Úterý 19. březen 2024 07:41
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple pivot points
reklama
XTB trading konference 2024

9 nejzajímavějších IPO v roce 2019

11.04.2019 15:22  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Rok 2019 je na zvučné IPO velmi bohatý. Několik z nich již proběhlo a řada dalších se chystá. Co je to vlastně IPO a jaké poskytuje příležitosti investorům?

Mezi nejsledovanější IPO 2019 bude rozhodně patřit IPO společností jako jsou Uber, Airbnb či Pinterest. Tím výčet zajímavých IPO 2019 nekončí. V následujícím článku najdete 9 nejzajímavějších IPO na rok 2019.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je IPO?
  2. Očekávaná IPO v roce 2019
  3. IPO v roce 2019, které již proběhly
  4. IPO v roce 2019 – další kandidáti?
  5. Obchodování IPO u LYNX
 

IPO je poměrně zdlouhavý a nákladný proces. Společnost je upisována jednou nebo více investičními bankami, které také zajišťují, aby akcie byly kótovány na jedné nebo více burzách. Prostřednictvím tohoto procesu se soukromá společnost transformuje na veřejně obchodovanou společnost. Akcie jsou od té chvíle volně obchodovatelné na burze.

Podrobnosti o navrhované nabídce jsou potenciálním odběratelům předem sděleny ve formě prospektu.

 

Co je IPO?

IPO (Initial Public Offering) znamená první veřejná nabídka akcií dané společnosti. IPO je jinými slovy situace, kdy se firma poprvé objevuje na burze a nabízí veřejně své akcie. Hlavní důvod, proč společnost volí IPO, je snaha o navýšení kapitálu a získat tak dostatečné finanční zdroje pro další chod a rozvoj.

 
 
co-to-je-akcie-75x75
 
 

Očekávaná IPO 2019

 

IPO Uber


Uber Technologies Inc. je dopravní síť společnosti (TNC) se sídlem v San Franciscu. Uber se prezentuje jako alternativní dopravní služba. Společnost působí v 785 metropolitních oblastech po celém světě. Platformy společnosti jsou přístupné z webových stránek a mobilních aplikací.

Společnost založili v roce 2009 Travis Kalanick a Garrett Camp.

IPO Uber proběhne v bezprostřední budoucnosti – pravděpodobně do konce dubna 2019. Společnost cílí na ohodnocení 120 miliard USD. Bude to pravděpodobně jedno z 10 největších IPO v historii.

Přečtěte si více o IPO Uber.

IPO Palantir

Palantir Technologies je soukromá americká softwarová společnost se sídlem v Kalifornii, která se specializuje na analýzu velkých dat.

Společnost založili v roce 2003 Peter Thiel, Nathan Gettings, Joe Lonsdale, Stephen Cohen a Alex Karp.

Společnost je známa především třemi projekty: Palantir Gotham, Palantir Metropolis a Palantir Foundry. Palantir cílí na ocenění v rozmezí 30-40 miliard USD.

IPO WeWork

Wework

WeWork je americká společnost sídlící v New Yorku, která poskytuje sdílené pracovní prostory zejména pro technologické strart-upy, malé podniky a freelancery, ale také pro větší podniky. Momentálně vlastní zhruba 930,000 m2 kancelářských prostor. WeWork spravuje více než 280 poboček ve 32 státech.

Společnost založili v roce 2010 Adam Neumann Miguel McKelvey.

WeWork původně cílila na valuaci 42 miliard USD. Podle posledních odhadů však vyhlídky na valuaci drasticky poklesly na částku zhruba 16 miliard USD.

IPO Airbnb

Akcie airbnb

A‌i‌r‌b‌n‌b‌ je soukromá globální společnost se sídlem v San Franciscu.Společnost provozuje databázi soukromých ubytovacích prostor v dané lokalitě, která je přístupná z webových stránek či mobilní aplikace. Společnost nevlastní žádné nemovitosti, pouze zprostředkovává nabídku inzerentů na svých platformách a z každé transakce obdrží provize.

Společnost založili v roce 2009 Brian Chesky, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk.

Airbnb cílí na ocenění 38 miliard USD.

Přečtěte si více o IPO Airbnb.

IPO Pinterest


Pinterest je společnost zabývající se webem a mobilními aplikacemi v oblasti sociálních médií. Společnost sídlící v San Franciscu provozuje softwarový systém určený ke sdílení informací na webu – zejména obrázků a v menším měřítku i GIF souborů a videí. V říjnu 2018 měla společnost 250 milionů aktivních uživatelů.

Společnost založili v roce 2009 Ben Silbermann, Paul Sciarra a Evan Sharp.

Společnost cílí na ocenění 12 miliard USD.

Přečtěte si více o IPO Pinterest.

IPO Slack

IPO Slack

Slack Technologies je softwarová společnost původem z kanadského Vancouveru dnes sídlící v San Franciscu. Hlavní tým je z velké části složen ze zakladatelů společnosti Ludicorp, která mimo jiné vytvořila službu Flickr. Společnost je známá pro svoji cloudovou službu Slack.

Společnost založili v roce 2009 Stewart Butterfield, Eric Costello, Cal Henderson, Serguei Mourachov.

Společnost cílí na ocenění 7 miliard USD.

IPO Rackspace

Rackspace je společnost zabývající se cloudovými službami sídlící ve Windcrestu v Texasu. Společnost vlastní datová centra v Texasu, Chicagu, Virginii, Spojeném království, Německu, Austrálii a Hongkongu.

Společnost byla založena v roce 1998.

Společnost cílí na ocenění 10 miliard USD.

