Úterý 19. březen 2024 07:36
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024

EURUSD pred kľúčovou rezistenciou

19.03.2019 15:24  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Európske akciové trhy dnes zažívajú úspešný deň. O pozitívnu náladu sa postaral ZEW Economic sentiment index eurozóny za marec, ktorý síce zaznamenal pokles o 2,5 bodu, no skončil výrazne lepšie než sa očakávalo. Akciové trhy však profitujú predovšetkým z pozitívnych očakávaní ohľadom zajtrajšieho zasadnutia FEDu. Najlepšie sa darilo automobilkám, ktoré podporilo pozitívne investičné odporúčanie od Bank of America Merrill Lynch . Analytici BAML odporučili nákup európskych automobiliek, predovšetkým nemeckých. „Po neúspešnom roku 2018 pre automobilky, vidíme v tomto roku priestor na rast“. Nemecký akciový index DAX (DE30) prerazil rezistenciu na úrovni 11775 bodov, čím sa otvoril priestor na rast k psychologickej hranici 12000 a technickej 12100 bodov.

Menový pár EURUSD taktiež profituje z pozitívnych očakávaní ohľadom zajtrajšieho zasadania FEDu. V prípade, že FED udrží úrokové sadzby bez zmeny dlhší čas, výnosy na US dlhopisoch by mali stagnovať, resp. klesnúť, čo prinesie oslabenie amerického dolára. Taktiež prípadné zníženie očakávaného hospodárskeho rastu, prispeje k oslabeniu americkej meny. Menový pár EURUSD sa nachádza v blízkosti klesajúcej trendovej čiary, ktorá predstavuje silnú úroveň rezistencie. Krátkodobý rastový trend by sa mohol  zastaviť okolo úrovne 1,1350 EURUSD, no zajtrajší výsledok zasadania by mohol oslabiť USD, čím by sa vytvoril priestor na prerazenie tejto rezistencie. V prípade prerazenia rezistencie, sa môže otvoriť priestor na rast k úrovni 1,150 EURUSD.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • EURUSD posílil navzdory poklesu maloobchodních tržeb v eurozóně
    Při pohledu na EUR/USD vidíme, že dnes EUR nadále posiluje, avšak mnohem slabší maloobchodní tržby v eurozóně svědčí o „recesní“ dynamice spotřebitelských nálad. Údaje PPI byly v souladu s očekáváním.
  • EUR/USD: positive Greek momentum
    The pair EUR/USD broke out the local high at 1.0950 and continued growing amid positive news from Greece. However, the...
  • EUR/USD: Postupné pohyby eura jsou účinnější než prudké nárůsty amerického dolaru
    Pro americkou měnu, která po některých makroekonomických statistikách opět klesla, je obtížné udržet rovnováhu na páru EUR/USD. Na druhou stranu euro má problém držet krok s americkým dolarem, a tak se raději pomalu, ale jistě přibližuje k dosažení svého cíle.
  • EUR/USD. Powellův jestřábí postoj vůči nové variantě covid-19 omikron
    Pár EUR/USD se včera obchodoval v rozmezí 150 bodů, což svědčí o zvýšené volatilitě. Nejnižší hodnota dne byla konsolidována na úrovni 1,1235, zatímco nejvyšší hodnota se nacházela na 1,1383. Takovéto intradenní přelety jsou pozorovány zřídka.
  • EUR/USD. Powellův projev
    Dolarový index v závěru středečního dne značně poklesl a dostal se na dvoutýdenní minimum. Výroky předsedy Federálního rezervního systému Jeromea Powella v Kongresu se nelíbily dolarovým býkům. Obecně však jeho postoj nebyl přehnaně holubičí – prognózy ohledně uvolňování měnové politiky byly vágní, plné četných "ale" a "co kdyby". Trh proto reagoval vůči zelené bankovce tímto způsobem právě v důsledku přehnaných očekávání plynoucích z Powellových předchozích projevů. Powell se však rozhodl zachovat ve své rétorice vyvážený tón, což zapůsobilo v neprospěch americké měny.
  • ❗ EURUSD po zasedání Fedu testuje 1,08
    FOMC se na dnešním zasedání rozhodl ponechat sazby beze změny v souladu s očekáváním trhu. Nový soubor ekonomických projekcí však poukázal na vyšší prognózy růstu HDP oproti březnovým projekcím a také na pomalejší vývoj jádrové inflace v letošním roce. Kromě toho se mediánová prognóza sazeb v dot-plotu zvýšila a nyní ukazuje na sazby na úrovni 5,6 % na konci roku 2023, což je nárůst z 5,1 % v březnových projekcích, a na úrovni 4,6 % na konci roku 2024, což je nárůst z 4,3 % v březnové projekci. Fed rovněž nevyloučil další zpřísnění sazeb ještě v tomto roce.
  • EUR/USD: pozor na psychologické úrovni 1,13
    Pár EUR/USD se propadl poté, co nedokázal vytvořit nové maximum ani dosáhnout psychologické úrovně 1,14. Silná rally DXY donutila USD posílit vůči všem soupeřům. Z krátkodobého hlediska je směr medvědí, a pokud dolarový index obnoví růst, mohl by pár kdykoli prodloužit výprodej.
  • EURUSD po zveřejnění FOMC minutes klesá
    Dnes ve 20:00 byl zveřejněn zápis z lednového zasedání FOMC, kdy byly ponechány sazby na stávající úrovni v rozmezí 5,25 - 5,50 %. Měnový pár EUR/USD v prvotní reakci reagoval poklesem o 0,03 %.
  • EURUSD pravděpodobně nebude mít jednosměrný pohyb uprostřed posilujícího dolaru
    Ti, kteří si mysleli, že pád amerického dolaru v roce 2023 bude jako jednosměrná ulice, se hluboce přepočítali. Na začátku roku americká měna ukázala všem odpůrcům, co umí. Pár EURUSD se zhroutil na 1,0515 kvůli zpomalující inflaci v Německu a Francii. Pouze očekávání rozkolu v řadách FOMC umožnila euru trochu si odpočinout.
  • EUR/USD. Pravidla hry se na konci týdne změní
    Začátek nového týdne byl pro euro těžký, kurz EUR/USD je kotován pod paritou. Na konci týdne však může dojít k výrazným změnám v poměru sil. Faktory se pravděpodobně vyvinou tak, že jednotná měna bude mít šanci na odraz.
  • EURUSD pred zasadaním Fedu
    Dnes o 20:00 sa bude konať zasadanie Fedu o úrokových sadzbách, pričom o 20:30 sa začne tlačová konferencia Jerome Powella, ktorá sa môže prejaviť vo zvýšenej volatilite na pároch s USD aj na akciových indexoch. Poďme sa pozrieť na technickú situáciu na EURUSD.
  • EURUSD prekonal kľúčovú rezistenciu
    Menový pár EURUSD prekonal kľúčovú rezistenciu, ktorú predstavuje vrchná úroveň klesajúceho trendového kanála. V prípade, ak pár dokáže uzavrieť dnešný obchodný deň nad touto úrovňou, otvorí sa priestor pre potenciálny rast až k úrovni 1,15. Vyššie spomínaná rezistencia, bude v takomto prípade predstavovať úroveň supportu.
  • EUR/USD Price action v rámci obdélníkového rozsahu
    EUR je stále silnější, jak jsme mohli vidět ve včerejší analýze EUR/JPY. EUR/USD následuje, ale v rozporu s EUR / JPY; vidíme konsolidaci obdélníku, která není známkou zdravého trendu. To znamená scénář s dvěma možnými skákacími body. 1.2420-40 je oblast pro šorty - POC (s). Pokud cena dosáhne zóny, mohlo by dojít k odmítnutí směrem k 1,2350 a 1,2315. Pokud však cena klesne na 1,2244-68, může se stát, že se odrazí na 1,2315 a 1,2350. Krátkodobý pohyb zůstane v dosahu tak dlouho, dokud tvar obdélník zůstane.
  • EUR/USD. Problém Kongresu USA, pokles akciového trhu a očekávání vydání Nonfarm payrolls
    Tento týden se iniciativa na páru EUR/USD střídá mezi býky a medvědy. Například v úterý se medvědům podařil docela silný průlom a klesli z 1,0685 na 1,0520. Ve středu získali býci část ztracených pozic a vrátili se do oblasti 6. čísla. To se jim ale nepodařilo udržet, takže ve čtvrtek cena opět prudce klesla k základně 5. čísla.
  • EUR/USD. Proč dolar posiluje?
    Na páru EUR/USD se nadále rozvíjí klesající trend. Medvědům se na druhý pokus podařilo konsolidovat v oblasti sedmimístného rozpětí díky silným údajům Nonfarm Payrolls a jestřábím komentářům šéfa Federálního rezervního systému Jeromea Powella. Kromě toho dochází k nárůstu averze k riziku v souvislosti s nedávnými událostmi na Blízkém východě a slabými údaji z Číny. Nastolený fundamentální obraz konečně umožnil prodávajícím opustit osmimístnou oblast, v níž se pár obchodoval téměř dva týdny. Další (hlavní) cíl klesajícího pohybu se nachází na úrovni 1,0640 (střední linie ukazatele Bollingerova pásma na časovém rámci MN). Současné informační pozadí podporuje vývoj směrem dolů. Pokud představitelé Fedu tento týden nezklamou dolarové býky, pár by mohl v nadcházejících dnech "nakouknout" do oblasti šestimístných hodnot.
  • EURUSD prolomil double-bottom, akcie začínají týden mírnými ztrátami
    Pondělní seance je zatím bez důležitých dat a kvůli svátku v USA jsou i objemy na burzách podrpůměrné. V Evropě se pohybují přibližně čtvrtinu pod dlouhodobým průměrem, zatímco indexy jsou pod mírným prodejním tlakem. Plynule tak navazují na korekci z konce minulého týdne, která obchodníkům připomněla, že to indexy s likvidací říjnových výprodejů nebudou mít jednoduché. Podobně na tom dnes pravděpodobně bude také Amerika, kde zatím futures na indexy indikují OPEN dvě až tři desetiny pod pátečním CLOSE.
  • EURUSD prorazil nad úroveň 1:1 struktury
    Hlavní měnový pár EUR/USD zahájil nový týden zisky. Vidíme tak pokračování pozitivního sentimentu z minulého týdne. Navzdory tomu, že před víkendem medvědi úspěšně zabránili průrazu rezistence na 1,0726, tak tato hladina byla nakonec úspěšně dobyta. Při pohledu na časový rámec D1 je zřetelné, že existuje šance na negaci širokého patternu 1:1. To by dle metodologie Overbalance znamenalo krátkdobou změnu sentimentu na růstový. Potvrzením tohoto scénáře by bylo překročení 78,6% Fibonacciho retracementu, který se nachází v blízkosti horní hranice kanálu sestupného trendu. Pokud bude růst pokračovat, tak další důležitou rezistenci vidíme až na úrovni 1,0940.
  • EURUSD prorazilo nad 1.1000 - aktuální cíl je úroveň 1.1200/50
    EUR/USD navzdory stabilním americkým dluhopisům ve středu prorazil nad 1.1000 poté, co Evropská komise navrhla fond obnovy EU ve výši 750 miliard EUR.
  • EURUSD prorazil pod 1,0600, tažen bankami
    Euro je dnes nejméně výkonnou měnou skupiny G10, protože se obnovily obavy o bankovní sektor. Akcie Credit Suisse se propadly na nové rekordní minimum poté, co hlavní akcionář věřitele vyloučil další finanční injekce, pokud by byla potřeba další výzva k poskytnutí dodatečné likvidity. Zítra se obchodníci zaměří na politické prohlášení ECB, přičemž se očekává, že tvůrci politiky zvýší úrokové sazby nejméně o 25 bazických bodů, přičemž 50% šance je na větší posun o půl bodu.
  • 🚀 EURUSD prorazil úroveň 1,21 ❗
    Po proražení úrovně 1,20 se zdá, že býky na tomto páru jen tak něco nezastaví. Jednalo se nejen o psychologickou úroveň, ale zároveň také o stěžejní limitu mnohaměsíční konsolidace. Očividně došlo k aktivaci mnoha stop lossů, které jsou alespoň částečně odpovědné za pohybem, kterého jsme v současné době svědky. Na povrchu by se mohlo zdát, že za propadem USD je Bidenův slib "štědrého stimulu", ovšem v pozadí stojí euforie na trzích, která tlačí na ceny bezpečných přístavů včetně USD.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new