Čtvrtek 28. březen 2024 10:22
reklama
Purple pivot points
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Bloomberg: Burzovní debut Uberu nebude na trhu Nasdaq, ale na NYSE

22.03.2019 11:06  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Provozovatel alternativní taxislužby Uber Technologies, který plánuje odstartovat primární nabídku akcií v dubnu, uskuteční svůj burzovní debut na newyorské burze NYSE (New York Stock Exchange). Tímto výběrem se rozchází s rivalem Lyft, jehož akcie zahájí příští týden obchodování na trhu Nasdaq, kam dříve zamířili také další technologičtí giganti jako Google, Microsoft, Apple nebo Facebook. Informovala o tom agentura Bloomberg, Uber ale zprávu odmítl komentovat.

Vstup Uberu na burzu patří mezi nejvíce očekávané události na Wall Street i v Silicon Valley. Uber byl založen v roce 2009 a má širokou podporu soukromého kapitálu. Očekává se, že půjde o letos největší a jeden z pěti největších úpisů akcií všech dob. Hodnota firmy by mohla dosáhnout až 120 miliard USD (2,7 bilionu Kč).

Ikonu v srdci Wall Street si na rozdíl od zmíněných technologických firem v minulosti vybral také čínský internetový prodejce Alibaba nebo automobilka General Motors.

Uber podobně jako další alternativní taxislužby čelí v řadě zemí regulačním a právním překážkám. Firma se potýká s problémy také v České republice, kde je terčem stížností a protestů ze strany provozovatelů tradičních taxislužeb.

Firma v posledních dvou letech pod vedením nového ředitele investuje na nových trzích a z jiných, kde ztrácela miliony dolarů, se naopak stáhla. Vybudovala také nové služby jako dodávku potravin, nákladní přepravu a půjčování elektrických kol, protože hledá nové příjmy i mimo hlavní podnikání.

Zdroj: ČTK, Reuters, Bloomberg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Blog Kena Vekslera: Přeceňujeme riziko?
    Vážení čtenáři, mám pro vás otázku: jak se momentálně obchoduje chuť riskovat? Je riziko v kurzu...
  • Blog Kena Vekslera: Trh je na 80% s řešením pro Řecko spokojený
    22.7.2011Fajn, tak to schválili!Samozřejmě musí být návrh dohody ještě podepsán, ale v podstatě ho ...
  • Blokace podniku Vítkovice Steel ohrožuje až tisíce pracovních míst. Může ho dostihnout osud Sberbank CZ, tedy rychlý kolaps
    České úřady zablokovaly majetek ostravské hutní společnosti Vítkovice Steel. Ta je důležitým zaměstnavatelem v Moravskoslezském kraji, jenž už nyní vykazuje společně s Ústeckým krajem nejvyšší míru nezaměstnanosti v zemi, konkrétně pětiprocentní. V Ostravě samotné míra nezaměstnanosti činí dokonce 5,4 procenta. Přitom celorepublikový průměr odpovídá jen 3,4 procenta. Blokace majetku společnosti Vítkovice Steel ohrožuje pracovní místa jejích zhruba devíti stovek zaměstnanců a také pracovní místa v subdodavatelských firmách. Celkem může jít až o nižší tisíce pozic.
  • Blokace Suezu potrvá déle, než se čekalo, Čechům může zdražit kávu i benzín. Každá další hodina blokace stojí devět miliard korun
    Vyproštění obřího kontejnerového plavidla, které po najetí na mělčinu již čtvrtým dnem blokuje Suezský průplav, si vyžádá minimálně dalších pět dní. Podle agentury Bloomberg to uvádějí zdroje obeznámené se situací. To znamená, že 400 metrů dlouhá a 220 tisíc tun vážící loď bude v úzkém hrdle průplavu zaklíněná alespoň do středy. Ztěžuje se tak přeprava například energetických surovin či zemědělské produkce.
  • Blokovacie opatrenia sa uvoľňujú
    Oxfordská univerzita začala pred niekoľkými týždňami zverejňovať tzv. „stringency index“, ktorý meria úroveň blokovacích opatrení v jednotlivých krajinách. Pomocou vývoja tohto indexu môžeme zistiť, aké prísne blokovacie opatrenia sú zavedené v jednotlivých krajinách a môžeme sledovať ich vývoj (červená krivka).
  • Bloomberg: Alibaba požádala o vstup na hongkongskou burzu
    Čínský internetový obchod Alibaba Group Holding tajně požádal o vstup na akciovou burzu v Hongkongu. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. Nabídka by mohla být největším vstupem na burzu v Hongkongu od roku 2010. Alibaba v roce 2014 uskutečnila rekordní nabídku akcií v New Yorku.
  • Bloomberg: Bezhotovostní platby ve Švédsku dělají starosti úřadům
    Cedulky s nápisem "nepřijímáme hotovost" se stále častěji objevují v obchodech a restauracích po celém Švédsku. Před platbou v hotovosti se zde dává přednost digitálním a mobilním platbám. Tempo, jakým se hotovost vytrácí, však vyvolává obavy u úřadů, píše agentura Bloomberg.
  • Bloomberg: Bitcoin za 100 000 dolarů nyní vypadá mnohem dosažitelněji, jeho pohyby ovlivňují patrně i vývoj ceny akcií technologických firem typu Nvidie
    Bitcoin za 100 000 dolarů nyní vypadá mnohem dosažitelněji konstatuje agentura Bloomberg s odvoláním na nejnovější dění na opčním trhu.
  • Bloomberg: Bolest koruny může trvat tak dlouho, dokud se do Česka nevrátí ekonomický růst. Její slábnutí je daní za výrazné reálné zhodnocování let 2020 až 2023
    Letošní oslabení české koruny vůči euru, o 2,8 procenta, je nejvýraznější mezi všemi měnami regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky (takzvaný EMEA region), konstatuje agentura Bloomberg ve své dnešní analýze kondice české měny (viz níže). Přitom v blízké době není zvrácení tohoto trendu pravděpodobné, dodává agentura. Důvodem je prý to, že Česká národní banka bude pokračovat v uvolňování své měnové politiky v podobě snižování klíčových úrokových sazeb. K tomu ji přiměje snižující se inflace a zároveň jen dýchavičný ekonomický růst Česka.
  • Bloomberg: Británie se v krizovém plánu chystá na organizované odstávky plynu
    Britská vláda zvažuje, že pokud by v lednu přišly mrazy a zároveň by v zemi panoval nedostatek elektrické energie, zavedla by organizované odstávky plynu pro průmyslové podniky, a dokonce i domácnosti. V úterý o tom informovala agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené s krizovým scénářem.
  • Bloomberg: Colonial Pipeline zaplatila hackerům téměř pět milionů dolarů
    Americká společnost Colonial Pipeline zaplatila hackerům z východní Evropy téměř pět milionů dolarů (105 milionů Kč) jako výkupné poté, co se minulý týden stala terčem kybernetického útoku, který zastavil provoz její sítě potrubí pro přepravu ropných produktů. Agentuře Bloomberg to řekly zdroje obeznámené s transakcí.
  • Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru
    Česká koruna patří k „největším světovým vítězům pandemie“, uvádí ve své dnešní zprávě agentura Bloomberg (viz obrázek níže). Česká měna podle agentury v letech 2019 až 2022 zpevnila vůči euru o 5,4 procenta. Ve stejném období podle agentury polský zlotý ztratil 9,2 procenta, a maďarský forint dokonce sedmnáct procent. Období od samotného konce roku 2019, resp. začátku roku 2020, až do včerejška pokrývá zhruba tříletou etapu, kdy nejprve svět sužovala pandemie a posléze dopady války na Ukrajině a mohutná inflační vlna.
  • Bloomberg: Evropa nemá dostatek zemního plynu, kontinent se proto vrací k uhlí
    V Evropě je takový nedostatek zemního plynu, že kontinent začal znovu spoléhat na uhlí, aby uspokojil poptávku po elektřině. Ta se nyní vrací na úroveň před pandemií nemoci covid-19. Uvedla to dnes agentura Bloomberg. Evropa je přitom jinak považována za vzor globálního boje proti emisím oxidu uhličitého.
  • Bloomberg: Gazprom vyvezl do EU a Turecka méně plynu, než se zavázal
    Ruský plynárenský gigant Gazprom loni nesplnil svůj vlastní, konzervativní cíl pro vývoz plynu do Evropy a Turecka. Vyplývá to z výpočtu agentury Bloomberg, které vycházejí z údajů od firmy. Snížený tok plynu přispěl k nejhorší krizi v dodávkách energie na evropském kontinentě za poslední desetiletí. Pro Gazprom byl však loňský rok rekordní - firma uvedla, že produkce plynu vystoupila na 514,8 miliardy metrů krychlových, což je nejlepší výsledek za 13 let.
  • Bloomberg komoditní index prolomil maxima z roku 2016. Komodity začaly rok 2018 na jedničku
    Slabý dolar se zdá být požehnáním pro trh s komoditami a dokazuje to nejen ocenění jednotlivých komodit, ale také agregátní bloomberg commodity index (BCI), který mapuje koš více než dvaceti nejobchodovanějších komodit z šesti komoditních sektorů. BCI díky jejich růst a slabšímu dolaru pokračuje od poloviny měsíce v býčím trendu, díky kterému se vyhoupl včera až nad hranici 90b. a konečně tak prolomil maxima z roku 2016.
  • Bloomberg: Koruna ztratila status bezpečného útočiště
    Česká koruna přestala být investory vnímána jako bezpečné útočiště a v důsledku nadměrných sázek na její růst se změnila "z miláčka ve vyděděnce". Píše o tom na svých internetových stránkách agentura Bloomberg.
  • Bloomberg: Musk překonal poslední překážku pro získání odměny
    Tržní hodnota americké automobilky Tesla v úterý dosáhla hranice potřebné k tomu, aby šéf podniku Elon Musk získal první část své mimořádně vysoké odměny. Ta v první fázi činí více než 700 milionů USD (17,5 miliardy Kč), uvedla agentura Bloomberg.
  • Bloomberg: Musk se stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa
    Zakladatel a šéf americké společnosti na výrobu elektromobilů Tesla Elon Musk se díky pondělnímu růstu ceny akcií firmy stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa. Předstihl tak francouzského podnikatele Bernarda Arnaulta, který působí v odvětví prodeje luxusního zboží. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg.
  • Bloomberg: Nejpřesnější předpovědi kurzu koruny má Ebury
    Společnost Ebury, která se věnuje kurzovému zajištění a finančním službám pro střední a malé podniky, se v prvním čtvrtletí stala podle agentury Bloomberg podruhé v řadě institucí s nejpřesnější předpovědí vývoje kurzu české koruny. Ebury zvítězila v konkurenci dvou desítek bank a dalších finančních a analytických institucí. Dlouhodobou kvalitu analytického aparátu společnosti Ebury dokládá i fakt, že v takto silné konkurenci se už sedm čtvrtletí v řadě pohybuje pravidelně mezi nejlepšími třemi institucemi co do přesnosti vývoje kurzu české měny. V letošním roce Ebury očekává, že koruna odevzdá část aktuálních zisků a uzavře rok okolo hranice 23,9 koruny za euro.
  • Bloomberg: Nissan uvažuje o prodeji svého podílu v Mitsubishi
    Japonská automobilka Nissan Motor uvažuje o prodeji svého 34procentního podílu ve společnosti Mitsubishi Motors. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na své zdroje. Mitsubishi se v roce 2016 stala součástí dlouholeté aliance Nissanu s francouzskou automobilkou Renault. Za podíl v Mitsubishi tehdy Nissan zaplatil zhruba 237 miliard jenů (přes 50 miliard Kč).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
Axiory Europe
Beam FX
reklama
Purple MT4 platforma nova