Úterý 19. březen 2024 04:04
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader

Airbnb příští rok vstoupí na burzu

20.09.2019 08:26  Autor: Bernstein Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká společnost Airbnb oznámila, že má v plánu v příštím roce vstoupit na burzu. V druhém čtvrtletí překonaly příjmy společnosti částku jedné miliardy dolarů.

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, plánuje v příštím roce svůj vstup na burzu. Oznámila to bez zveřejnění dalších podrobností ve své tiskové zprávě. Společnost Airbnb se snaží nabízet levnější alternativu k ubytování v hotelech a pronajímatelům zajistit finanční příjem.

Společnost Airbnb

Společnost Airbnb oznámila v tiskové zprávě na svých internetových stránkách svůj záměr stát se v průběhu roku 2020 veřejně obchodovanou společností. Společnost má sídlo v San Francisku a začala své služby oficiálně nabízet 11. srpna 2008. V letošním druhém čtvrtletí příjmy této společnosti již podruhé od jejího vzniku překonaly částku jedné miliardy dolarů, v přepočtu 23,4 miliardy korun.

Stížnosti

Společnost Airbnb však současně čelí množícím se stížnostem. Nejčastěji si na ni stěžují obyvatelé žijící v blízkosti pronajímaných nemovitostí. Podobně jako další služby týkající se oblasti takzvané sdílené ekonomiky je pronájem přes Airbnb čím dál častěji spojován s porušováním předpisů a neplacením daní, které se na pronájem vztahují. Společnost Airbnb také čelí kritice, že svou činností velkou měrou přispívá k růstu cen nemovitostí.

Úhrada poplatků magistrátu

Pražský magistrát se také v nedávné době nedohodl s americkým ubytovacím portálem Airbnb na dobrovolné úhradě nezaplacených ubytovacích poplatků. Společnost učinila nabídku, že poplatky uhradí, ale údaje klientů nabízejících ubytování odmítla uvést. Město ale podle radní pro legislativu Hany Kordové Marvanové peníze nemůže přijmout. Společnost nabídla, že městu poskytne jen osobní údaje poskytovatelů ubytování, kteří k tomu dají svůj souhlas, ale v tomto případě však současně odmítla odvádět ubytovací poplatky.

Schválená novela zákona

Poslanci schválili novelu, kde se hrazení ubytovacího poplatku vztahuje i na hostitele, kteří ubytování turistům nabízejí právě přes služby typu Airbnb. Cílem je podle ministerstva financí to, aby nedocházelo k jejich zvýhodňování před hotely a penziony. Sněmovna současně neschválila návrh, aby poplatky hradily ubytovací platformy přímo. Vedení Prahy se obrátí na Senát. Kromě zvýšení poplatků a ukládání povinnosti je platit chce zajistit i jejich vymahatelnost.

 

Vzdělávejte se z pohodlí domova s profesionály z německé banky Bernstein. Pravidelné webináře na různá témata – vybere si nováček i zkušený investor. Budete mít možnost interaktivně komunikovat s lektorem a navíc získáte bezplatné individuální telefonní konzultace.

Věnujte 20 min. svého času a změňte svou budoucnost. Účast zdarma! >>https://webinar.benter.cz