IPO v roce 2019, které již proběhly

IPO Lyft


Lyft je společnost přepravní sítě (TNC) se sídlem v San Franciscu. Společnost je aktivní zejména v USA a Kanadě, kde působí ve více než 300 městech. Jedná o přímého konkurenta výše zmíněné společnosti Uber.

Společnost v roce 2012 založili Logan Green a John Zimmer.

IPO Lyft proběhlo 29.3.2019. Upisovací cena byla na 87,5 USD. K dnešnímu dni je cena akcie cca 67,5 USD. Lyft byl ohodnocen přibližně na 24 miliard USD. Společnost se obchoduje na burze NASDAQ pod tickerem LYFT.

Přečtěte si více, jak proběhlo IPO Lyft.

IPO Levi Strauss

IPO Levi Strauss

Levi Strauss & Co. je americká oděvní společnost, známá po celém světě pro své značky Levi’s.

Společnost založil v roce 1853 německý imigrant Levi Strauss.

IPO Levi Strauss proběhlo 21.3.2019. Upisovací cena byla 17 USD. V současné době se akcie obchodují cca za 21,88 USD. Společnost byla ohodnocena přibližně na 6,6 miliard USD. Levi Strauss se obchoduje na burze NYSE pod tickerem LEVI.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Vyplněním svých údajů a kliknutím na tlačítko výše souhlasíte, že LYNX uloží tyto data a může Vás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky kvůli marketingovým účelům.

Další kandidáti na IPO v roce 2019

IPO Instacart

IPO Instacart

Instacart je doručovací společnost se sídlem v San Franciscu. Zákazníci si vybírají potraviny prostřednictvím webové aplikace různých prodejců a objednávka je dodávána osobním nakupujícím. Od roku 2017 společnost funguje také v Kanadě.

Společnost v roce 2012 založili Apoorva Mehta, Max Mullen a Brandon Leonardo.

Instacart cílí na ocenění 8 miliard USD.

IPO Casper Sleep

Casper Sleep je soukromá společnost se sídlem v New Yorku zabývající se. Jedná se o online obchod, který se soustředí na produkty spojené s spánkem.

Společnost v roce 2014 založili Philip Krim, Neil Parikh, T. Luke Sherwin, Jeff Chapin a Gabe Flateman.

Casper Sleep cílí na ocenění 1 miliardu USD.

IPO Asana

Asana je webová a mobilní aplikace, která pomáhá pracovním týmům organizovat, sledovat a řídit jejich práci. Společnost Forrester, Inc. uvádí, že „Asana zjednodušuje řízení pracovních týmů. Společnost sídlí v San Franciscu.

Společnost v roce 2008 založil zakladatel Facebook Dustin Moskovitz a bývalý zaměstnanec Google Justin Rosenstein.

Společnost je ohodnocena na 900 milionů USD.

IPO CrowdStrike

CrowdStrike je společnost zabývající se kybernetickou bezpečností sídlící v Sunnyvale v Kalifornii. Jedná se o dceřinou společnost v plném vlastnictví společnosti CrowdStrike Holdings Inc. Společnost se podílela na opatření proti několika závažným kybernetickým útokům, včetně hacků společnosti Sony Pictures

Společnost v roce 2011 založili George Kurtz, Dmitri Alperovitch.

CrowdStrike cílí na ocenění 3 miliardy USD.

IPO Peloton

Peloton je společnost sídlící v New Yorku. Společnost vyrábí cvičební zařízení. Jejím hlavním produktem je je luxusní stacionární kolo, které umožňuje uživatelům streamovat hodiny spinningu pro fitness studio společnosti prostřednictvím měsíčního předplatného.

Peloton v roce 2012 založili Graham Stanton, Hisao Kushi, John Foley, Tom Cortese, Yony Feng.

Společnost má ocenění 4,2 miliardy USD.

IPO Cloudflare

Cloudflare je společnost ze San Francisca, poskytující služby ohledně zabezpečení internetu a distribuce domén. Služby společnosti Cloudflare sedí mezi návštěvníkem a poskytovatelem hostování uživatelů Cloudflare, který funguje jako reverzní proxy server pro webové stránky.

Couldflare v roce 2009 založili Matthew Prince,Lee Holloway a Michelle Zatlyn.

Společnost má evaluaci 3,5 miliard USD.

IPO O2


Telefónica UK Limited neboli O2 je poskytovatelem telekomunikačních služeb. Společnost je ve vlastnictví španělské nadnárodní společnost Telefónica a sídlí v anglickém městě Slough. Společnost je druhým největším mobilním operátorem v Británii.

Společnost v roce 1951 založil John Carrington pod jménem Cellnet.

O2 míří na ocenění 10 miliard GBP.

Obchodování IPO u LYNX

Pokud vás zaujala investice do IPO, sledujte náš IPO kalendář, kde pro vás průběžně aktualizujeme všechny novinky ohledně připravovaných IPO.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, u společnosti LYNX máte široké možnosti, jak investovat do různých instrumentů. S LYNX můžete obchodovat akcie, ETF, futures, opce, forex či CFD za příznivé poplatky s přístupem na více než 100 světových burz ve více než 30 státech.

Obchodovat můžete z pohodlí svého domova prostřednictvím naší profesionální platformy.

Sledujte naše makroekonomické zpravodajství či frekventovanější WhatsApp mobilní zpravodajství, abyste včas zaregistrovali důležité události na kapitálových trzích.

Můžete také využít nejrůznější konverze z více než 130 světových měn.

Zaujala vás možnost investice do IPO 2019?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů. S LYNX získáváte přístup také na obchodování IPO.

Objevte více o investování s LYNX

The post 9 nejzajímavějších IPO v roce 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024