Sobota 16. leden 2021 13:29
reklama
Bernstein bank webinar
reklama
Dukascopy
reklama
BOSSA ebook analyza

AOS - automatické obchodní systémy

...pro všechny které toto téma zajímá...rady, tipy, a hlavně funkční AOSy na backtesting pro všechny...

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor AOS - automatické obchodní systémy (30 odpovědí)
zaree
Silver member
avatar
Příspěvky: 150
Více informací o uživateli >>
kvalita testovaní 11.10.2016 10:24

Já už aos dělám roky, a vážně kluci pokud to myslite vážně tak stejně přejdete na 99% dat (tedy pokud nejedete D1 :-)   

Vyzkoušel jsem dohromady asi 6 programu na tick data a stejně jsem nakonec už nějaký rok na https://eareview.net/tick-data-suite  né tedy že by to bylo dokonalé, má to své mouchy a parkrat se mi uplně skolaboval a muselo se celé od začátku instalovat, ale bohužel zatím lepsi program neni. Ale o testovaní a na co si dat bacha jsem už napsal desitky stranek jinde

Strategie AOS: Hedge, korelace a jine // Broker (real): IB, Pepperstone, Purple
zaree
Silver member
avatar
Příspěvky: 150
Více informací o uživateli >>
Re: kvalita testovaní 11.10.2016 10:26
Odpověď na: zaree

Já už aos dělám roky, a vážně kluci pokud to myslite vážně tak stejně přejdete na 99% dat (tedy pokud nejedete D1 :-)   

Vyzkoušel jsem dohromady asi 6 programu na tick data a stejně jsem nakonec už nějaký rok na https://eareview.net/tick-data-suite  né tedy že by to bylo dokonalé, má to své mouchy a parkrat se mi uplně skolaboval a muselo se celé od začátku instalovat, ale bohužel zatím lepsi program neni. Ale o testovaní a na co si dat bacha jsem už napsal desitky stranek jinde

jo mám zkušenost jen u té placené verze, free nepoouzivám. Přece jen je to 100 dolacu na zacatku a pak každy mesíc 10 dolacu

Strategie AOS: Hedge, korelace a jine // Broker (real): IB, Pepperstone, Purple
Tkáča
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 4
Více informací o uživateli >>
Re: Re: kvalita testovaní 11.10.2016 19:58
Odpověď na: zaree

jo mám zkušenost jen u té placené verze, free nepoouzivám. Přece jen je to 100 dolacu na zacatku a pak každy mesíc 10 dolacu

mluvis mi z duse :)

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Uzatvorenie_objednavky 13.10.2016 20:40
Odpověď na: Denisz15

Pridal som do programu ďalšiu časť, ktorá uzatvorý pokyn keď sa dosiahne nastavený čas ak do tej doby sa nedosiahol SL alebo TP. Skúsil som to na demo účte tam to normálne uzatvára, ale keď som to dal do testera tak tam to nefungovalo. kod

Ahoj, reaguji na tvou SZ. Ten kód co jsi mi poslal v SZ je stejný jako co jsi dával tady na fórum? Ten druhý, co jsi dal na fórum, tak se divím, že si tam furt hraješ s tím polem. O to ale nejde...

V případě pokusu o neúspěšné zavření tam máš tento řádek:

Print("Zatvaranie pokynu: Pokyn c. ",ticketId,"sa nepodarilo uyatvorit. Chyba c. ",GetLastError())

Tak mi pověz, co ti ot vypíše, když to má zavřít a nezavře? Vypíše to tuto chybu, nebo to nevypíše nic?

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Denisz15
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 68
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Uzatvorenie_objednavky 13.10.2016 21:41
Odpověď na: Vykuk

Ahoj, reaguji na tvou SZ. Ten kód co jsi mi poslal v SZ je stejný jako co jsi dával tady na fórum? Ten druhý, co jsi dal na fórum, tak se divím, že si tam furt hraješ s tím polem. O to ale nejde...

V případě pokusu o neúspěšné zavření tam máš tento řádek:

Print("Zatvaranie pokynu: Pokyn c. ",ticketId,"sa nepodarilo uyatvorit. Chyba c. ",GetLastError())

Tak mi pověz, co ti ot vypíše, když to má zavřít a nezavře? Vypíše to tuto chybu, nebo to nevypíše nic?

To pole potom dorieším, lebo teraz nemám príliž veľa času po pri škole ale to je jedno hlavne som chcel aby zakladné funkcie fungovali spravne ako vypočet rozsahu zadanie objednavky a ukoncenie objednávky a ešte posun SL na BE.

Ten riadok mi vypíše  napr. 45sa nepodarilo uzatvorit. Chyba c. 138

Broker: Admiral Markets-live, Directa
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Uzatvorenie_objednavky 14.10.2016 08:28
Odpověď na: Denisz15

To pole potom dorieším, lebo teraz nemám príliž veľa času po pri škole ale to je jedno hlavne som chcel aby zakladné funkcie fungovali spravne ako vypočet rozsahu zadanie objednavky a ukoncenie objednávky a ešte posun SL na BE.

Ten riadok mi vypíše  napr. 45sa nepodarilo uzatvorit. Chyba c. 138

OK. Prave pro to tam ty printy vkladas. Kdyz se neco nepovede, tak musis vedet proc, aby jsi vedel, jak postupovat dal. Chyba 138 znamena rekotace. Seznam chyb najdes v helpu. Ale zrovna tuhle chybu jsem u backtestu jeste nikdy nevidel. Vlastne asi ani u demotradingu. Casta byva treba 129 - chybna cena. S rekotaci by ti mohlo pomoct zvednout slippage. Ale u backtestu je to vazne hodne divny.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Denisz15
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 68
Více informací o uživateli >>
Vytvorenie objektu 26.10.2016 15:39

Ahojte, potreboval by som poradiť, mal som trošku voľného času tak som si chcel spraviť jeden jednoduchý indikátor, ktorý mi vypočíta hodnotu kĺzavého priemeru pre jednotlivé time frame. Pomocou funkcie ObjectCreate() som si dal vypísať vypočítané hodnoty do grafu. 

Radu by som potreboval ohľadne toho, že tento výpis by som chcel dať zvlášť do okna ako sú napr. indikátory RSI,CCI.. Na internete som našiel len toľko že vo funkcií ObjectCreate() treba zmeniť číslo sub_windovu napr. na 1 ale nič to nespravilo.

Broker: Admiral Markets-live, Directa
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 20:01
Odpověď na: Denisz15

Ahojte, potreboval by som poradiť, mal som trošku voľného času tak som si chcel spraviť jeden jednoduchý indikátor, ktorý mi vypočíta hodnotu kĺzavého priemeru pre jednotlivé time frame. Pomocou funkcie ObjectCreate() som si dal vypísať vypočítané hodnoty do grafu. 

Radu by som potreboval ohľadne toho, že tento výpis by som chcel dať zvlášť do okna ako sú napr. indikátory RSI,CCI.. Na internete som našiel len toľko že vo funkcií ObjectCreate() treba zmeniť číslo sub_windovu napr. na 1 ale nič to nespravilo.

Na začátku kódu máš řádek, kde je napsáno:

#property indicator_chart_window

ten musíš změnit na

#property indicator_separate_window

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Denisz15
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 68
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 21:16
Odpověď na: Vykuk

Na začátku kódu máš řádek, kde je napsáno:

#property indicator_chart_window

ten musíš změnit na

#property indicator_separate_window

#property indicator_separate_window tam mám, ale aj tak mi to hodí do hlavného okna aj ked zmením sub_window na 1

Broker: Admiral Markets-live, Directa
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 21:39
Odpověď na: Denisz15

#property indicator_separate_window tam mám, ale aj tak mi to hodí do hlavného okna aj ked zmením sub_window na 1

Tak tam budeš něco dělat hold špatně... Vyznačil jsem ti, který parametr je subwindow. Pokud to nepomůže, tak před vložením indi zavři graf a otevři čistý. MUSÍ to fungovat.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 21:49
Odpověď na: Denisz15

#property indicator_separate_window tam mám, ale aj tak mi to hodí do hlavného okna aj ked zmením sub_window na 1

Pokud jsi to zkoušel a pak jen změnil kód a překompiloval, tak se label neposune do nového subwindow. Musíš ten label předtím odstranit. Je dobré do metody OnDeinit() nakódovat odstranění všech objektů tvého indikátoru. Už jen kvůli tomuto případu.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Denisz15
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 68
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 21:54
Odpověď na: Vykuk

Pokud jsi to zkoušel a pak jen změnil kód a překompiloval, tak se label neposune do nového subwindow. Musíš ten label předtím odstranit. Je dobré do metody OnDeinit() nakódovat odstranění všech objektů tvého indikátoru. Už jen kvůli tomuto případu.

Už to ide vďaka za pomoc

problém bol v tom, že ten príkaz ObjectCreate() sa dá dvoma spôsobmi definovať a ja som použil druhú definíciu ako máš aj ty, ale keď som chcel zmeniť číslo okna tak tam mi vyskočil prvý typ definície a tam je číslo okna na druhom mieste a nie na prvom. Hlavne že už to ide ešte raz vďaka za pomoc.

Broker: Admiral Markets-live, Directa
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Vytvorenie objektu 26.10.2016 22:56
Odpověď na: Denisz15

Už to ide vďaka za pomoc

problém bol v tom, že ten príkaz ObjectCreate() sa dá dvoma spôsobmi definovať a ja som použil druhú definíciu ako máš aj ty, ale keď som chcel zmeniť číslo okna tak tam mi vyskočil prvý typ definície a tam je číslo okna na druhom mieste a nie na prvom. Hlavne že už to ide ešte raz vďaka za pomoc.

Jasan. Přetěžování je běžná věc u programovacího jazyka tohoto typu. Musíš si tedy dát pozor na to, kolik a jakých parametrů zadáváš. Vždy doporučuji F1 pro help, kde je vše velmi důsledně popsáno. Tohle mají metaquotes opravdu zmáknutý na výbornou.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
stepi2442
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 12
Více informací o uživateli >>
Backtesting 13.03.2017 21:12

Zdravím,

Prosím Vás o jednu velikananánskou pomoc. Mám naprogramovanou strategii do metatraderu 4. Bohužel ten neobsahuje kompletní data pro backtesting. Našel jsem návod, ve kterým se používají data z Tickstory Lite a převádějí se do Metatraderu 4. Bohužel mi to opravdu nejde :( Zkoušel jsem to dělat již asi podle tří návodů. Sháním nějakou dobrou duši, která by mi to pomohla vysvětlit třeba přes chat, fb či email. Jsem ochoten za pomoc poslat i vlastní naprogramovanou strategii. Velice moc děkuji.

Fil
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 53
Více informací o uživateli >>
Re: Backtesting 14.03.2017 12:00
Odpověď na: stepi2442

Zdravím,

Prosím Vás o jednu velikananánskou pomoc. Mám naprogramovanou strategii do metatraderu 4. Bohužel ten neobsahuje kompletní data pro backtesting. Našel jsem návod, ve kterým se používají data z Tickstory Lite a převádějí se do Metatraderu 4. Bohužel mi to opravdu nejde :( Zkoušel jsem to dělat již asi podle tří návodů. Sháním nějakou dobrou duši, která by mi to pomohla vysvětlit třeba přes chat, fb či email. Jsem ochoten za pomoc poslat i vlastní naprogramovanou strategii. Velice moc děkuji.

1. No, důležité je v nastavení povolit množství sloupců v historii (Nástroje->Možnosti->Grafy). Tam zadej číslo pro počet sloupců v historii a v grafu. Lze nastavit přednastavenou hodnotu nebo si napsat jakoukoliv jinou. Jednou jsem tam zadal několik mil. Pak velikost MT4 při spuštění byla asi 2GB a když jsem tam zadal více instrumentů, tak mi zamrzla platforma. Takže to nepřehnat. Restartovat platformu a data nechat načíst od brokera nebo tomu trochu pomoci (vypnout posun grafu při ticku a mačkat home na klávesnici dokud to pořád jde). Dle TF má broker data za několik let zpět. 

2. V Nástroje->Centrum historie je možnost si data nahrát přes Import ke správnému instrumentu. Nikdy jsem to nezkoušel a ani nepotřeboval, já jen exportoval (*.csv), ale asi to bude podobný formát. Pozor na data od jiných společností. Když pak budeš obchodovat u jiného brokera, aby Tě nepřekvapil jiný spread, volatilita, plnění. Testovat strategii na cizích datech a pak to pustit k jinému brokerovi je zbytečná práce. To je jako udělat řidičák na osobák a pak si sednout do nákladáku a chtít jezdit. Jo, je to auto, pojede to podobně, ale stejné to rozhodně není.

3. Broker má tolik dat, že můžu i na M1 otestovat rok až 2 zpět, takže dohrávání cizích dat je úplně mimo. V poslední době se řeší, jestli má cenu a jak daleko zpět testovat? Za poslední rok se historie a fundamenty tolik změnily, že techniky před cca 5 lety dobré jsou dnes ztrátové. Nejlepší je udělat na roce 2016 základní nastavení a pak pustit na demu a nechat běžet. Každý den večer udělat vyhodnocení, případně upravit parametry a znovu testovat "skoro na reálu". Stačí měsíc a budeš mít to nejlepší testování. Já jsem v lednu testoval jednu myšlenku, tak jak jsem popsal výše. Strategii jsem pustil na 35 instrumentů, s nastavením, že se mi naráz otevřely 3 obchody s různým nastavením. Každý den od 00:01 do 22:59 a pak jsem měl na analýzu cca 400 obchodů denně. Postupně jsem vypínal instumenty a měnil nastavení. Za únor jsem měl v testu 6.567 obchodů na 24 instrumentech a to jsou data, které se lépe analyzují než data z cizí historie. 

Tak si užij testování

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8901
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Backtesting 14.03.2017 12:48
Odpověď na: Fil

1. No, důležité je v nastavení povolit množství sloupců v historii (Nástroje->Možnosti->Grafy). Tam zadej číslo pro počet sloupců v historii a v grafu. Lze nastavit přednastavenou hodnotu nebo si napsat jakoukoliv jinou. Jednou jsem tam zadal několik mil. Pak velikost MT4 při spuštění byla asi 2GB a když jsem tam zadal více instrumentů, tak mi zamrzla platforma. Takže to nepřehnat. Restartovat platformu a data nechat načíst od brokera nebo tomu trochu pomoci (vypnout posun grafu při ticku a mačkat home na klávesnici dokud to pořád jde). Dle TF má broker data za několik let zpět. 

2. V Nástroje->Centrum historie je možnost si data nahrát přes Import ke správnému instrumentu. Nikdy jsem to nezkoušel a ani nepotřeboval, já jen exportoval (*.csv), ale asi to bude podobný formát. Pozor na data od jiných společností. Když pak budeš obchodovat u jiného brokera, aby Tě nepřekvapil jiný spread, volatilita, plnění. Testovat strategii na cizích datech a pak to pustit k jinému brokerovi je zbytečná práce. To je jako udělat řidičák na osobák a pak si sednout do nákladáku a chtít jezdit. Jo, je to auto, pojede to podobně, ale stejné to rozhodně není.

3. Broker má tolik dat, že můžu i na M1 otestovat rok až 2 zpět, takže dohrávání cizích dat je úplně mimo. V poslední době se řeší, jestli má cenu a jak daleko zpět testovat? Za poslední rok se historie a fundamenty tolik změnily, že techniky před cca 5 lety dobré jsou dnes ztrátové. Nejlepší je udělat na roce 2016 základní nastavení a pak pustit na demu a nechat běžet. Každý den večer udělat vyhodnocení, případně upravit parametry a znovu testovat "skoro na reálu". Stačí měsíc a budeš mít to nejlepší testování. Já jsem v lednu testoval jednu myšlenku, tak jak jsem popsal výše. Strategii jsem pustil na 35 instrumentů, s nastavením, že se mi naráz otevřely 3 obchody s různým nastavením. Každý den od 00:01 do 22:59 a pak jsem měl na analýzu cca 400 obchodů denně. Postupně jsem vypínal instumenty a měnil nastavení. Za únor jsem měl v testu 6.567 obchodů na 24 instrumentech a to jsou data, které se lépe analyzují než data z cizí historie. 

Tak si užij testování

no jen pozor na bod 3,   ono jestli ti něco nefungovalo před x lety a nyní funguje tak to s největší pravděpodobností znamená že to zase za x let fungovat nebude.

Takže je mnohem lepší mít AOS které funguje ted a fungovalo i před 10-15ti lety, tam je pravděpodobnost nejvyšší že bude fungovat i nadále. 

Pokud udělám backtest za posledních 5 let a zjistím že to funguje, tak je to dle mě hazard tohle pouštět... pač potřebuji jistotu že to funguje zas všech doposud známých situací. Takže asi tak.

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
Fil
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 53
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Backtesting 14.03.2017 13:08
Odpověď na: Tom2082

no jen pozor na bod 3,   ono jestli ti něco nefungovalo před x lety a nyní funguje tak to s největší pravděpodobností znamená že to zase za x let fungovat nebude.

Takže je mnohem lepší mít AOS které funguje ted a fungovalo i před 10-15ti lety, tam je pravděpodobnost nejvyšší že bude fungovat i nadále. 

Pokud udělám backtest za posledních 5 let a zjistím že to funguje, tak je to dle mě hazard tohle pouštět... pač potřebuji jistotu že to funguje zas všech doposud známých situací. Takže asi tak.

10-15 let je historie, kde možná něco platilo? Nyní se potýkáme s nesmyslnou a nepředvídatelnou ekonomikou (ECB, FED, Brexit, Grexit, Trump, historické max ceny, atd.), takže vracet se před rok 2007-2008 je, dle mého, úplně mimo.

Já sleduji jen M1 a M5 a tak jeden rok je pro mou potřebu dostačující. Kdo obchoduje swing a minimum má D, tak jo, tam to chápu. Nejsem z těch, kdo jede swing, pak přijde CH banka (letos i ČNB) a pak celý účet vyčistí a dokonce i dluží. Večer dám Close All a mám čistý stůl, hlavu. Čekat na ranní gap je trochu úlet, z toho už jsem vyrostl. 

Dát 0,01 s plánem za 1/2 roku bude zisk, to není nic pro mě (viz. poslední dobrodruh v nejlepších obchodech za minulý týden u XTB).

Toto je vlákno pro AOS a asi nebude moc lidí, co má naprogramované AOS pro swing, to si ohlídá sám.

 

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8901
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Backtesting 14.03.2017 15:55
Odpověď na: Fil

10-15 let je historie, kde možná něco platilo? Nyní se potýkáme s nesmyslnou a nepředvídatelnou ekonomikou (ECB, FED, Brexit, Grexit, Trump, historické max ceny, atd.), takže vracet se před rok 2007-2008 je, dle mého, úplně mimo.

Já sleduji jen M1 a M5 a tak jeden rok je pro mou potřebu dostačující. Kdo obchoduje swing a minimum má D, tak jo, tam to chápu. Nejsem z těch, kdo jede swing, pak přijde CH banka (letos i ČNB) a pak celý účet vyčistí a dokonce i dluží. Večer dám Close All a mám čistý stůl, hlavu. Čekat na ranní gap je trochu úlet, z toho už jsem vyrostl. 

Dát 0,01 s plánem za 1/2 roku bude zisk, to není nic pro mě (viz. poslední dobrodruh v nejlepších obchodech za minulý týden u XTB).

Toto je vlákno pro AOS a asi nebude moc lidí, co má naprogramované AOS pro swing, to si ohlídá sám.

 

já se ale neptal jak obchoduješ...

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
Sirious1
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2244
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Backtesting 14.03.2017 19:34
Odpověď na: Tom2082

no jen pozor na bod 3,   ono jestli ti něco nefungovalo před x lety a nyní funguje tak to s největší pravděpodobností znamená že to zase za x let fungovat nebude.

Takže je mnohem lepší mít AOS které funguje ted a fungovalo i před 10-15ti lety, tam je pravděpodobnost nejvyšší že bude fungovat i nadále. 

Pokud udělám backtest za posledních 5 let a zjistím že to funguje, tak je to dle mě hazard tohle pouštět... pač potřebuji jistotu že to funguje zas všech doposud známých situací. Takže asi tak.

Hlupost dva na tri ci to budem testovat rok dozadu desat rokov dozadu 5 rokov dozadu a je vzdy akceptovatelny floating ak sa nepouzivaju stop lossy - ak sa pouzivaju  musi si trader zvazit z backtestov aky mu staci zisk a ci zisk prekryva stratu je mnoho systemov ale chcel som povedat ze ked to v backteste akceptuje situacie 10-5-3-1 rok dozadu malo by to fungovat aj zajtra graf osciluje a je len otazka aky je silny ten ucet na ktorom AOS bezi ten co tu strategiu testuje nevie aky graf bude zajtra zalezi ake aos je stoplossove moze byt zajtra-tyzden v strate ale pride tyzden a tu stratu ziskami moze prekrit a podobne ja pouzivam hedzovy system cize mam plavajuci floating u toho systemu treba mat kapital ktory prezil backtest a hlavne aby to clovek neprehnal z lotmi. Nieje rovnake obchodovat z 0.5 lotu a 5 lotu priklad aj ked to na oko vyzera ja preferujem zaciatok od 0.01 potom si to sam system koriguje od minusoveho floatingu sily trendu a urcenia percentualneho rizika ale strategia pojde stale len v roku priklad mohlo byt pohyblivy floating -3000 v roku 2012 -1550  v roku 2015 -1800 cize zalezi od kapitalu lotazi a hlavne psychike to ustat strategia pojde neviete aky graf bude a co bude zajtra

Instaforex, HotForex, ICmarkets
Sirious1
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2244
Více informací o uživateli >>
Aos 14.03.2017 19:59

Dalsi problem u aosiek je trader povedzme komercne aos traderovi sa dari navysi riziko lebo si povie vsak bude vyssi zisk lenze tu dochadza k tomu ze trader nenavysi kapital aos zacne bud obchodovat agresivnejsie alebo navysi loty ale trader necha rovnaky kapital k defaultnemu nastaveniu neporadi sa z vyrobcom a potom po mesiaci dvoch troch povie nekulujte to zrujnovalo mi to ucet alebo vam zacne vypisovat co si mi to dal? Zmazalo mi to ucet vrat mi peniaze neprizna si trader ze je to jeho chyba alebo nechce v tom chybu vidiet

Instaforex, HotForex, ICmarkets
Romca
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1194
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Backtesting 14.03.2017 20:05
Odpověď na: Tom2082

no jen pozor na bod 3,   ono jestli ti něco nefungovalo před x lety a nyní funguje tak to s největší pravděpodobností znamená že to zase za x let fungovat nebude.

Takže je mnohem lepší mít AOS které funguje ted a fungovalo i před 10-15ti lety, tam je pravděpodobnost nejvyšší že bude fungovat i nadále. 

Pokud udělám backtest za posledních 5 let a zjistím že to funguje, tak je to dle mě hazard tohle pouštět... pač potřebuji jistotu že to funguje zas všech doposud známých situací. Takže asi tak.

thumbsup souhlasím s Tebou. Taktéž jsem ochoten nasadit pouze ten systém, který odolal hektickým létům 2008 - 2009 ale i bočním trhům jako třeba vloni a předloni na některých párech. A samozřejmě čím větší vzorek obchodů, tím lépe. Pro mě 500 - 1000 obchodů je hodně malý vzorek, protože těžko bude obsahovat různorodost s kterou se trh pohybuje. A nejlepší, když systém funguje na všech 28 párech a to se stejným nastavením jako třeba toto (jde o ruční backtest, data od 2006-2016, má to SL, nastavení nebylo optimalizováno,počet obchodů cca 14 000, počet získaných pips 101 000, systém swing dle zigzag, směr obchodu dle zigzag S/R zon,  atd.)

--- nikdy neříkej nikdy --- , live Dukascopy SA,
Orion2
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 33
Více informací o uživateli >>
Trailing SL v EA 15.03.2017 00:27

Ahoj, posouvate SL virtualne v robotovi, kde si drzite konkretni hodnotu. Nebo kazdy posun SL posilate jako zmenu pozice k brokerovi?

Nevadi brokerovi, ze muzete treba kazdy tick po urcitou dobu (podle toho kam de cena ofc) posilat upravu pozic? Aby me pak nezabanoval, ze ho zahlcuju requestma :-)

Diky

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8901
Více informací o uživateli >>
Re: Trailing SL v EA 15.03.2017 07:58
Odpověď na: Orion2

Ahoj, posouvate SL virtualne v robotovi, kde si drzite konkretni hodnotu. Nebo kazdy posun SL posilate jako zmenu pozice k brokerovi?

Nevadi brokerovi, ze muzete treba kazdy tick po urcitou dobu (podle toho kam de cena ofc) posilat upravu pozic? Aby me pak nezabanoval, ze ho zahlcuju requestma :-)

Diky

bud v klidu,

1, nejdříve přijde email že máš hyperaktivitu

2, pak volají

3, a až pak dělají opatření

wink

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
Kyps0v
Gold member
avatar
Příspěvky: 764
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Backtesting 15.03.2017 12:07
Odpověď na: Romca

thumbsup souhlasím s Tebou. Taktéž jsem ochoten nasadit pouze ten systém, který odolal hektickým létům 2008 - 2009 ale i bočním trhům jako třeba vloni a předloni na některých párech. A samozřejmě čím větší vzorek obchodů, tím lépe. Pro mě 500 - 1000 obchodů je hodně malý vzorek, protože těžko bude obsahovat různorodost s kterou se trh pohybuje. A nejlepší, když systém funguje na všech 28 párech a to se stejným nastavením jako třeba toto (jde o ruční backtest, data od 2006-2016, má to SL, nastavení nebylo optimalizováno,počet obchodů cca 14 000, počet získaných pips 101 000, systém swing dle zigzag, směr obchodu dle zigzag S/R zon,  atd.)

Ahoj,

můžu se zeptat jak si ručně backtestoval 14 000 obchodů, to jsi dělal čistě v platformě? nebo si použil nějaký program.

Nevím jestli to chápu správně, protože ručně na grafu backtestovat tolik obchodů to je docela časově náročné ne?

 

Díky za odpověď.

ActivTrades, IC Markets, Research is what I´m doing when I don´t know what I´m doing. Wernher von Braun
Romca
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1194
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Backtesting 15.03.2017 17:43
Odpověď na: Kyps0v

Ahoj,

můžu se zeptat jak si ručně backtestoval 14 000 obchodů, to jsi dělal čistě v platformě? nebo si použil nějaký program.

Nevím jestli to chápu správně, protože ručně na grafu backtestovat tolik obchodů to je docela časově náročné ne?

 

Díky za odpověď.

Odhadl jsi správně, testoval jsem ručně obchod od obchodu. Trvalo mě to cca 4 měsíce, hodiny radši nepočítámsmile. AOS jsem zatím vynechal (i když jde o mechanický systém, takže naprogramovat jde) a to z toho důvodu, že jsem chtěl mít nejdřív alespoň nějaké hmatatelné výsledky. Navíc obchoduji přes JForex a tam je cokoliv na programování dost mastné. Byl tu jeden ochotný člověk s nickem "bulltrader" co mě onehdá programoval jeden můj nápad, ale nic z toho nakonec nebylo a od té doby jakoukoliv myšlenku raději testuju nejdříve ručně a až potom program. TÍMTO BYCH MU CHTĚL ALESPOŇ PODĚKOVAT! Ono u toho ručního testování totiž kolikrát přijdeš na myšlenku nebo zlepšení, která by Tě jinak u programu ani nenapadla.

--- nikdy neříkej nikdy --- , live Dukascopy SA,
Orion2
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 33
Více informací o uživateli >>
Zvyseni odds 23.03.2017 19:45

Ahoj

Urcite kazdy, kdo zacinal s AOS, zkusil neco ala martingale, popripadne jiny system zalozeny treba na RRR etc, kdy nazacatku v podstate je jedno jakym smerem se vydame (short long). Jde nam o 50% uspesnost.

Jake pouzivate finty na zvyseni sance u vstupu? (napr. cekame az budou 2 bary po sobe jednim smerem a pak deme stejnym a tak)

Diky :-)

Kovac
Veteran member
avatar
Příspěvky: 18469
Více informací o uživateli >>
Re: Zvyseni odds 24.03.2017 07:26
Odpověď na: Orion2

Ahoj

Urcite kazdy, kdo zacinal s AOS, zkusil neco ala martingale, popripadne jiny system zalozeny treba na RRR etc, kdy nazacatku v podstate je jedno jakym smerem se vydame (short long). Jde nam o 50% uspesnost.

Jake pouzivate finty na zvyseni sance u vstupu? (napr. cekame az budou 2 bary po sobe jednim smerem a pak deme stejnym a tak)

Diky :-)

Ahoj Orione, nevim, jestli jsem spravne pochopil otazku, ale pokud ti jde o to, zvysit uspesnot vstupu, tak to prece muze byt jakakolv fungujici strategie pro vstup. Treba nejaka svickova formace, pattern apod. Nebo pockat si az close svicky bude vyse/nize nez predchozi apod. Nebo filrovat obchody jen do smeru hlavniho trendu apod.

Broker: Purple Trading (live) | Admiral Markets (live). Obchodní systém: Price Action, S/R, VIP zóna.
Orion2
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 33
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Zvyseni odds 24.03.2017 09:28
Odpověď na: Kovac

Ahoj Orione, nevim, jestli jsem spravne pochopil otazku, ale pokud ti jde o to, zvysit uspesnot vstupu, tak to prece muze byt jakakolv fungujici strategie pro vstup. Treba nejaka svickova formace, pattern apod. Nebo pockat si az close svicky bude vyse/nize nez predchozi apod. Nebo filrovat obchody jen do smeru hlavniho trendu apod.

Ahoj, ano na toto jsem se presne ptal. Me jde o EA, tzn zadny feeling, cista matematika. A svickove formace co jsem zkousel jsou prinejlepsim na 50% uspesnosti, cehoz dosahnu i klasickym nahodnym vstupem. Pinbary vykazali vyssi uspesnost, zase jich je velmi poskrovnu (coz nemusi vadit, jen hledam i dal). Nemusi to byt zrovna 90% :). Jde mi i o par procent, kazde procento udela velky rozdil v dlouhodobem profitu. Je jasny, ze uspesnost vstupu se meri i uspesnosti vystupu :). Ale ja toto zkousim na pevne danem (stejnem) SP a PT bez spreadu a commission.

Muzu pak i udelat tabulku, kde dam pattern a jeho uspesnost. Zatim sem zadny pattern, ktery zvysuje sanci na vstup moc nenasel a proto se ptam zde :-).

Diky

Orion2
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 33
Více informací o uživateli >>
Perzistence hodnot v EA 27.03.2017 14:23

Ahoj

Resite nejak uchovani parametru v pripade padu klienta, spojeni ci serveru? Napriklad, ze byste si ty hodnoty, ktere nejde zpetne vypocitat ukladali do souboru, ktery pak nacetli, ci ma na to cAlgo nebo Metatrader4 nejakou primo featuru? Nejaky doporuceny postup? :)

Diky

catcher
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2656
Více informací o uživateli >>
Re: Perzistence hodnot v EA 29.03.2017 16:54
Odpověď na: Orion2

Ahoj

Resite nejak uchovani parametru v pripade padu klienta, spojeni ci serveru? Napriklad, ze byste si ty hodnoty, ktere nejde zpetne vypocitat ukladali do souboru, ktery pak nacetli, ci ma na to cAlgo nebo Metatrader4 nejakou primo featuru? Nejaky doporuceny postup? :)

Diky

Tady zmizela odpověď, ale byl tam link na jiné stránky, tak asi proto.

 

Broker: AM, XTB | Typy účtů: Real | Demo: Purple Trading | OS: = = = = = | AOS: Stále těžím cryptoměny a HODL, HODL, pořád HODL ... | Motto: "Pokud si myslíte, že můžete něco udělat, nebo myslíte, že nemůžete udělat nic, máte pravdu." Henry Ford |

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Admiral bez komise2