Čtvrtek 28. březen 2024 20:36
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Dukascopy new

Ranní komentář: NASDAQ díky Applu umazal 3 %, dnes evropská inflace a americký trh práce

04.01.2019 07:39  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance přinesla další výraznou korekci na akciové trhy, když jen v USA klesal technologický NASDAQ o více než tři procenta. Na vině byl samozřejmě především Apple, který se díky zhoršení výhledu pro tržby propadal o téměř 10 % a který s sebou částečně stáhnul i některé další technologické akcie. Nálada na trzích se však dnes začíná zlepšovat a futures na americké indexy zahajují páteční seanci růstem. Dnes do dění na trzích přitom promluví také makro, v čele s americkými statistikami z trhu práce, které mají potenciál rozvlnit nejen akcie, ale především dolar. Pozor ale také na projev šéfa Fedu a jeho případné komentáře ohledně budoucího vývoje sazeb.

Dnešní fundamenty:

  • 09:15 Španělský PMI pro sektor služeb (malý dopad)
  • 09:45 Italský PMI pro sektor služeb (malý dopad)
  • 10:30 Britský PMI pro sektor služeb (střední dopad)
  • 11:00 Flash odhad inflace v eurozóně (střední dopad)
  • 14:30 Americké statistiky z pracovního trhu (střední dopad)
  • 14:30 Kanadské statistiky z pracovního trhu (střední dopad)
  • 16:15 Za Fed promluví jeho guvernér Jerome Powell (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Na akciových trzích zavládl optimismus, dnes zasedá ECB
    Akciové trhy za sebou mají další úspěšnou seanci. Americké indexy atakují nová historická maxima, zatímco německý DAX dokázal konečně vystoupit z konsolidačního pásma, ve kterém se držel od letošního srpna. Na trzích tak panuje dobrá nálada, která by mohla díky absenci rizik vydržet i do dalších dnů. Dnešek bude hlavně o zasedání ECB, od které trh čeká prodloužení délky trvání kvantitativního uvolňování a parametrické změny v pravidlech nákupů dluhopisů. Obchodníci budou velmi zvědaví také na doprovodný komentář Maria Draghiho k ekonomické situaci a na to, jak se ECB postaví k sérii nedávných dat, která signalizují pozvolné zrychlování evropské ekonomiky.
  • Ranní komentář: Na JPY hrozí intervence, problémy Applu v Číně a kakao je nový bitcoin
    Akciové trhy si své zvýšené valuace drží a nálada na trzích zůstává stabilizovaná. Podobné platí také o výnosech, které se v případě desetiletých splatností v USA drží i nadále pod hranicí 4.3 %. Trh tak čeká na nový impuls, který by jej výrazněji rozpohyboval, ale dnes se ho kvůli absenci nového makra a slabému korporátnímu kalendáři pravděpodobně nedočká. Ve slábnutí mezitím pokračuje JPY, jejíž pád už přiměl japonského ministra financí k výhružkám další intervencí. Znovu se naopak zvedají kryptoměny a v prudkém růstu pokračují například také ceny kakaa.
  • Ranní komentář: Nálada na trzích se zlepšuje. Akcie, bitcoin i průmyslové kovy výrazně rostou
    Včerejší seance se na finančních trzích nesla ve velmi pozitivním duchu. Akcie rostly nejvíce od března, když jim pomohla řada nově zveřejněných korporátních výsledků společností, které dokázaly překonat očekávání, nebo zlepšily svůj výhled do nadcházejícího roku. Reportovaly zatím především banky, ale k pozitivním překvapením přispěla i TSMC, nebo United Health Group.
  • Ranní komentář: Nálada na trzích znovu stabilizovaná, dnes evropská inflace a projev Powella
    Začátek týdne se na trzích nesl v podstatně klidnějším duchu než konec minulého týdne, kdy investory vyděsila nová varianta covidu. Investoři se od konce minulého týdne částečně uklidnili a ceny akcií a dalších rizikových aktiv začaly znovu růst. Výnosy přitom zůstávají na nízkých úrovních, což valuacím i nadále docela pomáhá.
  • Ranní komentář: Na libru doléhají obavy z tvrdého brexitu, akcie znovu o něco klidnější
    Pondělní seance za sebou na trzích větší stopu nezanechala. V USA se kvůli svátku neobchodovalo a v Evropě indexy rostly, i když obchodování probíhalo na výrazně podprůměrných objemech. Sentiment se oproti minulému týdnu ale zdá se uklidňuje, což dokazuje i pozvolný růst futures na americké indexy.
  • Ranní komentář: Na libru opět dolehly obavy z Brexitu, dnes projev J. Powella
    Také včerejší seance se na akciových trzích nesla v klidném duchu, když obchodování probíhalo opět na výrazně podprůměrných objemech. Nálada na trzích tedy zůstává klidná a obchodníci dál spíše vyčkávají na nové podněty, které by s cenou finančních aktiv dokázaly výrazněji pohnout. Jedním z nich by mohl být dnešní projev Jerome Powella, i když si lze jen obtížně představit, že by měl dnes šéf americké centrální banky přijít s nějakým skutečně nečekaným oznámením. Trh s růstem amerických sazeb počítá a Powell ho dnes pravděpodobně pouze potvrdí.
  • Ranní komentář: Napětí kolem Ukrajiny mírně polevuje, indexy prozatím stabilní
    I nadále zůstává jedním z klíčových témat na trzích situace na Ukrajině. V tomto směru včera napětí mírně polevilo, když dal Putin po schůzce se svými ministry najevo, že preferuje i nadále deeskalaci konfliktu a další vyjednávání. Situace se však může změnit ze dne na den a trhy si to rozhodně uvědomují. Nervozita tak zůstává patrná, i když jsou valuace docela stabilní.
  • Ranní komentář: Napětí mezi USA a Čínou znovu stoupá, trhy reagují další korekcí
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy další vlnu výprodejů, která znovu souvisela s tématem americko-čínských vztahů. USA údajně pokračují ve studii návrhu, podle kterého by měly americké penzijní fondy výrazně omezené možnosti pro investice do čínských finančních aktiv. Do toho USA oznámily čerstvý zákaz udělování víz pro čínské politiky, kteří jsou spojeni s potlačováním práv muslimských menšin v Číně. To všechno jen den před příletem čínské delegace do Washingtonu,což podle názoru obchodníků výrazně snižuje šance na to, že bude v jednání dosaženo významnějšího průlomu.
  • Ranní komentář: Napětí mezi USA a Čínou žene výše ceny bezpečných přístavů
    Akciové trhy včera pokračovaly v korekci, když dál rostlo napětí mezi USA a Čínou. Americký prezident včera uvedl, že dohoda s Čínou může být podepsána až v roce 2020, což by teoreticky znamenalo, že by nová americká cla mohla vstoupit v polovině tohoto měsíce v platnost. Americká Sněmovna reprezentantů pak mezitím schválila zákon na podporu muslimských menšin v Číně, což zřejmě vyprovokuje reakci ze strany Číny a ještě více zkomplikuje případné obchodní jednání.
  • Ranní komentář: Napjaté vztahy mezi Čínou a USA zatím trhům v dalším růstu nebrání
    Máme za sebou klidný začátek týdne, který se na většině trhů nesl kvůli svátku v USA a v Británii na nízkých objemech. Americké futures se ale, společně s růstem z dnešního rána, oproti pátečnímu close prodávají výše o zhruba 1.7 %. Pozitivní sentiment na trzích se tedy i nadále drží, a to navzdory rizikům spojeným s další eskalací napětí mezi USA a Čínou.
  • Ranní komentář: Nasdaq letos už +30 %. Pozitivní nálada na trzích zatím nepolevuje
    Minulý týden se na finančních trzích vydařil hlavně akciím a ostatním rizikovým aktivům. Indexy v USA znovu rostly a navyšovaly svá historická maxima z části i díky očekávanému projevu J. Powella, který představil nový rámec pro měnovou politiku, který ve výsledku znamená toleranci vyšší inflace a delší období ultra-nízkých úrokových sazeb. To je voda na mlýn především akciovým indexům, zatímco pod tlakem byl ze stejných důvodů hlavně americký dolar. Ten ztrácel nejvíce vůči měnám jako AUD a NZD, ale korekcí si prošel i na páru s eurem.
  • Ranní komentář: Nasdaq na dosah historického maxima, dnes výsledky NFP
    Středeční seance se na finančních trzích nesla opět v poklidném duchu. Americké indexy rostly, přičemž nejvyšší zisky si připsal opět technologický Nasdaq, který se dostává na dosah historického maxima. Evropa zaostávala, i když dnes ráno své včerejší ztráty dohání a futures na evropské indexy rostou více než na americké.
  • Ranní komentář: Nasdaq od začátku roku +8 %, povídání o Games Workshop a Warhammer
    Nálada na finančních trzích zůstává pozitivní. Indexům se letos zatím daří a například Nasdaq přidává od začátku roku přes 8 %. Stejně silně roste také Evropa. To vše navzdory výhledu trhu pro sazby, který úplně nekoresponduje s tím, co očekává Fed. Na S&P500 se PE multipl dostal nad 19 a také forward PE se postupně blíží k 18.
  • Ranní komentář: Nasdaq pod silným tlakem vstoupil do medvědího teritoria. Dnes výsledky Meta
    Včerejší seance byla znovu velmi negativní a horší sentiment se nedržel pouze technologického sektoru, ale výprodej se nevyhl téměř žádnému sektoru. Akciím se nedařilo od začátku včerejšího obchodování a výprodej zesílil ještě po uzavření americké burzy, kdy reportovala horší výsledky společnost Alphabet. Pozornost bude dnes investory věnována především k výsledkům společnosti Meta (Facebook), jejíž akcie vymazaly zisky po úvodním propadu po výsledcích za poslední čtvrtletí minulého roku. Z pohledu makrodat nás dnes nečeká nic zásadního.
  • Ranní komentář: Nasdaq si prošel největším výplachem za 11 měsíců, bitcoin na 43 tis. USD
    Americké indexy včera zamířily do červených čísel a pod tlak se znovu dostaly hlavně růstové a technologické akcie. Zatímco S&P 500 včera ztratil 1.94 %, Nasdaq klesl o 3.34 % a například oblíbený ARKK ETF odepsal rovnou 7.09 %.
  • Ranní komentář: Nasdaq včera -3 %, AMD a Nvidia jsou 50 % pod ATH
    Akciové trhy včera zamířily do červených čísel. Výrazně zaostával hlavně technologický Nasdaq, který se propadl o necelá tři procenta. Pod značný tlak se pak dostali hlavně výrobci čipů, jako AMD a Nvidia, kteří klesali o pět až šest procent. Náladě v tomto segmentu nepomohly zprávy o klesající poptávce po osobních počítačích, která Intel donutila ke snížení cen CPU. Nvidia se pak pere také s pádem cen kryptoměn a nižší poptávkou ze strany těžařů.
  • Ranní komentář: Nasdaq včera +3.69 %, Tesla +20 %. Buy the dip trade je zpět
    Máme za sebou velmi divokou seanci, během které se investoři houfně vraceli především k oblíbeným technologickým a růstovým titulům. Nasdaq si včera připsal nejlepší den od loňského listopadu, když vzrostl o 3.69 %. Prudkého růstu se pak dočkaly hlavně retailovými obchodníky oblíbené akcie, jako například Tesla, která rostla o téměř 20 %.
  • Ranní komentář: Nasdaq za dva dny +6.7 %, vysoká volatilita na trzích zatím nepolevuje
    Akciové trhy za sebou mají další silnou seanci a po pátečním růstu znovu prudce rostly. Dařilo se opět hlavně menším růstovým společnostem, které v řadě případů přidávaly i více než deset procent. Risk on sentiment se včera negativně podepsal na americkém dolaru, který začal odevzdávat část dřívějších zisků. Stabilní je pak situace na dluhopisových výnosech, které prozatím ve svém dalším růstu nepokračují.
  • Ranní komentář: Nasdaq za týden -4.5 %, šance na březnový růst sazeb v USA stoupají
    Minulý týden se na finančních trzích nesl v nervózním duchu. Pod tlak se dostaly hlavně technologické a růstové akcie a například americký Nasdaq během týdne odepsal 4.53%. Korekce na akciích měla co dočinění hlavně s růstem dluhopisových výnosů, které se u desetiletých splatností přehouply přes hranici 1.7 %. Šance na to, že v březnu Fed zvýší sazby rostou a podle fed funds futures už dosahují přibližně 80 %.
  • Ranní komentář: Nasdaq 13% pod ATH, vyšší výnosy a slabší výsledková sezóna dostávají akcie pod tlak
    Akciové trhy za sebou mají divoký týden, během kterého jsme byli svědky výrazných výprodejů. Americký index Nasdaq ztratil během týdne 7 %, zatímco Dow Jones a S&P500 klesly o více než 5 %. K negativnímu sentimentu přispěla kombinace několika faktorů, v čele s vysokými valuacemi, rostoucími výnosy a slabším startem výsledkové sezóny, která přinesla několik negativních překvapení. Dnes ráno se situace na trzích částečně stabilizuje a futures na americké indexy mírně rostou. Nový týden přinese ze zajímavých fundamentů především zasedání americké centrální banky. Pokračovat bude samozřejmě i výslechová sezóna.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
CapXmaster srovnani