Úterý 19. březen 2024 08:39
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
XTB trading konference 2024

Apple překonává očekávání; GS, Johnson & Johnson a BofA zveřejní výsledky dnes

19.10.2010 10:21  Autor: Saxo Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Hranice 1170 byla jednoznačně prolomena a směřujeme k testování úrovně 1200. Nepochybně nastanou i špatné dny, ale trend je velmi silný, takže očekáváme testování úrovně 1200.

Co se děje?
Evropské akciové trhy otevřou s největší pravděpodobností bez výraznějších výkyvů poté, co akciové trhy v USA rostly v reakci na velmi pozitivní hospodářské výsledky společnosti Apple. Apple jednoznačně překonal všeobecná očekávání; vykázal tržby ve výši 20,34 mld. USD oproti očekávaným 18,08 mld. USD a výnos na akcii ve výši 4,64 USD oproti předpokladu 4,10 USD. Spotřebitelé zjevně na Apple věří a navzdory pochmurným ekonomickým předpovědím Apple předvídá pokračující růst tržeb. Sledujte Johnson & Johnson, Bank of America a Goldman Sachs.

Akcie: pohled zblízka
Výsledková sezóna pokračuje a dnes mají být zveřejněny hospodářské výsledky takových gigantů, jako jsou Johnson & Johnson, Bank of America a Goldman Sachs. Věnujte pozornost výsledkům Bank of America a jejímu úvěrovému portfoliu. Je velmi pravděpodobné, že bude následovat trend nastoupený bankami JPMorgan a Citigroup, uvolní peníze z rezerv na ztrátové úvěry, a krátkodobě tak zvýší zisky. Co se týče Bank of America, sledujte, zda se objeví jakákoli zmínka, která by naznačila alespoň odhadem výši dopadu rekurzivního procesu zabavování majetku na její rozvahu. Zajímavou podívanou slibuje i Goldman Sachs. Investiční pobočka banky JPMorgan si vedla dobře, ale ne tak jako za starých dobrých časů. V jakém světle se předvede Goldman Sachs? Nejspíš v dobrém. Vždy tomu tak bývá, ale zajímavé na tom spíš je, odkud tyto zisky vlastně plynou (tj. z které části podnikání).
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Apple pozastavil svou službu Apple Pay pro ruský systém platebních karet Mir
    Technologický gigant Apple pozastavil svou službu Apple Pay pro ruský systém platebních karet Mir. S odvoláním na největší ruskou banku Sberbank o tom dnes informovala agentura Reuters. Americká firma tak uzavřela skulinu, s jejíž pomocí ruští uživatelé službu Apple Pay používali.
  • Apple pracuje na službě AI, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard
    Americká technologická společnost Apple pracuje na službě umělé inteligence (AI), kterou chce konkurovat produktům ChatGPT firmy OpenAI či Bard od Googlu. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Mluvčí společnosti odmítl věc komentovat.
  • Apple prerušil výrobu iPhonu 12 Mini
    Akcie spoločnosti Apple (AAPL.US) poklesli o viac ako 1,0% po tom, čo tlačová agentúra Nikkei uviedla, že technologický gigant zníži plánovanú výrobu iPhonu 12 mini v prvej polovici tohto roka. Apple v porovnaní so svojimi plánmi z decembra zníži objednávky všetkých telefónov iPhone o zhruba 20%. Väčšina z nich pochádza z mini, najlacnejšieho telefónu s podporou 5G. Koncom minulého roka spoločnosť Apple povedala dodávateľom, aby zabezpečili komponenty a diely až pre 96 miliónov mobilných telefónov. Spoločnosť však teraz očakáva výrobu približne 75 miliónov kusov - čo je o niečo viac ako dodávky iPhone v rovnakom období minulého roka.
  • Apple představí iPhone 14 📈📱
    Akcie společnosti Apple se od začátku roku obchodují s vyššími zisky než akcie ostatních gigantů Silicon Valley, jako jsou Amazon, Microsoft, Alphabet nebo Meta Platforms. Akcie Apple rostou od doby, kdy společnost představila solidní výsledky za 2. kvartál letošního roku, přičemž poptávka nepolevuje ani při prezentaci nových výrobků. Očekává se, že lepší čtvrtletí pro Apple teprve příjdou. Fanoušci moderních technologií totiž nyní vyhlíží uvedení na trh nového modelu iPhone 14.
  • Apple představil nové Produkty
    O nových iPhonech lze hovořit jako o mezigeneračních modelech, ovšem to nemění nic na tom, že jde o špičkově vybavené smartphony. Na první pohled jsou téměř totožné jako loňské modely, i když pár změn se přeci jen najde. Konečně dostali Face ID modul, který je v porovnání s předchozí generací o 20 % menší a tím pádem nezabírá tolik plochy. Srdcem letošních novinek se stal čipset A15 Bionic. Jedná se o nejvýkonnější procesor, který můžete ve smartphonu dostat.
  • Apple představil nové telefony iPhone, mají konektor USB-C
    Americká technologická společnost Apple včera představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15. Firma u této řady přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání se rozhodla prosadit Evropská unie. Firma včera ukázala rovněž novou řadu chytrých hodinek Apple Watch. U těch bude možné určitou akci, například zastavení budíku či přijetí hovoru, aktivovat tak, že uživatel dvakrát klepne ukazováčkem do palce, aniž by se prsty dotkl samotných hodinek.
  • Apple představil novou generaci telefonů iPhone
    Americká technologická společnost Apple představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Oznámila, že všechny přístroje z nové řady iPhone 12 budou schopny využívat mobilní sítě páté generace (5G).
  • Apple představil vlastní kreditní kartu. Blíží se soumrak klasických bank?
    Apple včera výrazným způsobem zčeřil vody bankovního sektoru, když představil vlastní kreditní kartu a významněji tak pronikl do oblasti financí. V České republice způsobila velký rozruch již samotná služba Apple Pay, která umožňuje snadno a bezpečně provést platbu mobilem, a v zahraničí si již lidé stihli oblíbit posílání peněz mezi uživateli skrze službu Apple Pay Cash. S novinkou v podobě kreditní karty v jablečném telefonu, kterou Apple přináší ve spolupráci s bankou Goldman Sachs, ovšem Apple jde ještě o pořádný kus dál a ukazuje, že se vstupu do světa bankovnictví rozhodně nebojí. jí.
  • Apple překonal hranici $1 bilionu, Tesla vzlétla o 16 %. Míra nezaměstnanosti v USA poklesla na 3,9 %.
    První srpnový týden se zapsal do historie. Média jsou již několik dní plná titulků s jediným jménem. Společnost Apple pokořila milník $1 bilionu tržní kapitalizace. Akciový trh překvapil také výsledky společnosti Tesla. Klíčovou událostí týdne byl pak report zaměstnanosti v USA.
  • Apple překonal hranici $1 bilionu, Tesla vzlétla o 16 %. Míra nezaměstnanosti v USA poklesla na 3,9 %.
    První srpnový týden se zapsal do historie. Média jsou již několik dní plná titulků s jediným jménem. Společno...
  • Apple přesune výrobu z Číny 🔌📱 Gigant postaví nové "iPhone city" ?
    V posledních týdnech Apple urychlil plány na přesun části své výroby mimo Čínu. Říše středu již dlouho dominuje dodavatelskému řetězci giganta ze Silicon Valley. Tváří v tvář problémům ve svém obrovském závodě v Čeng-čou čelí společnost vyhlídce na vytvoření nového "města iPhonů":
  • Apple připravuje podcast o Viktoru Koženém, odsouzeném v Česku za podvod
    Americká společnost Apple připravuje podcast o Viktoru Koženém, jedné z hlavních tváří kuponové privatizace v porevolučním Československu ze začátku 90. let. Firma o tom informovala na svém webu. Kožený byl po rozpadu federace později v České republice odsouzen k deseti letům vězení za podvod v souvislosti s převody majetku akcionářů, už roky se ale skrývá na Bahamách.
  • Apple se blíží k tržní hodnotě 3 bilionů dolarů 🚀
    Společnost Apple Inc. (AAPL.US) je blízko tomu, aby se stala první společností v historii, která uzavřela obchodování s tržní hodnotou 3 biliony dolarů, protože její akcie v pátek rostou o více než 1,8 % a dosahují tržní kapitalizace 3,03 bilionu dolarů. Meziroční výnos akcií Apple dosáhl 50 %, což společnosti přidalo více než 940 miliard dolarů. Tento milník naznačuje dominanci velkých technologických společností.
  • Apple se chystá o zasvěcení do své „nové éry“
    APPLE: Akcie s největší tržní kapitalizací na světě má příští týden od 5. do 9. června Světovou vývojářskou konferenci. Potenciálně se chystá představit svůj dlouho očekávaný headset pro rozšířenou realitu a virtuální realitu, což je jeho největší premiéra od iWatch v roce 2015 a AirPods v roce 2016. To by mohlo přispět k upevnění dlouhodobých vyhlídek na růst zisků (viz graf), znovu zažehnout nadšení pro neoblíbenou „metaverse“ a dále zvýšit poptávku po vysoce výkonných polovodičových čipech. Cena akcií společnosti Apple letos vzrostla o 38 %, což je téměř čtyřnásobek růstu indexu S&P 500. Díky tomu se její forwardový poměr P/E dostal na 27x, což je výrazně nad dlouhodobým průměrem 21x, i když prognózy růstu zisků po pandemickém boomu stagnovaly. Společnosti by se hodil nový motor růstu vedle jejího rychle se rozšiřujícího impéria služeb.
  • Apple se opět stal hlavním prodejcem smartphonů v Číně
    Tržní podíl společnosti Apple Inc v Číně dosáhl v Q4 2021 na historické maximum. Dle Counterpoint Research Tech drží Apple 23 % celého čínského trhu. V tomto kvartálu vyskočily prodeje o 32 %.
  • Apple se potýká s problémy v Číně
    Investoři se obávají, že úrokové sazby by mohly zůstat nahoře po delší časové období a zámořské trhy tak včera zaznamenaly poklesový den. Hlavním strůjcem poklesů byl technologický index Nasdaq, který se propadl o 0,9 %. Akcie technologické společnosti Apple byly včera stále pod tlakem, když odepsaly 2,9 %. Čína totiž zakázala používání jejich zařízení pro vládní úředníky. Půjčovna videoher Gamestop narostla o 0,7 %. Síť elektrických dobíjecích stanic s příznačným názvem ChargePoint musela zkousnout 10,9% ztrátu ze včerejší obchodní seance.
  • Apple se připojuje k trendu rozšířené reality
    Investoři i spotřebitelé s napětím sledovali Worldwide Developers Conference, jednu z nejvýznamnějších akcí společnosti Apple, a doufali, že budou představeny nové inovativní produkty. A jejich očekávání nebylo mylné. Apple představil dlouho očekávanou jednotku pro virtuální realitu, Apple Vision Pro. Je to poprvé od roku 2016, kdy společnost představila novou platformu, a má to pádný důvod, proč se tak stalo právě na WWDC. Aby mohl hardware, ať už je jakkoli sofistikovaný, naplno využít svůj potenciál, potřebuje software.
  • Apple se připojuje k trendu rozšířené reality
    Investoři i spotřebitelé s napětím sledovali Worldwide Developers Conference, jednu z nejvýznamnějších akcí společnosti Apple, a doufali, že budou představeny nové inovativní produkty. A jejich očekávání nebylo mylné. Apple představil dlouho očekávanou jednotku pro virtuální realitu, Apple Vision Pro. Je to poprvé od roku 2016, kdy společnost představila novou platformu, a má to pádný důvod, proč se tak stalo právě na WWDC. Aby mohl hardware, ať už je jakkoli sofistikovaný, naplno využít svůj potenciál, potřebuje software.
  • Apple se připravuje na recesi, Alphabet dokončil split akcií 20:1
    Přízrak blížící se globální recese si vybírá svou daň na náladě managementu velkých společností, které stále častěji signalizují vnitřní změny, aby připravily své podnikání na horší časy. Nejinak je tomu u Applu (AAPL.US), který plánuje v nadcházejícím roce zpomalit dynamiku náboru a snížit výdaje v některých svých divizích. Změny se nedotknou všech týmů a Apple stále plánuje agresivní plán uvedení svých produktů na rok 2023, který mimo jiné zahrnuje sadu smíšené reality (VR/AR), ta je prvním velkým projektem nové kategorie od roku 2015. Opatrnější tón společnosti Apple je pozoruhodný vzhledem k síle společnosti tváří v tvář pandemii Covid-19 a dalším nepokojům (ve srovnání s konkurencí). Akcie společnosti včera po zprávě ztratily téměř 2,1 %.
  • Apple se v závěru loňského roku vrátil do čela trhu se smartphony
    Celosvětový prodej chytrých telefonů loni v důsledku pandemie klesl o 12,5 procenta na 1,35 miliardy přístrojů. Ve čtvrtém čtvrtletí se do čela trhu poprvé od roku 2016 vrátila americká společnost Apple. Prudký pokles prodeje naopak utrpěl čínský výrobce Huawei, který čelí sankcím ze strany Spojených států. Ukázaly to údaje, které na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná společnost Gartner.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova