Čtvrtek 28. březen 2024 21:58
reklama
Purple trading AI
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook

NATGAS - UPDATE 03.07.2019

03.07.2019 17:13  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

U Natural Gasu sleduji stále stejný scénář, kdy se nyní dokončuje vlna "(b)" a čeká nás otestování cca 2,45, kde se rozhodne, jakým směrem se vydáme dál.


Klíčová slova: NATGAS |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • NATGAS se po zprávě EIA propadá
    Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se za týden končící 13. lednem snížily o 82 miliard krychlových stop z nárůstu o 11 miliard krychlových stop v předchozím týdnu. Analytici odhadovali pokles zásob o 71 miliard krychlových stop.
  • ⏬⏬NATGAS se propadá o více než 2 %
    Zpráva EIA zveřejněná včera ukázala, že zásoby zemního plynu v USA vzrostly v předchozím týdnu o 111 miliard kubických stop. Byl to vyšší nárůst, než se původně očekávalo, přičemž byl také znamenán pátý týden v řadě, kdy zásoby vzrostly o více než 100 bcf. Navíc taková série za posledních pět let nenastala!
  • 💥NATGAS se propadá téměř o 5 %
    NATGAS se během dnešní seance chová zvláštním způsobem. Dočasná poptávka po elektřině, teple a průmyslovém využití je dnes v USA poměrně vysoká. K tomu všemu jsme svědky rekordních denních exportů LNG ze Spojených států do Evropy, což ukazuje, že stále existuje prostor pro další růst exportu a snižování lokální nabídky.
  • NATGAS se propadl o 8 % a je nejníže za poslední tři měsíce
    Cena NATGAS se v pondělí propadla pod 6 USD/MMBtu, což je úroveň, která nebyla zaznamenána od začátku července 2022, protože poslední zpráva EIA ukázala, že americké energetické společnosti minulý týden přidaly do zásobníků 125 miliard kubických stop (bcf) plynu, což je výrazně nad odhady trhu. Byl to čtvrtý týden v řadě, kdy došlo k nárůstu nad 100 bcf kvůli teplejšímu počasí a nárůstu větrné energie. Podle Refinitivu mezitím průměrná produkce plynu v dolních 48 státech USA tento měsíc vyskočila na 99,9 bcf denně z rekordních 99,4 bcf denně v září. Ceny navíc tíží výpadky elektřiny v důsledku hurikánu Ian a snížený vývoz LNG. Také ceny v Evropě prudce klesly v reakci na plány EU omezit cenové špičky v nizozemských TTF transakcích. Kromě toho jsou evropské zásobníky plynu plné z 92 %, což zmírňuje obavy o dodávky.
  • NATGAS se přibližuje klíčovému supportu
    NATGAS se propadl pod hranici 6 USD/MMBtu, protože předpovědi počasí pro USA předpovídají na příští dva týdny vyšší teploty. Mezitím se očekává, že společnost Freeport odloží obnovení vývozu plynu z poloviny prosince na konec roku, takže na domácím trhu zůstane více plynu. Co se týče nabídky, průměrná produkce plynu v dolních 48 státech USA minulý měsíc vyskočila na rekordních 99,5 mld. kubíků denně, oproti 99,4 mld. kubíků denně v říjnu. Americké úřady se zároveň snaží zabránit stávce železničářů, která by mohla narušit dodávky uhlí a donutit výrobce elektřiny spalovat více plynu. Na druhou stranu poptávka po LNG zůstává silná zejména z Evropy, což může omezit pohyb směrem dolů. Z technického hlediska se cena NATGAS blíží ke klíčové podpoře na úrovni 5,72 USD, která je vyznačena předchozími cenovými reakcemi. Pokud dojde k prolomení níže, může sestupný pohyb zrychlit směrem k říjnovým minimům na úrovni 5,35 USD.
  • ⏫⏫Natgas se přibližuje 8 USD!
    Ceny plynu opět rostou při zpomalujícím růstu produkce v USA, nedostatečné infrastruktuře ke zvýšení produkce plynu a dostupnosti pro americké spotřebitele. Klíčové oblasti produkce břidlicového plynu v USA, jmenovitě Permian a Appalachia naznačují, že dosáhly limitu přepravy plynovody v USA. Navíc vidíme velkou nejistotu ohledně dodávek plynu z Ruska do evropských zemí, které se rozhodly neplatit v rublech. Itálie poukazuje, že nechce platit v rublech, ale pro ekonomiku by bylo katastrofální přerušit dodávky z Ruska před naplněním zásobníků.
  • NATGAS se snaží po rolloveru o odraz 📊
    Poté, co společnost HenryHub (NATGAS) přerolovala americké kontrakty na zemní plyn, se býci snaží udržet tempo a tlačit ceny na vyšší úrovně, a to navzdory zveřejnění včerejšího reportu EIA, který ukázal vyšší než očekávaný růst zásob:
  • NATGAS se v návaznosti na zprávu EIA mírně propadl
    Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se za týden končící 20. lednem snížily o -91 miliard krychlových stop z -82 miliard krychlových stop v předchozím týdnu a nad odhady analytiků -82 miliard krychlových stop.
  • NATGAS s nevýraznou reakcí na zprávu EIA
    Zásoby zemního plynu v USA podle EIA dosáhly -117 mld. kubických stop oproti -107 mld. kubických stop očekávaných a +10 mld. kubických stop dříve.
  • NATGAS testuje krátkodobou podporu v oblasti 2,22 USD
    Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) dnes prudce klesají. NATGAS se dnes propadl o více než 5 %. Tento pohyb nepodporují žádné konkrétní zprávy a dnešní propad cen zemního plynu může být způsoben celkovým nárůstem averze k riziku a posílením amerického dolaru, což vytváří tlak na ceny komodit. Nové 8-14denní předpovědi počasí od NOAA totiž ukazují na podprůměrné teploty na větším území Spojených států než předpovědi z počátku tohoto týdne. Jelikož však topná sezóna v USA již skončila a vstupujeme do období, kdy ani podprůměrné teploty nevyžadují vytápění (protože průměrné teploty jsou vyšší), není vliv předpovědí počasí tak velký jako dříve.
  • 🚀 NATGAS vyrostl o 4 %
    Začátek nového týdne na světových trzích byl spíše klidný. Na akciových indexech nebo na devizovém trhu nelze zaznamenat žádné velké pohyby. Existuje však jedna komodita, která dnes vyniká, a to je zemní plyn. Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) dnes vzrostly o více než 4 %.
  • NATGAS vyskočil na čerstvé osmiměsíční maximum
    Ceny zemního plynu na začátku října prolomily tříměsíční pohyb do strany. Zpočátku byl tento krok veden pokračujícími stávkami zaměstnanců, přičemž některé akce, které byly dříve pozastaveny, byly obnoveny. O víkendu však vyvstal další důležitý faktor pro ceny plynu – výrazná eskalace mezi Izraelem a Palestinci. Izrael je významným producentem zemního plynu a již bylo oznámeno, že Izrael nařídil Chevronu, aby zastavil těžbu na své plynové platformě Tamar uprostřed zvýšených rizik. Chevron uvedl, že stále dodává zemní plyn ze svého naleziště Leviathan v Izraeli.
  • NATGAS vyskočil na 5týdenní maximum po zveřejnění amerických dat o zásobách
    Cena zemního vyskočila ve čtvrtek na 8,2 USD za milion britských tepelných jednotek, což je nejvýše od poloviny června 2022, protože vyhlídky na rostoucí poptávku zastínily zprávy, že Gazprom znovu zahájil dodávky do Německa přes klíčový plynovod Nord Stream 1. Týdenní zpráva EIA ukázala, že zásoby plynu minulý týden vzrostly jen o 34 miliard kubických stop, zatímco analytici očekávali růst o 47 miliard kubických stop. Rekordně vysoké teploty v USA zároveň zvýšily spotřebu elektřiny, protože většina Američanů používá klimatizaci, to přimělo továrny spalovat více plynu.
  • NATGAS vyskočil o 2 %, protože riziko stávek zaměstnanců přetrvává
    Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) zahájily nový obchodní týden s býčí cenovou mezerou. V současné době se NATGAS obchoduje přibližně o 2 % výše. Zdá se, že za růstem cen zemního plynu stojí celkové zlepšení rizikového sentimentu a také některé další zprávy týkající se komodity. Konkrétně bylo oznámeno, že zaměstnanci australské továrny na LNG společnosti Chevron hlasovali pro možnou stávku. Zaměstnanci závodu Gorgon LNG společnosti Chevron i navazujícího zpracovatelského závodu Wheatstone hlasovali minulý týden pro stávku. Je však třeba poznamenat, že hlasování dává pracovníkům mandát, nikoliv však povinnost ke stávce. Společnost Chevron uvedla, že zatímco bude se zaměstnanci nadále vyjednávat, očekává drobná přerušení výroby.
  • 📈NATGAS vystoupal nejvýše od roku 2008🚀
    Futures na zemní plyn vystoupal na úroveň $6,50. Jedná se o nejvyšší cenu od listopadu 2008. Hlavním důvodem růstu jsou sankce na Rusko, které ohrožují dodávky suroviny do Evropy. Členové EU se včera rozhodli pro zákaz dodávek ruského uhlí (kvůli německé opozici až s platností od srpna) a zároveň pracují na embargu na ruskou ropu, plyn a paliva pro jaderné elektrárny. Trhy s energiemi jsou tak pod výrazným tlakem. Doprava LNG do Evropy z USA dosáhla rekordních úrovní. Navíc EIA reportovala, že zásoby zemního plynu v USA klesly o 33 bcf v minulém týdnu - výrazně nad očekávání trhu, a to hlavně kvůli nízkým teplotám, která převažovaly na konci března. To znamená, že zásoby plynu se začínají před další sezónou zvyšovat na relativně nízké úrovni 17,1 % kapacity. Ani předpověď počasí na následující týden není příznivá. Nižší teploty by v některých částech země měly převládat do poloviny tohoto měsíce, takže poptávka po plynu by měla zůstat zvýšená.
  • 📈 Natgas vystoupal nejvýše od roku 2014❗
    Během dnešní seance vystoupaly ceny plynu téměř o desetinu a dosáhly na nejvyšší úrovně od roku 2014. Růst ceny podporují obavy o dostatečnou nabídky plynu na trhu v blížící se zimní sezóně. Hurikán Ida měl negativní vliv na budování zásob plynu a těžba zůstává relativně omezená. Můžeme se tak dočkat další rally s blížící se topnou sezónou. K růstu cen přispívá ekonomické oživení. Plyn se mimo jiné používá k produkci elektřiny, která v posledních dnech vystoupala na historické úrovně. Aktuálním problémem je také bezvětří v severní Evropě. Větrné turbíny stojí a výpadek jejich generátorů nahrazuje ve velkém právě zemní plyn.
  • NATGAS zaznamenal na zprávu EIA jen malou reakci
    Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se za týden končící 6. lednem zvýšily o 11 miliard kubických stop z -221 bcf v předchozím týdnu a nad odhady analytiků -15 miliard kubických stop.
  • NATGAS zaznamenal na zprávu EIA jen malou reakci
    Americký úřad pro energetické informace dnes informoval, že domácí zásoby zemního plynu se za týden končící 24. února poklesly o 81 mld. kubických stop z původního poklesu z předchozího týdne o 71 mld. kubických stop. Očekávání analytiků činilo pokles o 75 mld. kubických stop.
  • NATGAS získava po minulotýždňovom rolloveri
    NATGAS po minulotýždňovom prepade naďalej rastie a obchoduje sa už nad úrovňou 2,80 USD za MMBTu, čo môže naznačovať, že sezónne oživenie sa už začalo. Na druhej strane sezónny ukazovateľ dostupný na platforme xStation5 naznačuje, že ďalšie lokálne minimum môže byť dosiahnuté do konca tohto týždňa.
  • NATGAS získává více než 5 %📈
    Futures na zemní plyn dnes posilují o více než 5 % díky komentářům společnosti EQT Corp a předpovědím počasí v USA. Americká společnost EQT (EQT.US) ve své zprávě o výsledcích hospodaření sdělila, že sníží rozsah těžby v roce 2024 o 50 miliard kubických stop. Také další americký gigant v oblasti těžby plynu a uhlovodíků, Chesapeake Energy, snížil objem těžby o 30 %, a to v roce 2024. A co víc, společnosti Comstock a Antero Resources se také chystají omezit těžbu plynu, a to v letošním roce, a společnost Baker Hughes (BKR.US) oznámila, že v roce 2023 se již těžba v USA sníží o 26 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new