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ahead of nonfarm payrolls, Asia FX increases while the dollar declines.
    On Friday, most Asian currencies rose as markets bet on a probable slowdown in the Federal Reserve’s rate hike cycle. Attention now shifts to important labor data that will be released later in the day.
  • Achilová päta EURa
    Korekcia na EURePočas včerajšieho dňa sme zaznamenali korekciu kľ&uacute...
  • AI bot Ernie společnosti Baidu překročil 100 milionů uživatelů 📌
    Ernie Bot společnosti Baidu, chatbot podobný ChatGPT, dosáhl významného milníku, když od svého veřejného uvedení v srpnu po částečném odhalení a zkušebním období nasbíral více než 100 milionů uživatelů. Navzdory nepříliš úspěšnému počátečnímu vydání získala společnost Baidu výhodu prvního hráče na přeplněném čínském trhu generativních chatbotů s umělou inteligencí. Ernie Bot sice mezi čínskými chatboty vede, ale jeho výkon je podle žebříčku SuperCLUE stále o více než 10 bodů nižší než u nejnovější verze ChatGPT. Spuštění služby Ernie Bot a dalších služeb generativní AI odráží celosvětový trend společností vyvíjejících rozsáhlé jazykové modely pro různé aplikace, přičemž společnost Baidu se na tomto rychle se rozvíjejícím trhu staví do pozice klíčového hráče.
  • AIG oznamuje silný nárůst zisku na akciích
    Na Wall Street došlo v úterý k nové řadě obchodních výsledků, mezi nimiž byl i pojišťovací gigant AIG. AIG je americká pojišťovna, která nabízí svou širokou škálu produktů a služeb po celém světě. Specializuje se na odvětví životního a zdravotního pojištění a zároveň poskytuje pojištění komerčního segmentu, pojištění spotřebitele, úrazové nebo penzijní plány a je jednou z nejdůležitějších pojišťoven na celém světě.
  • Air Bank připravila platby, které spojuje placení z účtu na účet a platby kartou
    Air Bank připravila platební řešení Cvak, které spojuje možnost placení z účtu na účet a platby digitalizovanou platební kartou. Nová služba má zlepšit dostupnost bezhotovostního placení u malých obchodníků, řekl novinářům ředitel Air Bank Michal Strcula. Řešení je koncipované tak, aby se k němu mohly připojit i ostatní banky. Letos se k projektu připojí Fio banka, mBank a Moneta Money Bank.
  • Airbnb hodlá v příštím roce vstoupit na burzu
    Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, hodlá v příštím roce vstoupit na burzu. Firma to dnes bez dalších podrobností oznámila v tiskové zprávě. Airbnb se snaží nabízet levnější alternativu k ubytování v hotelu a pronajímatelům finanční příjem.
  • Airbnb klesá o 3 % navzdory dobrým výsledkům za 4. čtvrtletí
    Airbnb (ABNB.US) se po zveřejnění zprávy o výsledcích za 4. čtvrtletí 2023 obchoduje o 3 % níže. Tento pokles je poněkud záhadný vzhledem k tomu, že výsledková zpráva i výhled na první čtvrtletí roku 2024 byly solidní.
  • Airbnb kvůli koronaviru propustí čtvrtinu zaměstnanců
    Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, propustí 1900 zaměstnanců, což představuje zhruba 25 procent její celkové pracovní síly. Může za to prudký pokles cestovního ruchu kvůli pandemii nemoci covid-19.
  • Airbnb poskytuje nejasný výhled na 2. čtvrtletí: Úrokové sazby mají svůj kýžený efekt
    „V milostném vztahu, který po znovuotevření světa poutá spotřebitele a cestovní společnosti, se začínají objevovat trhliny a Airbnb varovalo investory, že by to mohli začít pociťovat.
  • Airbnb prohlubuje ztráty navzdory prvnímu ziskovému čtvrtletí v historii 🚩
    Akcie cestovní společnosti Aribnb (ABNB.US) dnes ztrácejí téměř 10 %, přestože společnost vykázala za 1. čtvrtletí lepší než očekávané výsledky. Zároveň představila poměrně opatrný výhled pro druhé čtvrtletí roku. Druhý kvartál byl historicky spolu s třetím čtvrtletím pro její podnikání nejúspěšnější díky letní sezóně příznivé pro poptávku po cestování. Investoři se obávají, že případná slabost spotřebitelů omezí růstový potenciál v pozdější části roku. Zároveň byl 1. kvartál 2023 prvním ziskovým čtvrtletím v historii společnosti.
  • Airbnb roste o více než 11 % díky optimistickému výhledu tržeb
    Akcie Airbnb (ABNB.US) ve středu vzrostly o více než 10 % poté, co společnost pro sdílení bydlení zveřejnila lepší než očekávané výsledky za 4. čtvrtletí a vydala optimistický finanční výhled.
  • Airbnb se propadá po snížení ratingu Morgan Stanley
    Akcie Airbnb (ABNB.US) ve středu klesly o více než 3,5 % poté, co banka Morgan Stanley snížila hodnocení společnosti pronajímající prázdninové byty na underweight z equal-weight kvůli zpomalujícímu se růstu počtu nabídek a klesající poptávce po pokojích. Nová cílová cena 80 USD za akcii znamená přibližně 11% potenciál poklesu ze současných úrovní.
  • Airbus chce do roku 2035 sestrojit letadlo na vodíkový pohon
    Výrobce letecké techniky Airbus chce do roku 2035 jako první na světě sestrojit osobní letadlo na vodíkový pohon. Šéf podniku Guillaume Faury to uvedl v dnešním vydání deníku Le Parisien - Aujourd'hui en France. Potřeba k tomu budou investice v desítkách miliard eur, řekl podle agentury DPA.
  • Airbus je za první čtvrtletí ve ztrátě, prodělal 481 milionů eur
    Evropský výrobce letecké techniky Airbus vykázal za první čtvrtletí čistou ztrátu 481 milionů eur (13,1 miliardy Kč), zatímco před rokem vytvořil zisk 40 milionů eur. Podnik zrušil celoroční výhled, nevyplatí dividendy a minulý měsíc si vyjednal nové úvěrové linky. Šíření koronaviru totiž výrazně snížilo zájem o cestování letadlem a mnoho aerolinek zastavilo objednávky nových strojů. Šéf Airbusu Guillaume Faury právě skončené období označil za nejvážnější krizi, která kdy odvětví letecké dopravy potkala.
  • Airbus kvůli koronavirové krizi zruší 15.000 pracovních míst
    Evropský výrobce letadel Airbus zruší zhruba 15.000 pracovních míst. To odpovídá více než deseti procentům jeho celkové pracovní síly. Oznámila to dnes firma, která tak reaguje na negativní dopady koronavirové krize na letecký průmysl.
  • Airbus loni díky zotavení dodávek letadel téměř ztrojnásobil hrubý zisk
    Evropský výrobce letadel Airbus loni zvýšil hrubý zisk EBIT bez mimořádných položek o 185 procent na 4,86 miliardy eur (118,6 miliardy Kč). K lepšímu hospodaření přispělo částečné zotavení dodávek letadel a vyšší zisky v segmentu obrany a dodaných vrtulníků. Firma očekává, že letos dodá více letadel a zvýší i zisk. Po dvou pandemických letech také obnoví výplatu dividend, oznámila dnes ve zprávě o hospodaření.
  • Airbus reorganizuje výrobní závody - ve Francii je spojí, v Německu rozdělí
    Evropský výrobce letadel Airbus dnes ohlásil největší reorganizaci svých výrobních závodů ve Francii a Německu za více než deset let. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž Airbus výrobu uskupí do tří celků. Ve Francii výrobu sloučí, v Německu rozdělí. O provozu ve Španělsku se vede debata.
  • Airbus se loni kvůli pandemii propadl do provozní ztráty
    Evropský výrobce letecké techniky Airbus vloni kvůli pandemii covidu-19 vykázal provozní ztrátu 510 milionů eur (přes 13 miliard Kč) po zisku 1,3 miliardy eur v předchozím roce. Oznámila to dnes firma.
  • Airbus se zajímá o akcie Atosu
    Airbus (AIR.DE) zahájil předběžné jednání o převzetí menšinového podílu v jednotce kybernetické bezpečnosti Evidian, která je součástí poradenské skupiny Atos (ATO.FR), uvedl list Les Echos. V důsledku těchto zpráv se akcie francouzské společnosti obchodují o více než 17 % výše. Airbus v tuto chvíli spekulace nepotvrdil.
  • Airbus s největší zakázkou v dějinách
    Letecká společnost Airbus získala svou rekordní zakázku v dějinách. Americká investiční společnost Indigo Partners zaplatí za 430 letadel téměř 50 miliard amerických dolarů. Dohodu oznámili na aerosalonu v Dubaji. Jde o největší zakázku v celém leteckém průmyslu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024