Úterý 19. březen 2024 12:44
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
CapXmaster

Investiční výhled Warrena Buffetta

26.02.2019 10:34  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

„Řada investorů věří, že výběr akcií Berkshire Hathaway je dobrou alternativou vůči investování do majoritních amerických indexů. V pětiletém horizontu výběr akcií Berkshire Hathaway překonává index S&P 500 o téměř 10 procent, ve tříletém horizontu se s indexem pohybuje ve shodě a za posledních 12 měsíců zaostává o 4 procenta,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář.

Legendární investor a třetí nejbohatší muž na světě Warren Buffett, který je šéfem společnosti Berkshire Hathaway, ve svém rozhovoru pro televizi CNBC poodhalil svůj aktuální pohled na trhy a blíže se vyjádřil k některým svým investicím.

Investoři s napětím očekávali slova Warrena Buffetta o společnosti Kraft Heinz, jejíž akcie se v minulém týdnu propadly o čtvrtinu, čímž reagovaly na zveřejnění špatných výsledků. Berkshire Hathaway je přitom největším akcionářem společnosti Kraft Heinz s podílem okolo 27 procent. Warren Buffett dle svých slov neplánuje ve společnosti Kraft Heinz navýšit svou pozici, na druhou stranu ani neplánuje svůj podíl snižovat. Byznys Kraft Heinz stále vidí jako potenciálně velmi výnosný.

Warren Buffett se vyjádřil také k akciím Oracle Corporation. Berkshire Hathaway ve třetím kvartále uplynulého roku vytvořil pozici v akciích Oraclu ve výši 2,1 miliardy dolarů, avšak hned v následujícím kvartále akcie opět prodal. Warren Buffett považuje Oracle Corporation za skvělou společnost, avšak připustil, že vlastně přesně nerozumí tomu, kam služby společnosti směřují.

Berkshire Hathaway navyšuje své pozice ve finančních titulech. Atraktivní se mu jeví Bank of America a JPMorgan Chase. Ve čtvrtém kvartále loňského roku mírně snížil pozici u akcií Applu, avšak Warren Buffett připustil, že na nižší úrovni by akcie nakousnutého jablka opět začal nakupovat.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Investiční večer (6. listopadu): Všechny měny světa včetně koruny aneb Nejen o kurzovém riziku pro vaše portfolio
    Koruna letos patří mezi nejpilnější měnové šplhouny. Blížící se měnověpolitické zasedání ČNB by přitom mohlo přispět k jejímu dalšímu posílení. Jak současnou situaci reflektovat v investičních strategiích? Nejen na to se zaměří další z cyklu Investičních večerů. Přijďte diskutovat i vy!
  • Investiční výhled Fidelity International na 3. čtvrtletí 2023: Trhy budou oscilovat mezi odolností a křehkostí
    Vzhledem k tomu, že centrální banky stále zaujímají kvůli přetrvávajícím inflačním tlakům jestřábí postoj, pravděpodobnost měkkého přistání, na rozdíl od některých částí trhu, které se pohybují v překoupeném teritoriu, klesá. Vzhledem k tomu, že finanční trhy oscilují mezi odolností a křehkostí, měli by investoři zvážit snížení celkové ochoty riskovat a zároveň takticky i strategicky využít podhodnocených příležitostí v rozvíjejících se zemích, uvádí investiční výhled společnosti Fidelity International pro třetí čtvrtletí roku 2023.
  • Investiční výhled Fidelity International pro 2. čtvrtletí 2019
    Anna Stupnytska, Head of Global Macro and Investment Strategy Fidelity International, vysvětluje: „Do 2. čtvrtletí vstupujeme s varováním, že stejné fundamentální problémy, které zpomalovaly růst, mohou přetrvávat. Jedná se ale spíš o návrat k podmínkám pozdního cyklu, než přímo o recesi. Trhy samým nadšením krátkodobě předstihly samy sebe, což způsobilo rozkol mezi fundamentálními faktory a cenami. Investoři přijímající bez výhrad přístup „risk-on“ by tak mohli být vystaveni výkyvům v sentimentu.“
  • Investiční výhled: jak se bude dařit akciím a dluhopisům?
    Globálním akciovým trhům se zatím letos daří celkově na výbornou. Nejširší globální akciový index MSCI All Country World totiž od začátku letošního roku připisuje vysoce nadprůměrný zisk 14 % a momentálně se pohybuje na historickém maximu. Taktéž na historickém maximu se pohybuje pravděpodobně vůbec nejsledovanější akciový index, index amerických akcií S&P 500, který zatím letos připisuje zisk 19 %. Nám dělá především radost fakt, že se nadprůměrně daří středoevropskému regionu, který máme v naší globální akciové alokaci vůči benchmarkům výrazně nadvážený.
  • Investiční výhled Michala Stupavského
    Globálním akciovým trhům se zatím letos daří celkově na výbornou. Nejširší globální akciový index MSCI All Country World totiž od začátku letošního roku připisuje zisk přibližně 14 % a momentálně se pohybuje na historickém maximu. Taktéž na historickém maximu se pohybuje pravděpodobně vůbec nejsledovanější akciový index, index amerických akcií S&P 500, který zatím letos připisuje zisk 19 %. Nám dělá především radost fakt, že se nadprůměrně daří středoevropskému regionu. Index středoevropských akcií CECEEUR totiž zatím v letošním roce připisuje zisk 20 %. Na druhou stranu nám nedělají radost čínské akcie - index čínských akcií CSI 300 totiž od začátku roku ztrácí výrazných 7 %.
  • Investiční výhled na rok 2023: Krátkodobá kontrakce následovaná oživením později v roce 2023 si žádá opatrný a selektivní přístup při alokaci aktiv
    V turbulentním roce jako byl ten uplynulý, se investoři stali svědky nevídaného a synchronizovaného monetárního utahování, které zvýraznilo rizika pro celosvětovou ekonomiku. Trhy se také nadále potýkaly s kombinací makroekonomických a geopolitických nejistot. Investiční odborníci společnosti Invesco popsali paletu možností, které se objevují v tomto prostředí, vypracovali základní scénář, který považují za vysoce pravděpodobný, a současně alternativní scénář. Oba mohou investorům pomoci v rozhodování o umístění kapitálu.
  • Investiční výhled: Od hardwaru k softwaru
    Minulý měsíc jsem napsal, že „ačkoli můžeme z poslední korekce vyloučit rizikové prémie, předpokládat obnovení býčího trhu je možná předčasné...
  • Investiční výhled Patria 2017: Kam míří naše akciové tipy pro letošek?
    Finanční sektor. Právě ten je nejčistším vyjádřením pro letošek ústředního tématu reflace. Další dvě naše sektorové preference jsou už odrazem fiskální politiky. První z nich jsou z pohledu ocenění atraktivnější části americké nekonvenční těžby ropy. Druhou jsou vybraná průmyslová odvětví exponovaná na investiční porci fiskální expanze. Přečtěte si názory a důvody analytiků Patria Finance. Jednou z klíčových otázek roku je také: bude se dařit dividendám?
  • Investiční výhled Q1 2014
    Rozvíjející se Asie, které se během současné krize podařilo zachovat růst světové ekonomiky na přijatelné úrovni, se během roku 2014...
  • Investiční výhled Saxo Bank pro čtvrtý kvartál 2012: Mandát pro změnu
    K ukončení recese je třeba klást větší důraz na mikroekonomiku - Saxo Bank, specialista na investice a on-li...
  • Investičníweb.cz: Parita eura a dolaru? Takhle to "hraje" profesionální trader
    Kurz EUR/USD letos již klesl pod hladinu 1,04. Nejvíce za několik let se tak přiblížil paritě. Podle forexového obchodníka Ondřeje Hartmana dolaru samozřejmě prospívá přísnější měnová politika americké centrální banky, krátkodobě nicméně drží LONG pozici, tedy sázku na posílení eura. Jak vnímá debaty o možné paritě dvou hlavních měn západního světa, popsal v debatě z cyklu ABCD investora.
  • Investičný gigant UBS zostáva prorastovo naladený na Indický región
    Jedna z najväčších investičných bánk UBS mala nedávno konferenciu v Indii, zameranú hlavne na rozvojové trhy. Diskutovalo sa o dolári, dlhopisoch a samozrejme aj o akciách.
  • Investorem zadlužené Maliny by se mohla stát čínská společnost GoodHao
    Novým investorem zadluženého Energetického Holdingu Malina by se mohla stát čínská společnost GoodHao. Ta chce vstoupit do insolvenčního řízení s Malinou, přičemž nabízí dodání materiálu a vyrovnání s věřiteli. Vstup čínské firmy je součástí reorganizace, kterou navrhuje vedení Maliny. Čínská společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě. O dalším osudu Maliny by měli po dnešním jednání insolvenčního soudu rozhodnout věřitelé podniku.
  • Investori majú aktuálne najviac v láske eurozónu, naopak najpesimistickejší sú voči Británii
    Začiatkom týždňa vyšiel aktuálny prieskum medzi poprednými fondmi z dielne Bank of America Merrill Lynch. Pozrime sa na tie najzaujímavejšie výsledky ukazujúce aktuálne trendy medzi inštitucionálnymi investormi:
  • Investori naliali minulý rok do európskych ETF historicky najviac peňazí
    Investori minulý rok naliali historicky najviac peňazí do ETF fondov, keďže boli motivovaní pomerne slušným výkonom na európskych akciových trhoch. V európskom regióne pritieklo do ETF fondov rekordných 107 miliárd eur (120 miliárd dolárov). Najvýraznejší boom zažili aktívne riadené fondy, do ktorých pritieklo viac než 100 miliárd dolárov. Niet sa čomu čudovať, keďže počas minulého roka zaznamenal napríklad index DAX (DE30) nárast o viac ako 25%, Francúzky CAC40 (FRA40) viac než 26% a taliansky FTSE MIB (ITA40) viac než 22%.
  • [Investor] Indexové investovanie: too big (not) to fail
    Investor Bill Ackman a jeho spoločnosť Pershing Square sú známe kvôli dvom veľkým kauzám. Prvou je jeho označenie spol...
  • Investori považujú za najväčšie riziko uťahovanie v Číne. EÚ a ani Trumpa už príliš neriešia.
    Včera boli zverejnené výsledky májového globálneho prieskumu medzi manažérmi fondov (z dielne Merill Lynch), ktoré tradične priniesli zaujímavé správy o sentimente investičných fondov.
  • Investori prestali vnímať ropu ako určujúci faktor pre inflačné očakávania. Ostane to tak?
    Na swapových trhoch sa deje zaujímavá vec. Kým ešte prednedávnom vývoj obľúbeného ukazovateľa inflačných očakávaní ECB...
  • Investori sa naďalej najviac boja obchodných vojen. Dolár začína byť podľa nich prislabý
    Februárový prieskum Bank of America medzi globálnymi fondmi je vonku, pozrime sa na jeho výsledky. Veľkí investori sa v apríli najviac boja obchodných vojen, ako najväčšie krajné riziko ich uviedlo takmer 40% respondentov. To je o 10 percentuálnych bodov viac ako pred mesiacom. Na druhom mieste ostáva prirýchle zvyšovanie úrokových sadzieb, predovšetkým zo strany FEDu, ktorý hodlá naďalej zvyšovať sadzby minimálne trikrát ročne.
  • Investori sa najviac obávajú Severnej Kórei, volatilita je podľa nich lacná
    V septembrovom vydaní prieskumu medzi poprednými globálnymi investičnými fondmi prebrala pozíciu líderstva v rebríčku najväčšieho krajného rizika Severná Kórea. Zatiaľ ju mimo mierneho rastu zlata investori príliš neriešia, v prípade zhmotnenia rizika ozbrojeného konfliktu by však zrejme zavládla averzia k riziku. Ďalšie riziká podľa nich súvisia s uťahovaním politiky centrálnych bánk – FED, ECB, PBoC (čínska), ktoré by mohli spôsobiť masívny výpredaj na dlhopisových trhoch:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI