Čtvrtek 28. březen 2024 23:17
reklama
Purple trading AI
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Ranní komentář: Americké výnosy znovu klesají, dnes britské HDP

11.02.2019 07:47  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Minulý týden se na finančních trzích nesl ve spíše nervózním duchu, což bylo vidět hlavně na ocenění akcií v Evropě, které se dostaly pod prodejní tlak. Trhy se dál obávají hlavně důsledků zpomalování světové ekonomiky, což pomohlo k dalšímu růstu cen dluhopisů a pádu výnosů, které se u 10letých splatností v USA přibližují zpět ke 2,6 %. Téma zpomalování světové ekonomiky zůstane klíčovým také v tomto týdnu, který nabídne hned několik důležitých makrodat. Pozornost obchodníků se ale postupně začíná přesouvat také zpět k politickým rizikům, v čele s brexitem a vztahy mezi USA a Čínou, kterým 1. března skončí obchodní „příměří“, které obě země uzavřely ve snaze o vyjednání obchodní dohody. Ta ale zatím stále chybí, což může začít řadu investorů znovu znervózňovat.

Dnešní fundamenty:

  • 10:30 Britské HDP za 4Q (středná dopad)
  • 10:30 Britská obchodní bilance (malý dopad)
  • 17:15 Za Fed promluví členka FOMC Michelle Bowman (malý dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Americké makro příjemně překvapilo, dolar navyšuje zisky
    Akciové trhy včera dokázaly znovu mírně růst, a to navzdory stoupajícím dluhopisovým výnosům. K lepší náladě na trzích pomola série výsledků z USA, kde příjemně překvapil jak silný růst maloobchodních prodejů, tak silný růst průmyslové produkce. V růstu pak pokračuje také americký dolar, který především na páru s eurem výrazně posiluje. Dnes ráno se již krátce dostal pod hranici 1.1300 EUR/USD kde se naposledky pohyboval v polovině lońského července.
  • Ranní komentář: Americké PPI a rostoucí výnosy dostávají indexy pod mírný tlak
    Kombinace včerejších výsledků amerického PPI a pokračujícího růstu výnosů dostala americké akciové indexy pod prodejní tlak. Dařilo se také dolaru, který pzevňoaval na většině měnových párů. Futures na americké indexy jsou i dnes ráno pod mírným tlakem, i když valuace zůstávají vzhledem k sazbám stále poměrně vysoké.
  • Ranní komentář: Americké výnosy a dolar pokračují v růstu. Nvidia po výsledcích +25 %
    Americká centrální banka včera zveřejnila zápis z minulého zasedání, ze kterého vyplynulo, že si členové FOMC stále nejsou jistí tím jestli sazby ještě zvyšovat nebo ne. Trh mezitím zmírňuje svůj výhled pro jejich letošní snižování, což pomáhá v růstu americkým výnosům a americkému dolaru. Za pozornost ale stály také výsledky Nvidia, která v after-marketu rostla o 25 % kvůli velmi překvapivému výhledu na Q2, který výrazně překonal analytický konsenzus.
  • Ranní komentář: Americké výnosy dál klesají, desetileté splatnosti se vrací na 2,3 %
    Včerejší seance na většině finančních aktiv proběhla v klidu a bez velkých změn, a to hlavně díky svátkům a uzavřeným burzám v USA a v Británii. Týden tak pro obchodníky na trzích začne v podstatě až dnes, i když ani během úterní seance žádný příliv nových důležitých fundamentů nečekáme. V centru dění proto zůstanou hlavě politická rizika, spojená s napětím mezi USA a Čínou.
  • Ranní komentář: Americké výnosy dál prudce klesají, dnes projev Jerome Powella
    Včerejší seance přinesla velké změny na dluhopisový trh a také na dolar, když jeden z členů FOMC (Bullard) uvedl, že jsou šance na brzké snížení sazeb velmi vysoké. Na vině jsou obavy z dopadů obchodní války na další zpomalování americké a světové ekonomiky, které přispívají k výraznému snížení dluhopisových výnosů a tedy i k oslabení amerického dolaru. EURUSD se tak včera dostal až na důležitou resistenci na úrovni horní hrany konsolidačního pásma. O jejím (ne)prolomení se přitom může rozhodovat už dnes, kdy nás čeká potenciálně velmi zajímavý projev šéfa Fedu Jerome Powella.
  • Ranní komentář: Americké výnosy dál prudce klesají, ropa (WTI) na 71 USD
    Máme za sebou klidnou seanci, která větší změny na akciové trhy nepřinesla. Výrazné změny ale pokračují na bondech, kde se desetileté výnosy u amerických dluhopisů propadly už pod hranici 1.2 %, což může signalizovat, že investoři na dluhopisových trzích věří v relativně rychlé zvolnění inflačních tlaků a pravděpodobně i ekonomického růstu. Obojí zatím zůstává silné, i když včera například americký ISM pro sektor služeb mírně podstřelil většinový konsenzus.
  • Ranní komentář: Americké výnosy dál stoupají, S&P500 se přesto vrací nad 4 tis. dolarů
    Americké akciové indexy po třítýdenní korekci začaly v minulém týdnu konečně znovu růst. Nálada na trzích zůstává stabilizovaná také dnes ráno, a to navzdory vysokým úrovním dluhopisových výnosů, které v minulém týdnu výrazně vzrostly hlavně na kratším konci výnosové křivky.
  • Ranní komentář: Americké výnosy na 14 měsíčním maximu. Indexy se drží, dolar roste, zlato ztrácí
    Americké indexy za sebou mají klidnou seanci, během které jen nepatrně ztrácely, a to navzdory dalšímu růstu dluhopisových výnosů, které se dostaly na svá 14 měsíční maxima. Situace na trzích je však stabilizovaná a vyšší výnosy investory zatím zdá se tolik netrápí. Jejich růst však viditelně pomáhá americkému dolaru, který se na páru s eurem dostal až na hranici 1.17 EURUSD a pod tlakem je kvůli nim naopak cena drahých kovů. Zlato kleslo už na 1 680 a stříbro 23.8 dolarů za unci.
  • Ranní komentář: Americké výnosy na 4.65 %, akcie rostou, dnes výsledky NFP
    Akciové indexy včera na vysokých objemech rostly. K růstu pomohl pokračující pád výnosů, ale také výsledková sezóna, která několika akciím pomohla k výraznému růstu. Pozitivní nálada na trzích a pád výnosů pak dostaly pod tlak americký dolar. Dnes pozor na výsledky z amerického trhu práce, které mohou akciový a dluhopisový trh opět výrazně rozpohybovat.
  • Ranní komentář: Americké výnosy, výsledky Amazon, Apple a WBD, sazby v Británii a oslabení koruny
    Akciové trhy si své ocenění drží a moc na tom nemění ani pokračující růst dluhopisových výnosů, které se v USA u desetiletých splatností dostaly na 4.17 %. Investoři zdá se spekulují na soft landing, což na trzích pomáhá udržovat pozitivní náladu. Včera pokračovala výsledková sezóna a svá čísla nabídly například WBD, Amazon a Apple. Dnes pozor na nově příchozí makro, v čele s výsledky z amerického trhu práce.
  • Ranní komentář: Americké 10 leté výnosy klesly pod 3 %, na jejich pád doplácí hlavně dolar
    Začátek týdne na trzích proběhl díky víkendovému summitu G20 v dobré náladě, ale kvůli rozdílům v komunikaci výsledků americko-čínské dohody se na finanční trhy začala opět vkrádat nervozita. Jasně pozitivní zprávou pro trhy je ale alespoň dění na bondech. Ty totiž pokračují v růstu, díky kterému se už například výnosy z amerických 10 letých dluhopisů dostaly výrazněji pod hranici 3 %. Na to částečně doplácí dolar, který ztrácí na většině měnových párů, když investoři mírní svůj výhled ohledně tempa utahování měnové politiky v průběhu příštího roku. Dnešek bude na trzích bez důležitého makra a klíčovým faktorem pravděpodobně zůstane sentiment, který se ráno začíná znovu zhoršovat.
  • Ranní komentář: Americké 10 leté výnosy zpět na 4 %, akcie pokračují v korekci, USD zpevňuje
    Akciové trhy pokračují v korekci. K té přispívá další růst výnosů, které se postupně vracejí k maximům z konce minulého měsíce. U desetiletých splatností se výnosy dostávají v USA zpět na 4 % a u dvouletých rostou nad 4.3 %.
  • Ranní komentář: Americké 10yr výnosy na dosah 3 %, Netflix po výsledcích -20 %
    Akciové trhy včera rostly i navzdory dalšímu růstu dluhopisových výnosů, které se u desetiletých splatností v USA pomalu blíží k 3% hranici. Výrazné zisky si přitom včera připisovaly růstové akcie a například Nasdaq přidal více než 2 %. Ne všem akciím se ale daří. Netflix za sebou má v after-market hodinách propad o 20 % poté, co zveřejnil výsledky za 1Q, kde nečekaně přišel o 200 tis. předplatitelů.
  • Ranní komentář: Americké 10yr výnosy na 1.37 %. Indexy zatím stabilní, měď prudce roste
    Akciové trhy za sebou mají klidný týden. Indexy své pozice navyšovat výrazněji nedokázaly, když je pod mírný tlak dostávaly hlavně rostoucí dluhopisové výnosy, které dnes ráno v USA u desetiletých splatností vystoupaly až na 1.37 %. Velkým tématem pak byla také energetická situace v Texasu a její dopad na ceny ropy, nebo nově příchozí makro, které signalizuje, že se ekonomická situace hlavně v USA začíná postupně zlepšovat.
  • Ranní komentář: Americké 10yr výnosy zpět na dosah 3 %. Dolaru jejich růst svědčí
    Minulý týden výrazně pomohl hlavně americkému dolaru, který i s přispěním vyšších dluhopisových výnosů rostl na páru s většinou světových měn. Pod tlakem byla naopak hlavně britská libra, které uškodila série ekonomických data a komentář šéfa Bank of England, jenž společně výrazně zmírnily optimismus ohledně termínu dalšího zvýšení britských úrokových sazeb. Co se akciového trhu týká, i když se konec týdne nevydařil, indexy dokázaly růst, a to i díky snížení rizikových přirážek. Nový týden bude na fundamenty bohatý a vedle zajímavého makra nabídne hlavně ve čtvrtek důležité zasedání Evropské centrální banky.
  • Ranní komentář: Americko-čínské vztahy na trzích tématem číslo jedna, cena ropy roste díky OPECu
    Minulý týden na trhy přinesl o něco více klidu, což platilo hlavně o burzách v Evropě, které dokázaly růst. Amerika znovu ztrácela, i když tentokrát byly ztráty spíše malé poté, co byla nejistota okolo Číny prozatím naplno započtena v ceně akcií. Americko-čínské obchodní vztahy ale zůstanou i nadále pro další dění na trzích klíčové, když trh čeká na jakékoli signály, že se jednání mezi oběma zeměmi podaří znovu restartovat.
  • Ranní komentář: Americký dolar korigoval, Wall Street se naopak přiblížila rekordu
    Včerejší seance byla ve znamení poklesu rizikové averze a prázdninového obchodování. Objemy zůstaly spíše nízké a volatilita klesala. Spotový VIX se dostal na nejnižší úrovně od ledna. Evropa zaznamenala o něco vyšší růsty než Wall Street, ovšem index S&P 500 se přiblížil na dosah historických rekordů. Americký dolar vrátil část zisků z minulých seancí, i když v závěru seance ukázal opět svoji sílu. Pár EURUSD se odrazil od hladiny 1,1550 a nakrátko dokonce úspěšně atakoval 1,16. Téměř žádné zisky ovšem nezaznamenala libra, kterou stále tíží Brexit. Australský dolar byl v čele skupiny měn G10 po ranním zasedání australské centrální banky RBA. Cena ropy se zvyšovala díky vyhrocené situaci okolo novým americkým sankcím na Írán.
  • Ranní komentář: Americký dolar pokračoval v růstu, pár GBPUSD padl na jedenáctiměsíční minimum
    Včerejší seance nepřinesla výrazné změny na finanční trhy. Akcie v USA rostly o několik desetin procenta. V Evropě došlo jen k malým změnám. Německé tovární objednávky klesly o 4,0 % a výrazně tak negativně překonaly očekávání. V dobrých výkonech pokračoval americký dolar, i když s blížícím supportem na EURUSD a absencí důležitých fundamentů trend postupně slábne. Pár GBPUSD se dostal na jedenáctiměsíční minimum. Obchodníci se bojí, že se Velké Británii nakonec nepodaří dohodnout s EU. Australský dolar pozitivně reagoval na ranní výsledky ze zasedání RBA. Naopak turecká lira včera dále ztrácela důvěru investorů. Pár USDTRY výrazně navýšil historické maximum.
  • Ranní komentář: Americký dolar si vydobyl zpět ztracené pozice, ve čtvrtek zasedá ECB
    Závěr minulého týdne se nesl spíše na negativní vlně, když ztráty na Wall Street sahaly k nejvyšším úrovním za poslední měsíc. Index S&P 500 klesl v pátek o 0,62 % na 2976,61 bodů a za celý týden dosáhl pokles na 1,23 %. V Evropě byla situace o něco lepší. Nejvyšší zisky předvedl DAX díky růstu o 0,26 % na 12 260,7 bodů. Výrazný pokles zaznamenaly italské akcie kvůli politickým vlivům. Hlavní milánský index FTSE MIB ztratil více než 2 % kvůli spekulacím o předčasných volbách. Nejvýraznější dopad zaznamenaly italské banky. Například Banco BMP ztratila přes 6 %.
  • Ranní komentář: Americký JOLTS report, Jamie Dimon k akcionářům
    Akciové trhy si včera prošly klidným obchodováním. Pod tlakem byly hlavně průmyslové společnosti, které ztrácejí kvůli obavám ze zpomalování americké ekonomiky. Tyto obavy včera přiživily nové výsledky JOLTS reportu z trhu práce, kde se počty otevřených pozic propadly poprvé od května 2021 pod 10 mil.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader