Čtvrtek 28. březen 2024 10:45
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní komentář: Euro se vrací pod 1,13 EURUSD, dnes zasedá Bank of Canada

06.03.2019 07:39  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance na akciových trzích větší stopu nezanechala a indexy v Evropě i v USA si tak své ceny dokázaly podržet. Na devizovém trhu byla situace zajímavější, když zde dokázal dolar znovu zpevňovat na většině měnových párů. K tomu pomohly překvapivě dobré výsledky ISM v sektoru služeb, který si i nadále prochází robustní expanzí. Dolar pak dnes ráno své zisky dokázal výrazněji navýšit ještě vůči AUD, který se dostal pod tlak po zveřejnění slabších výsledků HDP.

Středeční seance bude hlavně o kanadském dolaru, který včera pokračoval v oslabování a na USDCAD neudržel důležitou resistenci. Rozhodovat o sazbách dnes totiž bude Bank of Canada. Sazby by i tentokrát měly zůstat beze změny, takže pozor především na doprovodný komentář.

Dnešní fundamenty:

  • 14:15 ADP report z amerického trhu práce (střední dopad)
  • 14:30 Kanadská obchodní bilance (malý dopad)
  • 16:00 Bank of Canada rozhoduje o sazbách (velký dopad)
  • 16:00 Kanadský PMI (střední dopad)
  • 16:30 Americké zásoby ropy (střední dopad)
  • 20:00 Béžová kniha americké centrální banky (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Euro koriguje růst z minulého týdne, indexy ráno mírně rostou
    Americké indexy včera umazaly část svého pondělního růstu. Sentimentu na trzích uškodily zprávy o tom, že jednání o fiskálním stimulu zatím nikam nevedou a pár týdnu před volbami bude jakákoliv dohoda komplikovaná. Na trhy doléhá i pokračující zhoršování pandemie v Evropě, které možná přinutí Británii k opětovnému zavedení lockdownu. V eurozóně mezitím začíná diskuse o tom, zda a kdy by měla ECB opět rozvolnit měnovou politiku, což se včera negativně projevilo také na euru, které vůči dolaru oslabilo až zpět k hranici 1.1750 EURUSD.
  • Ranní komentář: Euro koriguje ztráty z minulého týdne, akcie zůstávají pod tlakem
    Začátek týdne na trzích proběhl nervózně, což se podepsalo hlavně na amerických akciích, které včera zamířily do červených čísel. S&P 500 a Nasdaq odepsaly 1,6 %, zatímco Dow Jones ztrácel 1,4 %. Trhy dál řeší především koronavirovou situaci a jednání o fiskálním stimulu v USA. To bude pokračovat i dnes a podle posledních zpráv demokraté s republikány dokázali zmírnit část rozdílných pozic, i když se i nadále v některých otázkách výrazně rozcházejí.
  • Ranní komentář: Euro na dosah 1,17 EURUSD, dnes americký maloobchod
    Včerejší seance přinesla výsledky americké inflace a zasedání ECB s Bank of England. Obě centrální banky více méně splnily očekávání, i když o něco menší než očekávaná míra pesimismu ECB nakonec lehce dokázala pomoci evropské měně ke zpevnění. Na páru s dolarem přitom její růst umocnily ještě slabší výsledky americké inflace, která se v jádrové podobě vrátila zpět na 2,2 %. Pod tlakem byl proto hlavně dolar, i když se jeho dobrý fundament po včerejšku zase až tak výrazně nezměnil. Dnešek už bude na nové zprávy chudší a trhy se zaměří ze zajímavého makra hlavně na americké maloobchodní prodeje.
  • Ranní komentář: Euro na dosah 1,20 EURUSD, S&P500 má za sebou nejlepší srpen za 36 let
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy korekci, i když i tentokrát se zcela vymykal americký Nasdaq, který jako jediný z indexů dokázal seanci zakončit růstem (+0,68 %). S&P500 a Dow Jones ale ztrácely a pod tlakem byly také všechny hlavní indexy v Evropě. Korekce byla však spíše technického charakteru a neopírala se o žádné zásadnější fundamenty a ani o nově příchozí makro.
