil běžný účet v přebytku 37,7 mld.
  • Bilancia Fedu dosiahne budúci rok 4 bil. USD
    Akciové trhy včera dostali niekoľko pozitívnych správ. Očakávania riešenia fiškálneho útesu...
  • Bilancia Fedu: 3 bilión dolárov
    S&P na 1500 bodochAkciový index SP500 včera dosiahol psychologickú úroveň 1500 bodov. Obchodoval sa nad...
  • Biliónová strata na obzore
    Aj keď počet núl vo finančných číslach pomaly prestáva fascinovať, bilión je predsa len bilión. Napríklad, straty na americkom hypotekárnom trhu po prasknutí bubliny nehnuteľností boli v okolí tohto čísla. A mnohí si ešte pamätáme, akú paniku to spôsobilo.
  • Bilionový program vlády české ekonomice pomůže, možná jej ale bude třeba navýšit. Česko se naštěstí má z čeho zadlužovat, riziko jeho bankrotu je šesté nejnižší na světě
    Česká vláda se zařazuje po bok ekonomicky nejvyspělejších zemí světa a přichází s masivním programem na podporu české ekonomiky. Tuzemská ekonomika míří do recese, která může být hlubší než ta z roku 2009, tedy z doby světové finanční krize. Dnešní krok vlády je tedy více než žádoucí a vládě vlastně ani nic jiného nezbývalo, pokud nechtěla dopustit celkový rozvrat českého hospodářství. To je kvůli boji s šířením koronavirové nákazy z podstatné části „vypnuté“, přičemž tato vypnutá část je den o dne větší.
  • Bill Gross: Bez stimulů centrálních bank trhy zpomalí
    Ve středu si akciové indexy po celém světě mírně pohoršily. Podle Billa Grosse, známého bondového investora, můžeme na...
  • Billy Marcus, otec a spoluzakladatel kryptoměny Dogecoin, uvedl, že v blízké budoucnosti může být vydán most DOGE-ETH, který globálně škáluje kryptoměnu
    Zdá se, že dogecoin má v roce 2022 obrovské vyhlídky na růst. Elon Musk nejprve uvedl, že Tesla začne přijímat dogecoin jako platbu za merchandisové zboží společnosti.
  • Bílý dům oznámil zákaz importů ruské ropy. Cena stříbra výrazně roste
    Prezident Biden v rámci ekonomických sankcí vyhlásil embargo na dovoz ruské ropy, plynu a energie do USA. Také Spojené království má postupně ukončit dovoz ruské ropy a ropných produktů do konce roku 2022. Tyto kroky sníží roční dodávky ropy a rafinovaných produktů do USA o 8 %, přičemž importy ropy klesnou o 3 %. V případě Spojeného království by celková dodávka ropy klesla o 8 % a nafty o 18 %.
  • Bílý dům předpovídá nárůst bitcoinu na 250 000 dolarů, odhaluje odborník
    Pierre Rochard, viceprezident pro výzkum ve společnosti Riot Platforms (NASDAQ: RIOT), ve svém příspěvku na platformě X rozvířil vody svou interpretací postoje americké vlády k Bitcoinu. S odvoláním na rozpočet prezidenta Bidena pro rok 2025 Rochard na sociální síti X uvedl: „Bidenův rozpočet na rok 2025 je velmi býčí vůči Bitcoinu, Bílý dům očekává 250 tisíc dolarů do roku 2035. Počítají s ním pro své daňové příjmy!“.
  • Bílý dům zveřejnil informace o novém infrastrukturním stimulu
    Bílý dům zveřejnil prohlášení o novém infrastrukturním stimulu amerického prezidenta. Biden by měl na toto téma přednést projev dnes od 21:20. Prohlášení obsahuje zásadní informace o Bidenově plánu. Zde jsou hlavní body:
  • Binance a CZ podaly návrh k soudu proti SEC
    Společnost Binance Holdings, její americká odnož Binance.US a generální ředitel Changpeng "CZ" Zhao podali u okresního soudu Spojených států amerických návrh na zamítnutí žaloby, kterou proti nim podala americká Komise pro cenné papíry (SEC). Ve svém podání podaném 21. září Binance a Zhao tvrdí, že SEC překročila své regulační meze, a argumentují tím, že agentura zpětně uplatňuje svou pravomoc nad kryptoměnovými transakcemi již od roku 2017, tedy z doby, kdy nebyly poskytnuty jasné pokyny k těmto záležitostem. Právníci společnosti Binance dále tvrdí, že SEC špatně chápe a vykládá zákony o cenných papírech, které se týkají kryptoaktiv, a tvrdí, že se agentura snaží překroutit znění těchto zákonů.
  • BINANCECOIN se propadá po neuspokojivé zprávě o "důkazu rezerv"
    Po pádu kryptoměnové burzy FTX vyzval generální ředitel Binance ostatní krypto burzy, aby zveřejnily podrobnosti o svém finančním zdraví (zejména výši rezerv), což mělo obnovit důvěru investorů. Za tímto účelem si největší krypto burza na světě najala auditorskou společnost Mazars, aby vypracovala "zprávu o prokázání rezerv", která má poskytnout podrobnější informace týkající se aktiv a pasiv společnosti, včetně některých údajů o financích burzy. Zpráva měla ukázat, že Binance má dostatek prostředků na pokrytí všech svých uživatelských aktiv v poměru 1:1 a také určité rezervy.
