Úterý 19. březen 2024 11:00
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024

DE30, ITA40 klesají díky růstu averze k riziku

06.12.2018 12:24  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové indexy dnes pokračují ve značné volatilitě poté, co z Kanady přišla zpráva o zatčení CFO společnosti Huawei. V Evropě se propadají indexy o více než dvě procenta, když například německý DAX ztrácí 2,45 % a klesá na své dvouleté minimum 20 % pod svým lednovým all-time high. Další klíčový support je nyní na 10 800 bodech.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ⏬ DE30 dosahuje na minima
    Bleskové PMI z evropských zemí za září vykázaly výrazné zhoršení, zejména v Německu a ve francouzském sektoru služeb. Nálady mezi německými podnikateli nebyly od začátku pandemie Covid tak špatné. V důsledku toho se DE30 propadl přes zónu podpory 12 400-12 500 bodů. Je třeba poznamenat, že to byl v poslední době čtvrtý pokus o prolomení se pod tuto zónu a pokud se index dnes nevyšplhá zpět nad ni, příští týden může dojít k pokračování sestupného pohybu.
  • ❗ DE30 dosahuje nové historické maximá
    DE30 je dnes jedným z najvýkonnejších európskych indexov. Nemecký index dnes rastie o viac ako 1% a dosiahol čerstvé rekordné maximum blízko úrovne 14 770 bodov. Rast je postavený na širokom základe, pretože 29 z 30 členov DAXu sa obchoduje vyššie. Deutsche Bank (DBK.DE) rastie po tom, čo člen predstavenstva spoločnosti uviedol, že jednotka investičnej banky má začiatkom roku 2021 silnú dynamiku. Šialenstvo týkajúce sa kmeňových akcií spoločnosti Volkswagen (VOW1.DE) pokračuje s viac ako 5% ziskom aj dnes. Avšak jej preferenčné akcie spoločnosti Volkswagen (VOW3.DE), ktoré sú členom indexu DAX, sa dnes obchodujú iba o 1% vyššie.
  • 📈DE30 dosahuje ročního maxima💥
    Evropské indexy zahájily dnešní seanci v optimistické náladě, celoevropský index STOXX 600 se vyšplhal na nové devítiměsíční maximum, zatímco německý DAX vyskočil na nejvyšší úroveň od února 2022, když nejnovější údaje ukázaly, že německá inflace v lednu mírně vzrostla na 8,7 %, ale zůstala pod prognózou analytiků ve výši 8,9 %, což vyvolalo naději, že ECB může zmírnit svou jestřábí rétoriku. Zdá se také, že evropští investoři strávili poslední jestřábí výrokycentrálních bankéřů Fedu, kteří potvrdili svůj závazek bojovat proti inflaci dalším zvyšováním sazeb. Z technického hlediska DE30 překonal nedávné maximum na úrovni 15585 bodů, což teoreticky otevírá cestu k historickému maximu na úrovni 16330 bodů. Na ukazateli momenta se však objevila medvědí divergence, což naznačuje, že nedávná vzestupná rally může ztrácet dech. Pokud se prodávajícím podaří znovu získat kontrolu, mohlo by dojít k započetí impulsu směrem dolů k 14730 bodů, kde se nachází spodní hranice struktury 1:1 a 23,6 % Fibonacciho retracement poslední vzestupné vlny.
  • DE30 dosiahol najvyššiu úroveň v tomto roku
    Nemecko je dnes najsilnejším akciovým trhom v Európe, keďže DE30 zaznamenal prudký nárast o 1,25% na úroveň 11825 bodov, čo predstavuje najvyššiu úroveň od októbra 2018. Trhom dopomohol k rastu ZEW sentiment index, ktorý vzrástol na 11-mesačné maximum, ako aj optimizmus ohľadom zajtrajšieho zasadania FEDu. Po tom, čo DE30 prekonal rezistenciu na úrovni 11775 bodov, otvoril sa priestor na rast k psychologickej hranici 12000 a technickej 12100 bodov.
  • DE30: Evropské akcie pod tlakem, DE30 testuje podporu 15 800 bodů!
    Úterní seance na evropských trzích přináší jasné poklesy kotací evropských benchmarků. Důvodem tak velkých výprodejů je dnes především reakce na slabé obchodní údaje z Číny a vlna paniky v Itálii, kde tamní banky zaznamenávají značné poklesy po rozhodnutí zavést 40% daň z mimořádných zisků.
  • DE30: Evropské akcie zůstávají v červených číslech
    Evropské akciové indexy zahájily dnešní seanci níže, čímž prodloužily páteční pokles. Blue chip indexy z Německa, Francie a Spojeného království se obchodují přibližně o 1 % níže, taženy obavami z globálního růstu v důsledku pokračujících lockdownů a přísných omezení v Číně. Mezitím Putinův vysoce očekávaný projev ke Dni vítězství uklidnil některá očekávání verbální eskalace konfliktu na Ukrajině.
  • DE30: Evropské indexy mají na začátku týdne lepší náladu!
    První obchodní seance tohoto týdne na evropském trhu přináší zřetelnou vlnu oživení na jednotlivých benchmarcích, které se snaží trochu zotavit ze ztrát z minulého týdne. Makrokalendář pro dnešní seanci je poměrně chudý. Ke zlepšení nálady "risk-on" dnes přispívají také energetické komodity, které získávají po ultimátu australských pracovníků těžební plošiny Woodside, kteří mohou zahájit generální stávku, pokud nebudou do středy splněna jejich očekávání.
  • DE30: Evropské indexy na konci týdne klesají; HKComp vstupuje do medvědího trhu!
    Závěrečná obchodní seance tohoto týdne na evropských trzích přináší pokračování dynamické klesající vlny, která ovlivňuje akcie na starém kontinentu. Výprodeje na čínském trhu dnes podpořila zpráva o podání žádosti o bankrotovou ochranu čínskou společností Evergrande Group. Poklesy navíc již druhý den v řadě prodloužily akcie společnosti Adyen (ADYEN.NL), které dnes ztratily téměř 2 %. Index EU50 se během dnešní seance propadl na 5týdenní minima, když rostla nejistota ohledně vyšších výnosů a nejistého vývoje na makroúrovni. To však není vše, protože index Hang Seng zaznamenal v závěru dnešní seance 20% pokles ze svých nedávných maxim, čímž se tento benchmark dostal do technického medvědího trhu.
  • DE30: Evropské trhy zvyšují ztráty
    Poslední seance na evropských trzích v tomto týdnu přináší poklesy většiny akciových indexů z Evropy, což zdá se prodlužuje sestupný tlak, který jsme viděli po celý týden. Nicméně samotný makroekonomický kalendář pro dnešní seanci neobsahuje velký počet důležitých ukazatelů. Tržní volatilitu může zvýšit například kanadská zpráva o trhu práce a projev Barra z FED . Revize dat o spotřebitelské inflaci (CPI) z Německa vyšla v souladu s očekáváním.
  • DE30 ignoruje Wall Street a roste už pátou seanci v řadě
    V úterý na trzích sledujeme divergenci mezi vývojem na Wall Street po otevření trhu a německým akciovým indexem DE30, který roste už pátou seancí v řadě. Hlavním důvodem růstu jsou naděje na monetární stimul od ECB a fiskální stimul z pera německé vlády, která by mohla v případě recese zajistit levné úvěry na podporu ekonomiky. Je otázkou, zda očekávání na stimul ECB nejsou příliš vysoká, protože obchodníci čekají pokles sazeb a zároveň zavedení kvantitativního uvolňování. Z technického pohledu čelí DE30 rezistenci na 12 330 bodech, kde vidíme rovnítko mezi současnou rally a podobným růstovým impulsem z června.
  • DE30: Je krátkodobé oživenie udržateľné?
    Nemecký referenčný index prelomil v máji tretíkrát spodnú hranicu rastúceho klínového vzoru, ale podpora na hodnote 15 090 bodov zabránila prudšiemu poklesu.
  • DE30: Je zóna odporu príliš silná?
    DE30 dnes naráža na silný odpor, podobný včerajšiemu obchodovaniu: oblasť medzi 15 375 a 15 450 bodmi - kde od 9. septembra došlo k mnohým zmenám smerovania. V stredu sa vytvorila sviečka, ktorá naznačovala býčí obrat v dlhodobom horizonte. Pokus o zotavenie však zatiaľ nebol presvedčivý.
  • DE30: Je zotavenie skutočne udržateľné?
    Ďalší postup však závisí aj od menšej trendovej štruktúry. Index v krátkodobom horizonte vzrástol, ale dostal sa do bočnej fázy. Prielom smerom nahor by posilnil dôveru býkov. V prípade prelomenia smerom nadol by sa do popredia dostala spomínaná zóna podpory.
  • 📉 DE30 klesá a testuje měsíční minima 🔽
    Globální akciové trhy se během asijské seance obchodovaly v zisku, ale po otevření Evropy se nálada změnila k horšímu. Indexy klesly kvůli rekordnímu počtu nákaz Covid-19 v Evropě a novým restrikcím spojených s pandemií, které poškozují ekonomický vývoj na starém kontinentě. Ve Velké Británii by mělo dojít k uzavření 4 dalších měst. DE30 rychle vymazal ztráty a spadl k úrovním měsíčních minim do blízkosti 12 550 bodů. Německý index dnes ztrácí 1,3 %.
  • DE30 klesá na 1-mesačné minimum❗
    Nálada na globálnom akciovom trhu je dnes kyslá. Blue chips indexy zo západnej Európy sa v čase tlače obchodujú približne o 2 % nižšie, zatiaľ čo indexy na Wall Street sa obchodujú o 1,2 - 2,2 % nižšie. Smerom nadol sa na akciových trhoch pohybujú rastúce jastrabie stávky. Očakávania sa začali meniť po včera zverejnenom zápise zo zasadnutia FOMC, ktorý naznačil, že niektorí členovia Fed-u považujú za vhodné zvýšiť úrokové sadzby na júnovom zasadnutí. Okrem toho dnešná séria pozitívnych údajov zverejnených v USA ďalej podporila šance na zvýšenie sadzieb. Správa ADP ukázala takmer polmiliónový nárast zamestnanosti za jún, zatiaľ čo správa Challenger ukázala prepúšťanie na 7-mesačnom minime. Okrem toho index ISM v službách v júni vyskočil z 50,3 na 53,9 vďaka oživeniu indexov zamestnanosti a nových objednávok. Peňažné trhy v súčasnosti oceňujú takmer 90 % šancu na zvýšenie sadzieb o 25 bázických bodov na júlovom zasadnutí FOMC a takmer 50 % šancu na kumulatívne sprísnenie o 50 bázických bodov do novembrového zasadnutia.
  • DE30 klesá na 6měsíční minimum❗
    Evropské akciové indexy zahájily nový týden na zadní noze. Poklesy lze zaznamenat na celém starém kontinentu, přičemž většina blue chips indexů ze západní Evropy se dnes obchoduje o více než 1 % níže. Akcie se stahují zpět uprostřed růstu výnosů dluhopisů, přičemž výnos 10letých státních dluhopisů USA dnes vyskočil o 8 bazických bodů na 4,52 % v době tisku. Zahájení hotovostní seance ve Spojených státech bylo rovněž negativní, hlavní indexy Wall Street se při zahájení seance obchodovaly o 0,2-0,3 % níže.
  • 📉 DE30 klesá o viac ako 2,2 %
    Riziko eskalácie problémov bankového sektora dnes vyvíjalo tlak na pokles európskych indexov. Investori dúfali, že riziko sa stabilizuje po prevzatí Credit Suisse bankou UBS (UBSG.CH). To sa však nestalo a odkúpenie držiteľov dlhopisov AT1 vytvorilo potenciálne nebezpečný precedens. Pozornosť trhu sa teraz sústreďuje na akcie Deutsche Bank (DB.DE), ktoré dnes klesli o viac ako 12 %. Jej ocenenie poslalo nadol to, že swapy na úverové zlyhanie (CDS) sa vyšplhali na najvyššie úrovne od roku 2020. To naznačuje, že špekulatívny trh je čoraz viac presvedčený, že problémy inštitúcií sa budú zhoršovať. Včerajšie komentáre Janet Yellenovej, ktorá uviedla, že regulačné orgány sú pripravené podporiť banky dodatočnou likviditou, udržateľne nezlepšili náladu na trhu. Namiesto toho sa investori presvedčili, že kríza ešte neskončila. Ratingová agentúra Moody's navyše včera naznačila, že problémy amerických bánk možno zďaleka neskončia.
  • DE30 klesá o 2% ❗
    Akciové trhy v Európe nasledovali pohyby na ázijských akciových trhoch a v stredu zaznamenali na začiatku obchodovania pokles. Hlavné indexy blue-chips zo starého kontinentu sú o 1% nižšie, pričom nemecký DAX (DE30) a holandský AEX (NED25) klesli o 2%. Zdá sa, že obavy z výhľadov rastu sú hlavným dôvodom dnešného poklesu, pretože údaje o nemeckých továrenských na objednávky za august ukazujú, že došlo k významnému poklesu (-7,7% MoM vs. -2,2% MoM, očakávané). Neustále zvyšovanie cien energií tiež zohráva svoju úlohu, pretože samotné európske benchmarkové obchodovanie so zemným plynom je dnes o 20% vyššie!
  • 📉DE30 klesá o 2%❗
    DE30 počas piatkového popoludnia prudko poklesol, v súlade s globálnymi partnermi, a dosiahol najnižšiu úroveň od konca mája. Dnešné jastrabie komentáre člena Fedu, Jamesa Bullarda, zvýšili obavy u investorov ohľadom rýchlejšieho sprísňovania monetárnej politiky. Posledné ekonomické údaje z Nemecka tiež ovplyvnili sentiment na trhu. Inflácia výrobcov vyskočila v máji na najvyššiu úroveň od roku 2008, keď ceny pred finančnou krízou silno rástli.
  • DE30 klesá po tom, čo Čína oznámila nová clá na USA a Nemecko chce dosiahnuť vyrovnaný rozpočet
    Akciové trhy klesajú 2 hodiny pred očakávaným prejavom predsedu FOMC v Jackson Hole po tom, čo Čína uviedla, že zavedie odvetné clá na dovoz tovarov z USA a nemecký predstavitelia uviedli, že krajina bude na stretnutí G7 obhajovať politiku vyrovnaného rozpočtu. Čínsky krok je obzvlášť bolestivý, pretože zahŕňa ropu a obnovuje clá na autá. DE30 klesá o viac ako 100 bodov. Uvidíme, či Jerome Powell dokáže zvrátiť tieto pohyby počas svojho prejavu, ktorý začína o 16:00.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
IQ Option
Falcon Broker
reklama
Instaforex ebook