  • Ranní komentář: Euro po odražení se od supportu pokračuje v korekci dřívějších ztrát
    Minulý týden se na finančních trzích nesl opět v pozitivním duchu a v dobré náladě, která pomohla americkým indexům navýšit historická maxima a evropským se pak k těmto maximům znovu trochu více přiblížit. Nálada zůstává stabilizovaná i začátkem tohoto týdne, který bude jinak na nově příchozí makro (hlavně v první polovině týdne) velmi chudý. V centru dění proto zůstanou i nadále politická témata, v čele s jednáním mezi USA a Čínou, které se snaží uzavřít první fázi obchodní dohody.
  • Ranní komentář: Euro po včerejšku nejníže od loňského prosince, dnes německý IFO
    Včerejší seance přinesla zasedání ECB, která ale pouze potvrdila svůj doprovodný komentář z minulého zasedání, když upozornila na rizika ekonomického zpomalení, která od druhé poloviny minulého roku začala zesilovat. Banka ale stále signalizuje růst úrokových sazeb někdy koncem letošního roku.
  • Ranní komentář: Euro ráno na nízkých objemech prudce vzrostlo
    Dnešní ráno ukázalo, čím může být sváteční trading nebezpečný. Evropská měna se na páru s dolarem dočkala po půlnoci prudkého růstu, když krátce zpevňovala až o 160 pipů. Růst přišel na nízkých objemech a bez jediného fundamentu, přičemž velkou část tohoto pohybu již dolaroví býci dokázali zlikvidovat. Pohybu jsme se dočkali také na ostatních dolarových párech, ale byl to právě EURUSD, na kterém byla aktivita nejvyšší. Dnešek bude na data opět chudý a zajímat nás bude pouze odpolední zveřejnění chicagského PMI.
  • Ranní komentář: Euro se drží kolem 1,19 EURUSD. Jeho další vývoj má dnes v rukou ECB
    Včerejší seance byla hlavně o zasedání Bank of Canada, která překvapila zvýšením sazeb a pomohla kanadskému dolaru k výraznému zpevnění. Sazby v Kanadě tedy letos rostly už podruhé a kanadský dolar díky podpoře centrální banky zůstává dál ve velmi silném růstovém trendu. Dnešek přinese pro změnu zasedání ECB, která zveřejní čerstvé ekonomické projekce a možná naznačí i jakým směrem by se chtěla ubírat při ukončování kvantitativního uvolňování. ECB má ale na konec QE stále ještě několik měsíců čas a kvůli silné evropské měně pravděpodobně dnes nebude chtít být příliš konkrétní. I tak ale na eurových párech počítáme ve 14:30 s vysokou volatilitou a pohyby, které mohou udat směr euru na několik dnů dopředu.
  • Ranní komentář: Euro se drží nad 1,09 EURUSD, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance pomohla evropským indexům navýšit své dřívější zisky a na celkové situaci na trzích příliš nezaměnila. Nálada zůstává optimistická a volatilita extrémně nízká, takže trhy i nadále zůstávají zcela beze strachu, a to bez ohledu na blížící se druhé kolo francouzských prezidentských voleb, které se podle průzkumů zdá být již rozhodnuto. Dnešek přinese zajímavé fundamenty především z USA, kde budou zveřejněny výsledky ADP reportu, ISM a kde hlavně ve večerních hodinách bude rozhodovat o sazbách americká centrální banka.
  • Ranní komentář: Euro se propadá pod 1,09 EURUSD, dnes výsledky z výrobního sektoru
    Začátek týdne se akciovým indexům vydařil a ty si připsaly napříč regiony ve většině případů mírné zisky. Nálada na trzích tak zatím zůstává klidná, i když trhy dál netrpělivě vyčkávají na začátek jednání mezi USA a Čínou, které budou mít pro další dění na trzích rozhodující význam.
  • Ranní komentář: Euro se vrací pod 1.15 EURUSD, dnes evropská inflace a americké NFP
    Po středečním zasedání americké centrální banky nálada na trzích zůstala i včera relativně příznivá. Dařilo se hlavně technologickému sektoru v USA, který včera táhly výsledky FB, jehož akcie vystoupaly o více než 10 %. Například v Evropě ale indexy stagnovaly, když doplácely především na slabší makro z eurozóny, v čele s velmi slabými výsledky německých maloobchodních prodejů. Na FX se tentokrát pod prodejní tlak dostalo hlavně euro, které doplatilo na horší evropská data a přišlo tak kompletně o zisky, které nabralo vůči dolaru po středečním zasedání Fedu. Dnešek bude na data docela bohatý, přičemž tím nejdůležitějším makrem budou hlavně výsledky evropské inflace a americká čísla z pracovního trhu.
  • Ranní komentář: Euro se vrací zpět na 1,23 EURUSD, dnes kanadská a americká data z trhu práce
    Včerejší seance přinesla zasedání ECB, které ale evropské měně nakonec pomoci nedokázalo, i když ECB udělala další mírně jestřábí krok, když ze svého komentáře odstranila větu o tom, že je připravena v případě potřeby navýšit program kvantitativního uvolňování. EURUSD ale i tak dál zůstává přibližně ve středu konsolidačního pásma, ve kterém se drží od začátku letošního roku, a o tom jakým směrem by se mohl v nadcházejících dnech vydat může rozhodnout už dnešní seance, která přinese důležité statistiky z amerického trhu práce. Nálada na trzích se jinak po včerejšku postupně uklidňuje a pravděpodobně k tomu pomůže i dnešní informace o tom, že americký prezident Trump souhlasil se schůzkou s prezidentem Severní Koreje, který dál signalizuje, že je připraven vzdát se severokorejského jaderného arsenálu.
  • Ranní komentář: Euro se vrátilo nad 1,09 EURUSD, dnes NY Fed index
    Ani v minulém týdnu jsme se nedočkali ničeho, co by obchodníky dokázalo vykolejit z jejich rovnováhy. Nálada na trzích zůstává optimistická, volatilita je nízká a ceny rizikových aktiv i přes své vysoké ocenění dál pozvolna stoupají. Nový týden by na této situaci podle nás příliš změnit neměl, když nás čeká jen několik sekundárních fundamentů bez dlouhodobějšího dopadu na finanční trhy. Dnešní ráno už přineslo o něco slabší výsledky z Číny, kde byla zveřejněna průmyslová produkce a maloobchodní prodeje a další zajímavá data nás čekají až odpoledne, kdy se dočkáme newyorského indexu výrobní aktivity.
  • Ranní komentář: Euro se vzpamatovává ze situace v Itálii, Dow Jones navýšil rekord
    Včerejší seance se už od rána nesla v duchu zvýšené rizikové averze kvůli situaci okolo schvalování rozpočtu v Itálii. Euro i evropské akcie byly už od rána pod tlakem. Pár EURUSD udržela až hladina šestitýdenního minima na úrovni 1,15. Situace se ale postupně stabilizovala. Přestože evropské akcie unisono klesaly, tak na Wall Street se Dow Jones “utrhl” ze řetězu růstem o 0,5 % na historické maximum. Ceny ropy si daly oddech, Brent ale opět překročil úroveň 85 dolarů za barel. Zlato se dostalo na dvoutýdenní minima, když díky nárůstu rizikové averze rázně překonalo úroveň 1200 dolarů za unci.
  • Ranní komentář: Euro si své pozice zatím drží, brent roste na 80 dolarů
    Včerejší seance přinesla mírnou korekci na akciové indexy, které si ale většinu svých nedávných zisků stále bez problémů drží. Na devizovém trhu byla situace zajímavější, a to hlavně díky komentáři Maria Draghiho, který v Evropském parlamentu uvedl, že ECB počítá s růstem jádrové inflace, který by se měl opírat o lepšící se kondici evropské ekonomiky a hlavně pracovního trhu. Na to euro reagovalo růstem, i když si své pozice nakonec udržet nedokázalo, za což do značné míry mohla jeho již tak vysoká cena a stále velmi dobrý fundament na dolaru. Dnešek bude na fundamenty spíše chudší a za pozornost budou stát snad jen výsledky americké spotřebitelské důvěry.
  • Ranní komentář: Euro zatím stabilní nad 1,13 EURUSD, pozice drží také akciové indexy
    Včerejší seance přinesla zajímavé makro hlavně z Evropy, kde překvapily výsledky PMI, které konečně přerušily svůj volný pád z minulých měsíců. Euro si na páru s dolarem své pozice ale zatím drží a čeká na nový impuls. Ten by mohl přijít možná už dnes ráno v případě, že by dokázaly překvapit výsledky německého indexu IFO.
  • Ranní komentář: Euro zatím stabilní v okolí 1,14 EURUSD, trhy čekají na nové impulsy
    Nálada na trzích se včera začala konečně stabilizovat, což pomohlo hlavně akciím, které se v Evropě i v USA dokázaly dostat do zelených čísel. Zisky však nebyly nijak velké a protože úroveň rizikových přirážek zůstává vysoká, měli by obchodníci na akciovém trhu zůstat i nadále ve střehu. Alespoň k říjnovým minimům totiž na amerických indexech zůstává prostor stále otevřený. Dnes je v USA svátek, takže počítáme spíše s nižší volatilitou. Amerika je totiž bez dat a z Evropy nás čekají jen méně významné výsledky spotřebitelské důvěry.
  • Ranní komentář: Euro znovu na dosah 1,18 EURUSD, sentiment na trzích zůstává opatrně pozitivní
    Pondělní seance se na akciových trzích vydařila a většina rizikových aktiv dokázala růst. Akcie korigovaly páteční ztráty, když jim v růstu pomohla informace o propuštění amerického prezidenta z nemocnice. Ten se údajně cítí lépe, i když podle jeho lékaře situace stále ještě není bez rizik. Sentimentu na trzích včera pomohlo ale i lepší makro (PMI a ISM), takže v Evropě rostly indexy o procento, zatímco v USA přidal S&P500 1.8 % a Nasdaq dokonce 2.3 %.
  • Ranní komentář: Euro zpět na dosah 1,12 EURUSD, dnes záplava dat z Evropy i z USA
    Včerejší seance přinesla ze zajímavých dat hlavně výsledky příjmů a výdajů amerických domácností. Ty sice mírně podstřelily většinový konsenzus, dopad na trhy byla ale minimální. Dolar si na většině měnových párů své pozice drží a stejné platí také o akciích, které včera rostly jen mírně. S&P500 tak dál bojuje s klíčovou resistencí na úrovni historického maxima a bude zajímavé sledovat, zda se mu ji během tohoto týdne podaří konečně překonat.
  • Ranní komentář: Euro zpět nad 1,17 EURUSD, dnes evropská inflace
    Včerejší seance na finančních trzích probíhala v klidu a na nízkých objemech, za což mohla hlavně absence dat a důležitých fundamentů. Akciové indexy sice mírně ztrácely, ztráty se ale pohybovaly v řádech desetin procent a celková úroveň rizikových přirážek zatím zůstává nízká. Na devizovém trhu se pak pod mírný tlak dostal americký dolar na páru s eurem, ale i tady šlo o spíše technický pohyb bez zjevného fundamentů. Dnešní seance bude na data o něco bohatší a zvědavi budeme hlavně na výsledky evropské inflace a na kanadské HDP.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new