  • Binancecoin ukazuje ztráty, protože odliv Binance přesahuje 950 milionů dolarů 📊
    Binancecoin, kryptoměnový token kryptoměnové burzy Binance, je zpět v centru pozornosti kryptosvěta poté, co se její zakladatel a generální ředitel Chapneg Zhao přiznal k obviněním vzneseným proti němu americkým ministerstvem spravedlnosti a souhlasil s odchodem z funkce generálního ředitele. Očekává se, že kryptoměnová burza zaplatí ve Spojených státech pokutu 4,2 miliardy dolarů za sérii porušení bezpečnosti, včetně AML a KYC.
  • BinanceCoin získává 15%, když Binance získává FTX
    Kryptoměna BinanceCoin (BNB) reagovala euforicky na zprávy, že Binance pohltila jednoho z jejích hlavních konkurentů, burzu FTX:
  • Binance.sg do 13. února 2022 ukončí v Singapuru činnost
    Singapurská pobočka největší světové krypto burzy Binance Asia Services Ltd. stáhla svou žádost o otevření burzy v tomto městském státě a ukončila tak úsilí, které loni vyvinula k získání povolení singapurských úřadů. Binance Asia ve svém prohlášení uvedla, že její platforma Binance.sg pro směnu kryptoměn za fiat měny do 13. února ukončí svou činnost a bude uzavřena. Společnost patřila k 170 firmám, které požádaly Singapurský měnový úřad (MAS) o povolení poskytovat krypto služby. Ukončení řízení nejspíš rozptýlí spekulace o tom, že by se tento městský stát v jihovýchodní Asii stal celosvětovým sídlem Binance. Binance Asia vzala podle slov společnosti při rozhodnutí stáhnout žádost v Singapuru v úvahu obchodní a strategické zájmy. Binance Holdings Ltd., založená v Číně v roce 2017, si zatím globální základnu nevybudovala. Zhao si místo toho zaregistroval firmy v místech, kde působí Binance. Zhao, který má kanadské občanství a poslední dva roky žije v Singapuru, dal jasně najevo, kde by mohl svou firmu založit, a uvedl, že spolu se Singapurem jsou krypto alternativou i lokace v Evropě a na Blízkém východě. 44letý Zhao v listopadu uvedl, že si koupil první dům v Dubaji, aby demonstroval svou oddanost vůči této jurisdikci. Vedle Francie obnovila Binance i plány na registraci ve Velké Británii. Zhao v pondělí na Twitteru uvedl, že Binance Asia začátkem měsíce investovala do regionální soukromé burzy cenných papírů Hg Exchange a získala v ní 18% podíl. HGX má licenci na obchodování akcií soukromých společností stejně jako tokenizovaných aktiv včetně vzácné whisky. Binance Asia podle zprávy přesměruje své operace na blockchainové technologie. Podle dokumentace poskytnuté Úřadem pro regulaci účetnictví a podnikání vlastní Zhao většinový podíl akcií Binance Asia. V dokumentaci se uvádí, že investorem do Binance Asia je společnost Vertex Venture Holdings Ltd, Temasek Holdings Pte. Stažení žádosti Binance v Singapuru vyvolalo otázky týkající se budoucnosti Richarda Tana, bývalého šéfa singapurské burzy. Jedním z možných sídel Binance je Blízký východ. Centrální banka Spojených arabských emirátů nedávno představila systém digitálních aktiv a regulační orgány v Abú Dhabí a Dubaji jsou odhodlány začít v nadcházejících měsících licencovat krypto společnosti. Každou změnu lokace by ale mělo doprovázet nové vedení. Omar Rahim, ředitel Binance pro Blízký východ a severní Afriku, uvedl v příspěvku na síti LinkedIn, že společnost nedávno opustil, aby založil nový kryptoměnový podnik. Jméno jeho nástupce zatím nebylo zveřejněno.
  • Binární opce
    Binární opce jsou finančním nástrojem, prostřednictvím kterého se dají obchodovat různá podkladová aktiva. Mezi tato aktiva patří např. měny, akcie, komodity a mnohá další. Oproti ostatním finančním derivátům vynikají svou jednoduchostí.
  • Binární opce a mých 10 tipů na jejich obchodování
    Binární opce jsou poslední dobou poměrně žhavým tématem. Koluje ovšem o nich dost nesrovnalostí a některé podvodné stránky lákají na neuvěřitelné výdělky, které pomocí binárních opcí dokázali vydělat. Rozhodl jsem se tedy vytvořit tento článek, abych vám uvedl na pravou míru, co to ty binární opce jsou, jak jejich obchodování může vypadat a na co byste při procházení stránek o binárních opcích neměli naletět.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank